• cover

  Ο Θεματοφύλακας των δυο Τεμενών, της Μέκκας και της Μεντίνας, είναι ο Βασιλεύς της Σαουδικής Αραβίας. Δεδομένου ότι η θρησκεία ορίζει τις καταστάσεις στην χώρα αυτή, ο τίτλος ορίζει και το περιεχόμενο του βιβλίου. Ο συγγραφέας του βιβλίου υπήρξε Γενικός Πρόξενος της Ελλάδος στην Τζέντα της Σαουδικής Αραβίας. Το βιβλίο αυτό αποτελεί απαύγασμα των εμπειριών του από την υπηρεσία του στην (μάλλον) εξωτική αυτή χώρα. Η Σαουδική Αραβία «αποκλίνει» καθόσον αφορά την καθημερινότητα και όχι μόνο, των κατοίκων της από τις συνήθειες του Δυτικού Κόσμου. Προσπάθειες πάντως γίνονται για προσαρμογή στις σύγχρονες επιταγές, όπως δείχνει και ο πρόσφατος (Σεπτέμβριος 2017) νόμος για την απόδοση του δικαιώματος οδήγησης στις γυναίκες.

 • cover

  Τraveliving: Α romantic & practical guide is a book that comes after 5 years, 100.000+ kms and 45+ countries in Europe, Africa & America.300+ pages, 250+ HD photos, lots of stories from our travels and tons of practical information about vehicle selection & setup, trip paperwork, transportation, budget planning, money saving and making ideas, packing lists, route planning, etc. All make up a great reading that we hope will motivate people to start getting prepared for their own epic adventure and will provide also with some food for thought. For the first time, a book of this kind summarizes all the aspects of how to shape your dream of travelling around the world, find the courage to quit everything, get meticulously prepared for such an adventure as well as survive on the road emotionally & financially.

  Visit thepinproject.eu/traveliving-a-romantic-practical-guide/

 • cover

  Ταξίδι, τι υπέροχη λέξη για όλους τους ανθρώπους. Το ταξίδι πάντα ήταν και θα είναι μια πρόκληση, μια αναζήτηση. Η διαφορά πάντα είναι το μεταφορικό μέσον, τα πόδια, το ποδήλατο, η μοτοσικλέτα, το αυτοκίνητο, το πλοίο, το τραίνο, το αεροπλάνο …. Πάντα υπάρχει μια τάση φυγής, ίσως η αναζήτηση των αναμνήσεων μας και πάντα δεν την ολοκληρώνουμε, αφήνουμε ….. κενά. Άραγε επίτηδες.. για να έχουμε μια δικαιολογία να ξαναγυρίσουμε και να απολαύσουμε πάλι την υπέροχη ανατολή, την παγωμένη πρωινή αίσθηση, την ξαφνική βροχή, το μουντό απόγευμα ή το αξέχαστο ηλιοβασίλεμα; Ταξίδι στην χώρα που διάλεξαν για κατοικία οι θεοί του Ολύμπου, την ομορφότερη χώρα του κόσμου, την πατρίδα μας …… την Ελλάδα. Και όλα αυτά με έναν από τους καλλίτερους συντρόφους … το « δικό μας » μεταφορικό μέσο, την μοτοσυκλέτα μας ! Το μόνο που λείπει είναι η αφορμή, ο χρόνος πάντα βρίσκεται ….. Ένας άνθρωπος, μια μηχανή (παπί Yamaha T80), παρά πολύ υπομονή, διανύθηκαν 2.953 χλμ. σε 26 ημέρες, και σε 21 νομούς της πατρίδας μας. * Το κείμενο είναι όπως δόθηκε από τον συγγραφέα στα περιοδικά άκοπο και αμοντάριστο.

 • cover

  Η Χλώρακα είναι κτισμένη στα βορειοδυτικά της πόλεως της Πάφου σε υψόμετρο 50 μέτρων από το γιαλό. Είναι τοποθε-τημένη σε οροπέδιο ως σε μπαλκόνι με απεριόριστη θέα όλο τον ορίζοντα της θάλασσας που χάνεται στα βάθη του πελά-γου της Μεσογείου. Κάθε δείλι η θέα του ήλιου που χρυσίζει τα γαλανά νερά της θάλασσας την ωρα που γέρνει να δύσει, είναι εξαιρετική και μοναδική. Στην άλλη πλευρά έχει ολόκληρη βουνοσειρά που στα ριζά της έκτισαν οι άνθρωποι από ανατολής μέχρι δύσης τα χωριά της Έμπας, της Λέμπας και της Κισσόνεργας, ενώ από την γραφική πλατεία με το μπόλικο πράσινο και τα γραφικά κα-φενεδάκια φαίνονται τα βαπόρια πανω στη γραμμή του ορί-ζοντα που πλέουν και ταξιδεύουν πανω στην άκρη της θά-λασσας. Είναι ένας τόπος με όμορφες παραλίες και έντονες αντιθέσεις. Με παλιά και μοντέρνα κτίρια, με φυσικό περιβάλλον, με κουλτούρα που συνδυάζει Ελλάδα, Ευρώπη και Ανατολή, με πολλά ξενοδοχεία, εστιατόρια, μπυραρίες, καφενεία, αλλά και με φιλόξενους κατοίκους. Έχει για κύρια χαρακτηριστικά τις παραλίες με τους απόκρημνους βράχους, τα κρυστάλλινα καταγάλανα νερά, και τις χρυσές αμμουδιές. Όλο το χωριό είναι ένα μπαλκόνι στη Μεσόγειο με βραχώδεις πλαγιές, τρεμιθιές, δρύες, και καταπράσινες λαγκαδιές. Είναι μια τέλεια τοποθεσία που ποτέ δε χάνει τη γοητεία και τη θελκτικότατα της. Κουρνιασμένη στην δυτική γωνιά της Κύπρου είναι ένα στολίδι με πολή ιστορία και φημισμένους ανθρώπους.

 • cover

  Βολιταρίζοντας στη Νήσο μέσα απ΄ τα μάτια της φωτογραφία, την περπατησιά μου & τον λόγο της ποίησης. Ένα βιβλίο, ταξίδι στους τέσσερις νομούς της Κρήτης, ξεπροβάλλοντας κάθε ομορφιά & γοητεία, παράδοση & πίστη του νησιού..

 • cover

  Ένας νέγρος τον οποίο συνάντησα στην αυλή του βασιλέως Ruoma, ακολούθησε την πρότασή μου και ζήτησε από τον ηγέτη της χώρας Kitara να αναλάβει την αποστολή να ταξιδέψει στη Γερμανία. [Αυτός είναι] ο Lukanga Mukara, που όπως δείχνει το όνομά του, είναι ένας άνθρωπος που κατάγεται από το νησί Ukara στη λίμνη Viktoria. Αυτός σε αρκετά νεαρή ηλικία μετανάστευσε από το υπερπληθυσμένο νησί [Ukara] στο γειτονικό νησί Ukerewe, όπου και έμαθε από τους «λευκούς Πατέρες» [=Γερμανούς ιεραποστόλους] να διαβάζει και να γράφει. Αργότερα κατά τη διάρκεια ενός ταξιδιού δραπέτευσε από τον Pater [ιερέα] του οποίου ήταν συνοδός και κατέφυγε στον Ruoma, βασιλέα της Kitara, όπου έμεινε και αξιοποιούσε τις πλούσιες γνώσεις του ως διερμηνέας, αφηγητής [ιστοριών και εμπειριών] και αυλικός σύμβουλος. Εκεί τον συνάντησα και τον γνώρισα. Οι επιστολές του Lukanga έχουν ιδιαίτερη αξία. Αυτός ο ξένος βάζει στις συνθήκες ζωής της Γερμανίας την δική του σφραγίδα [το δικό του μέτρο]. Ό,τι σε εμάς φαίνεται συνηθισμένο, αυτουνού του πέφτει εχθρικά επάνω του. Η δύναμη της παρατήρησής του και η γύμνια της κρίσης του τον προικίζουν με την αρετή να μιλάει με πάρα πολύ σημαντικά λόγια για πράγματα που εμείς δέν θα μπορούσαμε κάν να τα αντικρύσουμε ελεύθερα [αμερόληπτα].

 • cover

  Σε απόσταση αναπνοής από τα μικρασιατικά παράλια οι Οινούσσες, προσφέρουν αξέχαστες διακοπές στον ταξιδιώτη. Παρά τη μεγάλη απόσταση που τα χωρίζει από τα κύρια αστικά κέντρα της χώρας, η ακτοπλοϊκή συγκοινωνία με σύγχρονα πλοία και οι αεροπορικές συνδέσεις(Χίος), τις έχουν καταστήσει τις τελευταίες δεκαετίες ιδιαίτερα προσφιλή προορισμό. Καταπράσινα μέρη, παραλίες με κρυστάλλινα και πεντακάθαρα νερά, παραδοσιακοί οικισμοί και πλούσια ιστορία που θα γνωρίσετε καλύτερα στα μουσεία των νησιών, σας περιμένουν να το ανακαλύψετε. Ένα νοερό ταξίδι στο μικρό και όμορφο νησί των Οινουσσών από έναν τουριστικό οδηγό γεμάτο με όλες τις πληροφορίες που θα χρειαστείτε κατά την επίσκεψή σας στο νησί. Περιέχει αναλυτικές , χρήσιμες πληροφορίες και έγχρωμες φωτογραφίες του νησιού. Αν ψάχνετε ένα πιθανό προορισμό σε ένα μικρό παράδεισο τότε αυτός ο οδηγός είναι το τέλειο βιβλίο για το έχετε μαζί σας στο ταξίδι σας. Ελάτε να δείτε γιατί πολλοί άνθρωποι ερωτεύονται αυτό το μαγευτικό ελληνικό νησί.

  Περιεχόμενα:

  Γνωρίζοντας τις  Οινούσσες

  Ιστορία
  Οικονομία
  Κλίμα
  Πρόσβαση
  Ναυτιλιακό κέντρο (ΝΑΚΤ
  Παραδοσιακές γεύσεις
  Υγρότοποι
  Ναυτικό μουσείο
  Οικισμοί
  Παραλίες
  Εκκλησίες
  Αξιοθέατα
  Έθιμα & παραδόσεις
  Διαμονή
  Εστιατόρια
  Χρήσιμες πληροφορίες
 • cover

  Μια σύντομη παρουσιάση της Βοστώνης και πώς την βιώσα προσωπικά.