• cover

  Ποιες είναι οι πιο δυνατές αλυσίδες; Εκείνες που είναι τόσο ισχυρές που αδυνατείς ακόμα και να σκεφτείς ότι μπορείς να σπάσεις; Από τι υλικό είναι φτιαγμένες ώστε να μπορούν να αντέχουν ακόμα και στην πιο σθεναρή αντίσταση;

 • cover

  Σε μια συνάντηση με τη σκέψη του σύγχρονου φιλόσοφου της τεχνολογίας Bernard Stiegler, το πρώτο μέρος της σειράς "Mankinddivine Theory και σύγχρονες τεχνολογίες" είναι ένα σύντομο σημείωμα πάνω στoν τρόπο με τον οποίο οι σύγxρονες τεχνολογίες της μνήμης αναδιαμορφώνουν ριζικά το κομβικό για τη σύσταση της ανθρώπινης υποκειμενικότητας πεδίο της μνήμης, προεικονίζοντας και προετοιμάζοντας την έλευση του νέου, καθολικού/Θεϊκού ανθρώπινου υποκειμένου.

 • cover

  Κριτική πάνω στην ελληνική πραγματικότητα από την οπτική γωνία κάποιου που την έχει ζήσει πάνω στο πετσί του.

 • cover

  Αν αφήσουμε τα παιδιά ελεύθερα . Αν ελεύθερα ζήσουμε τις ζωές μας . Αν η ζωή μας είναι μέσα στη φύση . Αν η φύση είναι ο οδηγός. Αν οδηγός μας είναι η αλληλεγγύη . Αν η αλληλεγγύη οδηγήσει στην αυτάρκεια. Αν η αυτάρκεια είναι ο σκοπός . Αν σκοπός μας είναι η συνύπαρξη . Αν η συνύπαρξη μας οδηγήσει στη συνεύρεση και τη συνομιλία . Αν συνομιλώντας αναδείξουμε το ένστικτο , τη δημιουργικότητα , τη φαντασία . Αν φανταστούμε ότι δε χρειαζόμαστε θεσμούς για να ζήσουμε . Αν οι θεσμοί (παιδεία , δικαιοσύνη ,κράτος , κ.α.) δε μας είναι πλέον χρήσιμοι . Αν χρειαστούμε την κοινοκτημοσύνη . Αν η κοινοκτημοσύνη μας οδηγήσει στην πολυκαλλιέργεια . Αν καλλιεργούμε για όλους . Αν όλοι μαζί δημιουργήσουμε νέες σχέσεις . Αν οι σχέσεις μας χαρακτηρίζονται από ανιδιοτέλεια . Αν ΥΠΑΡΧΕΙ ΖΩΗ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΘΑΝΑΤΟ .

 • cover

  "...η παρουσία και ανακάλυψη των νομισμάτων τού ήταν κάτι το εντελώς άχρηστο, και μονολογούσε λέγοντας: «Σας βλέπω και με πιάνουν τα γέλια. Αφού, λοιπόν, σας θεωρούν τη λύση σε όλα τα προβλήματα, σε τί μπορείτε να μου χρησιμεύσετε; Δεν έχετε καμία αξία για εμένα, και δεν αξίζει τον κόπο ούτε να σκύψω να σας μαζέψω από το χώμα, ενώ θα άξιζε τον κόπο να το κάνω για κάποιο από αυτά τα μαχαίρια. Αν μπορούσα, θα σας έδινα χωρίς δεύτερη σκέψη, για να πάρω μία πίπα να καπνίζω τον καπνό μου, για λίγο σπόρο από την Αγγλία για να φυτέψω γογγύλια και καρότα, ή για μία χούφτα μπιζέλια, και ένα μπουκάλι μελάνι»." Το 50% των εσόδων μου από τις πωλήσεις αυτού του βιβλίου θα διατεθεί για φιλανθρωπικούς σκοπούς.

 • cover
 • cover

  ΑΠΟ ΠΟΙΑ ΖΩΗ ? ΚΑΙ ΓΙΑ ΠΟΙΑ ΖΩΗ ΜΙΛΑΜΕ ? ΜΑ ΤΗ ΖΩΗ ΤΟΥ ΘΑΝΑΤΟΥ !!! Το νεογέννητο μακριά από το γυναικείο στήθος , με τα πλαστικά του παιχνίδια Το βρέφος μακριά από τη μαμά , μέσα στο σταθμό , μαθαίνει τις νέες τεχνολογίες Το παιδί του δημοτικού κάτω από αυστηρή κατήχηση , μακριά από το παιχνίδι Τα μεγάλα παιδιά εγκλωβισμένα στα στερεότυπα , οι πιο σκληροί εργαζόμενοι Στρατός και εργασία – καθυπόταξη και μισθωτή σκλαβιά Οικογένεια-ρόλοι – υποταγή της αγάπης και του έρωτα σε νόρμες Η φύση καταστρέφεται και ο άνθρωπος απομακρύνεται όλο και πιο πολύ από αυτήν Φαγητό , νερό , υγεία , κατοικία από βασικές ανάγκες γίνονται αντικείμενα εκμετάλλευσης Κράτος για τα συμφέροντα και καθοδηγητής του ανθρώπου Παιδεία εγκλωβισμού , παιδιά υπό έλεγχο Δικαιοσύνη φόβητρο κάθε αντίστασης , με νόμους καθορισμού κάθε πτυχής της ζωής Θρησκεία για την πάταξη της ελευθερίας , σύμμαχος όλων των θεσμών ΜΜΕ για την καθημερινή επιβαλλόμενη ατζέντα , με έτοιμες ερωτήσεις και απαντήσεις Άνθρωπος υπόδουλος της οικονομίας , χρήμα και ιδιοκτησία καθορίζουν την ύπαρξη μας Χάος , ανασφάλεια και άγχος για όλους τους ανθρώπους , αποχαύνωση και απάθεια Άνθρωποι της επανάληψης , των ρόλων και των κατευθυνόμενων στερεοτύπων Άνθρωποι των χαμένων ανθρώπινων σχέσεων, άνθρωποι του συμφέροντος ΑΠΟ ΤΟ ΘΑΝΑΤΟ ΣΤΟ ΘΑΝΑΤΟ ΛΟΙΠΟΝ !!! ΚΑΛΗ ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΗ !!!

 • cover

  Το δοκίμιο αυτό ξενικά απο την παραδοχή, οτι η κρίση που βιώνουμε δέν είναι οικονομική, αλλά ιδεολογικοπολιτική, καθώς οι κυρίαρχες θεωρίες της αριστεράς και της δεξίας έχουν προ πολλού καταρρεύσει, πράγμα αναμενόμενο λόγω της σαθρής βάσης επί της οποίας στηρίχθηκαν. Αυτό το ξέρουμε όλοι, έστω κι αν ακόμη κάποιοι τις επικαλούνται. Είναι, γιατί δεν έχουν, με τί να τις αντικαταστήσουν.

  Προτείνει την αντικατάσταση αυτών των ιδελογιών με μια άλλη φιλοσοφία για τη ζωή, τον άνθρωπο και την πολιτεία προερχόμενη απο το σκληρό πυρήνα, το κέντρο, απο το οποίο εκπορεύεται ολόκληρος ο αρχαίος Ελληνικός πολιτισμός, μέρος του οποίου αποτελεί η πολιτική σκέψη και πράξη. Αυτός ο σκληρός πυρήνας συμπυκνώνεται στις λέξεις: Λόγος (λογική με τη γλωσσική της επένδυση), Ελευθερία, Αξία του ανθρώπου. Η πρόταση είναι να δημιουργηθεί ένα άλλο πολιτικό σύστημα πραγματικά ορθολογικό, αληθινά φιλελεύθερο, γνήσια δημοκρατικό και ανθρωποκεντρικό, που θα επαναφέρει την ξεστρατισμένη πολιτεία στο σκοπό της γένεσης και της ύπαρξής της, που είναι κατά τον Αριστοτέλη το “ζήν” και το “εύ ζήν” όλων των πολιτών χωρίς ταξικές διακρίσεις. Ακόμη μέλημα μιάς τέτοιας πολιτείας οφείλει να είναι και το “κατ'αρετήν ζήν”, που σημαίνει τη μέριμνα για  την εξύψωση του ανθρώπου σε ένα ανώτερο επίπεδο πνευματικής ζωής.

 • cover

  Στο μελέτημα αυτό ιχνηλατείται η εργογραφία της Μαρούλας Κλιάφα για παιδιά και εφήβους. Εξετάζονται στοιχεία θεματικής, ύφους και τεχνοτροπίας της Τρικαλινής συγγραφέα. Η αναδίφηση στα βιβλία της Κλιάφα για μικρούς αναγνώστες αποτελεί συμβολή στη μελέτη της λογοτεχνικής παραγωγής και προσφοράς της στην ελληνική παιδική λογοτεχνία.

 • cover

  Ο Κ.ΜΑRX είναι διάσημος για τις πολιτικές και οικονομικές του θεωρίες και αναλύσεις, όλα αυτά όμως εδράζονται σε μια ορισμένη αντίληψη για το ανθρώπινο ον, μια συγκεκριμένη φιλοσοφική ανθρωπολογία. Στη σημερινή εποχή του Τέλους όπου η ιστορική αντίθεση κεφαλαίου/εργασίας φανερώνεται ως οριακή υπαρξιακή κρίση της παγκοσμιότητας και το ζήτημα του Ανθρώπου τίθεται έμπρακτα σε όλη την επείγουσα αμεσότητα του, η θεωρητική σύλληψη του ανθρώπινου όντος από τον MARX είναι απολύτως επίκαιρη, καθώς μας δίνει το νήμα για την επανάσταση του αιώνα μας, την παγκόσμια επανάσταση του Ανθρώπινου είδους, και τη θεωρία της (mankinddivine theory)

 • cover

  Στόχος του βιβλίου αυτού, είναι η πολιτική εγγραματοσύνη, δηλαδή μια πρώτη συστηματική προσέγγιση, με το συγκεκριμένο αντικείμενο το σοσιαλισμό, ανεξάρτητα από τον πολιτικό χώρο που ανήκει ο καθένας, ώστε ο ενημερωμένος πολίτης να μπορεί να μελετά και να κρίνει ιδέες, ιδεολογίες και πολιτικές. Τη μελέτη μας αυτή τη θεωρούμε σα μια πολύ μικρή εισαγωγή στο μεγάλο θέμα του σοσιαλισμού (μιας πολύ ανθρώπινης ιδεολογίας), ο οποίος μέσα από λανθασμένες θεωρήσεις, ιδεοληψίες και πολιτικές πρακτικές, σήμερα φαντάζει από αποτυχημένος μέχρι αναποτελεσματικός. Για να καταφανεί η ουσία του σοσιαλισμού, στην εργασία μας αυτή παρουσιάζουμε αρχικά μια ιστορική αναδρομή του ανά τους αιώνες, εστιάζοντάς τον στη Ευρώπη. Στη συνέχεια καταγράφουμε τις μορφές και τα είδη του σοσιαλισμού διαχρονικά, παράλληλα με μια πολύ περιεκτική κριτική ματιά. Κατόπιν πραγματοποιούμε μια μικρή αναφορά του σοσιαλισμού στην Ελλάδα από τη δημιουργία ελεύθερου κράτους μέχρι σήμερα και στο τέλος καταθέτουμε προτάσεις αποτελεσματικής εφαρμογής του. Σαν κατακλείδα, εστιάζουμε και καταθέτουμε προτάσεις για τη θέση στην πολιτική τού παράγοντα «άνθρωπος» ή « άτομο», ο οποίος δια μέσου της Αγωγής του επηρεάζεται και επηρεάζει το διαρκώς γίγνεσθαι, τη σκέψη και τη δράση του οποίου δυστυχώς αγνοούν ή παραβλέπουν οι δημιουργοί και οι συντελεστές των πολιτικών θεωριών και συστημάτων.

 • cover

  Δεν επιλέγουμε την γέννηση μας. Δεν επιλέγουμε τους γονείς μας. Δεν επιλέγουμε τον τόπο ούτε και τον χρόνο που θα γεννηθούμε. Δεν επιλέγουμε ούτε καν τον... εαυτό μας. Κατά πάσα πιθανότητα όπως όλα δείχνουν, είμαστε προϊόντα τυχαιότητας, ή ακόμη χειρότερα, πολλοί από εμάς, προϊόντα «ατυχήματος». Η μόνη επιλογή που φαίνεται να έχουμε στην διάθεση μας, αφορά τον τρόπο που θα ζήσουμε. Ή μήπως δεν την έχουμε ούτε αυτήν;

 • cover

  Πρόκειται για ένα δοκίμιο που αναλύει το ποιητικό έργο του Αθανάσιου Γαλούση (Συλλογές Α' και Β'). Η ποίηση του Γαλούση συντηρεί τάσεις προς απομόνωση και παραπέμπει σε στοχασμούς σιωπηλούς. Σε στοχασμούς που επιθυμούν να διαυγάσουν τις αιτίες των αποτυχιών του παρελθόντος χωρίς όμως ποτέ να επιτρέπουν στον λογισμό να υποπέσει σε κατάθλιψη. Αφουγκράζεται διαρκώς. Καταγράφει τα μηνύματα που λαμβάνει από την καρδιά του, χρησιμοποιώντας για φίλτρο αποκωδικοποίησης το μυαλό.

 • cover
 • cover

  Τα μυστικά δεν μοιάζουν καν για μυστικά, χωμένα έτσι όπως είναι στις ατραπούς της σκέψης ενός ιδιοκτήτη κάποιου κόσμου. Δεν τα έβαλε κανείς επίτηδες εκεί. Είναι απλά τόσο δίπλα, τόσο κοντά, μέρος ενός κόσμου που περπατιέται γύρω στα ογδόντα χρόνια νομίζοντας ότι τον γνώρισε κανείς, χωρίς να φαντάζεται ότι χρειάζεται αποκωδικοποιητές για να τον ανακαλύψει. Ότι χρειάζεται Αποκαλύψεις.

 • cover

  περι ακρεοφαγίας και ακραιο-φαγίας γραπτά

 • cover

  Συλλογή άρθρων με αναφορά στο έργο του πρωτοπόρου σύγχρονου ψυχολόγου Stan Grof, αναμορφωτή της ψυχολογίας του βάθους, ιδρυτή της Υπερ-ατομικής Ψυχολογίας (TransPersonal Psychology) και ερευνητή των ολοτροπικών καταστάσεων συνείδησης. Ποιά η σχέση των ολοτροπικών καταστάσεων συνείδησης με την πραγματικότητα του Τέλους της Ιστορίας; Ποιά η σχέση των ολοτροπικών καταστάσεων συνείδησης με τη mankinddivine theory και τη Θεϊκή Φύση του Ανθρώπινου είδους; Όλες οι απαντήσεις στο παρόν πόνημα

 • cover

  Το, υπό ανάγνωση και συζήτηση, αυτό λογοτεχνικό μου κείμενο, διαβάστηκε σε συνέδρια της Ενωσης Γυναικών Ελλάδας. Όπως στην Κω, 16 Σεπτεμβρίου 2015, καθώς και σε άλλες πόλεις της χώρας μας και το παρών γραπτό μου, να εκπροσωπούν πανελλαδικά την όμορφη Καβάλα Τι προηγήθηκε στην ιστορία της ελληνικής γλώσσας, τί συζητείαι και τι μπορεί να γίνει τώρα;

 • cover

  Γιορτάζοντας τη συμπλήρωση 15 χρόνων από την πρωταρχική της σύλληψη (21 Ιουνίου 2001), η mankinddivine theory ανοίγει τα κιτάπια της και προσφέρει στο ελληνικό αναγνωστικό κοινό, εντελώς ανεπεξέργαστες, τις πρωτόλειες σημειώσεις που σηματοδότησαν τη γέννησή της.

 • cover

  This project is not a "sensational" tell-all, but it's a truly enlightening, stunning, and pure material. The time for the surgical blade has come, now, here… Who and what are the Greek military men? Who do they serve and obey? Controversial to the point of quarrelling, addressing the military -- and not only -- prepared to face a bold truth… Crude and raw; bold and ruthless; and occasionally shocking! But at the same time very comforting, sincere, and utterly healing. It either infuriates you or sets you free from syndromes and shortcomings. The ultimate diagnosis of all invisible mental wounds of a social group which has been bleeding for decades! A book that few dare to absorb but in reality it must be read by all; a project written once and for all for the generations to come. Let none of the 1971, 1979, 1990, 2001, 2015, 2020, or 2027 Class ask thousands of “whys”, and let no one of the 1975, 1991, 2005, 2022, or 2028 retirees wonder “what” any more… Its releasing is arguably the last of the Greek military life to revisit and talk about... The international version for the world to know...

 • cover

  Τολμηρό, ειλικρινές, αμείλικτο, ωμό, μα συνάμα θεραπευτικό και απελευθερωτικό. Για στρατιωτικούς και μη, έτοιμους για όλα! Η ώρα για το νυστέρι είν' εδώ, τώρα, σήμερα. Όποιος δεν αντέχει όμως ας μην πλησιάσει καν! Καλύτερα ας το αφήσει στην άκρη γιατί η εγχείριση "κοστίζει". Ποιοι και τι είναι, ποιον και τι υπηρετούν στ' αλήθεια οι Έλληνες στρατιωτικοί; Ένα βιβλίο (ebook) για πολύ λίγους που πρέπει να το δουν οι πολλοί! Εγχείρημα άπαξ για να παραμείνει για πάντα στις επερχόμενες γενιές. Το "τελευταίο" που αφορά στους Έλληνες στρατιωτικούς!

 • cover

  Αν δούμε τι κρύβεται πίσω από το σύγχρονο χρηματοπιστωτικό Γολιάθ του πολιτισμού μας ίσως θεωρήσουμε τη ζωή με άλλα μάτια! Είναι πάρα πολύ πιθανό αρκετές θεωρίες και αντιλήψεις μας να ανατραπούν άρδην και ν' ανακαλύψουμε πως, ό,τι "χτίζαμε" μέχρι τώρα στηρίζεται κυριολεκτικά στον... αέρα! Εσύ, εγώ, η κοινωνία, όλος ο πλανήτης... Μια ωραιοποιημένη ανάλυση προκειμένου να προσγειωθεί ομαλά στις συνειδήσεις μας, αλλά η πεμπτουσία της είναι πολύ πιθανό να προκαλέσει σοκ στους απροετοίμαστους. Στους καιρούς που ζούμε, η γνώση του σύγχρονου χρηματοοικονομικού συστήματος είναι επιτακτική καθώς οι λογικές απορίες πολλών μένουν αναπάντητες και ανεξήγητες. Μάθετε την αλήθεια προτού συμβεί το… αναπάντεχο «κατεδάφισμα» εν ριπή οφθαλμού! Για γερά στομάχια, για τους ανοιχτόμυαλους, γι' αυτούς που ΘΕΛΟΥΝ να μάθουν και να εννοήσουν: -Πως ξεκίνησε το χρήμα... -Ποιοι το δημιούργησαν και γιατί... -Τι είναι και τι "πραγματικά" είναι σήμερα το χρήμα... -Πως πρέπει να του "συμπεριφερθούμε"... -Τι κρύβεται πίσω από τα σύγχρονα οικονομικά συστήματα... -Γιατί λειτουργούν έτσι όπως λειτουργούν τα κράτη και οι Κεντρικές Τράπεζες… -ΓΙΑΤΙ γίνονται όσα γίνονται στην Ελλάδα και ποια κοσμοθεωρία ενισχύει ΟΛΕΣ τις εξελίξεις εν αγνοία των λαών! ΕΠΙΚΑΙΡΟ ΟΣΟ ΠΟΤΕ!

 • cover

  Τα τρία τελευταία, ΑΠΑΞ κατατεθέντα, ειλικρινά και εκ βαθέων κύκνεια άσματα προς την υπηρεσία, τους ιδιώτες και τους "ιδίους" του, ενός πρώην στρατιωτικού... Ειλικρινείς, αυθόρμητες και εκ βαθέων αναφορές και σκέψεις προς την "υπηρεσία", τους συναδέλφους και τους πολίτες που βλέπουν μόνο την επιφάνεια του στρατιωτικού επαγγέλματος και κρίνουν επιδερμικά τη στολή παραλλαγής! Γιατί η επανάληψη κουράζει... Γιατί η αλήθεια πρέπει πάντα να λέγεται, ακόμη κι αν την πετούν στις λάσπες και δεν εκτιμάται... Γιατί η καθαρή συνείδηση είν' αυτή που επιτρέπει την ευτυχία... Γιατί κάποια στιγμή πρέπει να "εννοήσουν" κάποιοι ή όλοι... Γιατί... έτσι πρέπει!

 • cover

  Ένας οδηγός για ασφαλή και επιτυχημένη επιβίωση στον Ελληνικό Στρατό, απευθυνόμενος σε όλα ανεξαιρέτως τα μόνιμα στελέχη του Στρατού Ξηράς! Μια ανάλυση της «πραγματικότητας» πίσω από το παρασκήνιο, ένα πόνημα που προορίζεται να ρίξει φως στη ζωή του ένστολου αξιωματικού και υπαξιωματικού!

 • cover

  Probably the world’s first English language project in its field. Timeless, complete, all-in-one, one-of-a-kind, success manual for open-minded Officers and NCOs. The ebook that covers all theatres of military life and provides a unique glimpse into why the members of the Armed Forces, in general, are unique on their own; and gives “scientific” explanation of the unexplained and unexpected situations that occur during a military career in the Greek Army! Health, transfers, discipline, foreign languages, Greek language, fitness, leaves, sick leaves, peace-keeping missions, report writing, successes and failures, relations with superiors and subordinates, and many more issues are all analyzed in this project, which has already gained an almost cult following. Highly readable and most philosophical, it’s a military reality-based amalgam which reveals how a variety of unexplained events are deeply interconnected. Your past and present is responsible for many of the most profound failures in your career! Combining deep observation and unconventional military mindset, it helps the individual Officer/NCO break away from the cycle of negative behaviours by revealing how painstaking thinking and beliefs can change one's career (now and after), his emotional reactions and habit-forming sick patterns. We do not lead happy careers because we live a lie. But we succeed only because we are fair and honest with ourselves and others. This project demonstrates that everything we do is in constant relationship with everything in our career. It’s plainly the largely untold story of the role of individual responsibility in the course of a career. And pulling together a vast array of examples and analyses, the ebook tells us that the idea of “it’s-the-system-that-is-to-blame-for-my-failure” is one of the worst misconceptions we make. Delving into his past to mine declassified memory records, the writer tried to reveal the “missing link” in all Greek Army colleagues’ common history. He tried to shed new light on everything from weird behaviour to unjust transfers to bad health misconceptions and terror-lust threats. Drawing on a wealth of experiences, as well as hitherto overlooked deep beliefs, this is also the first book of its kind to draw on situations which contain some wide-impacting shameful secrets. Packed with incidents straight out of an entire career, the Successful Career in the Greek Army’s 25 chapters and almost 250 pages is an exhilarating voyage to the past, present, and the future as well, meant to accompany all military readers in their career’s journey! Living cases of Sergeants, Master Sergeants, Sergeant Majors (NCOs and Extended Service Volunteers), Warrant Officers, 1st and 2nd Lieutenants, Captains, Majors, Lieutenant Colonels, Colonels, Brigadier Generals and Generals will surely bring about laughter, sorrow, pride, food for self-pondering, recollection and self-inspection. Greek Army’s unspoken scenarios have decided to reveal their identity at last. And someone makes the beginning…

 • cover

  WHAT is money? WHAT is its real identity? Why do we all love it or hate it? The simplified, sugar-coated, nuclear fairy tale that will perhaps, send shockwaves to your spine. If you think we have been deceived on such a grand scale that it is sickening, then this is the book for you! Henry Ford said one time that: “It is well enough that people of the nation do not understand our banking and monetary system, for if they did, I believe there would be a revolution before tomorrow morning.” What did he mean by this? The mind-boggling project that will turn your life upside down… Learn the real identity of money; its quintessential nature, and the treatment it deserves. Discover the true nature of the financial problems battering peoples and nations around the globe! It’s now or never, for all of us!

 • cover

  Το "Διάστημα. Το τελευταίο σύνορο..." μας μεταφέρει στην κοινωνία που οραματίστηκαν οι δημιουργοί της διάσημης τηλεοπτικής σειράς σε μια χρονική περίοδο που το κοινωνικό και πολιτικό κλίμα που επικρατούσε στην Αμερική, στα τέλη της δεκαετίας του 1960 το επιτάσσει. Γεννήθηκε στα ταραγμένα χρόνια μετά το ξέσπασμα του κινήματος για τα δικαιώματα των μαύρων στις ΗΠΑ και έκανε τα πρώτα της βήματα καθώς η αμερικανική κοινωνία αντιλαμβανόταν την ανθρωποσφαγή του Βιετνάμ κοιτάζοντας με δέος τα αστέρια. Σήμερα 50 χρόνια μετά η κοινωνία εκείνη παραμένει ακόμη ένα άπιαστο ανθρώπινο όνειρο.

 • cover

  Ο Επίκτητος Μοντανός και η mankinddivine theory επιστρέφουν με μια συγκριτική μελέτη της κινέζικης και της ευρωπαϊκής σκέψης, φωτίζοντας την επαναστατική στρατηγική του Ανθρώπινου είδους που βρίσκεται ήδη εν ενεργεία στις μέρες μας. Αφορμή το βιβλίο του Φρ. Ζυλιέν "Εγκώμιο της απραξίας: Η αποτελεσματικότητα στην κινέζικη σκέψη". Extra bonus μια mankinddivine σπουδή σε μια άκρως αινιγματική φράση/ενόραση του Kafka από τα Ημερολόγιά του, σχετικά με την έλευση της μεσσιανικής εποχής

 • cover

  Πολλοί, κατά συρροή δολοφόνοι, έχουν συγκλονίσει ολόκληρο τον κόσμο με τα ειδεχθή εγκλήματά τους, η επιθυμία για τα οποία, πηγάζει από την καταπιεσμένη τους φύση ή από ψυχικές διαταραχές, οι οποίες ίσως να είναι ακόμη και κληρονομικές. Σε αυτό το βιβλίο, πραγματοποιείται μια αναδρομή, αναφορικά με τους πιό 'γνωστούς' serial killers και τα εγκλήματα που στηγμάτισαν την ανθρωπότητα..

 • cover

  Το εν λόγω βιβλίο αναφέρεται στο μονοπάτι χωρίς γυρισμό, αυτό των ναρκωτικών.

 • cover

  Το εν λόγω βιβλίο πραγματεύεται την ανεπιθύμητη εγκυμοσύνη στη σύγχρονη κοινωνία. Αναφέρεται στο πώς αυτή αντιμετωπίζεται, σε κάθε χώρα του κόσμου, αλλά και στην στάση του κοινωνικού συνόλου, σχετικά με το ζήτημα της εκτρώσεως!

 • cover

  Φτάνοντας στην απόγνωση και την απόλυτη δυστυχία, πολλοί άνθρωποι σκέφτονται και διαπράττουν την αυτοκτονία. Σκοπός αυτού του βιβλίου είναι η εμβάθυνση στο συγκεκριμένο, σκοτεινό μονοπάτι, αλλά και η ενημέρωση των αναγνωστών σχετικά με την αυτοχειρία, έτσι ώστε να προστατέψουν τα αγαπημένα τους πρόσωπα, αναγνωρίζοντας τα προειδοποιητικά σημάδια της επερχόμενης απόπειρας...

 • cover

  Το «39», έχει ως εκκίνηση το βιβλίο του Τζων Μπάχαν «39 σκαλοπάτια» και φυσικά στο πίσω μέρος της ανάγνωσης λειτουργεί πάντα το δημιούργημα της ομώνυμης κινηματογραφικής ταινίας του Αλφρεντ Χίστκοκ. Δεν είναι όμως ένα καθαυτό μυθιστόρημα, περισσότερο θα μπορούσαμε να το χαρακτηρίσουμε σαν μια "συνομιλία" ενός κειμένου με το πρωτότυπο κείμενο, είτε με άμεσο τρόπο είτε με έμμεσο, χρησιμοποιώντας πλάγιες αναφορές στο πρωτότυπο περιεχόμενο.

 • cover

  Δεν μπορεί να υπάρξει τίποτα σταθερό στην ζωή, καθώς ο άνθρωπος είναι ένα συνεχώς μεταβαλλόμενο όν, το οποίο κινείται σε ένα διαρκώς μεταβαλλόμενο κόσμο! Η βιολογική εξέλιξη της κοινωνίας προκύπτει συνδυαστικά με την βοήθεια των γονιδίων, την κοινωνική της εξέλιξη μέσω μιμιδίων και τον συνδυασμό κοινωνικών επιλογών με ανταγωνισμό. Ο Πολιτισμός είναι ο μηχανισμός που προωθεί την συνεργασία μεταξύ μας, για επιτυχή επίτευξη των στόχων μας, συντονίζοντας την δράση όλων με κανόνες συμπεριφοράς που αλληλοδεσμεύουν, για το κοινό όφελος Σεπτέμβριος 2010

 • cover

  Ιούνιος 2011 Οι Ένοπλες Δυνάμεις αποτελούν το πρώτο σκέλος της Εθνικής Άμυνας της χώρας ενώ η Πολιτική Άμυνα το δεύτερο. Η Πολιτική Άμυνα, καθιστά προφανή την ανάγκη δραστηριοποίησης της Πολιτικής Προστασίας και κυρίως του Εθελοντισμού σε ασφαλέστερες, καινοτόμες και αποτελεσματικές διαχειρίσεις κινδύνων και κρίσεων με την εθελοντική συμμετοχή όλων των πολιτών. Είναι ο ενεργός πολίτης που θα προηγείται των κρατικών δομών, καθώς θα συνδυάζει τον έρωτα του ερασιτέχνη, τη συνέπεια του επαγγελματία, την πειθαρχία του στρατιώτη και την ανιδιοτέλεια του ανώτερου ανθρώπου. Στον αβέβαιο κόσμο μας, η διαχείριση κινδύνων και κρίσεων, θα αποτελέσει το βασικό πυρήνα ενός νέου επερχόμενου πολιτισμού στις επερχόμενες «κοινωνίες διακινδύνευσης». Και όσο οι σύγχρονες κοινωνίες διακινδύνευσης θα απαιτούν ασφάλεια της ζωής και της περιουσίας των μελών τους, τόσο σημαντικά θα είναι και τα στοιχεία δράσης και προσφοράς, που ο πολίτης θα συνεκτιμά, όταν καλείται να εκλέξει τους ηγέτες του

 • cover

  ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΣ 2009 Οι προκλήσεις στην εξωτερική πολιτική που αντιμετωπίζει η Ελλάδα στις απαρχές της νέας χιλιετίας, καθορίζουν την ανάγκη να μετασχηματιστεί η εξωτερική πολιτική της Ελλάδος σε ένα λειτουργικό εργαλείο για την προώθηση των συμφερόντων της, με διάρκεια που θα καθοδηγείται από τις βασικές αρχές του διεθνούς δικαίου, του σεβασμού των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, της συνεργασίας και της ειρήνης Η Ελλάδα, ως μέλος της E.E. και συνάμα χώρα της Νοτιοανατολικής Ευρώπης, οφείλει να θέσει μακροχρόνιους βασικούς στόχους και προτεραιότητες στην εθνική εξωτερική πολιτική με απαραίτητη την ενεργή συμμετοχή της στην προώθηση των αρχών της ειρήνης, της σταθερότητας και της συνεργασίας όχι μόνο για τα Βαλκάνια αλλά και για την ευρύτερη περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου.

 • cover

  Μετά την κατάργηση του διπολισμού το τέλος του ψυχρού πολέμου και την εξέλιξη της τεχνολογίας, παρά τις αρχικές προβλέψεις για μακρά περίοδο ειρήνης, στη νέα χιλιετία βρεθήκαμε αντιμέτωποι με νέους κινδύνους για την ασφάλεια της ανθρωπότητας στην σύγχρονη εποχή μας. Η ΑΣΥΜΜΕΤΡΗ ΑΠΕΙΛΗ, είναι ο εχθρός που τρυπώνει μέσα στο σπίτι μας και ένα νέο «είδος πολέμου» εγκαινιάζεται με: ΘΕΑΤΡΟ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ: Παγκόσμιο ΠΕΔΙΟ ΜΑΧΗΣ: Παντού ΕΧΘΡΟΣ: Αόρατος ΣΤΟΧΟΣ: Ανυποψίαστος ΣΥΝΕΧΕΙΑ: Άγνωστη ΑΞΙΑ ΑΝΘΡΩΠΙΝΗΣ ΖΩΗΣ: Μηδαμινή

 • cover

  Το βαρύ φορτίο της οικονομικής κρίσης που μαστίζει τη χώρα μας εξοβέλισε από την τρέχουσα επικαιρότητα το ζήτημα των Σκοπίων. Έχει πια κυλήσει πολύ νερό στο αυλάκι της ιστορίας από τότε που τα κόμματα πλειοδοτούσαν σε πατριωτικό ενθουσιασμό και τα πλήθη συνέρρεαν σε συλλαλητήρια ωσάν επρόκειτο το πρόβλημα της ονομασίας του νεοσύστατου κράτους να λυθεί δια βοής. Τώρα που οι τόνοι έπεσαν και οι εξελίξεις μας έδειξαν ότι δεν κατέχουμε το αποκλειστικό προνόμιο εθνικιστικής έξαρσης στα Βαλκάνια, αρχίζει να γίνεται αντιληπτό το αυτονόητο: Ότι δεν αρκεί να έχεις ιστορικά δίκιο για να σε δικαιώσει η διεθνής κοινότητα. Δυστυχώς η ιστορία γράφεται πολλές φορές χωρίς οι πρωταγωνιστές της να ανατρέχουν σε ιστορικές βιβλιοθήκες, και δεν είναι λίγες οι περιπτώσεις που το κοινό περί ιστορικού δικαίου αίσθημα θυσιάζεται προς όφελος σκοπιμοτήτων και συμφερόντων όσων κηδεμονεύουν τις τύχες των λαών. Με δεδομένες πλέον αυτές τις απλές κι ενίοτε οδυνηρές αλήθειες, επιδοθήκαμε σε μια έρευνα κοινής γνώμης για το σκοπιανό, λίγο διαφορετική από όσες τότε μονοπωλούσαν τα Μ.Μ.Ε. Επιλέξαμε συνειδητά να αποστασιοποιηθούμε τόσο από στοιχεία εντυπωσιασμού όσο και από ευχολόγια που στην καλύτερη περίπτωση προσπαθούν να παρουσιάσουν μια εξιδανικευμένη εικόνα της κοινής γνώμης, μη αποκλείοντας τον κίνδυνο ένα εθνικό θέμα να καταστεί βορά του λαϊκισμού. Διαπιστώσαμε δε ότι παρά το χρόνο που έχει μεσολαβήσει, το βασικό πλαίσιο και τα πορίσματα της έρευνας παραμένουν αναπάντεχα επίκαιρα, και με αυτό το σκεπτικό την επαναφέρουμε στη διάθεση κάθε ενδιαφερόμενου. Χωρίς να προβάλλουμε αξιώσεις αυθεντικού ερμηνευτή της κοινής γνώμης, καταβάλαμε κάθε μεθοδολογικά δυνατή προσπάθεια να μην την αλλοιώσουμε. Ο βαθμός που το έχουμε επιτύχει θα κριθεί τελικά από τον αναγνώστη.

 • cover
 • cover

  Υπό συνθήκες οικονομικής παγκοσμιοποίησης παρατηρείται μια τάση επαναπροσδιορισμού των επιχειρηματικών στρατηγικών με γνώμονα την ενσωμάτωση των αρχών της εταιρικής κοινωνικής ευθύνης (Ε.Κ.Ε). Παρότι η νέα ορθοδοξία στο management περικλείει το σεβασμό των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και του περιβάλλοντος στο πλαίσιο μιας βιώσιμης ανάπτυξης, το ερώτημα αν και κατά πόσο η ηθική του επιχειρείν μπορεί να συντονιστεί με τις κοινωνικές αξίες και προσδοκίες, παραμένει στην πράξη το μεγάλο ζητούμενο. Παρότι στις δυτικές κοινωνίες η εποχή των παραδοσιακών μορφών εκμετάλλευσης δείχνει να έχει παρέλθει, στο σύγχρονο περιβάλλον της διαρκούς διακινδύνευσης, νέες προκλήσεις αναδύονται συνεχώς στις οποίες η Ε.Κ.Ε πλημμελώς μόνο μπορεί να ανταποκριθεί εξαιτίας μιας σειράς εγγενών αδυναμιών συμφιλίωσης του κέρδους με την κοινωνική προσφορά. Ίσως το πρόβλημα θα πρέπει να επανεξετασθεί υπό το πρίσμα των εν γένει οικονομικών συγκυριών που βιώνουμε στις αρχές του 21ου αιώνα και με δεδομένο πια ότι οι θεμελιώδεις – οικουμενικές αξίες του ανθρώπου δεν μπορούν πλέον να αποτελούν αντικείμενο αγαθής προαίρεσης.

 • cover

  Κείμενα που προσδίδουν πολιτικό προσανατολισμό στην ήδη αποπροσανατολισμένη σκέψη του μέσου αστού. Ερωτήματα γεννώνται συχνά χωρίς να γεννούν τις απαραίτητες απαντήσεις. Στοχασμός εσωτερικός του συγγραφέα που επιτρέπει στον αναγνώστη να διαμορφώσει περαιτέρω τον εσωτερικό του κόσμο στο πλαίσιο της εσωτερικής αναζήτησης υπό το πρίσμα των κοινωνικών επιστημών.

 • cover

  Στην πρώτη παγκοσμιοποίηση κέντρο του κόσμου υπήρξε η Ρώμη, όπως σήμερα το Λονδίνο ή η Νέα Υόρκη. Διαφθορά, υλισμός, έγκλημα, ανταλλαγμένος ή και πληρωμένος έρωτας, οδηγούν τον Τίβουλλο σε τάσεις φυγής από την οικτρή πραγματικότητα και πλάθει στο μυαλό του έναν ερωτικό και αγροτικό locus amoenus, που όμως δε θα φτάσει ποτέ. Στη Φαιακία, απέχει εξίσου και από την αγκαλιά της αγαπημένης του και από την ζωή του στρατιώτη που θα του έφερνε πλούτη.

 • cover

  Οι σκέψεις μου, οι ‘υποψίες’ μου θα έλεγα, γύρω από την ‘πλάνη’ στην οποία ζούμε –τουλάχιστον κατ’ εμένα- και γύρω από τους μύθους που φτιάχνουμε ηθελημένα ή άθελά μας, ζώντας στην ουσία μια τροχιοδρομημένη ζωή. Στόχος μου να απομυθοποιήσω στα μάτια των αναγνωστών, τον εγωιστικό ισχυρισμό πολλών ότι κατέχουν την ΑΛΗΘΕΙΑ, την ΓΝΩΣΗ. Δεν αποβλέπω να πείσω κανέναν, ανεξάρτητα από το αν κάποιος μπορεί να πειστεί από μόνος του...

 • cover

  Τα γεγονότα τρέχουν… Το χαρτί τελειώνει… Ο φόβος συνεχίζει να υπάρχει. Η σκέψη πειραματίζεται, φουντώνει, εξεγείρεται. Κάποιος στο τέλος θα βγει νικητής. Το παιχνίδι παίζεται ακόμα. Αν και άνισο, παίζεται ακόμα. Μένει να δούμε αν το πείραμα μπορεί τελικά να βρει εφαρμογή μέσα από μικρές καθημερινές, ανθρώπινες τομές!

 • cover

  Στο βιβλίο αυτό αναλύονται όλοι οι λόγοι που οδήγησαν στην εκλογική αποδοχή της Χρυσής Αυγής και ό,τι αυτή πρεσβεύει, από ένα μέρος του ελληνικού πληθυσμού. Το έργο είναι βασισμένο στην παρατήρηση, τον πολιτισμένο διάλογο και την καθημερινότητα, απαλλαγμένο από στερεότυπα και χωρίς την παραμικρή πρόθεση δικαίωσης των ελάχιστων, στην πραγματικότητα, δογματικών της. Ο συγγραφέας, δεν επιδιώκει να αποκτήσει οπαδούς μέσα από τις σελίδες αυτές. Ωστόσο, είναι πεπεισμένος ότι ο κάθε άνθρωπος δεν πρέπει να κρίνεται από τη φανερή ή κρυφή ψήφο του, ή τα συνθήματα που εξαπολύει, αλλά, περισσότερο, από την καθημερινή συμπεριφορά του. Προέβη στην ανάλυση αυτή, μετά τη διαπίστωση ότι όλες οι αναλύσεις και οι κριτικές επί του θέματος ήταν υποκειμενικές και λανθασμένες και θεωρώντας ότι η καταδίκη κάποιου για την ψήφο του είναι επιβολή θανατικής ποινής για πολιτικούς λόγους, κάτι αταίριαστο σε μια πολιτισμένη κοινωνία.

 • cover

  Μήπως η λέξη «πόλεμος» για αυτήν την πρωτοφανή κρίση στη χώρα μας είναι «υπερβολή»; Μήπως τα αποτελέσματα της πρωτοφανούς αυτής ΚΡΙΣΗΣ που βιώνει η πατρίδα μας, με πραγματικά θύματα, ανείπωτη φτώχεια και εξαθλίωση και μείωση όλων των πηγών εθνικής ισχύος μας δεν είναι πολεμική επιχείρηση; Για να μη δώσουμε εμείς οι σύγχρονοι την απάντηση, εντρυφούμε στην κλασική στρατηγική σκέψη των μεγάλων διανοητών του πολέμου, για να ανατέμνουμε με την δοκιμασμένη ανάλυσή τους, την δική μας ζοφερή πραγματικότητά μας. Θουκυδίδης, Sun Tzu. Karl von Klausewitz, Ναπολέων, Ερνέστο Τσε Γκεβάρα, πέντε μεγάλες μορφές της παγκόσμιας στρατηγικής σκέψης, διαφορετικών εποχών και διαφορετικών τόπων, μιλούν μέσω των ιδεών τους για την ελληνική σημερινή πραγματικότητα.

 • cover

  Το 1987 αέρας ξιπασιάς με μια χρυσόσκονη απλωνόταν στους πένητες της άλλοτε Ψωροκώσταινας("να σου γνωρίσω και τη μάμυ, πλύστρα στου Βόλου το χαμάμι"). Ο Αναγνωστάκης, πολύ πριν την Ελληνοφρένεια, αποδομεί σκωπτικά το όλο πουριτανικό κλίμα που κατέληξε σε αυτήν την ταπείνωση που ζούμε σήμερα. Εν τέλει αλλαγή στο σύνταγμα επιφέρει και την ανάλογη ψυχολογία στους πολίτες. Ο πολίτης που ονειρευόταν οι δημοκρατικοί μεταπολεμικοί αγωνιστές είναι ο Φάσσης, δηλαδή το ενσαρκωμένο τους Σύνταγμα.

 • cover

  H ισότητα των δύο φύλων συνιστά πλέον βασικό σκοπό και επιδίωξη της κοινωνικής πολιτικής και θεωρείται απαραίτητη συνιστώσα για την κοινωνική της συνοχή και οικονομική της ανάπτυξη. Το βιβλίο αυτό μιλάει για την ισότητα των δύο φύλων στον εργασιακό χώρο και τις προκαταλήψεις που υπάρχουν.

 • cover

  Τι είναι εθισμός στο διαδίκτυο; Ποια είναι τα συμπτώματά του; Πώς επηρεάζεται η ζωή μας από τέτοιου είδους εξαρτήσεις; Μπορούμε να αμυνθούμε τόσο ατομικά όσο και οικογενειακά σε τέτοια φαινόμενα; Μπορούν εμπορικές εταιρείες να αντιμετωπίσουν τις αρνητικές επιδράσεις αυτού του εθισμού, που τους κοστίζει εκατομμύρια;

 • cover

  Στο μεταίχμιο Μεσαίωνα και Αναγέννησης ο Πετράρχης αρθρώνει τη φωνή του φιλελευθερισμού απέναντι στην ανεξέλεγκτη παπική εξουσία.

 • cover

  Είναι το πιο ανθεκτικό και αμφιλεγόμενο πλάσμα της λογοτεχνίας των δύο τελευταίων αιώνων. Η διαχρονική μορφή του μας στοιχειώνει, μας τρομάζει και μας αποπλανεί, από τις καταχνιές του ξεθωριασμένου ρομαντισμού ως την περίπλοκη ψηφιακή μετανεωτερικότητα. Πλασμένος από τους εφιάλτες, τους φόβους, τις αμφιβολίες και τις φαντασιώσεις του ανθρώπου, εξυψώνεται πάνω από την ορθολογική μας ανθρωπότητα ως μεταφυσικός φορέας που υποσκάπτει την κυνική καθημερινότητα, σχηματοποιείται από τις απόκρυφες και ανομολόγητες σκέψεις της, εκτονώνει τις ενοχές της και χαμογελά σαρδόνια από το υπερώο της ανθρωποκεντρικής αθανασίας του.

  Εμπλουτισμένη με εικόνες και καλαίσθητη, θεματικά προσανατολισμένη σελιδοποίηση, η παρούσα νηφάλια κι ευσύνοπτη μελέτη εξετάζει τα έργα αναφοράς στην εξέλιξη του λογοτεχνικού βρικόλακα, από τις αρχές του 19ου αιώνα ως την αυγή του 21ου. Φέρνει τον αναγνώστη σε πρώτη επαφή με 50 και πλέον έργα – ορόσημα της βαμπιρικής λογοτεχνίας και προσφέρει κριτικά εναύσματα για περαιτέρω ενασχόληση και προβληματισμό. Συνάμα αποτελεί έναν τεκμηριωμένο βιβλιογραφικό οδηγό αγοράς των σημαντικότερων έργων του είδους.