• cover

  Η οινική ιστορία ξεδιπλώνει το κουβάρι της ρεαλιστικής τάξης πραγμάτων με ένα γλαφυρό τρόπο που μόνον άνομοι και αταξικοί μπορούν να υποφέρουν. Μήπως ο μύθος γύρω από τον κόσμο του κρασιού μπορεί να παραλληλιστεί με τον κόσμο της ιστορίας των ανθρώπων;

 • cover

  Στο θεατρικό έργο « Ο ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΗΣ ΣΧΟΛΙΚΟΣ ΔΙΑΜΕΣΟΛΑΒΗΤΗΣ » ο Καραγκιόζης και ο Χατζηαβάτης γίνονται σχολικοί διαμεσολαβητές για να επιλύσουν τη διαφορά η οποία προκλήθηκε από τον καυγά που έγινε ανάμεσα στον Κοπρίτη και τον Κολλητήρη στην αυλή του σχολείου.

 • cover

  Μικρή οβάλ ξύλινη κορνίζα Ένας ανέμελος άντρας. Ένας Δον Ζουάν Ποτέ του δεν είπε "Σ' αγαπώ" Ποτέ του δεν άραξε, δεν έδεσε σε λιμάνι. Έσβηνε τα λιμάνια από το χάρτη της ζωής Ανέμελος ταξιδευτής της ζωής και του έρωτα. Τί έχασε; Τι κέρδισε; Ανεξίτηλοι λεκέδες Ένας νέος άνθρωπος χάνει την ζωή του. Η ζωή χάνει έναν νέο άνθρωπο. Γιατί; Πώς έφυγε; Πού πήγε; Ένας πατέρας, μια μάνα και δυο αδέλφια με τους λεκέδες της δυστυχίας στις ψυχές βιώνουν το χαμό του. Ο καταλύτης χρόνος, το ποτάμι της ζωή, οι πεταλούδες θα απαλύνουν τον πόνο, θα ξεθωριάσουν τους λεκέδες, αλλά δεν θα τους σβήσουν. Ανεξίτηλοι λεκέδες, ανεξίτηλες θύμησες. Άγγελοι και δαίμονες. Μια νέα κοπέλα, ένα κορίτσι που τα έχει όλα. Αγάπη, στοργή και εκτίμηση. Αγάπη, όνειρα και πίστη στη ζωή. Σε μια βραδιά τα χάνει όλα. Χάνει τη ζωή της. Το φώς γίνεται σκοτάδι. Θα συρθεί, θα μπουσουλίσει, θα σκαρφαλώσει και ίσως τα καταφέρει. Ίσως να καταφέρει να σωθεί. Να βγει πάλι στο φως.

 • cover

  Βιβλίο σε έντυπη και ηλεκτρονική μορφή. Συμπεριλαμβάνει καινούργιες ιστορίες, καθώς και «Ιστορίες της θάλασσας» εκδοθέντος βιβλίου το οποίον έχει εξαντληθεί.

 • cover

  Αξιόλογη η προσπάθεια της Κορίννας Καρκανίδου να κάνει πράξη μια τόσο δύσκολη θεραπευτική μέθοδο, αλλά και να γράψει ένα βιβλίο με μεγάλο ενδιαφέρον. Ένα βιβλίο που απλώνεται πέρα από τα όρια του τίτλου του και αγγίζει την πανάρχαια σχέση του ανθρώπου με το περιβάλλον στο οποίο γεννήθηκε, πάνω στη Γη. Γλαφυρότητα, απλότητα λόγου και επιστημονικότητα, όλα μαζί συνταιριασμένα, σε ένα βιβλίο με θέμα περισσότερο ψυχολογικό και κοινωνικό, αλλά με προεκτάσεις φιλοσοφικές, μεταφυσικές, ανθρώπινες. Περικλής Αντωνίου κτηνίατρος-ομοιοπαθητικός Το βιβλίο, 240 σελίδων, περιέχει και ομοιοπαθητικά φάρμακα για επείγοντα περιστατικά ή οξείες ασθένειες ζώων.

 • cover

  Ο μικρός Κλόουν όπως κάθε χρόνο περιμένει τις απόκριες για να βγει από το ράφι που είναι τοποθετημένος. Όμως ανακαλύπτει ότι δεν είναι μόνος του μέσα στο δωμάτιο αλλά υπάρχει κι ένας Αρλεκίνος που με πολλή αγάπη κι αλληλοβοήθεια αντιμετωπίζει τις ανασφάλειες ,τις ζήλιες και τον ευαίσθητο χαρακτήρα του κλόουν στηρίζοντάς τον με την φιλία του. Και η αγάπη της φιλίας αυτής μας αποδεικνύει ότι μπορεί τα αδύνατα να τα κάνει δυνατά.

 • cover

  Ο Γορ είναι ένας άγριος γορίλας που δεν χάνει ευκαιρία να δείχνει την δύναμή του σε κάθε ζώο της ζούγκλας. Όταν συναντάει όμως ένα εγκαταλειμμένο μωρό μαϊμουδάκι, νέα συναισθήματα γεννιούνται μέσα του, πρωτόγνωρα! Οι γοριλοϊστορίες στη ζούγκλα είναι το πρώτο παραμύθι από τα τρία, που οι ιστορίες των ηρώων, μπλέκονται μεταξύ τους στο καθένα από αυτά! Τα παιδιά, μέσα από τους χαρακτήρες των ζώων, βιώνουν τις συμπεριφορές τους και τα συναισθήματά τους και τους δίνονται μαθήματα φιλίας, πίστης, ταπεινοφροσύνης κι αγάπης.

 • cover

  Πόσο εύκολο είναι να ελέγξουμε τον ανεμοστρόβιλο που κρύβουμε μέσα μας; Άραγε ελέγχεται; Ή απλά ξεσπά και εκρήγνυται χωρίς καμιά προειδοποίηση; Μπορούμε να συγκρατήσουμε τον υδράργυρο που σαν χίμαιρα κτυπιέται με μανία μέσα στα στενά όρια του γυάλινου σωλήνα ενός θερμομέτρου;

 • cover

  Ροβένα Διαδραστικό Βιβλίο Φαντασίας Η Ροβένα είναι μια νεαρή κοπέλα που έχει περάσει ολόκληρη τη ζωή της σαν σκλάβα του Μάντοξ, του τυραννικού βασιλιά της Ναγκόρια. Κάθε μέρα εκτελεί τα καθήκοντά της στην εντέλεια, ωστόσο δεν έχει πάψει ποτέ να ονειρεύεται την απελευθέρωση του βασιλείου της από τους κατακτητές. Κάποια στιγμή λαβαίνει ένα παράξενο μήνυμα, που την προστάζει να εγκαταλείψει την ασφάλεια του παλατιού και να πάει να βρει ένα θρυλικό σπήλαιο, όπου θα αποκαλυφθεί ο αληθινός προορισμός της στη ζωή. Χωρίς να το σκεφτεί πολύ, η Ροβένα ξεκινάει αμέσως. Πρόκειται για την περιπέτεια της ζωής της ή για μια σκοτεινή παγίδα; Αυτή η ιστορία έχει αρχή αλλά δεν έχει συγκεκριμένη πορεία, ούτε καθορισμένο τέλος. Αυτό επειδή ο αναγνώστης είναι εκείνος που καλείται να πάρει όλες τις αποφάσεις, οι οποίες μπορεί να οδηγήσουν την ηρωίδα στον θρίαμβο ή στο χαμό...

 • cover

  Τόσο σε άρθρα μου όσο και στην τηλεόραση, παρά την μετρημένη έκταση των δυνάμεών μου, έκανα πολλούς αγώνες για να ακουστούν απόψεις και στοιχεία (δικά μου αλλά και άλλων) για τον Νίκο Καζαντζάκη και για τον Ροζέ Γκαρωντύ. Και βέβαια ήταν μια μεγάλη ευκαιρία, συγκινητική και τιμητική για εμένα, όταν δέχτηκαν η Ελένη Καζαντζάκη και ο Ροζέ Γκαρωντύ, να μιλήσουν μαζί μου. Ανοίγω λοιπόν το αρχείο μου εδώ, ώστε το υλικό αυτό να γίνει κτήμα όλων των φίλων, των ερευνητών-βιογράφων τους αλλά και όλου του κόσμου. Να προσθέσει στα τυχόν κενά της γνώσης αλλά και να ικανοποιήσει το πείσμα μου στο να μη δέχομαι να υπάρχουν ανυπεράσπιστα "παρεξηγημένοι" ανάμεσα στους μεγάλους διανοητές του κόσμου. Ο Καζαντζάκης και ο Γκαρωντύ, έχουν πολλά κοινά σημεία στην διαδρομή τους και μοιράστηκαν την ίδια περίπου αντιμετώπιση. Στις διαδρομές τους αυτές αν μπορέσω να προσθέσω κάτι ελάχιστο με το βιβλίο μου ετούτο, θα είναι σημαντικό. Κ. Χατζιδάκης