• cover

  Ήταν θαρρώ 26 Μάρτη του 2017 όταν στις ανηφοριές των πρωινών μου ονείρων, αισθάνθηκα το car… μου, να ρετάρει. Καταϊδρωμένος, άνοιξα τα μάτια μου και σκέφτηκα... …Μάλλον κάποιο ψιλομπούκωμα ελπίζοντας, με την πάροδο της ώρας στην απόφραξη του, η εμπειρία άλλωστε το έχει αποδείξει

 • cover

  Στην παρούσα συλλογή έχω αποτυπώσει μερικές από τις ανησυχίες μου, οι οποίες προκύπτουν από την εποχή που ζούμε. Ανησυχίες που έχουν να κάνουν με τη χρήση της τεχνολογίας, τη μόλυνση του περιβάλλοντος κα. Δεν μπορώ να χρησιμοποιήσω τη λέξη “ποιήματα”, διότι ποιήματα έγραψαν άνθρωποι όπως ο Ελύτης και ο Καβάφης. Αλλά και τη λέξη “στίχους” προσπαθώ να αποφύγω, αφού ίσως δεν τηρούν τους κανόνες του μέτρου.

 • cover

  Ο Λαγουδίνος Ντίνος είναι ένα ιδιαίτερο λαγουδάκι που διακρίνεται από έλλειψη σφικτήρων και ανωριμότητα. Θα μπορέσει να συνυπάρξει με τους συμμαθητές του στο σχολείο και να δεχθεί την κατάλληλη καθοδήγηση κι εκπαίδευση; Θα μπορέσουν όλοι οι άλλοι να τον στηρίξουν, να τον δεχθούν όπως είναι , να τον βοηθήσουν; Θα μπορέσει να γίνει ευτυχισμένο; Ένα παραμύθι με αρκετούς συμβολισμούς που οδηγεί στην κάθαρση και που παρουσιάζει τους αγώνες της οικογένειας και του ίδιου του Ντίνου στην προσπάθειά του να βρει την ευτυχία και την προσωπική του ισορροπία. Το παραμύθι συνοδεύεται κι από φύλλα δραστηριοτήτων.

 • cover
 • cover

  Ο Σωτήρης έχει φτάσει στον πάτο και δεν συγχωρεί τον εαυτό του για τα λάθη του. Μαζί, θα βυθιστούμε στην ιστορία του. Ποιος είναι όμως ο Σωτήρης; Πώς και γιατί κατέληξε φυλακισμένος στο μυαλό του; Πού θα τον οδηγήσει αυτός ο εγκλεισμός; Θα τα καταφέρει να ελευθερωθεί; Κι αν ναι... πώς; Τι ήταν αυτό που τον οδήγησε εξαρχής σε αυτήν τη φυλακή;

 • cover

  Ο ευρασιατικός χώρος είναι γεωγραφικά, πολιτισμικά, ιστορικά και ψυχικά συνδεδεμένα με την Ασία και την Ευρώπη. Ο συγκεκριμένος χώρος φέρει χαρακτηριστικά παγκόσμιας περιφερειοποίησης δηλαδή την αύξηση της εθνικής και περιφερειακής ανταγωνιστικότητας στην παγκοσμιοποιημένη οικονομία. Η ιδέα του ευρασιατισμού εξελίχθηκε και έλαβε ένα ριζικά νέο περιεχόμενο σε άρθρα και ομιλίες από τους ηγέτες της σύγχρονης Ρωσίας, του Καζακστάν και της Λευκορωσίας, οι οποίοι, ξεπερνώντας τις αποτυχημένες προσπάθειες ολοκλήρωσης του παρελθόντος, επικοινώνησαν το όραμά τους για την Ευρασιατική Οικονομική Ένωση (ΕΟΕ), δηλαδή μια ρεαλιστική οικονομική οντότητα που θα βοηθούσε στον εκσυγχρονισμό των οικονομιών των πέντε κρατών μελών της, με την προοπτική να αποτελέσει ένα οργανικό μέρος της νέας παγκόσμιας οικονομικής αρχιτεκτονικής. Η συνθήκη ίδρυσης της ΕΟΕ το 2014, στα βήματα της ΕΕ, αποτελεί τον ακρογωνιαίο λίθο αυτής της προσπάθειας, με την ίδρυση θεσμικών οργάνων και την οριοθέτηση στόχων και πολιτικών. Στα χρόνια λειτουργίας της η ΕΟΕ, ως διεθνής οργανισμός έχει κάνει βήματα προόδου και αποσκοπεί να ξεπεράσει εμπόδια όπως την ηγεμονική πολιτική της Ρωσίας, ώστε να υλοποιηθεί η περαιτέρω προσέγγιση με την ΕΕ και η αξιοποίηση του project της Κίνας «δρόμος του μεταξιού» (OBOR).

 • cover

  Είναι μέρος μιας σειράς παιδικών ιστοριών με βασικό τίτλο " Επαγγέλματα" που έχει σκοπό να εισάγει τα παιδιά στον επαγγελματικό προσανατολισμό συνδυάζοντας ταυτόχρονα τη γνώση με το χιούμορ και την αστεία πλευρά της ζωής δίνοντας ενδιαφέρον στην ιστορία.

 • cover

  Ολόκληρη αιωνιότητα μέσα σε μια στιγμή μια ιστορία αγάπης ξεδιπλώνεται από ένα τυχαίο γεγονός. Πραγματική αγάπη με όρκους, θυσίες και εμπόδια που οδηγούν σε οδυνηρές συνέπειες. Γιατί εκεί που νομίζεις ότι έχεις πλησιάσει αρκετά για να την αγγίξεις, χάνεται μέσα από τα χέρια σου. Απομακρύνεται από κοντά σου και εσύ αγωνίζεσαι από την αρχή για να την έχεις. Απλώνεις ξανά τα χέρια να την ακουμπήσεις και κείνη πηγαίνει όλο και πιο μακριά από σένα. Ένας λαβύρινθος από εμπόδια που πληγώνουν με το πέρασμά τους την καρδιά που αγαπάει. Η αληθινή αγάπη όμως δε ξεθωριάζει ποτέ. Παραμένει αναλλοίωτη και έτοιμη να κερδίσει την αιωνία ευτυχία που είναι στην αγκαλιά εκείνου που αγαπάει. Ως το τέλος ελπίζει… και φτάνει μόνο να τη γευτεί… …έστω και για λίγο. Δυο άνθρωποι που αγαπήθηκαν πολύ όμως δεν τολμούσαν. Δεν ρίσκαραν για την αγάπη τους. Δεν έδωσαν πνοή στα λόγια που ήθελαν να εκφράσουν από φόβο για το άγνωστο. Μέχρι που το πλήρωμα του χρόνου, του λάθος χρόνου όμως, ήρθε και είχαν μια τελευταία ευκαιρία για να μιλήσουν γι αυτά που νιώθουν. Γιατί όλοι δικαιούνται μια ευκαιρία στη ζωή αρκεί να την εκμεταλλευτούν σωστά ακόμα και αν όλα έχουν τελειώσει. Άραγε θα την εκμεταλλευτούν οι πρωταγωνιστές μας; Έστω και αυτή, τη λάθος στιγμή; Θα το πάρουν το ρίσκο; Θα παλέψουν έστω να βρουν λίγη θαλπωρή οι καρδιές τους;

 • cover

  Τι είναι ο Χρόνος λοιπόν; ....Είναι η ώρα, η μέρα, το έτος, είναι οι εποχές του, το παρόν, παρελθόν αλλά και το μέλλον, είναι όλα μαζί; Είναι η περίοδος από την ημερομηνία γεννήσεως του σύμπαντος μέχρι και σήμερα, αλλά και μέχρι το επόμενο λεπτό, έως ότου και εκείνο γίνει παρόν και κατόπι παρελθόν; Είναι όλοι οι αιώνες που συνέθεσαν το παρελθόν και συνθέτουν το μέλλον που ενώ δεν έχει έρθει συγκαταλέγεται στον χρόνο; Στο απλό αυτό δημιούργημα έχουμε την δυνατότητα να αναγνώσουμε δοκίμια, λογοτεχνικά κείμενα, ποιήματα (έμμετρα, ελεύθερου στίχου, χαϊ-κού κτλ) σκέψεις, ρήσεις και αποφθέγματα, μέσα από τα μάτια και την πέννα Σύγχρονων Ελλήνων Ποιητών και Συγγραφέων.

 • cover

  Ανάταση Κι αν η νύχτα σε δαγκώνει, τ' όνειρό σου δεν σκοτώνει. Είν' ο νους μας πεταλούδα που δε σκιάζεται την κλούβα. Να 'σαι δυνατός σου λέω κι ας με δεις ξανά να κλαίω. Κράτα την ελπίδα ήρως, ανατέλλει νέος ήλιος.