Συνεργασίες

Η Αλέξια Οθωναίου γεννήθηκε το 1983 στην Αθήνα. Ολοκλήρωσε τις πτυχιακές σπουδές της στη ζωγραφική στο Surrey Instituteof Art and Design University College στην Αγγλία με άριστα [First Class Bachelor of Arts Degree {Hons}] και τις μεταπτυχιακές σπουδές της στην εικονογράφηση και στην κινούμενη εικόνα στο Kingston University του Λονδίνου, επίσης με άριστα [First Class Master of Arts Degree {Hons}]. Από το 2004 έχει δημοσιεύσει εικονογραφήσεις και κόμικ σε ποικίλα έντυπα (Παρά Πέντε, Γκραν Γκινιόλ, AthensVoice, κ.α.), έχει εκδώσει το κόμικ άλμπουμ της Τσακισμένη Αυγή (2012, Jemma Press), το κόμικ άλμπουμ–σε συνεργασία με τον Σπύρο Δερβενιώτη–Bleeding Hearts (2010, Jemma Press), έχει σχεδιάσει το "Σύνδρομο #4" της ομώνυμης σειράς (2011, εκδόσεις Comicdom), ενώ σχεδίαζε και το μηνιαίο κόμικ του περιοδικού Διαβάζω  (1/7/2011 – 1/7/2012). Eικονογραφεί παιδικά βιβλία (Εκδόσεις Κέδρος, Εκδόσεις Ψυχογιός, Εκδόσεις Τετράγωνο κ.ά.) και συμμετέχει σε εκθέσεις ζωγραφικής, εικονογράφησης και κόμικ στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.

Η Παναγιώτα Τσιμπαλίδη γεννήθηκε στην Τρίπολη Αρκαδίας το 1982. Σπούδασε Γραφιστική στο ΤΕΙ Αθηνών, απ' όπου και αποφοίτησε το 2006.  Ασχολείται με την γραφιστική και το design (προφανώς…), την κλασσική και digital εικονογράφηση, το κινούμενο σχέδιο, τη φωτογραφία, τα anime, τα παιχνίδια ρόλων και την οπτική τέχνη γενικά όπου τη βρίσκει εύκαιρη. Όταν δεν λιώνει με σειρές του BBC ή διαβάζοντας περίεργα βιβλία, ονειρεύεται να γυρίσει τον κόσμο με τραίνο. Για την ώρα, πάντως, ζει και εργάζεται στην Αθήνα.

Morgane Parisi με το Master του École Européenne Supérieure de l'Image ανά χείρας, με ειδίκευση στα κόμικς και τη γραφιστική, αλλά και με ένα Master Ανθρωπολογίας από το Πανεπιστήμιο της Μπορντό, πέρασε ένα χρόνο στην Ελλάδα, στη Σχολή Καλών Τεχνών, εμπλουτίζοντας τις γνώσεις της στη γραφιστική και την τέχνη εν γένει. Σήμερα εργάζεται ως ανεξάρτητη γραφίστρια, ενώ διαχειρίζεται τον ιστότοπο Mémoire Mon Amour.com (το οποίο παρέχει επιμέλεια και επαγγελματική σελιδοποίηση για εργασίες φοιτητών στη Γαλλία). Συνεργάζεται ήδη με ελληνικούς εκδοτικούς οίκους, καθώς και με διάφορα γαλλικά περιοδικά, για τα οποία παράγει κόμικς και εικονογραφήσεις. (www.morganee.canalblog.com)

lilith_c γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Ελλάδα, αλλά κατοικεί στο Βορρά του Ηνωμένου Βασιλείου. Εργάζεται ως γραφίστρια για έναν  πρωτοποριακό, ανεξάρτητο εκδοτικό οίκο και ο σχεδιασμός εξωφύλλων είναι το πάθος της. Έχει σχεδιάσει εξώφυλλα για εκδόσεις που έγιναν διεθνή bestsellers και αυτό οφείλεται κυρίως στην τελειομανία της και στο πιστεύω της πως «you can judge a book by its cover».  Ένα ακόμα πάθος της είναι η φωτογραφία, πράγμα το οποίο είναι ιδιαίτερα χρήσιμο αφού της επιτρέπει να χρησιμοποιεί πρωτότυπες φωτογραφίες για τη δημιουργία των εξωφύλλων της. Όταν δεν εργάζεται, προτιμά τα ταξίδια, του μυαλού αλλά και του σώματος, έχει μανία με τον κινηματογράφο και με τα λαγουδάκια της, την Beatrice και τον Rincewind, διότι, όπως λέει και η ίδια, «Λίγος Terry Pratchett δεν έβλαψε ποτέ και κανέναν... νομίζω».