• cover

  Lebenstraum «Πουλάμε φθηνά θάνατο. Αγοράστε!» θα μπορούσε να γράφει το πανό πάνω από το πάλκο κάποιας θεατρικής σκηνής. Η θεωρία του μανδαρίνου θριαμβεύει ξανά (πολύ παλιό έργο του πορτογάλου Εκα Ντε Κουέιρος). Πριν τα συγκλονιστικά γεγονότα της ανέλπιστης πανδημίας με τις εκατόμβες θανάτου σε - ιδιαίτερα μάλιστα- αναπτυγμένες χώρες του κόσμου, μια προφητεία θα επιβεβαιωθεί. Το έργο Lebenstraum γράφτηκε λίγο πριν εκπνεύσει το 2019. Τον Απρίλιο του 2020 όσο ο κορωνοϊός θανατώνει, εφημερίδες γράφουν για επενδυτικά κεφάλαια θανάτου. Άνθρωποι σκαρφίζονται προϊόντα που πουλούν σε υποψήφιους αγοραστές –ασφαλισμένους σε τιμή ευκαιρίας και που αποδίδουν στον θάνατο. Επενδύοντας προνοητικά στη δυστυχία των μαζών, μπορείς να γίνεις πλούσιος! Ένα θεατρικό έργο για 4 πρόσωπο με πρωταγωνιστές τον βασικό ήρωα Άδμητο, τον άγγελο, την αιώνια αγαπημένη και τον ασφαλιστή. Λίγο ακόμη ζωτικός χώρος είναι αναγκαίος, όσο έχεις χώρο μπορείς να ερωτευτείς, γιαυτό το έργο έχει δισυπόσταστο τίτλο Lebensraum και Lebenstraum. Ο εγκλεισμός λειτουργεί κατασταλτικά στην ανθρώπινη ύπαρξη.

 • cover
 • cover
 • cover

  Μια φοιτήτρια Φιλολογίας στο Ρέθυμνο, μελετώντας βιβλία στο αρχείο του Παντελή Πρεβελάκη, βρίσκει κρυμμένο ένα γράμμα που του είχε στείλει ο Νίκος Καζαντζάκης ένα μήνα μετά τον θάνατό του και αποκαλύπτει πως δεν έχει πεθάνει, καθώς έθαψαν το πτώμα κάποιου άλλου. Ο Καζαντζάκης επισκέπτεται κρυφά τον Πρεβελάκη στο σπίτι του στην Αθήνα και του εκμυστηρεύεται το σχέδιο τού υποτιθέμενου θανάτου του.

 • cover

  Η οινική ιστορία ξεδιπλώνει το κουβάρι της ρεαλιστικής τάξης πραγμάτων με ένα γλαφυρό τρόπο που μόνον άνομοι και αταξικοί μπορούν να υποφέρουν. Μήπως ο μύθος γύρω από τον κόσμο του κρασιού μπορεί να παραλληλιστεί με τον κόσμο της ιστορίας των ανθρώπων;

 • cover

  Οι γυναίκες ενός ολόκλοηρου χωριού έδρασαν αθόρυβα, επιδέξια, συντονισμένα, χρόνο με τον χρόνο, χωρίς να εντοπισθούν, μέχρι που έφεραν τους άντρες εκεί ακριβώς που τους ήθελαν: δύο μέτρα κάτω από το χώμα! Το χωριό ονομάζεται Νάγκιρεφ και βρίσκεται 60 χιλιόμετρα Νοτιοανατολικά της Βουδαπέστης, αρκετά μακριά από τον αυτοκινητόδρομο. Σήμερα δύσκολα βρίσκεις εκεί δουλειά, οι νέοι το εγκαταλείπουν με την πρώτη ευκαιρία. Μονώροφα αγροτόσπιτα είναι παρατεταγμένα στις δυο πλευρές του κεντρικού δρόμου του, καθένα με τις ιστορίες και τα μυστικά του. Στο τελευταίο από τα αγροτόσπιτα αυτά ζούσε από την εποχή του Α' Παγκοσμίου Πολέμου η Σουζάνα Φαζέκας. Ήταν η μαία του χωριού, έμπιστη όλων των γυναικών που χρειαζόταν τις γνώσεις της.

 • cover

  Στο θεατρικό έργο « Ο ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΗΣ ΣΧΟΛΙΚΟΣ ΔΙΑΜΕΣΟΛΑΒΗΤΗΣ » ο Καραγκιόζης και ο Χατζηαβάτης γίνονται σχολικοί διαμεσολαβητές για να επιλύσουν τη διαφορά η οποία προκλήθηκε από τον καυγά που έγινε ανάμεσα στον Κοπρίτη και τον Κολλητήρη στην αυλή του σχολείου.

 • cover

  Το θεριό ποντίκι ή απλά παιχνίδια εξουσίας; Μια ιστορία παλιά αλλά και πάντα σύγχρονη, με θέματα που μόνο με χιούμορ αντιμετωπίζονται. Στον πολιτικό κόσμο όπως και στην υπόλοιπη κοινωνία, ποιόν εμπιστεύεσαι τελικά;

 • cover

  Το ''Ζητείται Like'' είναι καταρχάς βασισμένο στο έργο: '' Με δύναμη από την Κηφισιά'' και αποτελεί είδος θεατρικής σάτιρας. Τέσσερις γυναίκες, τρεις ενήλικες και μία έφηβη, δοκιμάζονται στις σχέσεις τους. Με την παρουσία, πάντα, της τεχνολογίας και των μέσων κοινωνικής δικτύωσης, τις παρακολουθούμε να αλλάζουν στάση και συμπεριφορά συζητώντας για άντρες. Βλέπουμε το χάσμα μεταξύ της νέας γενιάς με της παλιάς. Εξάλλου, η ανεπτυγμένη τεχνολογία και η δύναμη που έχουν αποκτήσει τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, έχουν γίνει αναπόσπαστο κομμάτι της καθημερινότητας μας. Κανείς δεν μπορεί να φανταστεί τη ζωή του χωρίς όλα αυτά και ξεχνάμε πως ήταν τα πράγματα πριν να εισβάλουν καν στην καθημερινότητά μας. Οι τέσσερις γυναίκες ζουν μια φυσιολογική ζωή όπως όλοι μας. Αναλύουν τις σχέσεις, συμβουλεύουν η μια την άλλη και κατακρίνουν συμπεριφορές ή δικών τους ή άλλων προσώπων, μέσα από ένα κύμα επιπολαιότητας. Επίσης, επεξεργάζονται διάφορα ζητήματα που τους συμβαίνουν, ενώ ταυτόχρονα βιώνουν την απώλεια, την απάτη, τον σαρκασμό, την απόρριψη και όμως, μέσα απ' όλα αυτά βρίσκουν τη δύναμη να ζουν την κάθε στιγμή.

 • cover

  Ένας καραγκιοζοπαίχτης, που μπορεί να είναι ένας μαθητής που παίζει με τις φιγούρες του Καραγκιόζη και των παιδιών του, παρουσιάζει τη σχολική γιορτή, που έχουν προετοιμάσει οι μαθητές μιας τάξης για την εθνική επέτειο του 1821. Στην οθόνη που είναι τοποθετημένη επάνω στη σκηνή προβάλλονται εικόνες προσώπων που αναφέρονται στα τραγούδια, τα ποιήματα, τους χορούς και τα δημοτικά τραγούδια τα οποία δραματοποιούν οι μαθητές. Ο Καραγκιόζης κάνει διάλογο με τα παιδιά του (Κολλητήρι, Κοπρίτη, Πιτσικόκο) σχολιάζοντας θέματα που σχετίζονται με όσα παρουσιάζονται, με τους μαθητές που δρουν επάνω στη σκηνή και με το κοινό το οποίο προτρέπει να συμμετέχει στη σχολική γιορτή.

 • cover

  Τι θα γινόταν αν ο Πλούτος επέστρεφε στη σύγχρονη Ελλάδα και γινόταν υπουργός; Θα άλλαζε την οικονομική πολιτική της χώρας; Ένα θεατρικό έργο βασισμένο στο κλασικό έργο του Αριστοφάνη.

 • cover

  Τα « Προβλήματα της ηλικίας » είναι ένα θεστρικό έργο που πραγματεύεται συγχρόνως τρία θέματα . Το ένα είναι η διαχείρηση μιας απρογραμμάτιστης εγκυμοσύνης πριν από το γάμο , το άλλο η δυσκολία ενός εργένη να επιλέξει μόνιμη σύντροφο με σκοπό το γάμο και το τρίτο η σεξουαλική διαπαιδαγώγηση των μικρών παιδιών . Τα τρία αυτά προβλήματα καλείται να τα επιλύσει συγχρόνως ένα ανδρόγυνο με δύο παιδιά ηλικίας δέκα και έντεκα χρονών . Ο αδελφός του συζύγου είναι ο σαρανταπεντάρης εργένης , ενώ η αδελφή της συζύγου είναι εκείνη που περιμένει παιδί χωρίς να έχει ακόμη παντρευτεί . Η επιτυχία ή όχι της προσπάθειάς τους θα φανεί στο τέλος και έχει σχέση με τη δυσκολία του καθενός από τα τρία αυτά εγχειρήματα .

 • cover

  Το « Μάθημα πολιτικής αγωγής » είναι ένα θεατρικό έργο που απευθύνεται σε μικρούς και σε μεγάλους. Το περιεχόμενό του είναι βασικά αντιπολεμικό, αλλά όχι μόνο . Θίγει συγχρόνως και το θέμα του ηρωισμού και της αντίστασης στην καταπίεση των ανθρώπων από τα καθεστώτα . Τα πρόσωπα του έργου είναι δύο τετραμελείς οικογένειες (γονείς και παιδιά ) κι ένας παππούς , αποκλεισμένοι από την κακοκαιρία σ ’ ένα εξοχικό σπίτι σε κάποιο μικρό νησί . Εκεί τους βρίσκει το ξέσπασμα μιας πολεμικής κρίσης με τη γειτονική τους χώρα , με την οποία είναι προαιώνιοι εχθροί , καθώς επίσης και η επιβολή στρατιωτικής δικτατορίας στη χώρα τους . Τα γεγονότα αυτά τους δίνουν την αφορμή για μια διεξοδική συζήτηση γύρω από το θέμα του πολέμου αλλά και της αντίστασης στη δικτατορία . Κατά περίεργο όμως τρόπο τα παιδιά αποδεικνύεται ότι έχουν πιο καθαρό μυαλό από τους γονείς τους .

 • cover

  Οι μαθητές μιας τάξης υποδύονται τους παίκτες και τον παρουσιαστή ενός τηλεπαιχνιδιού, που αφορά το 1821. Στην οθόνη που είναι τοποθετημένη επάνω στη σκηνή προβάλλονται εικόνες προσώπων ή και φράσεων τις οποίες είπαν πρόσωπα, τα οποία συνέβαλαν στην απελευθέρωση της Ελλάδας από την τουρκική σκλαβιά. Οι παίκτες αναγνωρίζουν αυτά τα πρόσωπα και αναφέρουν πληροφοριακά στοιχεία για αυτά. Το ενδιαφέρον του κοινού προκαλείται με τη συμμετοχή του στη δράση που παρουσιάζεται στο τηλεπαιχνίδι.

 • cover

  Ο Πρόεδρος της Ρωσίας Βλαδιμίρ Πούτιν, προσωπικότητα - κλειδί για την εξέλιξη της παγκόσμιας ιστορίας τον 21ο αιώνα, είναι άνθρωπος της μυστικής δράσης, των μυστικών ερώτων αλλά και της αυθόρμητης συμπεριφοράς και των παράτολμων αποφάσεων. Ικανός για την εντυπωσιακότερη πράξη αρετής όπως και για την πιο καταλυτική πολιτική τακτική, είναι ο άνθρωπος που, κυριολεκτικά, αλλάζει τον κόσμο. Το θεατρικό "Πρόεδρος Δις" σκιαγραφεί την προσωπικότητα του Βλαδιμίρ Πούτιν. Ερωτικές περιπέτειες, πράξεις πολιτικής αναλγησίας, αλλά και γενναιοδωρίας και ανθρώπινης γοητείας αρθρώνονται παράλληλα, και συνθέτουν το πορτραίτο της πιο αινιγματικής προσωπικότητας μετά τον Στάλιν.

 • cover

  Το έργο αυτό είναι θεατρική μεταφορά της τραγικής ιστορίας του Μακεδόνα βασιλιά Φίλιππου Ε΄ , που αναγκάστηκε να εγκρίνει τη δολοφονία του μικρότερου γιου του για να προστατεύσει το βασίλειό του από το Ρωμαϊκό κίνδυνο . Στην απόφαση αυτή κατέληξε μετά από πολλές συνειδησιακές αμφιταλαντεύσεις σχετικά με το αν θα έπρεπε να θυσιάσει το παιδί του ή να διακινδυνεύσει την ασφάλεια της χώρας του . Μετά την τραγική απόφαση υπέστη βαριά κατάθλιψη που τον οδήγησε στο θάνατο .

 • cover

  Το θεατρικό έργο ΦΑΙΔΡΑ ΚΑΙ ΟΡΕΣΤΗΣ αναφέρεται στην ιστορία δύο αδελφών , που ήταν παιδιά ευκατάστατων αλλά και πολυάσχολων γονιών . Τα δύο αυτά παιδιά μεγάλωσαν με όλες τις ανέσεις , αλλά οι γονείς τους δε μπόρεσαν να τα εμπνεύσουν με όνειρα και φιλοδοξίες με αποτέλεσμα να αισθάνονται ανικανοποίητα . Έτσι , όταν προσπάθησαν να τους βάλουν κάποια όρια και να τους θέσουν κάποιους περιορισμούς , εκείνα επαναστάτησαν και απομακρύνθηκαν από κοντά τους . Ζώντας μακριά από τους γονείς τους , διολίσθησαν σε μια ζωή εξαρτημένη μόνον από τις απολαύσεις . Παρασύρθηκαν σιγά σιγά και παγιδεύτηκαν από ανθρώπους του υποκόσμου , ώσπου βρέθηκαν σε αδιέξοδο . Το τέλος της Φαίδρας ήταν τραγικό , ενώ ο Ορέστης έμελλε να καταστρέψει ό,τι καλό απέμεινε στη ζωή του .

 • cover

  Το βιβλίο περιλαμβάνει το θεατρικό μονόπρακτο "Λεωνίδας, ο Υπέρτατα Ανδρείος" εν είδει αρχαίας τραγωδίας σε τρεις σκηνές και αποτελεί κατ' ουσίαν ωδή στην μνήμη του Σπαρτιάτη βασιλιά. Το μονόπρακτο συνοδεύεται από ποιήματα και επιγράμματα από την αρχαιότητα έως τη σημερινή εποχή, εμπνευσμένα από την ηρωική αυτοθυσία ένδοξων ηρώων, με αποκορύφωμα εκείνη του Λεωνίδα, ενώ επίσης πλαισιώνεται με αποσπάσματα περί Αξιών και Αρετής στην αρχαία Ελληνική και την αντίστοιχη απόδοσή τους. Το βιβλίο τελεί υπό την αιγίδα του Ομίλου για την UNESCO Τεχνών, Λόγου κι Επιστημών Ελλάδας και διδάσκεται σε ιδιωτικά σχολεία και εκπαιδευτήρια και στις τρεις βαθμίδες εκπαίδευσης.

 • cover

  Διάλογοι μεταξύ διδύμων (αγόρι κορίτσι) σε περίοδο εγκυμοσύνης

 • cover

  Η Μόνα είναι μια σύγχρονη γυναίκα του σήμερα. Ζει την κάθε μέρα της, προσπαθώντας να αποκτήσει ένα καλύτερο αύριο. Εργάζεται ως δημοσιογράφος σε ένα περιοδικό για 10 ολόκληρα χρόνια, περιμένοντας πως και πως την ευκαιρία να ζητήσει μια αύξηση στο μισθό της. Η ευκαιρία έρχεται διπλή, αφού της δίνεται η δυνατότητα να αναδειχθεί γενικότερα στη δουλειά της. Πρόκειται για το πρώτο της εξώφυλλο στο περιοδικό. Προσοχή όμως, πάντα κρύβεται κάτι πίσω από τη βιτρίνα, αυτή η ευκαιρία εγκυμονεί τον κίνδυνο να καταστρέψει εξ’ ολοκλήρου την καριέρα της, εάν δεν καλύψει πλήρως τις απαιτήσεις του αρχισυντάκτη της. Η Μέριλιν Μονρόε μπαίνει στη ζωή της αιφνιδιαστικά, είναι η πρόκληση για την ανάδειξη ή την καταδίκη της, το άρθρο της ζωής της. Έχει μια εβδομάδα διορία για να δώσει στον αρχισυντάκτη της το άρθρο που θα καθορίσει τα πάντα, και μέσα σε αυτές τις μέρες περνά όσα δε πέρασε μια ολόκληρη ζωή. 7 ημέρες... Κάθε μέρα και μια εξέλιξη που αλλάζει την ηρωίδα μας δραματικά, κάθε μέρα φανερώνεται και μια άλλη πτυχή της ίδιας προσωπικότητας. Από την απλή καθημερινότητα, στη δημιουργία και μετά απότομα στην απόρριψη, η ηρωίδα μας έρχεται αντιμέτωπη με τα απόλυτα συναισθήματα: χαρά, ελπίδα, απελπισία, κατάθλιψη, τρέλα και στο τέλος η ταύτιση με τη Μέριλιν. Το ακριβότερο κινηματογραφικό κοστούμι που χτυπήθηκε ποτέ σε δημοπρασία, το θρυλικό φόρεμα της Μέριλιν Μονρόε από τη σκηνή του μετρό, πρώτα μπαίνει στα ρεκόρ Guinness World κι έπειτα χάνεται. Μετά από ένα σωρό κινηματογραφικές συγκυρίες βρίσκεται στα χέρια της Μόνα… Αυτό θα καθορίσει και την εξέλιξη ολόκληρης της ζωής της. Ένας θεατρικός μονόλογος με κινηματογραφική δράση, που κυμαίνεται ανάμεσα, στο δράμα, την κωμωδία και το μιούζικαλ… Ένα κείμενο που μας δείχνει πόσα πρόσωπα έχουμε όλοι μέσα μας και πώς αλλάζουμε σύμφωνα με τις καταστάσεις και τα γεγονότα. Ένα κείμενο εγκυκλοπαίδεια για τη ζωή της Μέριλιν Μονρόε, αυτή που ξέρουμε κι αυτή που αποκαλύφθηκε πολύ αργότερα. Ένα κείμενο που ρίχνει φώς στα πιο σκοτεινά κομμάτια της ζωής και του θανάτου του μεγαλύτερου sex symbol των εποχών, δείχνοντάς μας πως τίποτα δεν είναι όπως φαίνεται! Σενάριο: Θεόδωρός Ντέρεκ Λιοντής Ι Διόρθωση Κειμένων: Κωνσταντίνος Μίχος Εικονογράφηση: Funky Glam

 • cover

  Δύο άντρες εγκλωβισμένοι σε κάποιο μικρό δωμάτιο σε κάποια άγνωστη μεριά κάποιου άγνωστου(;) κόσμου. Μια συνομιλία [αν]άξια λόγου. Μια βουτιά αναζήτησης στο είναι και στο μη είναι. Ένα θέατρο που ισορροπεί σε τεντωμένο σχοινί και οι πρωταγωνιστές του, απόψε αυτοσχεδιάζουν (ή έτσι νομίζουν).

 • cover

  Θεατρικό έργο σε πέντε πράξεις, αισθηματικό (ερωτικό τρίγωνο) και, κυρίως, κοινωνικό και ηθογραφικό. Άρχισα να το γράφω το Νοέμβριο 2014 και το ολοκλήρωσα τον Ιανουάριο του 2015. Η υπόθεση του έργου εκτυλίσσεται από τον Οκτώβριο του 2012 ως τον Οκτώβριο του 2014, μέσα στην καρδιά της οικονομικής κρίσης, οι επιπτώσεις της οποίας επηρεάζουν σημαντικά τη ζωή και τη συμπεριφορά των ηρώων. Μέσω των διαλόγων τους και της ανατρεπτικής πλοκής του έργου, αναδεικνύονται φλέγοντα πολιτικά, κοινωνικά και ηθικά ζητήματα. Λίγα λόγια για την υπόθεση του έργου: Η Αμαλία αποφασίζει να πάρει διαζύγιο από το σύζυγό της, επειδή έχει μείνει άνεργος και έχει κουραστεί να τον συντηρεί. Στη συνέχεια, έχοντας στόχο να βρει κάποιον άλλο άντρα, με σταθερή όμως εργασία, και την πεποίθηση πως η δουλειά των δημοσίων υπαλλήλων είναι μόνιμη, επιδιώκει να κατακτήσει και να παντρευτεί, αν και δεν τον έχει ερωτευτεί, έναν (κακομοίρη) δημόσιο υπάλληλο, που έτυχε να γνωρίσει. Εκείνος υποκύπτει στη γοητεία της και αρραβωνιάζονται. Αλλά τα γεγονότα που ακολουθούν οδηγούν την Αμαλία στη συνειδητοποίηση της πλάνης της. Οι ανατροπές διαδέχονται η μία την άλλη.

 • cover

  Μια έμμετρη, χιουμοριστική ματιά στην πασίγνωστη ιστορία της Σαλώμης. Απολύτως ανακριβής, όπως οι περισσότερες παλιές ιστορίες.

 • cover
 • cover

  Ένας νεαρός φοιτητής συζητάει με τον “γνωστό” ημίθεο, γιο του Δία και απελευθερωτή του Προμηθέα. Από τις σημειώσεις του… Η Γνώση είναι λύτρωση και ευθύνη μαζί. Ρώτησε την καρδιά σου, να σου πει τι θα κάνεις με τη γνώση, που σου δόθηκε, στον χρόνο που απομένει… και πες στους συνανθρώπους σου, να τολμήσουν, για το μεγαλείο του Ανθρώπινου Πνεύματος και την παγκοσμιότητα του Ελληνισμού.

   

  Αφιερωμένο εξαιρετικά στο…

  Πνεύμα και στην Καρδιά του Ανθρώπου!

  Με όρθιο νου

   

  Το ανωτέρω έργο στις 17 Ιουλίου 2000 πήρε το Α΄ βραβείο στον διεθνή διαγωνισμό θεατρικού μονόπρακτου από την Ελληνική Μυθολογία με τον τίτλο ”Η συνάντηση με τον Ηρακλή” Από τη ΔΙΕΘΝΗ ΕΤΑΙΡΙΑ ΘΕΑΤΡΙΚΩΝ ΣΥΓΓΡΑΦΕΩΝ τέχνης και λογοτεχνίας Ελληνικό τμήμα Αστόρια Ν.Υόρκη.

 • cover

  Τα λόγια που δεν ειπώνονται σε μια σχέση,είναι τα βαθύτερα λόγια της ψυχής που μένουν καλά φυλαγμένα ακόμη και από τον ίδιο μας τον εαυτό. Το θάρρος που απαιτείται για να έρθει η ψυχή στην επιφάνεια, δεν είναι ένα θάρρος εύκολο. Χρειάζονται πολλά να γίνουν στο δρόμο για την αυτογνωσία και την λύτρωση. Πρέπει να υπερβούμε βουνά ολόκληρα για να κυνηγήσουμε την πιθανότητα να λυτρωθούμε και να λυτρώσουμε. Σε αυτή την πρωταρχική σχέση ανάμεσα σε ένα παιδί και στον γονιό του, καθορίζονται και εγγράφονται όλα τα μετέπειτα μοτίβα της ενήλικης ζωής μας. Ο διάλογος αυτός γράφτηκε σε μορφή μικρού θεατρικου έργου, αλλά λίγη σημασία έχει αυτό. Σημασία έχει πως στο έργο της ζωής μας, νομίζουμε ότι είμαστε οι πρωταγωνιστές, αλλά η αλήθεια είναι πως πολλές φορές δεν έχουμε καν ανέβει στη σκηνή...

 • cover

  Σε αυτή την πόλη τα μωρά γεννιούνται με ένα πιστόλι στο ένα χέρι, ένα ποτήρι ουίσκι στο άλλο και ένα τσιγάρο στο στόμα...