• cover

  Πρόκειται για ένα αγόρι που η ζωή έπαιξε άσχημο παιχνίδι στην οικογένειά του. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να υιοθετηθεί από μια οικογένεια, στην οποία έχει πολλούς περιορισμούς στην ζωή του εξαιτίας της μητριάς του. Ευτυχώς έχει τον θετό του αδερφό να τον προσέχει. Μετά από μια τραγωδία και έναν απρόσμενο επισκέπτη ανακαλύπτει ότι δεν ανήκει στους ανθρώπους, αλλά σε έναν κόσμο όπου η τεχνολογία και η φαντασία καλπάζει. Πηγαίνει εκεί, δημιουργεί νέες σχέσεις και φτιάχνει την ζωή του. Αντιμετωπίζει μυστήρια και περιπέτειες που ποτέ δεν περίμενε και τον μπλέκουν σε πολλούς κινδύνους, με μια άγνωστη βοήθεια δίπλα του.

 • cover

  Μέχρι τα επτά του χρόνια, ο Γρηγόρης, ήταν ένα χαρούμενο, ευτυχισμένο αγόρι. Απολάμβανε την αγάπη, τη φροντίδα και τα θαύματα της της καλής μάγισσας, της μητέρας του. Ο αδελφός του, ο Βασίλης γνώρισε αυτή την ευτυχία μόνο για τέσσερα χρόνια. Ήταν μικρός, όταν εκείνη χάθηκε. Η μικρή Ρηνιώ δεν την γνώρισε καθόλου. Ορφάνεψε την ίδια στιγμή που γεννήθηκε. Ο πατέρας ήταν καλός, στοργικός, τους αγαπούσε, αλλά δεν ήταν η μητέρα. Μια άλλη μάγισσα, μια κακιά μαγίστρα, η μητριά μπαίνει στη ζωή τους, για να φέρει το τέλος της γαλήνης. Την καταστροφή. Θα αφανίσει το βιός του καλού πατέρας τους και τον ίδιο ακόμη. Τα παιδιά θα αποδράσουν. Φυγάδες προς μια άγνωστη, μια χαμένη ζωή. Πού πάνε; Πως θα επιβιώσουν; Ένας καλός άγγελος -ο παπα Βλάσης- οδηγεί τα βήματά τους, των αγοριών στο Παπάφειο ορφανοτροφείο και τη μικρή Ρηνιώ στον Βρεφονηπιακό Σταθμό του Δήμου. Είναι ακόμη κοντά ο ένας με τον άλλο, μέχρι που μια μέρα η Ρηνιώ θα χαθεί. Υιοθετείται από δυο καινούργιους γονείς, που παραμένουν άγνωστοι για τον Γρηγόρη. Από το ίδρυμα δεν του λένε ποιοι είναι οι θετοί γονείς της Ρηνιώς. Τα ίχνη της χάνονται και δεν θα βρεθούν ποτέ. Την ψάχνει απεγνωσμένα αλλά χωρίς αποτέλεσμα. Θα μείνει μόνος στη Θεσσαλονίκη. Ο αδελφός του ο Βασίλης ξενιτεύεται. Το μόνο παρήγορο είναι ότι ξέρει που είναι και τι κάνει ο αδελφός του. Αλληλογραφούν συχνά-πυκνά. Η Ρηνιώ όμως,; Η αγαπημένη του αδελφούλα πού είναι; και πώς είναι; Τι κάνει; Φαρμάκι στην ψυχή του η θύμηση της. Οι συμπτώσεις θα ζωντανέψουν το νανούρισμα, που μ' αυτό τους κοίμιζε τα βράδια η αγαπημένη τους μητέρα. Ένα μαγικό, ένα μοναδικό βράδυ οι θύμησες από μια μελωδία και από στίχους, παλιούς, μαγικούς, ξεχασμένους θα ζωντανέψουν στο μυαλό.

 • cover

  Track Nurburgring No2 (The secret under the track) ... Ladies and gentlemen start your engines! Opel's two team-mates, Clair and Erik are come back again in legentary track Nurburgring! This time the DTS drivers have to cope in the coronavirus pandemic. How will they be able to continue the race car driving they love? What is it like to be a race driver in such a phase? How does it affect you? It is something that every person feels differently. They have a lot to learn about themselves and the world. Internal conflicts, new challenges will get on their way. They have to get along in order to save their team. They have a lot to discover. They will soon learn that in motorsports whatever shines is not gold ... A mystery under the track, mistakes of the past, a pandemic and secrets well hidden from the time when Germany was divided in two pieces are some of the new trials to face, but all will be well for the two Opel drivers if ... they race as one!

 • cover

  The engineer Nefeli is a young car mechanic-manufacturer who will take the big step to travel to the English countryside, to a British village the “Old Road” to take her place at TVR (construction company), make use of her talent, and much more, ready for new adventures. The lifestyle in the British countryside will be different, and it has different rules that she does not know. She will see new things that she does not know. Will she be able to adapt and learn them? She and her childhood sisterly friend meet again after years ... Lady Mackenzie's dirty games will get in the way ... The aristocracy and the titles of England will bring her against ... Love and human relationships will confuse and upset balances ... She is courageous, she is dynamic, she is wild, she is vulnerable, she is bright, she is dark, she is dangerous, she is a big heart, she loves ... Together with the rest of her friends, they will become a strong team. And team means all for one and one for all, it means family, no one to be left behind not to be forgotten. Follow the adventures of young friends from the countryside who are trying to build their own paradise ...

 • cover

  Πίστα Nurburgring Νο2 (Το μυστικό κάτω από την πίστα)... Βάλτε μπρος και φύγαμε! Οι δυο team-mates της Opel, η Clair κι ο Erik ξαναχτυπούν! Αυτή τη φορά οι οδηγοί του DTS πρέπει να ανταπεξέλθουν μέσα στην πανδημία του κορωναϊού.Πως θα μπορέσουν να συνεχίσουν το ράλι που αγαπάνε; Πώς είναι να είσαι οδηγός αγώνων μέσα σε μια τέτοια φάση; Πως σε επηρεάζει; Είναι κάτι που το αισθάνεται ο κάθε άνθρωπος διαφορετικά. Έχουν πολλά να μάθουν για τον εαυτό τους και για τον κόσμο. Εσωτερικές διαμάχες, νέες προκλήσεις θα βρεθούν στο δρόμο τους. Έχουν το χρέος να συμφιλιωθούν για να σώσουν την ομάδα τους. Έχουν μπροστά τους πολλά να ανακαλύψουν. Σύντομα θα μάθουν πως στα motorsports ο,τι λάμπει δεν είναι χρυσός... Ένα μυστήριο κάτω απ' την πίστα, λάθη του παρελθόντος, μια πανδημία και μυστικά καλά κρυμμένα από την εποχή που η Γερμανία ήταν χωρισμένη στα δύο είναι μερικές από τις καινούριες δοκιμασίες να αντιμετωπίσουν, αλλά όλα θα πάνε καλά για τους δυο οδηγούς της Opel αν... αγωνίζονται ως ένας!

 • cover

  Nurburgring is one of the most demanding tracks on the planet. Many kinds of motorsports organize Gps there every year and many drivers around the world travel there to compete and test their strength. But what happens when a track like this becomes a place of competition, human relationships, controversy? Clair is a first-time but yet mature racer, apart from the rails and beyond the ordinary society. With her presence and strong will she will make a big revolution inmotorsports and will push for revisions and changes. With her knowledge and progressive mind she manages and establishes an imposing female presence in a traditionally male-dominated sport. With the backdrop of the medieval atmosphere of the city and the state-of-the-art world of racing cars, a story full of action, emotions and feelings unfolds. Come and travel to the distant and countryside Nurburgring and feel life in motorsports, through the eyes and soul of a female racing driver.

 • cover

  Η μηχανικός Η Νεφέλη είναι μια νεαρή μηχανικός-κατασκευάστρια αυτοκινήτων που θα κάνει το μεγάλο βήμα να ταξιδέψει μέχρι την εξοχή της Αγγλίας, σ'ένα βρετανικό χωριό το Old Road για να κατακτήσει την θέση της στην TVR(κατασκευαστική εταιρία). Να αξιοποιήσει το ταλέντο της, και πολλά περισσότερα έτοιμη για νέες περιπέτειες. Ο τρόπος ζωής στην Βρετανική επαρχία θα είναι διαφορετικός, και έχει διαφορετικούς κανόνες που δεν τους ξέρει. Θα δει καινούρια πράγματα που δεν τα γνωρίζει, θα καταφέρει να προσαρμοστεί και να τα μάθει; Αυτή και η παιδική αδελφική της φίλη ξανασυναντιούνται μετά απο χρόνια... Τα βρώμικα παιχνίδια της λαίδης Μακένζι θα μπουν εμπόδιο στο δρόμο τους... Η αριστοκρατία και οι τίτλοι της Αγγλίας θα την φέρουν σε κόντρα... Η αγάπη κι οι ανθρώπινες σχέσεις θα μπερδέψουν και θα κλονίσουν τις ισορροπίες... Είναι θαρραλέα, είναι δυναμική, είναι άγρια, είναι ευάλωτη, είναι λαμπερή, είναι σκοτεινή, είναι επικίνδυνη, είναι μεγάλη καρδιά, αγαπάει... Μαζί με τους υπόλοιπους φίλους της, θα γίνουνε μια δυνατή ομάδα. Και ομάδα σημαίνει όλοι για έναν και ένας για όλους σημαίνει οικογένεια, κανείς να μην μένει πίσω να μην ξεχνιέται. Ακολουθήστε τις περιπέτειες των νεαρών παιδιών απ' την επαρχία που προσπαθούν να φτιάξουν τον δικό τους παράδεισο...

 • cover

  Μια συγκλονιστικη περιπετεια που περιγραφει την αναμετρηση του ανθρωπου με τα στοιχεια της φυσης και την τελικη επικρατηση του!

 • cover

  Εκείνες τις ώρες που το μυαλό σου παίζει περίεργα παιχνίδια… Εκείνες τις μέρες που δεν ξέρεις αν έχεις ξυπνήσει ή αν ζεις ακόμα τον εφιάλτη σου… Ένα μυθιστόρημα που θα σας ταξιδέψει από τις μαγικές βουνοκορφές του Άγκνες, στις μεγάλες λεωφόρους του Μοντάνα Χαντ σ’ ένα κυνηγητό με την ψευδαίσθηση… Η “Καταλίνα” είναι το πρώτο μυθιστόρημα του συγγραφέα.

 • cover

  Σε έναν εφιαλτικό νέο κόσμο οι ίντριγκες, οι απάτες και οι αγάπες παίζουν έναν ανατρεπτικό ρόλο στη στιγμή της δημιουργίας τους. Η φαντασία παρέα με την πραγματικότητα παίζουν παιγνίδια μυαλού όπου το απρόσμενο συναντιέται με το προφανές. Το πρόστυχο μπλέκεται με το αγνό σε μια αέναη προσπάθεια επικράτησης των δύο αντικρουόμενων κόσμων

 • cover

  Τα νέα τους μολύβια που χαράζουν τις νέες διαδρομές στις ζωές μας είναι κοφτερά που δεν τα αντέχει ο οργανισμός μας. Η νέα κανονικότητα μας ξέβρασε σε ένα έρημο νησί που θα χρειαστεί να παλέψουμε να επιζήσουμε και να δραπετεύσουμε. Μια προσέγγιση σε ένα ζοφερό μέλλον που στο χέρι μας είναι αν χαράξουμε κι εμείς την πορεία του ή θα το αποδεχτούμε σαν τον φανταστικό ήρωά μας Κι όταν η τελεία αρχίσει να αναβοσβήνει τι να σημαίνει άραγε αυτό? Τέλεια, όμορφα γράφτηκε!

 • cover

  Ένας γρίφος που περιστρέφεται γύρω απ’ την αλληγορία των πρωτόπλαστων, μια μοναχή, ένας νεκρός συγγραφέας, ένα χαμένο ημερολόγιο, ένας απαγορευμένος έρωτας κι ένα επτασφράγιστο μυστικό συνθέτουν την ιστορία ενός τραγικού άλματος στην άβυσσο. Το προπατορικό αμάρτημα έχει στήσει για μία ακόμη φορά τα πιόνια του, εξωθώντας τους πρωταγωνιστές σε μια βουτιά στη νύχτα της μόνωσης και του άπειρου χωρισμού.

 • cover

  Η πίστα Nurburgring είναι μια απ' τις πιο απαιτητικές πίστες του πλανήτη. Πολλά είδη motorsports διοργανώνουν εκεί GP κάθε χρόνο και πολλοί οδηγοί ανά τον κόσμο ταξιδεύουν μέχρι εκεί για να συναγωνιστούνε και να δοκιμάσουν τις δυνάμεις τους. Τι γίνεται όμως όταν μια πίστα σαν κι αυτή γίνεται τόπος ανταγωνισμού, ανθρώπινων σχέσεων, αντιπαραθέσεων; Η Clair Είναι μια πρωτοτάξιδη αλλά όμως ώριμη οδηγός αγώνων, εκτός απ' τις ράγες και πέρα απο τα συνηθισμένα της κοινωνίας. Με την παρουσία της και την ισχυρή της βούληση θα κάνει μια μεγάλη επανάσταση στα motorsports και θα πιέσει για αναθεωρήσεις και αλλαγές. Με τις γνώσεις και το προοδευτικό μυαλό της καταφέρνει και καθιερώνει μια επιβλητική θηλυκή παρουσία σ' ένα παραδοσιακά ανδροκρατούμενο sport. Με φόντο τη μεσαιωνική ατμόσφαιρα της πόλης και τον υπερσύγχρονο κόσμο των αγωνιστικών αυτοκινήτων, ξετυλίγεται μια ιστορία γεμάτη δράση, συγκινήσεις και συναισθήματα. Ταξιδέψτε στην μακρινή κι εξοχική Nurburgring και νιώστε κι εσείς την ζωή στα motorsports, μέσα απο τα μάτια και την ψυχή μιας γυναίκας οδηγού αγώνων.

 • cover

  Όσοι δεν είδαν την καταστροφή της Σμύρνης, και όσοι δεν υπήρχαν όταν σφαγιάστηκε ο ελληνισμός του Πόντου και εκδιώχθηκε αυτός της Πόλης, ας δούνε τα σημερινά δεινά της Κύπρου, και θα καταλάβουν. Όλα ετούτα είναι κεφάλαια της ίδιας ιστορίας, που ακόμα δεν τελείωσε, όπως νομίζουν κάποιοι. Έδωσε φώτα ο ελληνισμός, φωτίστηκε η ανθρωπότητα, κι έμεινε στα σκοτάδια ο ίδιος, κυνηγημένος απ` τις προαιώνιες κατάρες του, πότε τη διχόνοια, και πότε την προδοσία, κι άλλοτε κάποια υποτροπή μιας αθεράπευτης ιδιωτείας, να επιφέρει κρίση αμνησίας της ταυτότητας στους Έλληνες. Ίδια κουσούρια είχαν ορισμένοι και το 1986, όταν τα αίσχη τους άνοιξαν τον ασκό της αδικίας, και ξεχυθήκαν από μέσα ασυγκράτητες οι φονικές δυνάμεις του. Κάποιοι ελεεινοί, συνένοχοι του ορκισμένου εχθρού, που πάντοτε καραδοκεί να πετσοκόψει την Ελλάδα, και που δεν ησυχάζει, μέχρι να επιβάλει τη διαστροφή του. Το καλοκαίρι εκείνο, έστειλε ο άρπαγας τους κατασκόπους του ως την Κάρπαθο, την Κάσο και τα ερημονήσια της, για να λεηλατήσουν την υγρή αγκαλιά της Αιγηίδας. Όλα αυτά είναι γραμμένα στο βιβλίο, μέσα απ’ την ιστορία του Άρη, που ξεκίνησε από την Αθήνα και την πλατεία Βικτωρίας, μόλις δεκαοχτώ χρονών τότε, και βρέθηκε στην Κάρπαθο. Η μοίρα του είχε ορίσει ετούτα τα ελληνικά νησιά για φόντο του έρωτα, τόπο αντάμωσης με φίλους, και αναμέτρησης μ` εκείνους που επιβουλεύονται τη Θάλασσα των Αθανάτων.

 • cover

  Η αιώνια και από αρχαιοτάτων χρόνων πάλη του άνδρα ανάμεσα στη γυναίκα και τον άλλον άνδρα και η μη αποδοχή της ομοφυλοφιλίας από την σύγχρονη κοινωνία, που οδήγησε στην δημιουργία της τρομοκρατίας. Δεν τους δέχεται η κοινωνία και εκείνοι δεν δέχονται αυτήν την κοινωνία και προσπαθούν να την ανατρέψουν. Γιατί διαμορφώθηκε έτσι η σύγχρονη κοινωνία, ανάμεσα στο κράτος και την τρομοκρατία; Πως ξεκίνησε η τρομοκρατία στην Ελλάδα; Τι ήταν τα ελευσίνια μυστήρια και πως τα σύγχρονα όπλα ηλεκτρομαγνητικού παλμού εφευρέθηκαν από τους αρχαίους Έλληνες; Μπορούμε να επέμβουμε στην ιστορία; Πόσο απαραίτητη είναι η γνώση και η προφύλαξη στις σεξουαλικές σχέσεις; Και τέλος πόσο μπορούν αυτά τα όπλα να επέμβουν και στην ανθρώπινη σφαίρα, να επηρεάσουν την σεξουαλικότητα του και την υγεία του;

 • cover

  Την ίδια ώρα που η Άννα φέρνει στον κόσμο τον μικρό Θάνο, ο όμορφος και γοητευτικός της σύζυγος, Άγγελος, εγκαταλείπει τη ζωή. Μέσα στην κακοτυχία της, παλεύει να τα φέρει εις πέρας με τον μονάκριβο της, τον Θάνο, που στα δικά της μάτια είναι το πιο όμορφο και ξεχωριστό παιδί. Όσο ο μικρός Θάνος μεγαλώνει, αντιλαμβάνεται ότι η ζωή εκεί έξω δεν είναι τόσο απλή. Βρίσκεται συνέχεια αντιμέτωπος με το μπούλινγκ και αυτό του ματώνει επίμονα την ψυχή. Είναι τόσο άσχημος....Όμως διψά για τον έρωτα... Και ο Στήβ; Γιατί εισβάλλει στη ζωή του; Ποιος θα είναι ο ρόλος του; Άραγε θα αντέξεις ο Θάνος τον πόλεμο της αποστροφής των γύρω του; Θα μπορέσει να ζήσει τον έρωτα που αναζητά η ψυχή του; Θα καταφέρει να φτάσει τα όνειρά του; Ή, θα παραδοθεί στην "κατάρα" της ασχήμιας;

 • cover

  Η ζωή δεν είνα ένας ίσιος δρόμος με δεδομένη και ομαλή περιδιάβαση. Η ζωή είναι από τη φύση της ασταθής, με αναταράξεις, δρομάκια, παραδρομάκια, απρόβλεπτα κι αναπάντεχα... Η ζωή είναι εκεί. Με όποια χαρακτηριστικά διαθέτει, είναι εκεί και περιμένει εμένα, εσένα, τον κάθε ένα από εμας, να λάβει μέρος σ' αυτό το παιχνίδι που λέγεται "ζωή", που λέγεται "διαδρομή". Ο βαθμός δυσκολίας έγκειται στις πεποιθήσεις του καθενός. Στον τρόπο με τον οποίο σκέφτεται και προγραμματίζει τα βήματα του.

 • cover

  Στο βιβλίο είναι γραμμένες «δύο ιστορίες». Η ιστορία της Ζωζώς και η Ιστορία της «Άλλης», της Ψωροκώσταινας Δυο ιστορίες παράλληλες, που τρέχουνε στον χρόνο. Η Ζωζώ αφηγείται τη ζωή της, τα προσωπικά της βιώματα. Τα δύσκολα παιδικά χρόνια. Στέρηση, ανέχεια, καταπίεση, εκμετάλλευση.. Εγκλωβισμένη σε έναν σκοτεινό λαβύρινθο, ψάχνει απεγνωσμένα για μια έξοδο. Για μια ευκαιρία διαφυγής. Η ευκαιρία. δεν θα της χαριστεί. Θα την δημιουργήσει και θα την κερδίσε μόνη της. Μόνη της θα την εκμεταλλευτεί. Αρχίζει να ανεβαίνει στη ζωή. Ανεβαίνει στην κοινωνία. Γίνεται πλούσια αλλά… Τί έζησε; Τί κέρδισε; Τί έχασε; Η Ζωζώ, είναι Ελληνίδα. Ζει και βιώνει, ότι ζει και ότι βιώνει ο κάθε Έλληνας και η κάθε Ελληνίδα. Η ιστορία της πατρίδας της είναι αναπόσπαστη με την προσωπική της ίστορία. Αφηγείται λοιπόν και αυτά τα κοινά βιώματα. Αφηγείται, σχολιάζει, αναλύει και και κρίνει την επικαιρότητα με τον δικό της τρόπο. Με τη δική της λογική με δικές της λέξεις . ΟΙ δυο ιστορίες τρέχουνε παράλληλα μέσα στο χρόνο. Η μία, η φανταστική ιστορία, της Ζωζώς είναι "ανοδική". Η άλλη, η πραγματική, εκ των πραγμάτων αποδείχτηκε "καθοδική", καταστροφική. Κακόμοιρη Ελληνίδα. Κακόμοιρε Έλληνα. Καημένο Ελληνόπουλο. (Η επικαιρότητα αναφέρεται σε πολιτικά και άλλα γεγονότα από τη δεκαετία του 1950 μέχρι και τη δεκαετία του 2010)

 • cover

  Η ιστορία αρχίζει, ρομαντικά, κάποτε, στον μεσαίωνα, κάπου, σε ένα μικρό, ξεχασμένο χωριό. Φτάνει, ρεαλιστικά, στο σήμερα και προχωράει σε ένα φανταστικό και αφάνταστα καταστροφικό, απίθανο αύριο. Αν όλα συνεχίσουν να πηγαίνουν «καλά», όπως πάνε τώρα, ίσως να παραπονιούνται μόνο τα βατράχια, ο ουρανός και τα πλατάνια• ίσως και οι πελαργοί. Και εμείς οι άνθρωποι; Μια χαρά περνάμε. Τίποτε δεν μας λείπει αφού η εταιρεία και το σύστημα τα φροντίζουν όλα: Πιο λίγη δουλειά, πιο λίγα λεφτά. Πιο λίγη ίσως και καθόλου μόρφωση. Ας είναι καλά η τεχνολογία που μας έχει πάρει όλους φαλάγγι. Ας είναι καλά η επικοινωνία, ο ψηφιακές σχέσεις, το δίκτυο. Οι ανθρώπινες σχέσεις είναι πλέον «ηλεκτρονικά δικτυωμένες» και εκφράζονται με άπειρα μηνύματα μεταξύ "φίλων" και «followers». Η δύναμη των μικροσκοπικών, αόρατων bits που αναβοσβήνουν ακούραστα κινεί τα πάντα. Είναι η δύναμη της ζωής, της οικονομίας, της ύπαρξής μας. Η πληροφόρηση στο μεγαλείο της. Στον κολοφώνα της δόξας της. Γιατί όχι; Αφού το δίχτυ αντέχει. Δύο μεσαίωνες: Ένας ο τότε παλιός, ο γνωστός και ένας υποθετικός, που ίσως να έρθει, ίσως και να μην έρθει. Πότε; Είπαμε: Ίσως. Πιθανόν. Το πότε και το πως είναι άγνωστα. Κανείς δεν ξέρει. Αλλά αν έρθει; Τίποτε όμως «απίθανο» δεν παύει να είναι «πιθανό». Ένα «πιθανό - απίθανο» αύριο που όλοι το απευχόμαστε. Όλοι, εκτός από τους πελαργούς, τα βατράχια, τον ουρανό και τα πλατάνια.

 • cover

  Ο αστυνόμος Μαράκης νοιώθει πελαγωμένος. Για πρώτη φορά στην καριέρα του έχει να λύσει έναν τέτοιο γρίφο. Τόσα χρόνια στη δίωξη εγκλήματος δεν είχε τραβήξει τέτοιο ζόρι και τώρα…. Λίγους μήνες πριν από τη σύνταξή του… Τα κομμάτια του πάζλ δεν ταιριάζουν. Ένας κοινός εγκληματίας, με καταδίκη για ναρκωτικά, νεκρός, σκοτωμένος, μαχαιρωμένος, μέσα στο σπίτι ενός συγγραφέα. Και ο συγγραφέας δεν είναι κάποιος τυχαίος. Είναι ο συγγραφέας που μεσουρανεί και μάλιστα είναι ο συγγραφέας που κι’ ο ίδιος θαυμάζει. Ευαγγέλια τα γραφτά του. Ευαγγέλια για μια κοινωνία χωρίς έγκλημα, χωρίς μίση. Για μια κοινωνία αλληλεγγύης, κατανόησης και αγάπης. Δεν υπάρχουν ίχνη διάρρηξης. Η πόρτα του διαμερίσματος άνοιξε με κλειδί… αλλά ό μόνος που διαθέτει κλειδί είναι ο ίδιος ο συγγραφέας. Ο βασικός ύποπτος. Ο ένοχος με βάσει όλα τα στοιχεία. Είναι όμως ένοχος; Ίσως ναι αλλά… ίσως και όχι. Αλλά και πάλι… Ίσως όχι… αλλά ίσως και ναι.

 • cover

  Ποιός ήταν τελικά ο πρώτος που ανακάλυψε το παλάτι της Κνωσού; Όλοι γνωρίζουν τον σερ Άρθουρ Έβανς. Όμως εδώ θα δούμε τον πραγματικά πρώτο ανασκαφέα του ανακτόρου, τον έμπορο Μίνωα Καλοκαιρινό και τον αγώνα που έκανε γι αυτό. Επίσης όλοι ψάχνουν ακόμα και σήμερα τον λαβύρινθο. Από μια παρεξήγηση τον τοποθετούν λανθασμένα ή τον θεωρούν μύθο. Ο Μίνωας Καλοκαιρινός μας δίνει το στίγμα και βλέπουμε ακριβώς την τοποθεσία του. Ποιά ήταν η τύχη του ανακτόρου μετά από εκείνη την πρώτη ανασκαφή;

 • cover

  Είναι το 3ο βιβλίο μιας τετραλογίας για την ιστορία του Ηρακλείου. Μαζί με τα προηγούμενα βιβλία "Ήτανε μια φορά" και "Το ξέσπασμα". Ένα ακόμα ιστορικό μυθιστόρημα, που μας εξηγεί πως οι αγώνες για ελευθερία των Κρητών σχετίζονται με το χώρο και τον χρόνο, και πως αυτός επηρεάστηκε από τα ιστορικά γεγονότα. Τι βρισκόταν εκεί που τώρα είναι το κέντρο της πόλης του Ηρακλείου κατά τον Μεσαίωνα, την εποχή της Τουρκοκρατίας και την εποχή της Γερμανικής κατοχής; Πως και που οριοθετείται μέσα από περιγραφή και φωτογραφίες το ενετικό ανάκτορο του ενετού δούκα, προς τα κάτω από την κρήνη του Μοροζίνη; Φαντάσματα ή εφαρμογή της θεωρίας της σχετικότητας του Αισταίν;

 • cover

  Ένα Μυθιστόρημα που τα έχει ΟΛΑ.!! - Δράση , Μυστήριο , περιπέτεια , Συγκίνηση.! Ηρωες του βιβλίου , Ο 17χρονος Αλέξανδρος , η οικογένεια του Αλέξανδρου , ένα πρόσωπο έκπληξη , και φυσικά ο Αρχηγός της αγέλης και του βάλτου , ο Λύκος.! Το Βιβλίο είναι εικονογραφημένο , και υπάρχει αφήγηση και διάλογοι μεταξύ των ηρώων.!

 • cover

  Μια πιο βαθιά ματιά στην ζωή των οκτώ παιδιών πριν οι ζωές τους περιπλεχτούν στην πλοκή της ιστορίας μας

 • cover

  Το πρώτο κεφάλαιο της ιστορίας μια ομάδας εφήβων που θα καλεστούν να διαδραματίσουν μεγάλο κομμάτι στην σωτηρία της γενειάς τους απέναντι σε έναν άγνωστο εχθρό. Μια πρώτη επαφή με τους ήρωες.

 • cover

  Μια συγκινητική ιστορία για την πατρότητα. Μπορεί να ανθίσει η ελπίδα πάνω στα συντρίμμια μιας ζωής; Ο Μάρκος, όπως και ο αναγνώστης αυτού του βιβλίου, θα κληθεί να απαντήσει σε αυτό το ερώτημα.

 • cover

  ... Η πιο Ρομαντική Εφηβική Ιστορία που αγγίζει το Φοιτητικό Όνειρο θα σε πάρει μαζί της στο πιο Όμορφο Ταξίδι! Δέσε τη ζώνη σου & απογειώσου... "Μία ρομαντική εφηβική ιστορία που ξεκινάει με το φοιτητικό όνειρο..." Η Ξένια φέτος τελειώνει το λύκειο. Η σχολική της χρονιά όμως ξεκίνησε με πολύ πίεση από τους δυο της γονείς που προσπαθούν να της κάνουν πλύση εγκεφάλου προκειμένου να αποδεχτεί τα δικά τους επαγγελματικά όνειρα που έχουν οι ίδιοι για εκείνη και να ακολουθήσει μια λαμπρή διαδρομή σπουδών στη Γαλλία σε ένα από τα καλύτερα Πανεπιστήμια στο Παρίσι. Η εφηβική της επανάσταση συχνά την κάνει να έρχονται σε συγκρούσεις μιας και καταβάθος η ίδια ξέρει ότι σαν κακομαθημένη νιώθει ανίκανη να αντεπεξέλθει μόνη της σε ένα ξένο μέρος, και η σκέψη και μόνο να ξεκινήσει μια καινούρια ζωή εκεί την πανικοβάλει, κάτι που δε παραδέχεται ποτέ στους γονείς της. Ένα από εκείνα τα βράδια όμως που κλείνεται στο δωμάτιο της για ακόμα μια φορά μετά από τον έντονο καυγά τους ανακαλύπτει την εφαρμογή του wattpad και με αφορμή εκείνο το ηλεκτρονικό ρομαντικό βιβλίο που ήταν γραμμένο στα αγγλικά και της είχε προκαλέσει τρομερό ενδιαφέρον ξεκίνησε να αναζητάει περισσότερο τον άγνωστο νέο "συγγραφέα" που της άγγιζε τα συναισθήματα σε κάθε του κεφάλαιο και τότε μια μεγάλη έκπληξη που θα την κάνει να ανατρέψει κάθε της σκέψη γίνεται η αφορμή για να δει το ταξίδι της στη Γαλλία με άλλο μάτι... Λίγα λόγια από εμένα: "Αν είσαι έφηβη, τότε μείνε μαζί μας... Αν είσαι φοιτήτρια, τότε μείνε μαζί μας... Αν είσαι γυναίκα & κάπου μέσα σου υπάρχει ακόμα εκείνο το κοριτσάκι που θέλει να τα ζήσει όλα από την αρχή, μείνε μαζί μας..."

 • cover

  Εκείνη η νύχτα είναι καταλυτική για τη νεαρή Αμαλία. Στο Χριστουγεννιάτικο πάρτι της σχολής της, όλα μοιάζουν ιδανικά, όταν την ώρα που πάνω από τους ξέφρενους ήχους ακούγονται μόνο οι φωνές των συμφοιτητών της να μετράνε αντίστροφα αποχαιρετώντας τον παλιό χρόνο πανηγυρικά. Μια σκιά καραδοκεί στην ταράτσα του αμφιθεάτρου και την ώρα που τα δευτερόλεπτα κλείνουν την αλλαγή του χρόνου, ξεκινάει να διαπερνά το πλήθος σχεδόν αστραπιαία. Κολλάει πάνω στη σάρκα της κόβοντας της την ανάσα. Η σκιά γίνεται «ένα» μαζί της και αμέσως πέφτει λιπόθυμη μπροστά στην κοινή θέα των συμφοιτητών της. Η σιωπή αγκαλιάζει το χώρο. Τα παιδιά σχηματίζουν έντρομα ένα τεράστιο κύκλο γύρω της. Κάποια από αυτά προσπαθούν να τη συνεφέρουν. Όταν καταφέρνει να ανοίξει τα μάτια της, τίποτα όμως δε θα είναι πια το ίδιο. *Και αν υπάρχει Διάβολος... Ίσως η μόνη του μάχη να είναι αυτή έναντι στο Θεό.

 • cover

  Είναι το πρώτο βιβλίο μιας τετραλογίας, ιστορικών μυθιστορημάτων, η οποία αναφέρεται στην ιστορία της πόλης του Ηρακλείου από τον μεσαίωνα μέχρι τα σύγχρονα χρόνια, και την αλληλεπίδραση των αγώνων των Κρητικών με το ηλεκτρομαγνητικό πεδίο, σύμφωνα με την θεωρία της σχετικότητας. Το πρώτο αυτό βιβλίο αναφέρεται στην επανάσταση του Αγίου Τίτου, κατά τον 14ο αιώνα και είναι μια μίξη λυρισμού,όπου ο αναγνώστης αισθάνεται πια τις δικές του εμπερίες μέσα από το κείμενο και της ιστορικής αφήγησης.

 • cover

  Αν κάποιος μας ζητούσε να περιγράψουμε μια ιδανική μελλοντική κοινωνία, ποια θα ήταν αυτή; Θα συμφωνούσαν οι περισσότεροι σε ένα μελλοντικό όραμα; Eίναι μήπως προκαθορισμέα και αυτά που θέλουμε ή αυτά που θα γινουν στο μέλλον; Υπάρχει ελπίδα για το μέλλον ή μήπως το παρόν μας δείχνει τελικά το ποια θα είναι η εξέλιξη; Γιατί ο Σ6902 και ο Α147 αναζητούν μια διαφορετική κοινωνία από αυτήν την τελειότητα που ζούνε; Ή μήπως τους λένε Τίμο και Τεντ; Tι βρίσκουν στην κοινωνία που τους οδηγούν η Ελισάβετ και ο Ματέο; Ποιοι είναι ο Ντιν και η Μπρέντα; Πως τολμούν να κυνηγήσουν το όνειρο τους; Eίναι ο Νασίρο και ο Νέλσον βοηθοί τους σε αυτό; Που συνάντησε ο Τζον τον Πίτερ στο ταξίδι του για να ξαναβρει τον Τζες; Θα μπορέσουν να ξεφύγουν από το μίζερο παρόν και το δυσοίωνο προκαθορισμένο μέλλον τους; Πως συνδέονται όλοι αυτοί μαζί; Aυτές οι απαντήσεις δίνονται στο βιβλίο που θα διαβάσετε. Για τις υπόλοιπες στην αρχή της περίληψης, καθώς και για όσες έχει ο καθένας μας, ας τις συζητήσουμε στις παρέες μας, πίνοντας ΣΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΤΟΥ ΘΑΝΑΤΟΥ.

 • cover

  Η Μαρίνα είναι το λατρεμένο παιδί του Σταύρου και της Μυρσίνης, που πέρασε τα παιδικά και τα πρώτα εφηβικά της χρόνια με την ιδανική οικογένεια που όλα τα παιδιά ονειρεύονται. Στην εφηβεία, ήρθε και ο πρώτος έρωτας. Αυτός ο έρωτας θα την σημάδευε για πάντα. Όμως τότε, άρχισαν οι ανατροπές, γνώρισε με πολύ σκληρό τρόπο, τον θάνατο, την απόρριψη, την βία. Φαίνεται ότι πρόσωπα και καταστάσεις την συνδέουν με την προηγούμενη ζωή της. Πως θα βγει από τα απανωτά σοκ, το πένθος για την οικογένεια και την χαμένη αγάπη; Τα χτυπήματα της ζωής την δυναμώνουν την κάνουν ανεξάρτητη, την φέρνουν πιο κοντά στην ευτυχία της. Ποιος είναι ο Κρύων, που με την παρουσία του θα την πάρει από το χέρι και θα την οδηγήσει στα μονοπάτια του ονείρου; Και τελικά η Μαρίνα είναι αυτό που όλοι καταλάβαμε ή κάτι που δεν περνά ούτε από την φαντασία μας;

 • cover

  Τα μυστικά, τα ψέμματα, η διπλή ζωή, οι παράνομες πράξεις συνθέτουν ένα εκρηκτικό μείγμα στην ζωή της Ναταλίας. Όταν τα ανακαλύπτει, όλα αλλάζουν, ακόμη και οι άνθρωποι δίπλα της και η αγάπη της σαρώνει τα πάντα. Γιατί αυτό που μπορεί να σώσει τον άνθρωπο από τον λαβύρινθο του μυαλού του, αυτό που μπορεί να τον βγάλει ακόμα κι από το πιο βαθύ σκοτάδι, αυτό που μπορεί να κάνει κάθε ώρα του γιορτή, είναι πάντα η αγάπη, χωρίς θυσίες, χωρίς πίεση, χωρίς ίσως, όχι και αν. Η αγάπη που για να είναι αληθινή, πρέπει να είναι πάντα Ελεύθερη.

 • cover

  Η κατάρα που είχε πέσει στο βασίλειο του έπρεπε να σπάσει! Ο μόνος τρόπος ήταν να πεθάνει η γητεύτρια των δράκων. Ο γενναίος βασιλιάς Σεμπάστιαν ξεκίνησε ένα ταξίδι για την επίτευψη αυτού του στόχου! Όμως στην πορεία θα καταλάβει ότι τίποτα δεν είναι όπως φαίνεται. Θα μπλεχτεί σ` ένα αρχέγονο παιχνίδι της μοίρας που θα τον κάνει ν` αναθεωρήσει ακόμη κι όσα ήξερε για τον ίδιο του τον εαυτό. Ένα ανελέητο κυνηγητό και μια αναζήτηση χαμένη στα απόκρυφα μονοπάτια του παρελθόντος. Η κατάρα των δράκων είναι ένα βιβλίο φαντασίας με συνεχή δράση και ανατροπές.

 • cover

  Η Ισμήνη, μια κοπέλα που δε ζούσε όπως της έπρεπε. Που της έκοβαν τα φτερά και κάθε φορά από την αρχή προσπαθούσε να μπουσουλίσει, να σταθεί στα πόδια της και να πιαστεί από κάπου. Να πάρει μια βαθιά ανάσα και να μη σκεφτεί που έπεσε αλλά ότι είναι όρθια και θα φτάσει το στόχο της. Ένας πατέρας και ένας σύζυγος στην πορεία σημάδεψαν τη ζωή της και ήταν τα εμπόδια που τη σταματούσαν στο να παλεύει για τα θέλω της. Ένα μεγάλο μυστικό βγήκε στην επιφάνεια αν και ήταν πολύ αργά για όλους. Όμως δε το έβαλε κάτω γιατί πίστευε πως κάποτε θα τα καταφέρει και θα φανεί ο ήλιος στον ορίζοντά της. Γιατί δε μπορεί. Κάπου θα τελείωνε αυτός ο δύσβατος δρόμος. Αλλά μέχρι τότε δε σταμάτησε να αγωνίζεται για να φτάσει στο τέρμα.

 • cover

  Είναι ένας νέος. Μεγάλωσε σ’ ένα χώρο, κακοτράχαλο και στεγνό. Δεν ξέρει πολλά. Είναι ο Χρουν. Ίσως τον διέσωσαν οι γυναίκες, υπείκουσες στην ανάγκη της φύσης να διαιωνίζεται το κάθε είδος με τις δικές του ικανότητες και τις δυνατότητες που η ίδια του προσφέρει. Στον χώρο εκείνο υπάρχουν λίγες γυναίκες κι ένας αρχηγός-πατέρας, που αντιλαμβάνεται ότι ο νέος βλαστός γίνεται πια επικίνδυνος για την δική του ύπαρξη. Πρέπει να τον διώξει πριν γίνει απειλή ικανή να τον αναποδογυρίσει. Το κάνει. Φεύγει ο επίφοβος αντικαταστάτης, μα πίσω του αφήνει πρώτα μια αόρατη παρουσία, ένα δείγμα και παρουσία της δικής του παρουσίας και το πέρασμά του πριν εκδιωχθεί. Η περιπλάνηση του Χρουν είναι επική. Πάει για να γνωρίσει τον κόσμο. Χωρίς να ξέρει τι υπάρχει πέραν από τους στενούς ορίζοντες που εκτείνονται γύρω του. Πρώτα αγωνίζεται, εναντιώνεται και κατακτά εκείνες τις δυνάμεις που ορμούν να τον εκμηδενίσουν, χωρίς συνειδητή ύπαρξη. Τις δυνάμεις της φύσης. Αυτές τον οδηγούν να αντιληφθεί, χωρίς πλήρως να τις καταλάβει, τις δικές του δυνάμεις, σωματικές και, προ παντός, εσωτερικές και πνευματικές. Κάποτε συναντά και τους ανθρώπους. Τους άλλους. Και βρίσκεται αντιμέτωπος με τις προκλήσεις της οργανωμένης κοινωνίας. Γίνεται ο κοινωνικός άνθρωπος και μαθαίνει ότι οφείλει ν’ ακολουθεί κανόνες και να τηρεί τον νόμο που ο άνθρωπος έφτιαξε για να συντηρείται η κοινωνική του δομή. Μα όταν έρχεται η ώρα της εκδήλωσης της ατομικής του παρουσίας και της αντιπαράθεσης με την ομάδα και τον νόμο, διαλέγει πάντα την φυγή. Αποζητά την ελευθερία, δεν μπορεί να συμβιβαστεί. Φεύγει. Πόσο θα φεύγει; Πόσο θα περιπλανιέται στο άγνωστο; Γιατί έξω από τους άλλους, υπάρχει μόνο το άγνωστο. Μαζί πρόκληση αλλά κι αιώνια μοναξιά. Ανίκητη, σαγηνευτική μα πέραν από τις πραγματικές προσδοκίες του νέου, που δεν θέλει να παραμείνει ένας αιώνιος διαβατάρης της ζωής.

 • cover

  Ένας συγγραφέας είναι στο τσακ να στείλει το μυθιστόρημά του σε εκδοτικούς οίκους. Πριν το κάνει το ξαναδιαβάζει σημειώνοντας που και που σχόλια στο περιθώριο ώστε να τα λάβει υπόψη στην επόμενη, οριστική εκδοχή. Τελικά όμως, καταλήγοντας στο συμπέρασμα ότι το κυρίως κείμενο χωρίς τα σχόλια δεν λειτουργεί, αποφασίζει να στείλει και τα δύο πακέτο.

 • cover

  Τίποτα δεν είναι δεδομένο. Όλα μπορούν να αλλάξουν σε μια στιγμή. Οι άνθρωποι έρχονται και φεύγουν. Όμως ποιος θα είναι μαζί σου μέχρι το τέλος;

 • cover

  Η Υβόννη βρίσκεται πια στη μέση ηλικία, ωστόσο αισθάνεται ότι ακόμη δεν έχει κατανοήσει πώς λειτουργούν τα πράγματα στον κόσμο που την περιβάλλει. Σε αντίθεση με τους υπόλοιπους ανθρώπους, που φαίνονται να καταλαβαίνουν τα πάντα αυθόρμητα και να ρέουν με το σύνολο αβίαστα, εκείνη δεν μπορεί να έχει ούτε τα στοιχειώδη... Ειδικά το οικογενειακό της περιβάλλον αποδεικνύεται πραγματική φωλιά ερπετών, όπου διαδραματίζονται όλο και πιο παράδοξα, επικίνδυνα επεισόδια. Περισσότερο παρά ποτέ, η Υβόννη νιώθει ολομόναχη πάνω στη γη, ξένη ανάμεσα σε ξένα όντα, παγιδευμένη σ' έναν λάθος πλανήτη. Όμως, για πρώτη φορά στη ζωή της, δεν είναι πια εντελώς ανυπεράσπιστη, καθώς έχει μόλις αναπτυξει ένα πανίσχυρο ψυχικό υπερόπλο. Έτσι, αποφασίζει να επιστρέψει στους αστρικούς κόσμους -αυτή τη φορά δίχως φόβο και με μάλλον ανορθόδοξους τρόπους...

 • cover

  Ο Ζορδάμης πετά στις νότιες ερήμους της Σεργήλης, καλεσμένος από έναν ισχυρό άντρα της Σιδηράς Δυναστείας γνωστό ως Γρύπα Ξενοκράτη, ο οποίος θα του αναθέσει να βρει τον Άφευκτο – έναν παλιό δολοφόνο-οδηγό της Δυναστείας που στράφηκε εναντίον της και σκοτώνει το ένα μέλος της οργάνωσης μετά το άλλο, αφήνοντας πτώματα σ’ολάκερη τη Σεργήλη. Για να εξολοθρεύσει τον Άφευκτο, ο Ζορδάμης πρέπει να συνεργαστεί μ’έναν μαυρόδερμο, δαιμονομάτη μισθοφόρο που έχει πρόσφατα γνωρίσει, καθώς και μ’έναν μάγο του τάγματος των Τεχνομαθών ο οποίος παλιά ήταν πράκτορας της Παντοκράτειρας, όταν η Σεργήλη βρισκόταν κάτω από το ζυγό της Συμπαντικής Παντοκρατορίας. Κανένας δεν ξέρει πού στη Σεργήλη θα χτυπήσει μετά το φονικό όχημα του Άφευκτου. Το χειρότερο, όμως, δεν είναι αυτό. Το χειρότερο είναι ότι δεν πρόκειται για ένα συνηθισμένο όχημα, αλλά για ένα πειραματικό αγωνιστικό, θωρακισμένο όχημα με την ιδιότητα να μετατρέπεται σε ήχο. Και ο Άφευκτος δεν είναι άγνωστος για τον Ζορδάμη...

 • cover

  Ο ραλίστας Ζορδάμης Λιγνόρρυγχος, έχοντας αρχίσει να ξεπληρώνει το χρέος του στη μυστηριώδη οργάνωση του υπόκοσμου γνωστή ως Σιδηρά Δυναστεία, πρέπει να βρει και να εξολοθρεύσει τη δολοφόνο του γιου ενός μεγιστάνα της Δυναστείας: τη γυναίκα που, στη Θακέρκοβ, ακούει στο όνομα η Πριγκίπισσα της Οργής. Σύμμαχος και οδηγός του Ζορδάμη σ’αυτή τη σκοτεινή αναζήτηση είναι μια άλλη γυναίκα την οποία είχε γνωρίσει όταν πρωτομπήκε στη Σιδηρά Δυναστεία αλλά τώρα τη συναντά με διαφορετικό όνομα, και σύντομα συνειδητοποιεί ότι δεν είναι το μοναδικό που χρησιμοποιεί. Στη Θακέρκοβ, αυτές τις ημέρες, τίποτα δεν είναι όπως φαίνεται.

 • cover

  Ροβένα Διαδραστικό Βιβλίο Φαντασίας Η Ροβένα είναι μια νεαρή κοπέλα που έχει περάσει ολόκληρη τη ζωή της σαν σκλάβα του Μάντοξ, του τυραννικού βασιλιά της Ναγκόρια. Κάθε μέρα εκτελεί τα καθήκοντά της στην εντέλεια, ωστόσο δεν έχει πάψει ποτέ να ονειρεύεται την απελευθέρωση του βασιλείου της από τους κατακτητές. Κάποια στιγμή λαβαίνει ένα παράξενο μήνυμα, που την προστάζει να εγκαταλείψει την ασφάλεια του παλατιού και να πάει να βρει ένα θρυλικό σπήλαιο, όπου θα αποκαλυφθεί ο αληθινός προορισμός της στη ζωή. Χωρίς να το σκεφτεί πολύ, η Ροβένα ξεκινάει αμέσως. Πρόκειται για την περιπέτεια της ζωής της ή για μια σκοτεινή παγίδα; Αυτή η ιστορία έχει αρχή αλλά δεν έχει συγκεκριμένη πορεία, ούτε καθορισμένο τέλος. Αυτό επειδή ο αναγνώστης είναι εκείνος που καλείται να πάρει όλες τις αποφάσεις, οι οποίες μπορεί να οδηγήσουν την ηρωίδα στον θρίαμβο ή στο χαμό...

 • cover

  Η Δήμητρα είναι μια πετυχημένη πανεπιστημιακός και συγγραφέας που ζει ευτυχισμένη με τον άνδρα της και τα δυο παιδιά τους σε μια πόλη της Αμερικής, μέχρι που… Η Δάφνη σπουδάζει στην Ιταλία ακολουθώντας την παράφραση του «Ω ξειν αγγέλειν πατράσι και μητράσι πως τούδε κοιμώμεθα τοις κοίνων χρήμασι ‘φαγόμενοι’»… Ένα επιστημονικό λάθος και η συνείδηση σαν εν-συναίσθηση της Δήμητρας βρίσκεται να ‘συγκατοικεί’ με της Δάφνης, εντός της δεύτερης! Το σώμα που ‘υποστεγάζεται’ η συνείδηση σαν εν-συναίσθηση είναι λάθος, η χρονολογία είναι λάθος, ο χώρος είναι λάθος, και το πιο λάθος είναι η παντελής άρνηση συνεργασίας από την πλευρά της Δάφνης που πιστεύει πως χρειάζεται επειγόντως ψυχίατρο, μιας και είναι γνωστό πως το σόι της έχει ‘θεματάκια’. Ποιος θα ειδοποιήσει τον άνδρα της Δήμητρας πενήντα χρόνια αργότερα, εκείνο το μοιραίο πρωινό να μην κάνει την λάθος διαδρομή; Το ‘Συνεξέλιξη εντός’ δεν είναι μυθιστόρημα επιστημονικής φαντασίας… Είναι μια ιστορία παράλληλης εξέλιξης δυο διαφορετικών χαρακτήρων που μαθαίνουν να αγαπούν η πρώτη πέρα από οριοθετημένους κόσμους και η δεύτερη τον εαυτό της.

 • cover

  Αμερικανοί ανακαλύπτουν ότι οι Ρώσοι κρυφά επαναφέρουν το σχέδιο ζεστές θάλασσες για τη Μακεδονία με το κρυφό τους πράκτορα ΣΑΣΑ να έχει διεισδύσει στο υπουργείο των εξωτερικών τους. Γιαυτό ενεργοποιούν ξανά το αρχείο Stettinius προκειμένου να σώσουν την Αμερική αλλά και να βοηθήσουν τους Έλληνες να υπερασπιστούν τη πόλη της Θεσσαλονίκης από τη νέα σχεδιαζόμενη βάρβαρη σλαβοσκυθικη επίθεση. -----Α μέρος τριλογίας Τρόμος στη Μακεδονία------

 • cover

  Ο Σωτήρης έχει φτάσει στον πάτο και δεν συγχωρεί τον εαυτό του για τα λάθη του. Μαζί, θα βυθιστούμε στην ιστορία του. Ποιος είναι όμως ο Σωτήρης; Πώς και γιατί κατέληξε φυλακισμένος στο μυαλό του; Πού θα τον οδηγήσει αυτός ο εγκλεισμός; Θα τα καταφέρει να ελευθερωθεί; Κι αν ναι... πώς; Τι ήταν αυτό που τον οδήγησε εξαρχής σε αυτήν τη φυλακή;

 • cover

  Ολόκληρη αιωνιότητα μέσα σε μια στιγμή μια ιστορία αγάπης ξεδιπλώνεται από ένα τυχαίο γεγονός. Πραγματική αγάπη με όρκους, θυσίες και εμπόδια που οδηγούν σε οδυνηρές συνέπειες. Γιατί εκεί που νομίζεις ότι έχεις πλησιάσει αρκετά για να την αγγίξεις, χάνεται μέσα από τα χέρια σου. Απομακρύνεται από κοντά σου και εσύ αγωνίζεσαι από την αρχή για να την έχεις. Απλώνεις ξανά τα χέρια να την ακουμπήσεις και κείνη πηγαίνει όλο και πιο μακριά από σένα. Ένας λαβύρινθος από εμπόδια που πληγώνουν με το πέρασμά τους την καρδιά που αγαπάει. Η αληθινή αγάπη όμως δε ξεθωριάζει ποτέ. Παραμένει αναλλοίωτη και έτοιμη να κερδίσει την αιωνία ευτυχία που είναι στην αγκαλιά εκείνου που αγαπάει. Ως το τέλος ελπίζει… και φτάνει μόνο να τη γευτεί… …έστω και για λίγο. Δυο άνθρωποι που αγαπήθηκαν πολύ όμως δεν τολμούσαν. Δεν ρίσκαραν για την αγάπη τους. Δεν έδωσαν πνοή στα λόγια που ήθελαν να εκφράσουν από φόβο για το άγνωστο. Μέχρι που το πλήρωμα του χρόνου, του λάθος χρόνου όμως, ήρθε και είχαν μια τελευταία ευκαιρία για να μιλήσουν γι αυτά που νιώθουν. Γιατί όλοι δικαιούνται μια ευκαιρία στη ζωή αρκεί να την εκμεταλλευτούν σωστά ακόμα και αν όλα έχουν τελειώσει. Άραγε θα την εκμεταλλευτούν οι πρωταγωνιστές μας; Έστω και αυτή, τη λάθος στιγμή; Θα το πάρουν το ρίσκο; Θα παλέψουν έστω να βρουν λίγη θαλπωρή οι καρδιές τους;

 • cover

  Δύο γυναίκες, η Ειρήνη και η Έλλη, βρίσκονται στο ίδιο δίλημμα, με διαφορά τριάντα χρόνων. Ένας θάνατος. Δύο έρωτες με διαφορετικό τέλος. Μυστικά, λάθη, ψέματα… Ένας φόνος, που έγινε τη δεκαετία του ‘90 Ένα πτώμα αγνώστων στοιχείων που βρέθηκε τυχαία στις Σέρρες έντεκα χρόνια μετά. Ένας επιχειρηματίας υπεράνω πάσης υποψίας… και το δόλωμα. Θα καταφέρει η Έλλη να ξεφύγει από τον ιστό που έχει τυλιχτεί γύρω της; «Όταν η ζωή σε επιλέξει, φρόντισε να φανείς αντάξιός της»

 • cover

  Για ένα καλύτερο αύριο σε μια σύγχρονη εποχή όπου όλα θα μπορούσε να ήταν όμορφα. Υπάρχουν άνθρωποι που χρησιμοποιούν ανώτερες δυνάμεις για να κάνουν κακό στους συνανθρώπους τους, από ζήλια κακία εγωισμό. Σκέψεις βουβές που τρέχουν πάνω σε μια κόλλα χαρτί και δεν βρίσκουν διέξοδο, στην σκιά ενός ανώτερου εαυτού που είναι ψαγμένος απέναντι σε ένα μεγάλο εχθρό της ανθρωπότητας και ονομάζεται φόβος. Ο φόβος αγκυλώνει στην αδράνεια, στον ανερμήνευτο πανικό. Στο τι θα μπορούσε να μας συμβεί. Ωστόσο η αλήθεια είναι ότι αυτό μπορεί να αποφευχθεί όταν ένα μέρος της αλήθειας αποκαλύπτεται...

 • cover

  Η Μαρία είναι μια όμορφη κοπέλα, μετριοπαθής, έξυπνη, καλοσυνάτη, σε αντίθεση από την αδερφή της την Αλέκα και τη φίλη της την Ξένια, που είναι αλαζόνες, υπερβολικά φιλόδοξες, σκληρές. Με το ξεκίνημα της ιστορίας, η πρωταγωνίστρια κλονίζεται από ένα κτύπημα της αμείλικτης μοίρας της. Ο καρκίνος, φέρνει στη ζωή της τα πάνω κάτω. Η μία στενοχώρια διαδέχεται την άλλη, μέχρι που απ’ αυτή την άχαρη ζωή έρχεται να τη λυτρώσει ο Ζόνγκ. Ένας εξωγήινος, που αφού γρήγορα πάρει τη μορφή ανθρώπου, γνωρίζεται μαζί της και της δείχνει ένα κόσμο ιδανικό. Ένα κόσμο αγάπης και αλληλοκατανόησης. Ένα κόσμο, που ο καθένας διευκολύνει τη ζωή του άλλου, ακόμα και θεραπεύοντάς τον. Το κήρυγμά του και τις θεραπείες του τις γεύεται πολύς κόσμος, ενώ ανάμεσα στον Ζόνγκ και τη Μαρία αναπτύσσεται ένας μάταιος έρωτας. Αν και δεν μπορούν να ζήσουν ο ένας χωρίς τον άλλο, το τέλος της ευτυχίας τους δεν θα αργήσει… * * * Ο Ζόνγκ, θα μπορούσα να πω, είναι ο δούρειος ίππος που προσπαθεί να αλώσει αρκετές δογματικές αρνήσεις μας. Οι αρνήσεις αυτές, συνήθως δεν έχουν επίγνωση ότι είναι δογματικές, ίσως, γιατί έτσι τις έμαθαν να πιστεύουν. Επιχειρείται να μπολιαστούν με την αμφιβολία, την ερώτηση, την αμφισβήτηση, τον προβληματισμό και εν κατακλείδι να αντικατασταθεί το πιστεύειν δια του νομίζειν. Βέβαια υπάρχουν και οι αμετακίνητες σκέψεις,… οι προαποφασισμένες αντιρρήσεις. Οι απόψεις, με τις οποίες κανένας Ζόνγκ δεν πρόκειται ποτέ να καταφέρει να διαπραγματευτεί. Ίσως, γιατί επέλεξαν να ταξιδεύουν τη ζωή, με το βαγόνι που άλλοι διάλεξαν γι’ αυτές, ως το καλύτερο,… μη επιτρέποντας στον εαυτό τους να αναρωτηθεί,… να ψάξει μόνος.

 • cover

  Άγριο γιασεμί στην κοιλάδα του θανάτου Στέφη Καββαδά Βόρεια Αμερική, 1760, επταετής πόλεμος. Μια ιστορία αγάπης και μίσους, πολέμου και ελπίδας. Ο Ντάνιελ, ένας νεαρός Άγγλος αξιωματικός. Συναισθηματικός και παρορμητικός. Ζει μέσα σε μια μόνιμη αντίφαση. Από την μια, αγαπάει με όλο του το είναι. Από την άλλη, μισεί μέχρι θανάτου. O χειρότερος εχθρός του είναι ο Λουίζ Μπισέ, ένας Γάλλος αξιωματικός, που σκότωσε τον πατέρα του. Και η μεγαλύτερη επιθυμία του Ντάνιελ είναι να τον εκδικηθεί. Τι θα γίνει όταν ο Ντάνιελ γνωρίσει χωρίς να γνωρίζει ποια ειναι- την ανιψιά του Λουίζ κι την ερωτευτεί με μια ματιά; Τι θα κάνει, όταν ανακαλύψει ποιανού συγγενείς είναι; Τι θα διαλέξει την αγάπη, ή το μίσος; ************** Διακρισεις Πρώτο βραβείο στα RoyalBookAwards, στη κατηγορια: Ιστορικο Φαντασιας 2017

 • cover

  Δύο φαινομενικά άγνωστες νέες έρχονται κοντά κατά παράδοξο τρόπο . Αιτία ένας σφραγιδόλιθος. Μπορεί αυτό το δαχτυλίδι να γίνει αφορμή μιας ιστορίας που να συνδέει τους πρωταγωνιστές της στο παρόν, στο παρελθόν και στο μέλλον;

 • cover

  Τι κρύβει ο έρωτας στα μονοπάτια του; Τι μπορεί να κάνει μια γυναίκα μέχρι να πετύχει τον σκοπό της και να αποκαταστήσει το όνομά της; Η Μυρτώ Αλεξιάδη είναι μια αθώα κοπέλα που αναγκάζεται να αυτοεξοριστεί μετά το θάνατο ενός αγαπημένου της προσώπου σε μια επαρχία στο Παρίσι. Μετά από χρόνια υποχρεώνεται να επιστρέψει και να διεκδικήσει ότι της ανήκει δικαιωματικά. Επιστρέφοντας όμως στην πατρίδα έχει να αντιμετωπίσει ένα θανάσιμο εχθρό που έχει βαλθεί να την καταστρέψει και να της στερήσει τον άντρα που αγάπησε και του δόθηκε ψυχή τε και σώματι. Τι θα γίνει όταν οι μάσκες πέσουν και μαθευτεί όλη η αλήθεια; Ποιος θα βγει τελικά κερδισμένος και ποιος χαμένος; Ακολουθείσθε τα μονοπάτια του έρωτα και θα το ανακαλύψετε από μόνοι σας.

 • cover

  Μία φορά και έναν καιρό, υπήρχε ένα πανέμορφο βασίλειο που λεγόταν Άονταχτ. Οι βασιλιάδες του, η Λορίνα και ο Λίο, διοικούσαν με αγάπη και σοφία. Τους ξακουστούς κήπους τους κοσμούσαν τα ζωντανά φτερωτά στολίδια που όλοι θαύμαζαν: οι δύο αδερφοί κύκνοι, τα σύμβολα προστάτες του βασιλείου. Όλα κυλούσαν αρμονικά, μέχρι που η πανίσχυρη ιέρεια του θανάτου, η Ολκ, πρόσφερε στον βασιλιά Λίο ένα δώρο που έμελλε να καταστρέψει όχι μόνο την αγάπη μεταξύ του βασιλικού ζεύγους, αλλά και ολόκληρο το Άονταχτ. Η Λορίνα και ο Λίο αλληλοκαταστράφηκαν. Εκεί που έπεσαν τα νεκρά τους σώματα, η γη σκίστηκε στα δύο και το βασίλειο διασπάστηκε. Οι αδερφοί κύκνοι, άλλοτε αχώριστοι, χωρίστηκαν για πάντα και από τότε δημιουργήθηκαν τα δύο αντικριστά βασίλεια που σήμερα ονομάζονται Γιουβέρνα και Σκαθ. Το μίσος μεταξύ των βασιλείων θερίζει τις ζωές των κατοίκων τους έκτοτε… Πολλά χρόνια μετά, ένα παιδί κάνει μία ευχή, που άθελά του, σκοπεύει να αλλάξει το πεπρωμένο των δύο βασιλείων για πάντα.

 • cover

  Ο τίτλος του νέου βιβλίου του Δημήτρη Βαγενά είναι κάπως παραπλανητικός. Το λέω αυτό επειδή ναι μεν εξιστορείται ο έρωτας μεταξύ ενός ευνούχου και μιας παλακίδας, αλλά μόνο αισθηματικό δεν θα χαρακτήριζε κανείς αυτό το μυθιστόρημα των 316 σελίδων. Ο Λεωνίδας, Έλληνας κάτοικος στην Συρία και ναυτικός μπλέκει σε έναν καυγά στην Αλεξάνδρεια με αποτέλεσμα να πιαστεί αιχμάλωτος και να σταλεί ως σκλάβος στην Κίνα, στην υπηρεσία ενός άρχοντα. Ευνουχίζεται και αναλαμβάνει την θέση του υπηρέτη και φρουρού των παλακίδων του αφέντη. Εκεί θα συναντήσει την Γου, μια από τις παλακίδες, η οποία θα αναλάβει να του μάθει την κινεζική γλώσσα. Η πρώτη συμπάθεια θα εξελιχθεί σε έρωτα. Έναν έρωτα που φαίνεται καταδικασμένος και απραγματοποίητος αρχικά, αλλά που θα αποδειχτεί εφικτός εν συνεχεία. Δεν θέλω να αποκαλύψω άλλα που να αφορούν την υπόθεση. Θα πω μόνο ότι ο Δημήτρης έκανε έρευνα και πάλι για να μπορέσει να αποδώσει σωστά την ατμόσφαιρα της Κίνας του 18ου αιώνα. Οι δύο ήρωες του θα αναγκαστούν να διασχίσουν πολλά χιλιόμετρα, να παλέψουν με πολλούς και διαφορετικούς εχθρούς για να μπορέσουν να επιζήσουν μαζί. Περιπέτεια εποχής με αρκετά λαογραφικά και ιστορικά στοιχεία λοιπόν. Δεν περίμενα τίποτα λιγότερο από τον Βαγενά που έχει αποδειχτεί χαμαιλέοντας στην συγγραφή. Διαβάζεται με απεριόριστη ευχαρίστηση και αγωνία για την επόμενη σελίδα.

 • cover

  Με τη κιθάρα και τη φυσαρμόνικα επ΄ώμου ο Πέτρος περιηγείται στην υδρόγειο κατευθυνόμενος προς ένα απόμακρο ραντεβού ζωής με προορισμό τον τόπο του Ανήκοντος Ηλίου. Κάποτε ο Τροχός, εκείνη η τεράστια, ασήκωτη ρόδα, πατάει στα δάχτυλα του ποδιού του οδοιπόρου, μένοντας εκεί, ακίνητη, ενώ εκείνος κάτι πρέπει να κάνει, κάπως να την μετακινήσει, μα πώς; Κι όμως υπάρχει τρόπος. Πρώτα σκάβοντας κάτω από τη ρόδα για να ελευθερώσει το πόδι του, κι ύστερα σκάβοντας ένα κεκλιμένο επίπεδο απ΄τη μια της τη πλευρά ώστε να μπορεί εκείνη να κυλήσει. Ο ταξιδιώκτης ένιωσε την ανάγκη να συμπληρώσει τον νόμο που τον απασχολούσε, Περιστροφή τροχού = [τρέχω και ψάχνω]³ - [κάθομαι και περιμένω]² + [κινώ γη και ουρανό]. Μια ιστορία πραγμάτωσης και επιβίωσης, ένα ταξίδι που συναντάει τα τέσσερα διαστήματα ανάμεσα στις πέντε τους γραμμές, γεμάτο μυστήριο, ερωτισμό, πάθος, καταδρομή, ως έμψυχα έμβολα κινούμενα σε μια αλλοπρόσαλλη σχεδία, στο Πέτρινο Πάλκο. Η ιδιαιτερότητα του Πέτρινου Πάλκου γίνεται εμφανής τόσο στην απόδοση, τη ροή και τη σύνδεση των ψηφίδων σε εικόνα, όσο και στην καινοτομία του, όπου για πρώτη φορά στην παγκόσμια λογοτεχνία παρουσιάζονται αποφθέγματα διατυπωμένα με μαθηματικές πράξεις.

 • cover

  Στην τετραλογία «ΕΚΕΙΝΟΙ ΔΕΝ ΕΚΑΜΑΝ ΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ» είδαμε μέσα από τα μάτια των παιδιών του δημοτικού σχολείου της Χλώρακας, την εξέλιξη του Αγώνα για την ένωση της Κύπρου με την Ελλάδα. Το βιβλίο αυτό, «ΤΟ ΠΕΜΠΤΟ ΒΙΒΛΙΟ», θα είναι η συνέχεια σε μια νέα εξέλιξη, τον αγώνα εναντίον των Τουρκοκυπρίων, που είχε σκοπό να κάμψει την αντίστασή τους και να τους υποχρεώσει σε μια συνθηκολόγηση, που θα άφηνε ελεύθερο τον δρόμο για την πραγμάτωση του πόθου των Ελληνοκυπρίων. Για μια ακόμα φορά, ο κυπριακός ελληνισμός, ακολούθησε τους ηγέτες του. Ύψωσαν εκείνοι τη σημαία και κανένας δεν τράβηξε πίσω. Αν για λόγους «εκ των υστέρων κρίνοντες», θα βγουν πολλοί και θα πουν ότι ήταν ενάντιοι κι ότι αυτοί τήρησαν στάση διαφορετική, απλώς θα πουν ψέματα. Με μια ελάχιστη ανάπαυλα, όχι αρκετή για να εκτιμηθούν τα αποτελέσματα της ειρήνης, ο αγώνας ξανάρχισε. Γρήγορα, βέβαια, φάνηκε ότι αυτή τη φορά ο πραγματικός αντίπαλος ήταν η Άγκυρα. Οι αποφάσεις της ήταν σκληρές και δεν δίσταζε να στέλλει, σε κάθε ευκαιρία, προειδοποιήσεις που τις εννοούσε. Οι Τουρκοκύπριοι, αν και μειονότητα, αποδείχτηκαν ότι ήταν θαρρετοί και δίνονταν με γενναιότητα στο δικό τους σκοπό, που ήταν η δική τους ένωση με την Τουρκία. Όμως υπόφεραν κι αυτοί, όσο και οι Ελληνοκύπριοι. Ήταν φόβος θανάτου. Κλεισμένοι στους θυλάκους τους, έβλεπαν σε κάθε νέα μέρα την απειλή για την ύπαρξή τους. Εκείνοι στους θυλάκους τους, σκληρά καρύδια, που έσπαζαν τα δόντια εκείνων που τολμούσαν να τους δαγκώσουν. Και οι Ελληνοκύπριοι, έξω από τους θυλάκους, μα σκλάβοι κι αυτοί στα κάστρα της επίπλαστης υπεροχής τους.

 • cover

  Ένας κοινωνικός ακτιβιστής ενάντια στους πλειστηριασμούς βρίσκεται σε αδιέξοδο λόγω συσσωρευμένων χρεών του σε μια τράπεζα. Ο διευθυντής της τράπεζας όμως θα του προτείνει μία λύση που θα τον φέρει αντιμέτωπο με τις ιδέες και το αγωνιστικό του παρελθόν. Μία ιστορία για την λαίλαπα των πλειστηριασμών, την κοινωνική εξέγερση και τους επαγγελματίες «επαναστάτες».

 • cover

  ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΕΡΓΟ Μέσα στις στάχτες του εμφυλίου, η πείνα, ο τρόμος και η απόγνωση, ενώνουν τις ζωές της Ανθούλας και του Βασίλη. Τα αιφνίδια γεγονότα που ακολουθούν, τους αναγκάζουν να πάρουν διαφορετικές πορείες ζωής. Η γνωριμία της Ανθούλας με την Λια και οι δραματικές όσο και ραγδαίες εξελίξεις που μεσολαβούν, εδραιώνουν μια ισχυρή φιλία που θα διακοπεί βίαια. Ο γάμος της με τον Γεράσιμο θα σηματοδοτήσει τη χρυσή εποχή της καταξίωσης της. Ωστόσο, το μοιραίο συναπάντημα με το Βασίλη, θα είναι η απαρχή ενός παθιασμένου έρωτα, τόσο θυελλώδους όσο και η εκδίκηση που έρχεται για να γεννήσει αναπόφευκτα ερωτήματα… Η απρόσμενη συνάντηση της με την Λια, θα φέρει μια αναπάντεχη αποκάλυψη.. Το παρελθόν, το παρόν αλλά οι άνθρωποι της ζωής της, συμπλέκονται μοιραία για της δώσουν ένα μεγάλο μάθημα, και να της διδάξουν μια μεγάλη αλήθεια…Τα χρόνια αυτά θα αναμετρηθεί με την ταπείνωση, το πόνο, τον έρωτα και τη φιλία, τις αυταπάτες και τα βαθιά απωθημένα της. Ώσπου, κάποτε θα έρθει η ώρα να αναμετρηθεί με την αγάπη, και τότε, θα είναι μόνο εκείνη που θα πει την τελευταία λέξη...

 • cover

  Παρασκευή και 13 γεννήθηκε ο Ζοφρουά ντε Σαρνέ και η μετάθεση του στο τμήμα ανθρωποκτονιών στο Παρίσι ήταν το καλύτερο δώρο για τα γενέθλια του, αλλά η εξιχνίαση τού φόνου τού επιφανούς Φιλίπ Βαλουά, αλλοτρίωσε την ζωή του, φέρνοντας στην επιφάνεια τις ρίζες του ονόματος του και πράγματα που δεν ήξερε πως υπάρχουν και άλλα που υπήρχαν και τα είχε ξεχάσει...

 • cover

  Παρασκευή και 13 γεννήθηκε ο Ιάκωβος Φραντζέκος και στα γενέθλια των σαράντα πέντε χρόνων του, ανακάλυψε την πραγματική του ταυτότητα, ότι είναι απόγονος του τελευταίου ηγέτη των Ιπποτών του Ναού, Ζακ ντε Μολαί. Παρασκευή και 13 γεννήθηκε ο Φιλίπ Βαλουά, ο οποίος μέσα από μια σειρά περίεργων συμβάντων, οδηγήθηκε στις ρίζες του ονόματος του, που ξεκινούσε απ' τον Φίλιππο τον Ωραίο. Οι δρόμοι των δυο ανδρών θα συναντηθούν, για να ξαναγράψουν την ιστορία.

 • cover

  Μετά τη διάλυση της Συμπαντικής Παντοκρατορίας, ληστές και κακούργοι λυμαίνονται τα άγρια εδάφη της Φεηνάρκια: απομεινάρηδες των στρατών της Παντοκράτειρας αλλά και γηγενείς που προσπαθούν να επωφεληθούν από την κατάσταση. Όταν ένας έμπορος από τη Χόλκεραλ, ο Καντάρφιλ, δέχεται επίθεση από τους ληστές της Σαρντίκα-Νοθ, μια ομάδα μισθοφόρων έρχεται απρόσμενα προς βοήθειά του για να τρέψει τους ληστές σε φυγή. Σύντομα όμως ο Καντάρφιλ μαθαίνει πως οι σωτήρες του είναι κι αυτοί πρώην Παντοκρατορικοί, όπως η Σαρντίκα-Νοθ. Ονομάζονται Ζωντανοί-Νεκροί, και αρχηγός τους είναι ο Ζαώρδιλ ο Σκοτωμένος – ένας άνθρωπος που κανονικά θα έπρεπε να είναι νεκρός. Δεν έσωσαν, όμως, τον έμπορο από τη Σαρντίκα-Νοθ για να τον ληστέψουν οι ίδιοι· αντιθέτως, τον καθοδηγούν ώστε να φτάσει, μέσω επικίνδυνων ορεινών περασμάτων, στον προορισμό του: την πόλη της Νασόλκαθ. Εκεί, ο Ζαώρδιλ ελπίζει να βρει περισσότερες δουλειές για τους μισθοφόρους του, αλλά ανακαλύπτει πως οι φήμες κυκλοφορούν γρήγορα και είναι πολλοί που ακόμα έχουν έντονο μίσος για όσους κάποτε υπηρετούσαν την Παντοκράτειρα. Ωστόσο, υπάρχει και μια γυναίκα – πρώην Παντοκρατορική κι η ίδια – που επιδιώκει συμμαχία, αν και σκιερή. Και ο Ηγεμόνας της Νασόλκαθ σύντομα ετοιμάζεται για πόλεμο εναντίον ληστών, και συγκεντρώνει στρατό από μισθοφόρους κάθε είδους…

 • cover

  Οι χαρακτήρες του βιβλίου θα ψάξουν καθ’ όλη την αναζήτηση τους, να βρουν ποιοι πραγματικά είναι και τι πρέπει να πετύχουν. Θα χρειαστούν πολλές υπερβάσεις ώστε να πλησιάσουν στην ολοκλήρωση του στόχου τους. Από την Νέα Υόρκη ως το Λονδίνο και από το νησί του Ιπποκράτη, την Κω και το φαράγγι της Σαμαριάς ως το Φλάγκσταφ της Αριζόνας και το φαράγγι του Γκραντ Κάνυον, θα ψάξουν, θα πολεμήσουν, θα αγωνιστούν για την ύπαρξη τους και για την ύπαρξη ολόκληρης της ανθρωπότητας. Όλα θα ξεκινήσουν … … στην Νέα Υόρκη, όπου μια αναλύτρια στατιστικών δεδομένων θα αναλάβει την διεκπεραίωση μιας δύσκολής, σχεδόν ακατόρθωτης, αποστολής. Την συγκέντρωση μιας ομάδας ισχυρών ατόμων με σκοπό την συνέχιση της ύπαρξης του ανθρώπινου αυτού γένους. Η καθοδηγήτρια της, μια μεταφυσικά θεϊκή οντότητα θα την παροτρύνει να βρουν πρώτα τρία αντικείμενα με αποθηκευμένες ισχυρές δυνάμεις. Αν η ομάδα της έχει στην κατοχή της αυτά τα αντικείμενα ίσως και να υπάρχει μία ελπίδα επιβίωσης. Όμως ξεχασμένες από τους ανθρώπους θεότητες ανακτούν την χαμένη τους ύπαρξη και προετοιμάζονται να αναμετρηθούν μεταξύ τους. Έχουν στείλει τους υποτακτικούς τους για να ανακαλύψουν, η κάθε ομάδα θεοτήτων για τον εαυτό της, τα τρία ισχυρά αντικείμενα. Τα χρονικά περιθώρια για την συγκέντρωση της ομάδας από την αναλύτρια θα στενέψουν επικίνδυνα, όταν ο σύζυγος της θα αναλάβει (ως ντετέκτιβ) την επόμενη του υπόθεση. Ένας νεαρός θα βρεθεί γυμνός στο αυτοκίνητο του, με μια τρύπα κάτω από τον θώρακα. Από το θύμα λείπει η καρδιά, κάτι που θα κάνει τους ντετέκτιβ να πιστέψουν πως είναι ‘’δουλειά’’ σατανιστών. Η αναλύτρια όμως γνωρίζει πως δεν ευθύνονται σατανιστές για αυτό το αποτρόπαιο έγκλημα. Θα βρει έναν βασικό συμπαραστάτη, αν και ο ίδιος δεν το γνωρίζει ακόμα, μέσα από ένα παιχνίδι του facebook. Ένας δάσκαλος πολεμικών τεχνών από την Σαγκάη θα φανεί μιας πρώτης τάξεως βοηθός για την προσπάθεια να ολοκληρώσει την αποστολή που της ανέθεσε η καθοδηγήτρια της…

 • cover

  Υπάρχει το υπερφυσικό ή όλα είναι φυσικά φαινόμενα που περιμένουν την εξήγησή τους; Είναι οι "αόρατες δυνάμεις" προσβάσιμες με τον κατάλληλο δέκτη και αποκωδικοποιητή; Εσύ έχεις διαλέξει με ποιων το μέρος θα πας; Μια εσωτερική αναζήτηση πίστης, ένα εφόδιο μάχης για κάθε αγωνιζόμενο άνθρωπο...

 • cover

  Ένα βιβλίο αιώνια αναδρομικό, διαχρονικό, φόβος τυραγνικός, χωρίς τελειωμό, ο κάθε λογοτέχνης, ο κάθε άνθρωπος της τέχνης, θέλει, δίκην εξιλέωσης, να καταγράψει. Για να μείνει, σφραγίδα ακατάλυτη, των φοβερών δεσμών της συνέχειας στη κληρονομική γνώση, που η αχλυς της ηθικής, δηλαδή του πολιτισμού, προσπαθεί αέναα να αλλάξει η να διαφοροποιήσει έξω από το αρχέγονο έντυπο της φύσης ή της μιας δύναμης, πιο κυρίαρχης κι από την φύση, της πέραν των νόμων και της νομοτέλειας. Της σοφής δύναμης που δεν χρειάζεται καλούπωμα κι ας προσπαθεί με μανία ο άνθρωπος να τη βάλει σε πλαίσιο. Το δικό του πλαίσιο. Κι αυτής της μανίας απότοκο και το οιδιπόδειο σύμπλεγμα. Αγαπά ο άντρας τη μητέρα του, αγαπά η κόρη τον πατέρα κι αντίστροφα κι αυτό είναι φυσιολογικό, μέχρι να μπει η μεγάλη κουρτίνα, ο φόβος η απλή αγάπη στοργής και προστατευτικότητας να μετατραπεί σε ανάγκη μετατροπής της σε απόλυτη ικανοποίηση ψυχολογική και συναισθηματική, που εκδηλώνεται σαν σωματική ηδονή. Όχι ηδονισμός. Απλά ηδονή για να δώσει πλήρωση και δικαίωση συναισθημάτων. Που γεννιώνται μαζί με τον άνθρωπο. Που τον συνοδεύουν σε όλη τη ζωή του. Αυτό το βιβλίο θα προσπαθήσω να γράψω. Με φόντο την επιστημονική παρέμβαση στο dna του εμβρύου και τον δανεισμό της ξένης μήτρας για τεκνοποίηση.

 • cover

  "Λοιπόν μάγκες, κάθε πέντε χρόνια όπως και να ‘μαστε θα βρισκόμαστε εδώ για λίγο, οι κέδροι και η άμμος θα 'ναι ένα γαμάτο σημείο αναφοράς στο μεγάλωμα μας, και αυτός ο κόκκινος ήλιος που γέρνει στη θάλασσα θα μας θυμίζει πάντα το γλυκό γαργάλημα στην ράχη που νοιώθουμε τώρα, τριπαρισμένοι, παντοδύναμοι και απόλυτα εναρμονισμένοι με το σύμπαν. Αδελφότητα του κόκκινου ηλιοβασιλέματος θα την βαφτίσουμε, έτσι για να αποκτήσει και μια μυθική υπόσταση η συνεύρεση ".

  Έτσι ένοιωθαν η αλλιώς "τους είχε πάει ", καθώς ο Γιώργος θέσπισε κατάσταση.

  "Θα είμαστε "

  "θα είμαστε "

  "θα είμαστε ; εγώ μέσα πάντως."

  Μια παρέα που ορκίστηκε στη μαγεία του κόκκινου ηλιοβασιλέματος κάπου στο νότο μέσα σε ένα ψυχεδελικό μετ’ εφηβικό ντελίριο.

  Μερικοί άνθρωποι, δεν κάνουν τα πράγματα κανονικά. Είναι απλά που μεγαλώνοντας δεν επιτρέπουν στην πεζή καθημερινότητα της ζωής και των ευθυνών που η κανονικότητα επιτάσσει να δηλητηριάσουν το όραμα τους για ένα πιο ανάλαφρο πέρασμα από τον πλανήτη.

  Ο Γιώργος, ο Βασίλης, ο Βαγγέλης, ο Κάπτεν Τζoν και ένα κάρο περίεργοι τύποι γύρω τους να αποτελούν τον καμβά της συνήθως μη κανονικής ζωής τους, ρολλάρουν μέσα από κραιπάλες, γυναίκες, ταξίδια, αλκοόλ και ουσίες, τζόγο, πόρνες, ηλιοβασιλέματα και ανατολές, αρπαχτές, τυχαίες συνευρέσεις με φαντάσματα του παρελθόντος, ορκισμένοι υπόγεια σε μια μη κανονικότητα αλλά και στην φιλία τους.

  Οι ιστορίες τους ξετυλίγονται και μπλέκονται στη ροή της μαγείας που ο ρομαντισμός, η αέναη παιδικότητα και ο κυνισμός τους υφαίνουν από αντίθετα άκρα, με σαρκασμό, ιδιαίτερο χιούμορ και διάθεση να ρίξουν με τον τρόπο τους μια ξεγυρισμένη ροχάλα στη μούρη του κάθε νοικοκύρη - όχι από φασίζουσα θέση απέναντι στην τακτικότητα αλλά για την αποφυγή της βαρεμάρας, της παγίδευσης και του ψυχαναγκασμού.

  Έτσι κι αλλιώς αυτά τα "παιδιά" είχαν γλυτώσει, και αυτό δεν ήταν μόνο θέμα συγκυρίας....

 • cover

  Οι «Ελεύθεροι» δεν είναι κάποιο «ανώτερο» ον. Όχι, είναι απλοί άνθρωποι που έχουν ξεφύγει από τα δεσμά των αισθήσεων και της σκέψης και βιώνουν τον κόσμο στις πραγματικές του διαστάσεις. Είναι απαλλαγμένοι από πάθη και προκαταλήψεις, δραπέτες του σώματος και των αισθήσεών τους, που ξέφυγαν από την οδύνη τους. Έχουν το διανοητικό θάρρος να αναζητούν την αλήθεια, να ζουν την αλήθεια και να αμφισβητούν με σεβασμό την πραγματικότητα. Πριν με πολεμήσεις, άκουσέ με... Πριν με αμφισβητήσεις, εμπιστέψου με... Πριν αδιαφορήσεις, ενδιαφέρσου... Σ' εσένα απευθύνομαι και στην ομορφιά που κρύβεις μέσα σου...

 • cover

  Η Ντόνα, η πρωταγωνίστρια του μυθιστορήματος ξεκινά την ζωή της γεμάτη αισιοδοξία. Πετυχαίνει διακρίσεις στον αθλητισμό ,στην επαγγελματική της σταδιοδρομία. Η οικογένειά της την στηρίζει και η ίδια αισθάνεται ευτυχισμένη και δυνατή. Το μυθιστόρημα "ξεχειλίζει" από σουρεαλισμό. Επίσης αναφέρει αξίες όπως η αγάπη στην πατρίδα, στην οικογένεια, στην θρησκεία. Η Ντόνα ζει μια όμορφη σχέση στην ζωή της. Ονειρεύεται και τα όνειρά της βγαίνουν αληθινά. Στοχάζεται το μέλλον της και αισιοδοξεί.

 • cover

  Το βιβλίο αυτό περιγράφει μια μέρα από τη ζωή του ήρωα μας Δημήτρη, που όμως είναι καλυμμένη από ένα βαρύ πέπλο μυστηρίου, και του συμβαίνουν πολλά αλλόκοτα και παράξενα πράγματα. Το βιβλίο αυτό είναι το πρώτο της ΜΚ Εριν και γράφτηκε πριν από δεκατρία χρόνια. Το τελευταίο της το οποίο κυκλοφορεί στο easywriter.gr είναι το μαμά μονή γράφει, το οποίο είναι μια ποιητική συλλογή τεσσάρων ποιημάτων, εμπνευσμένα από την καθημερινότητα και που μας αφορούν όλους. Το αγαπημένο της ποίημα από αυτή τη συλλογή είναι το ''τέρας της νυχτιάς''.

 • cover

  Πόσο ασφαλείς είμαστε στον «κόσμο» της Κοινωνικής Δικτύωσης; Πόσοι κίνδυνοι παραμονεύουν σε κάθε βήμα μας σε αυτόν τον «κόσμο;». Πόσο επηρεάζεται η ζωή μας και η προσωπική μας ελευθερία όταν μπλέξουμε στον «ιστό» της …προβολής και της επικοινωνίας χωρίς τη δυνατότητα να προστατευτούμε από κακόβουλες εισβολές στο δικό μας χώρο - εισβολές που συχνά τις προκαλούμε μόνοι μας, στην προσπάθεια να αποκτήσουμε όσο το δυνατόν μεγαλύτερη αναγνωρισιμότητα ; Η Μαρία θα βρεθεί ξαφνικά αντιμέτωπη με μία «κλοπή» της προσωπικότητας της - μια νέα σελίδα στο Face Book θα δημιουργηθεί και θα της προκαλέσει προβλήματα με το νόμο αλλά και τη φήμη της. Η Λιάνα, μία νέα γυναίκα γεμάτη μίσος για τους ανθρώπους που δολοφόνησαν τους γονείς της και βίασαν την ίδια (όταν βρισκόταν ακόμη στην εφηβεία) ανακαλύπτει πως οι τέσσερις φονιάδες είναι μέλη ενός fan club της Μαρίας. Αποφασίζει να δημιουργήσει ένα νέο Προφίλ στο Face Book, προσποιούμενη ότι είναι η Μαρία. Με όπλο τον πόθο των τεσσάρων ανδρών να γνωρίσουν από κοντά τη γυναίκα που θαυμάζουν, έρχεται σε επαφή μαζί τους. Με την ικανότητα της στο μακιγιάζ, μεταμφιέζεται – ολόιδια η Μαρία – και ξεκινά το ταξίδι της στο δρόμο της εκδίκησης. Μόνο που δεν γνωρίζει πως πρέπει να χάσει τον αληθινό εαυτό της, να πνίξει τις ευαισθησίες της, να κυλιστεί στο βούρκο και να βουτήξει τα χέρια της στο αίμα – έχοντας απαρνηθεί τον αληθινό έρωτα και κάθε άξιο θαυμασμού συναίσθημα.

 • cover

  Το Πρώτο Πανδιαστασιακό Ράλι Σεργήλης αρχίζει! Μετά από τον διωγμό των δυνάμεων της Παντοκράτειρας, οι υλικές ζημιές στη διάσταση της Σεργήλης είναι πολλές, και η οικονομία της έχει δεχτεί σοβαρό πλήγμα. Προκειμένου ολόκληρη η διάσταση να ορθοποδήσει, οι πολιτικοί της αποφασίζουν να οργανώσουν το Πρώτο Πανδιαστασιακό Ράλι Σεργήλης, που θα φέρει χρήματα από πολλές άλλες διαστάσεις του Γνωστού Σύμπαντος. Οι ραλίστες που θα αγωνιστούν είναι όλοι ικανοί και έμπειροι στην οδήγηση – ήρωες των τροχών και του τιμονιού. Ανάμεσά τους είναι και η Ελοντί Αλλόγνωμη, ή, όπως πολλοί στη Σεργήλη τη γνωρίζουν από την παλιά της ζωή ως τραγουδίστρια, η Έκπτωτη Ελοντί. Στο παρελθόν, σε μικρή ηλικία, ήταν δόκιμη για ιέρεια της Αρτάλης όταν οι πράκτορες της Παντοκράτειρας προσπαθούσαν ακόμα να εξαφανίσουν τις γυναίκες που λάτρευαν αυτή τη θεά. Αργότερα, είχε μπει στους κόλπους της Επανάστασης, αποζητώντας εκδίκηση. Τώρα, στο Πρώτο Πανδιαστασιακό Ράλι Σεργήλης, το παρελθόν της Ελοντί θα συναντήσει το παρόν, κι εκείνη θ’ανακαλύψει καινούργια, και ίσως τρομαχτικά, πράγματα για τον εαυτό της. Ο Ζορδάμης, ένας παλιός εραστής της Έκπτωτης Ελοντί και δεινός ραλίστας, συμμετέχει επίσης στο Πρώτο Πανδιαστασιακό Ράλι, και έχει κάνει μια σκοτεινή και δαιμονική συμφωνία για να βεβαιωθεί ότι θα νικήσει. Επειδή πρέπει να νικήσει: μυστηριώδεις δυνάμεις του υπόκοσμου της Σεργήλης βρίσκονται στο κατόπι του, και φαίνονται έτοιμες να τον αφανίσουν αν δεν τους δώσει ό,τι τους χρωστά... Στο Πρώτο Πανδιαστασιακό Ράλι Σεργήλης, οι οδηγοί θα τρέξουν επάνω σε αιωρούμενες ράμπες, επάνω σε δύσκολα εδάφη, μέσα στους άγριους δασότοπους Φέρνιλγκαν, μέσα στις καυτές ερήμους της Σεργήλης, μέσα σε παγωμένα βουνά, ακόμα και μέσα σε μια παράξενη ενδοδιάσταση με πράσινο ουρανό και κόκκινο ήλιο...

 • cover

  Η ίδια η ζωή μερικές φορές παιζει ένα παράξενο παιχνίδι ακουλουθώντας την γραμμη την οποία χαρακωθηκε δεκαοκτώ χρονια πριν στην μυθικη χωρα της Ελουριας . Έτσι η δική μας ιστορία ξεκινάει σε ένα ορφανοτροφείο όπου ο Λούσιους και ο προστατευόμενος του Χριστοφερ ζούσαν μυστικά και στην εξορία για σχεδόν δεκαοχτώ ολόκληρα χρόνια κρατωντας κρυφη την ταυτοτητα τους. Αλλά το κάλεσμα της μοίρας και του πεπρωμένου ηρθε ξαφνικά και απροδοποίητα . Και ετσι , μετά από πολλά τραγικά γεγονότα τα οποία έχουν συμβεί στο ορφανοτροφείο ο Λούσιους αναγκάζεται να παρει μερικές γρήγορες απόφασεις . Αναχώρει από εκεί εσπευσμένα με τον ίδιο τρόπο με τον οποίο και ηρθε, μέσω της χρονοπύλης , αφήνοντας πίσω τα αγαπημέα τους πρόσωπα .Περνοντας μαζί του δύο εφήβους τον Χριστοφερ και τον καλύτερο του φίλο τον Κίκο σε ένα μυθικό και άγνωστο κόσμο για αυτούς , όπου η θέληση της μοίρας αλλά και τον δρόμο το οποίο χάραξε το πεπρωμένο, πρεπει να εκπληρωθούν .

 • cover

  Τρείς ιστορίες... Σε άλλον τόπο. Σε διαφορετικό χρόνο. Ίδιες ροές ενέργειας... Ενέργειες που μέσα από τις πράξεις και τα συναισθήματά σου, μπορούν να ταξιδέψουν κι εσένα στο χρόνο... Σαν ένα μέρους του συνόλου. Όλοι μας είμαστε αναπόσπαστοι κρίκοι του σύμπαντος... Σε έναν αέναο κύκλο που ενώνει το παρελθόν, το παρόν και το μέλλον. Φτάνει να κρατάμε τη φλόγα της αγάπης ζωντανή... ξαναγεννιόμαστε κι εμείς μέσα από αυτή...

 • cover

  Καλοκαίρι του εβδομήντα και η Λήδα είναι δώδεκα χρονών. Μόλις τέλειωσε την έκτη δημοτικού και έδωσε εισαγωγικές στο γυμνάσιο. Γύρω της και εντός της όλα αλλάζουν. Έρχεται αντιμέτωπη με αλήθειες και την εφηβεία σε μια Ελλάδα που απλώνει το χέρι προς την Δύση και τραγουδάει τραγούδια Ιταλικά του Αλ Μπάνο και Γαλλικά και Αμερικάνικα αλλά από την άλλη στενάζει στους θερινούς σινεμάδες με τα βάσανα της Τουρκάλας Χούλιας Κότσιγιτ. Η Λήδα ζει σε μια Θεσσαλική πόλη, άνθρωποι δικοί της λείπουν αλλά δεν ξέρει γιατί, κανείς δεν μιλάει ξεκάθαρα για ανελευθερίες. Για πρώτη φορά συναντά Συμπαντικές έννοιες όπως Θάνατος, Αιωνιότητα, Αυτοπροσδιορισμός. Το καλοκαίρι της μετάβασης, από παιδί γίνεται γυναίκα, τραγουδάει πολύ, χορεύει πιότερο, ερωτεύεται, με την παρέα της πάνε ποδηλατάδες στο δάσος έξω από την πόλη και περιμένει την πρώτη μέρα που θα βγει απ το κουκούλι της όμορφη πεταλούδα έτοιμη να γευτεί τους χυμούς του αύριο.

 • cover

  Ένας μισθοφόρος ακολουθεί το δρόμο της εκδίκησης, ένας μοναχός αναζητεί την ελευθερία του και μία νεαρή κοπέλα πασχίζει να επιστρέψει στο σπίτι της. Η μοίρα διασταυρώνει τα μονοπάτια τους και τους οδηγεί στη Σουρουάν, τη χώρα της Ανατολής. Εκεί ο αγώνας για λύτρωση μετατρέπεται σε μία ανελέητη μάχη για την προστασία όλου του κόσμου. Τι είναι αυτό που τους απειλεί;

 • cover

  Το πρώτο σημείωμα που έλαβε η Μαργαρίτα έγραφε «Να χαμογελάς…». Ακολούθησε ένα δεύτερο, με τον ίδιο γραφικό χαρακτήρα που ανέφερε: «Όσο δε χαμογελάς γλιστράει η ζωή…». Η Μαργαρίτα ήταν ανερχόμενη ηθοποιός, που όμως η καριέρα της παρουσίασε κάμψη μετά το χωρισμό από τον σύζυγό της Θάνο και το πρόβλημα αλκοολισμού που την ταλαιπώρησε. Ο Μάρκος είναι ζωγράφος, φίλος της, όμως κρύβει ένα μυστικό, το οποίο βεβηλώνει σταδιακά όποιος είναι εκείνος που αποφάσισε να παίξει με το μυαλό τους. Η αρχή έγινε με μια μικροπαρέμβαση σε ένα από τα πορτραίτα που είχε σχεδιάσει ο Μάρκος για εκείνη, μια πράξη που τη συνόδευσε ένα σημείωμα: «1/6 για αρχή» έγραφε. Τόσο ο Μάρκος όσο και η Μαργαρίτα αναρωτήθηκαν τι θα συμβεί στα 6/6, πριν συνειδητοποιήσουν ότι αυτό δεν έπρεπε να επιτρέψουν να συμβεί. Έχουν χρόνο ως τα 6/6; Ή όποιος κρύβεται πίσω από αυτά τα ανεξήγητα γεγονότα μπορεί ανά πάσα στιγμή να επισπεύσει τις διαδικασίες;

 • cover

  "Το Μυστικό των Θεών" - Μυθιστόρημα

  "Πλανήτης Γη.  Κάτι νέο γεννιέται.  Κάτι νέο και ταυτόχρονα αρχέγονα παλιό. Μια νέα Ύπαρξη γονιμοποιείται από τα παιδιά της Ανθρωπότητας. Πατρίδα της η Γη, προορισμός της η απεραντοσύνη του Διαστήματος.

  Μια ετερόκλητη συντροφιά και μια αρχαιολογική ανασκαφή.

  Ένας αιγύπτιος Αρχιερέας και ένα προϊστορικό χειρόγραφο του θεού Ερμή.

  Μια μυστηριώδης επίθεση κι ένα κρησφύγετο στο Αιγαίο.

  Μια ανάβαση στον Όλυμπο κι ένα ταξίδι πέρα από τ’ αστέρια, οδηγούν τα παιδιά των Ανθρώπων στο Μυστικό των Θεών."

 • cover

  Μεθυσι μεχρι τελικης πτωσεως και ξεναγηση κατω απο τα φουστανια των πορνων του λιμανιου. Και στις δυο περιπτωσεις τα προσφερομενα 'προϊοντα'. ηταν χαμηλης ποιοτητας. Το ρουμι, φτιαγμενο απο τα ζαχαροκαλαμα του νησιου ηταν τοσο νερωμενο, ισα ισα, που θυμιζε οτι περιειχε αλκοοολ και οι γυναικες κακομοιρες ινδιανες, ξεζουμισμενες απο τους απα-νωτους ομαδικους βιασμους και την κακομεταχειρηση τοσων αρσενικων, τα τελευταια χρονια. Αλλα απο το τιποτα κανοντας και την αναγκη φιλοτιμια το πληρωμα του 'Χελιδονιου ', με τον Μανολο αναμεσα τους, το διασκεδασε για τρεις νυχτες.

 • cover

  Η Ρίτα είναι μια όμορφη γυναίκα. Έχει μια ωραία ζωή και ένα σύζυγο που την αγαπά και την προσέχει. Η Ρίτα έχει όλα όσα χρειάζεται για να είναι ευτυχισμένη. Όμως η Ρίτα έχει παρελθόν. Ένα μεγάλο έρωτα που σημάδεψε τη ζωή της με διάφορους τρόπους. Ίσως τελικά η ευτυχία να κρύβεται εκεί που ακούς πραγματικά την καρδιά σου. Όμως είναι εύκολο να αγαπάς αληθινά;

 • cover

  [...]«Στάσου γερή αγάπη μου!" [...] Αυτά ήταν τα τελευταία λόγια του Μανώλη στην Κατίνα πριν χωριστούν βίαια στο λιμάνι της Σμύρνης, η οποία ξεψυχούσε παραδομένη στις φλόγες. Γύρω τους γκρεμίζονταν οι ελπίδες και τα όνειρα των Ελλήνων της Μικρασίας που σαν αλλοπαρμένοι εγκατέλειπαν τη γη τους κι έτρεχαν στη θάλασσα να σωθούν. Στο Αιγαίο, που απειλούσε να πνίξει στα βαθιά την αγάπη τους, μια αγάπη που τους ένωσε παρά τη διαφορά τους, και βάσταξε πάνω του το δράμα της προσφυγιάς• στ’ αρχιπέλαγος του πόνου... [...]«Θα σταθώ...Στ’ ορκίζομαι» ψέλλισε κι ας μη μπορούσε πια να την ακούσει[...]

 • cover

  Η Βιολέτα ήταν ευτυχισμένη. Είχε μια ωραία, εξασφαλισμένη ζωή, μια καλή δουλειά, ένα δικό της σπίτι και καλούς φίλους. Η Βιολέτα ήταν ευτυχισμένη. Κάθε μέρα το επαναλάμβανε στον εαυτό της. Και μια μέρα η Βιολέτα έσπασε. Έσπασε και θα έκοβε όποιον θα προσπαθούσε να μπει εμπόδιο στην πραγματική ευτυχία της. Γιατί, η πραγματική επανάσταση, είναι η μεγάλη και η ανιδιοτελής αγάπη.

 • cover

  Η Ειρήνη Θέου είναι η μοναχοκόρη της Νανάς και του Δημήτρη. Η Νανά είναι η ‘αρχοντοπούλα’, αυτή και οι αδελφές της μεγαλώνουν με Γαλλίδες νταντάδες. Δυο απ τους αδελφούς του πατέρα της αλληλοσκοτώνονται στα βουνά και τα παιδιά του ενός μεγαλώνουν στην Αμερική και του άλλου στην Σοβιετική Ένωση. Ο δεύτερος παγκόσμιος πόλεμος αναγκάζει την κάθε μια από τις αδελφές της Νανάς να χρησιμοποιήσει διαφορετικούς τρόπους για να επιβιώσει κι όποιες τα καταφέρνουν βγαίνουν πιο δυνατές, πιο σοφές και πιο ικανές να χρησιμοποιούν την γυναικεία φύση τους. Ο Δημήτρης είναι απόγονος ήρωα της Επανάστασης, γεννιέται επαναστάτης, γεννιέται ηγέτης, γίνεται ήρωας στον πόλεμο και στην αντίσταση, δεν υπογράφει το ‘χαρτί μετανοίας’ δικηγορεί και υφίσταται διώξεις χωρίς να έχει κάλυψη από κανένα κόμμα μιας και είναι έξω από όρια και πέρα από την εποχή του. Η Ειρήνη είναι το παιδί δυο ξεχωριστών ανθρώπων. Διηγείται την ιστορία της οικογένειάς της στην ανώνυμη συγγραφέα. Διηγείται τα δικά της βιώματα φτάνοντας την ιστορία μέχρι το τέλος σχεδόν της δεκαετίας του ογδόντα. Στον περίγυρο δευτεραγωνιστές, φιγούρες σχεδόν αναγνωρίσιμες κι όμως όχι υπαρκτά πρόσωπα. Ένας Ιταλός που κίνησε να πολεμήσει πόλεμο κατακτητικό κι έγινε αντάρτης του ΕΑΜ και πέθανε Έλληνας πατριάρχης. Ένας λογοτέχνης που πατρίδα του ήταν όλη η Γη και σπίτια του κάθε βιβλιοθήκη του πλανήτη. Μια γιατρίνα που σαν ήταν παιδάκι γνώρισε το φάντασμα του παππού της σαν συνομήλικο που μιλούσε μια διαφορετική γλώσσα…

 • cover

  Είναι μια μικρή πατρίδα πολύπαθη και πολυπόθητη. Τα παιδιά, οι μικροί ήρωες, που πριν τρία χρόνια γέμιζαν τη ματιά τους με το φως που ένιωθαν, μα καλά καλά δεν καταλάβαιναν, είναι τώρα προεφηβική. Καταλαβαίνουν πολύ καλύτερα τα γεγονότα που ξετυλίγονται γύρω τους. Και συνάμα μπαίνουν πια στη ζωή. Οι ηθικές αξίες εδραιώνονται στη συνείδηση τους και στη βιολογική τους ανάπτυξη τους γεμίζει με νέες έγνοιες και προβληματισμούς. Όλα αυτά, συνάμα με τον αγώνα για λευτεριά που γύρω τους θεριεύει, γιγαντώνεται, δεν έχει τελειωμό Και μια φοβία που τρυπώνει στη ψυχή τους, φαίνεται να γίνεται κυρίαρχη, να ανοίγει και να ξετυλίγει διαδρόμους φθοροποιούς, μιας νέας πραγματικότητας. Οι Τούρκοι! Ένας παράγοντας που ίσως μπορεί να μην είχε υπολογιστεί, παρουσιάζεται απαιτητικός, δεν συμβιβάζεται, θέτει τη δική του σφραγίδα, τις δικές του διεκδικήσεις. Τα παιδιά δεν καταλαβαίνουν, και όσο δεν καταλαβαίνουν φοβούνται. Οι μεγάλοι, πιο πολύ οι αρχηγοί, δεν φαίνονται να έχουν συνειδητοποιήσει αυτή τη νέα πραγματικότητα, Και αυτό που ακόλουθη είναι το μίσος, η σύγκρουση, οι φόνοι. Σ’ αυτά δηλαδή που πίσω τους και μέσα τους τίποτα το ηρωικό δεν υπάρχει. Μόνο θρήνος. Κι’ όσο κι’ αν μένουν ανεκπλήρωτα τα όνειρα, μια μικρή πατρίδα τραυματισμένη με ελάχιστη αντοχή και υπομονή, ζητά τα παιδιά της μέσα σε μια διαφορετική προσδοκία, σε ορίζοντες διαφορετικούς από εκείνους που έφτιαξε το παλιό όραμα.

 • cover

  Ο Παναγιώτης και οι Μαίρη είναι δυο νέοι που μεγαλώνουν στην Αθήνα αλλά σε διαφορετικό περιβάλλον. Η οικογένεια της Μαίρης, σε αντίθεση με του Παναγιώτη δεν είναι κοινωνικά αποδεκτή, όμως και οι δύο θέλουν να ξεφύγουν από τις ζωές τους. Όταν τα γεγονότα καταλήξουν να τους δώσουν την ευκαιρία να ξεφύγουν θα κάνουν επιλογές από τις οποίες δύσκολα υπάρχει επιστροφή.

 • cover

  Υπακούοντας σε μια ακατανίκητη εσωτερική επιταγή, η Υβόννη αποφασίσει να εγκαταλείψει τη μυστικότητα και να ανοιχτεί στον κόσμο, αποκαλύπτοντας τα πάντα για τον εαυτό της, τη ζωή της και τις ανακαλύψεις της -λαβαίνοντας, φυσικά, τις απαραίτητες προφυλάξεις. Επειδή, όμως, σε κάθε δράση της Υβόννης υπάρχουν χιλιάδες αντιδράσεις, αμέσως αντιμετωπίζει καθυστερήσεις κι εμπόδια από πλήθος αστάθμητους και απίθανους παραγόντες οι οποίοι παίρνουν τη μορφή σοβαρών οικογενειακών, διαπροσωπικών και οικονομικών προβλημάτων. Ωστόσο, αυτές ακριβώς τις αντιξοότητες εκμεταλλεύεται η Υβόννη για να καταπολεμήσει τα παράδοξα ψυχικά της προβλήματα με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Και οι αποκαλύψεις συνεχίζονται, για όσους ενδιαφέρονται να μάθουν...

 • cover

  ‘Όχι πια...μόνη!’ αναφωνεί οργισμένα σχεδόν κάθε μέρα, λίγο πριν κοιμηθεί η Νάντια αλλά η φωνή της φαίνεται σαν να μην ακούγεται από κανέναν, ούτε καν από την ίδια. Από τότε που θυμάται τον εαυτό της μέχρι και σήμερα, που κοντεύει στην ηλικία των τριάντα, είχε μια ζωή γεμάτη από δυσκολίες. Τι να πρωτοθυμηθεί; Μια ερωτική απογοήτευση, ένας ανεκπλήρωτος έρωτας, σεξουαλικά τραύματα, απορρίψεις, μπερδέματα, παρεξηγήσεις, συνθέτουν μια πορεία ζωής με τον ίδιο πάντα προορισμό αλλά και το ίδιο αποτέλεσμα, την απέραντη μοναξιά της. Εύλογα γεννιέται το ερώτημα. Είναι απλά άτυχη ή μήπως γεννήθηκε για να είναι στη ζωή πάντα μόνη;

 • cover

  Στη ζωή μπορεί να υπάρξουν πολλές ανατροπές αλλά όχι πάντα δυσάρεστες. Ακόμα και αν η μέχρι τώρα ζωή σου στηρίζετε σε ψέματα. Έτσι η Χριστίνα έχασε μια φίλη αλλά βρήκε κάτι καλύτερο!

 • cover

  Τρία πρόσωπα περιγράφουν στιγμές και γεγονότα από τη ζωή και την καθημερινότητά τους. Οι δύο από αυτούς ζουν στο 2010, ενώ ο τρίτος στο Μεσαίωνα. Κι όμως, όλοι κάπως σχετίζονται μεταξύ τους.Το μυστικό θα αποκαλυφθεί! Αυτό που θα μείνει είναι μονάχα "έξι τύψεις κι ένας έρωτας"...

 • cover

  Μόλις ένα λεπτό αρκεί για να σου αλλάξει τη ζωή, για να σου ανοίξει δρόμους που δεν είχες φανταστεί. Η Φαίδρα το ένιωσε, το πίστεψε όταν άλλοι αποφάσιζαν γι' αυτήν. Μία συνωμοσία της στέρησε τα πάντα μέσα σε μόλις ένα λεπτό, αλλά η ζωή είχε άλλα σχέδια για την Φαίδρα κι έπαιζε με τους δικούς της κανόνες! Πώς συνδέονται ένας μεγάλος έρωτας, μία μυστική οργάνωση και ένα μωρό; Ανατροπές και απρόσμενες εξελίξεις δείχνουν πως το κουβάρι δεν θα ξετυλιχτεί ποτέ αλλά κανένας θνητός δεν μπορεί να είναι σίγουρος γι' αυτό!

 • cover

  Μια πλούσια οικογένεια με σκοτεινα μυστικά που βγαίνουν στο φως όταν η νεαρή Νάντια χάνεται στο δάσος και βρίσκει ένα σπίτι που έμελλε να της αλλάξει τη ζωή. Μια αναδρομή στο παρελθόν και μια ανατροπή στο τέλος.

 • cover

  Κοντά στη θάλασσα, περικυκλωμένη από την έρημο βρίσκεται η Σελμόρα, το στολίδι του Νότου, η μάνα πολεμιστών και βασιλιάδων, ο προορισμός κάθε φιλόδοξου ανθρώπου. Σε ένα από τα σοκάκια της, μέσα σε έναν φτωχικό αχυρώνα, ένας δραπέτης μάγος μαζί με έναν πολεμιστή που είναι έτοιμος να αφήσει πίσω τη ζωή του στον στρατό, συναντούν έναν κλέφτη. Οι τρεις τους έχουν έναν κοινό σκοπό, να εκδικηθούν τον τύραννο που βασιλεύει στην πόλη. Αποφασίζουν να τον ακολουθήσουν σε ένα από τα ταξίδια του και καταλήγουν στην καρδιά της ερήμου, στα ερείπια μίας άλλης εποχής, στο σημείο που τα γεγονότα αναγκάζουν ακόμη και τους θεούς να κατέλθουν από τους ουρανούς. Θα μπει άραγε ένα τέλος στο όραμα του τυράννου και στο κυνήγι του για αθανασία;

 • cover

  Η Λίζα αγαπάει τον ήλιο και τον κυνηγάει για να διώξει το γκρίζο από τη ζωή της. Ο Ερρίκος ζει μέσα στο γκρίζο και δεν έχει νιώσει το χάδι του ήλιου ποτέ. Όταν εκείνος αποφασίζει ν' ακολουθήσει το κορίτσι με το κόκκινο παλτό και το ηλιοτρόπιο στο χέρι, δεν φανταζόταν πως η γνωριμία τους θα του άλλαζε τη ζωή. Η σχέση που δημιουργούν είναι βαθιά και μοναδική. Εκείνος είναι ο μόνος που βλέπει το φόβο και τη μοναξιά στα γκρίζα μάτια της. Εκείνη είναι η μόνη που μπορεί να του δείξει το δρόμο προς το φως που τόσο λαχταρά...

 • cover

  Η Λέξι αγαπά τις λίστες της και ζει μια ζωή προγραμματισμένη στην εντέλεια. Ο Μανού μισεί κάθε τι που τον περιορίζει, και ζει τη ζωή του στα τυφλά. Όταν η Λέξι αποφασίζει να σπάσει τις αλυσίδες που την κρατάνε δεμένη σε μια καθημερινότητα που δεν την ικανοποιεί, διοργανώνει ένα μεγάλο ταξίδι στην Ευρώπη με σκοπό να βρει τι είναι αυτό που πραγματικά θέλει από τη ζωή της. Συνοδευόμενη από τον συγκάτοικο της και χρόνια φίλο της, Μανού, αφήνει την ασφάλεια του σπιτιού της και ξεκινά να βρει το νόημα της ζωής και στην διαδρομή βρίσκει τον εαυτό της και τον ίδιο τον έρωτα. 124,000 λέξεις 460 σελίδες

 • cover

  «Όλοι οι δρόμοι για την Λυαγέρα, πλημμυρίζουν μετά το τέλος του ελάττωνα. Έτσι, οι ένοικοι του χωριού, κλείνουν τις επιχειρήσεις τους και κινούνται νότια, μέχρι την ανθηρία. Απ' ότι φαίνεται όμως, κάποιοι ταξιδιώτες ήρθαν νωρίτερα φέτος και για καλή τους τύχη, υπήρχε ακόμα, ένα ξεχασμένο καταφύγιο, στην κορυφή αυτού του ερημωμένου λόφου, που πεισματικά αρνήθηκε να ενδώσει στην κακοκαιρία και απλόχερα προσέφερε μια ζεστή γωνιά για να ξαποστάσουν. Ο κύριος Όρσον, ιδιοκτήτης του πανδοχείου «Στα σύννεφα», θεώρησε καλή ιδέα φέτος, να κρατήσει ανοιχτό το φιλόξενο χάνι του. Κάνοντάς το, ακούσια, το σημείο επανένωσης, εφτά γερασμένων συμπολεμιστών και πολύ αγαπημένων φίλων. Μια συνεύρεση που ήταν αναγκαία, μια εξήγηση που άργησε τριάντα δύο, ολόκληρα χρόνια και το αναπόφευκτο κάλεσμα, για μια τελευταία περιπέτεια.» Ζάιλ Σέντενταϊ Ατριάδο

 • cover

  Mια φυγή στον κόσμο της φαντασίας, μια περιπέτεια, ένα ρομάντζο ζευγαριού-ιππότη κα Βασίλισσας- που παλεύει να ζήσει ήσυχα και να απολαύσει το ειδύλλιο του, μα έχει να αντιμετωπίσει κακοποιά στοιχεία, μάγισσες και δράκους! Η φαντασία δεν έχει σύνορα, έτσι ταξιδεύει παντού, στον χώρο στον και στον χρόνο! Σας τα συνιστώ σαν μια ευχάριστη φυγή από την γκρίζα πραγματικότητα...

 • cover

  Μπορεί μια κακιά, στριμμένη μάγισσα να στρώσει και να γίνει καλή και ζαχαρένια; Τα παιδιά της οικογένειας Ράτλεϊ είναι αποφασισμένα να αποδείξουν πως μπορεί. Οι περιπέτειες είναι πολλές και το αποτέλεσμα αβέβαιο. Αλλά ο απίθανος Τζον, η τετραπέρατη Σούζαν και ο πονηρούλης Χάρυ δε θα το βάλουν εύκολα κάτω. Μια διασκεδαστική, πλούσια εικονογραφημένη ιστορία, για μια αδιόρθωτη μάγισσα και τρία απίθανα παιδιά με πείσμα και επιμονή που θα σας εκπλήξουν.

 • cover

  "Οι μικροί ήρωες" είναι το τρίτο βιβλίο της τετραλογίας του Χριστάκη Ταπακούδη, "Εκείνοι δεν έκαμαν τον Πόλεμο, Τα παιδιά του 55-59". Το 1957 είναι η χρονιά του αίματος. Γρξγόρης Αυξεντίου, Χρίστος Κέλης, Μιλτιάδης Στυλιανού, Τάκης Σοφοκλέους, Γιώργος Παπαβερκίου, Ευαγόρας Παλληκαρίδης, δίνουν τη ζωή τους, θυσία στη λευτεριά. Τα παιδιά δεν ικανοποιούνται πια να παρακολουθούν και να παίζουν στο παιχνίδι τους ήρωες. Αποζητούν την ενεργό συμμετοχή. Δεκατριάχρονοι, δεκατετράχρονοι και δεκαπεντάχρονοι, συμμετέχουν, όχι μόνο στην ΑΝΕ μαι και εκτίθενται σε κινδύνους, διαδηλώνουν, υπερασπίζονται τη σημαία, συλλαμβάνονται, δέχονται κτυπήματα, καταλήγουν στην ανάκριση και τα βασανιστήρια. Οι γονείς ανησυχούν, ο Αγώνας παρατραβά, τα ξεπεταρούδια θέλουν να γίνουν ήρωες και φοβάται η ψυχή τους, μα δεν υπάρχει και τρόπος ν'αντιδράσουν. Ακούγεται ο ύμνος των γυναικών της υπομονής. Που σηκώνουν το σταυρό από τη συμμετοχή του άντρα και προστάτη. Τρυφερές, γεμάτες έγνοια για τα παιδιά τους, που πριν καλά-καλά μπουν στη ζωή, τραβούν την στράτα κατά το παράδειγμα του πατέρα. Όχι πια μ'ένα ξύλινο όπλο, μα με μια βόμβα στη σάκκα. Τους λείπει ο σύζυγος, αγαπημένος και πολυπόθητος, μα και τα παιδιά τους σκαρφαλώνουν τα ίδια μονοπάτια, ατενίζουν νέους ορίζοντες, μ'ένα και μοναδικό, φωτεινό παράδειγμα. Η κοινωνία, που μέσα στο δράμα, τη θυσία και το αίμα, δεν κλείνει τους δρόμους, κρατά την πορεία της, ναι στη χαρά της ζωής, τον έρωτα, την καταξίωση. Τέλος οι Άγγλοι κατακτητές εφευρίσκουν νέες μεθόδους για να καταπνίξουν τον αγώνα, να αχρηστέψουν τα στελέχη, να γεμίσουν απόγνωση τα στήθη εκείνων που μόλις πριν λίγο ήταν ορμητικοί κι ασυγκράτητοι.

 • cover

  Μουσική, γνωριμίες, ναρκωτικά, ταξίδια, ελευθερία.. Τι μπορεί να ζήσει ένα ανήσυχο πνεύμα, στην Αμερική της δεκαετίας του '60 και του '70; Η Έλεανορ, θα περάσει από την εφηβεία στην ενηλικίωση, αποκτώντας εμπειρίες στη πορεία που θα της χαράξουν για πάντα τη ζωή. Το κεφάλαιο - Νεμπράσκα 1960 - αφορά έναν βασικό χαρακτήρα του βιβλίου, τη Σίρλευ και εξιστορεί ορισμένες πτυχές της ζωής της πριν γνωρίσει την Έλεανορ.

 • cover

  Ο άνθρωπος έχει ανάγκη να ξεφεύγει, να γίνεται παιδί, να πετά τις παντούφλες και την ρόμπα, και να ζώνεται πανοπλίες μπότες και σπαθί... Αντί να κάθεται στην πολυθρόνα του να καβαλά ένα περήφανο φαρί (το άλογο στην ιπποτική διάλεκτο) και να τα βάζει με μάγισσες, δράκους και πειρατές... Ίσως είμαι κάτι σαν «Δον Κιχώτης» λίγο ή πολύ, μα δεν θα ξεκινήσω, παρά μόνο στην φαντασία μου να αναζητήσω ιπποτικές περιπέτειες! Μια από αυτές τις «φυγές» μου, σας καλώ να μοιραστείτε μαζί μου, διαβάζοντας το βιβλίο, να ξεχαστούμε σε έναν κόσμο φανταστικό, χωρίς προβληματισμούς και βαθυστόχαστες έννοιες, να κοιμηθούμε ευχάριστα διαβάζοντας το βιβλίο, ή να ηρεμήσουμε σε μια ξαπλώστρα στην παραλία με ευχάριστη διάθεση... Βράδιασε και το κτήριο έχει αδειάσει... Μα ακούω ποδοβολητά από άλογο στον διάδρομο...σαν να πέρασε μπροστά μου μια «Λαίδη» ντυμένη αρχοντικά, πανέμορφη, χωρίς να μιλά... Και η ονειροπόληση ξεκινά...

 • cover

  Η αναζητηση του ταφου του Μεγ. Αλεξανδρου στην ερημο του Σιουα στην λιβυκη ερημο και αλλες περιπετειες

 • cover

  1893-1993 Ιστορία ενός αιώνα. Ψυχογραφικές καταγραφές από τις ζωές των ηρώων , που όσο κι αν τα ιστορικά γεγονότα τους μπερδεύουν και τους απογοητεύουν , αυτοί ακολουθούν έναν δρόμο που δεν τους τον έμαθε κανείς. Επιτρέπουν στην φωνούλα αυτή της ψυχής τους να τους οδηγήσει!! Ουσιαστικά είναι ένα ταξίδι μέσα στο χρόνο, που ξεκινά από τη Τουρκοκρατούμενη Σάμο πηγαίνει στην Ελληνική Σμύρνη και καταλήγει στη προσφυγομάνα Θεσσαλονίκη.

 • cover

  Η Δημοκρατία είναι το πολίτευμα όπου η εξουσία πηγάζει από το λαό, ασκείται από το λαό και υπηρετεί τα συμφέροντα του λαού. Πόσο δημοκρατική μπορεί να είναι μία κοινωνία, όταν ατομικά συμφέροντα υπερισχύουν του συλλογικού; Τι γίνεται όταν μέσα σε ένα δημοκρατικό καθεστώς οργιάζουν οι ίντριγκες κι η ανομία; Κατά πόσο μπορεί ο κάθε άνθρωπος να υπάρξει, να εξελιχθεί και να δημιουργήσει, ως ελεύθερη προσωπικότητα, χειραφετημένη από κάθε ίχνος φόβου; Ο Οδυσσέας υποφέρει από την ξαφνική απώλεια των γονιών του σε ένα μυστηριώδες τροχαίο. Ορκίζεται να απονείμει Δικαιοσύνη, βρίσκοντας έτσι τη δύναμη να συνεχίσει τη ζωή του. Όμως στο πανεπιστήμιο μπλέκει με το συνδικαλισμό, ως μέλος μιας διεφθαρμένης παράταξης, θεωρώντας ότι αγωνίζεται για το Δικαίωμα του συνανθρώπου του. Μία στιγμή πριν αλλοτριωθεί και καταντήσει όμοιος με ανθρώπους που θυσιάζουν ιδανικά στους βωμούς της καριέρας και του χρήματος, ανακαλύπτει με την ευρύτητα της νόησης, το εύρος της διαφθοράς. Όταν αποκτά στοιχεία για τους συνδικαλιστές, απειλείται η ζωή του. Βρίσκεται αντιμέτωπος με πρόσωπα, πολιτικές, συμφέροντα κι απάνθρωπα σχέδια που φαίνεται να διασυνδέονται. Κλιμακώνει μία κρίση ανάμεσα σε εντελώς διαφορετικούς χαρακτήρες και αντιλήψεις. Παγιδευμένος σε μία πλεκτάνη χωρίς όρια, καταζητούμενος από μαφία και αστυνομία σε όλη την Ελλάδα, ανακαλύπτει πως το ίδιο παρακράτος που τον απειλεί, δολοφόνησε τους γονείς του. Στις πιο κρίσιμες ώρες, ιδρύει μυστική οργάνωση για να χτυπήσει το οργανωμένο έγκλημα. Η κόκκινη γραμμή έχει ως αρχή μια κοινή συνείδηση και ως τέλος τη Δικαιοσύνη. Η κόκκινη γραμμή χαράσσεται, για να διαγράψει με ταχύτητα όλα τα πανούργα σχέδια, φυλάσσει ταυτόχρονα το έσχατο σημείο υποχώρησης. Η κόκκινη γραμμή είναι έρωτας, όραμα, λύτρωση μαζί…

 • cover

  Λίγα λόγια από την συγγραφέα… Αισθάνθηκα την ανάγκη να σας αφηγηθώ αυτή την ιστορία γιατί πιστεύω πως το να μοιράζονται οι ιστορίες ζωής και τα συναισθήματα που ενώνουν ή χωρίζουν τους ανθρώπους, τους δίνει τη δυνατότητα να κατανοήσουν τον πόνο που υποφέρει η κάθε αντιμαχόμενη πλευρά όταν υπάρχει αδικία και τους βοηθά, με κινητήριο μοχλό την πίστη τους, να εστιάσουν στην αποφυγή των αλαζονικών συγκρούσεων που φέρνουν στη ζωή τους τραγωδίες. Αυτό το βιβλίο είναι ψυχοερευνητικό και γράφτηκε για να δώσει απαντήσεις σε ερωτήματα που απασχολούν την ανθρώπινη κοινωνία. Είναι βασισμένο σε πραγματικά γεγονότα και φέρνει στο φως ανθρώπινες αδυναμίες και πάθη, αλλά και τη βεβαιότητα πως ο άνθρωπος μπορεί να σταθεί πάνω από αυτά και να καταφέρει με τη δύναμη της θέλησής του να υπερνικήσει όλα τα εμπόδια που θα συναντήσει στο δρόμο του. Ένας οδηγός που θα σας δώσει πολύτιμες συμβουλές για το πώς μπορείτε να ζείτε καλύτερα.

 • cover

  Ως κόρη ιέρειας της Αρτάλης ανήκει στον ναό, και η μητέρα της την προορίζει για ιέρεια. Αλλά, όπως αποκαλύπτεται καθώς μεγαλώνει, αυτή δεν είναι και η δική της επιθυμία. Γιατί η Βατράνια δεν είναι μόνο κόρη ιέρειας της Αρτάλης αλλά και κόρη του Βασνάρου, του Τρελού Λύκου της Μέλβερηθ, του Αγωνιστή των Δρόμων. Γλιστρώντας κρυφά και φανερά έξω από τον ναό, τριγυρίζει στους λαβυρινθώδεις δρόμους της μεγάλης Μέλβερηθ, γνωρίζοντας αλήτες, συμμορίτες, παιδιά της πέτρας. Μπλέκοντας σε ολοένα και πιο επικίνδυνες υποθέσεις. Εξοργίζοντας τη μητέρα της ολοένα και περισσότερο. Ακούγοντας τους μύθους που άλλοι τής λένε για τον πατέρα της και τις ιστορίες που ο ίδιος τής λέει από τις παλιές του μέρες. Αλλά το να είσαι κόρη του Τρελού Λύκου δεν σου δίνει μόνο φίλους, μα και εχθρούς. Άνθρωποι που θέλουν να εκδικηθούν τον Βασνάρο για παλιές πληγές βάζουν στόχο τη Βατράνια. Όμως ένας απρόσμενος σύμμαχος παρουσιάζεται – ένας νεαρός που της θυμίζει τον πατέρα της. Και μετά κρυφακούει τον Βασνάρο να λέει ότι θα συναντήσει παλιούς επαναστάτες για μια σύγχρονη σημαντική υπόθεση, και θέλει κι εκείνη να είναι εκεί. Το παιχνίδι είναι πιο μεγάλο και επικίνδυνο απ’ό,τι φαντάζεται. Μια βόμβα. Μισθοφόροι. Μια προδοτική μάγισσα. Ένας εραστής πρόθυμος να βοηθήσει. Ένας μυστηριώδης άντρας που ανακατεύει την Τράπουλα της Πανούργου Κυράς και διαβάζει τα μυστήριά της.

 • cover

  Μισος ή ερωτας ? Πάθος ή ανάγκη ? Τι θα κάνουν οι ήρωες μας όταν βρεθούν σε μεγάλα διλήμματα? Θα νικήσει ο έρωτας ? Η Έλενα μια κοπέλα όμορφη και αδίσταχτη που δεν υπολογίζει μπροστά στο συμφέρον της. Ο Μάριος ένας άντρας όμορφος , ηθικός αλλά προστατευτικός με αυτούς που αγαπάει. Τι θα γίνει όταν θα πέσει στην παγίδα του έρωτα?

 • cover

  Η μάχη ανάμεσα στην ψυχή και στο σώμα.

 • cover

  Η Δανάη στην προσπάθεια της να πείσει την κόρη της να μην κάνει το λάθος και παντρευτεί έναν άντρα που δεν της ταιριάζει, ανοίγει το μπαούλο της καρδιάς της και ανασύρει όλο της το παρελθόν. Τέσσερις άντρες στιγμάτισαν τη ζωή της... Ο έρωτας, το πάθος, η αγάπη και η σιγουριά.

 • cover

  « Πρέπει να σας μιλήσω και να σας δείξω κάτι. Μήπως θα μπορούσαμε να πάμε κάπου ήσυχα ;; δεν θα σας καθυστερήσω πολύ , σας το υπόσχομαι . Ξέρω άλλωστε από τις συνεντεύξεις σας ότι πάντα γράφετε νύχτα , μετά τα μεσάνυχτα». Με ρώτησε με κάποια αμηχανία. «Θα σας έλεγα να ανεβείτε στο διαμέρισμα μου , αλλά δεν θα ήθελα να παρεξηγηθώ. Σας διαβεβαιώ θα είμαι σωστός τζέντλεμαν και άλλωστε, εκεί θα έχουμε την ησυχία μας, αν θεωρείτε τόσο σημαντικό , αυτό που έχετε να μου πείτε», πρότεινα , χωρίς να διατηρώ την παραμικρή ελπίδα ότι θα δεχόταν. Δεν έδειχνε για τέτοιος τύπος κοπέλας. Το «εντάξει» της , μου απέδειξε για άλλη μια φορά , πόσο λάθος έκρινα τους ανθρώπους . Ο ίδιος και απαράλλακτος , εύπιστος και καλοπροαίρετος Παύλος Θεόδωρου . Μπήκαμε στο διαμέρισμα μου , που ευτυχώς νωρίτερα το απόγευμα η κυρά Βάσω είχε καθαρίσει και συγυρίσει. Καθίσαμε στο παλιό δερμάτινο σαλόνι , εγώ στην πολυθρόνα και αυτή στον καναπέ. Της πρότεινα να βγάλει το παλτό της, μιας και η κεντρική θέρμανση , ακόμα αναμμένη , κρατούσε το σπίτι αρκετά ζεστό. Όταν έμεινε χωρίς το παλτό με μια απλή μίντι φούστα και ένα εφαρμοστό πουλόβερ, δεν μπόρεσα να μην θαυμάσω τις τέλειες αναλογίες της. Το κορίτσι ήταν αστέρι . Μπήκε στο θέμα , χωρίς πολλά πολλά . Είχε γράψει ένα αστυνομικό θρίλερ και ήθελε την γνώμη μου. Ήξερε ότι ήμουν πολύ απασχολημένος με τα δικά μου , αλλά, «σας παρακαλώ κύριε Θεόδωρου , αν υπάρχει κάποιος ,που μετρά η γνώμη του, για μένα, είσαστε εσείς». Τελείωσε τη ‘παράκληση’ της. Θα’ θελα να ήξερα ποιος από όλους εσάς εκεί έξω τους ‘σκληρούς’ άνδρες , θα αρνιόταν οτιδήποτε σε αυτόν τον άγγελο. Μόνο και μόνο που θα την ξανάβλεπα και θα μιλούσα πάλι μαζί της , όποτε ήθελα , άξιζε τον κόπο , να διαβάσω το , σίγουρα , βαρετό βιβλίο της, Το είχε μαζί της σε στικ, αν δεν ήξερα πώς να το δω στο πι σι μου , θα μου έδειχνε. Την διαβεβαίωσα , ότι τα βασικά της σημερινής τεχνολογίας , παρά το προχωρημένο της ηλικίας μου ,τα κατείχα. Χαμογέλασε , θεωρώντας αστεία την αναφορά στην ηλικία μου.

 • cover

  Η ιστορία πίσω απο την συγγραφή του Ελ Άχμαρ Γύρω στον Απρίλιο του 2013 είχα γράψει μόνο λίγα σύντομα διηγήματα, στα αγγλικά βασικά και μόνο ένα στα ελληνικά. Τίποτα το ιδιαίτερο , πλην του ελληνικού διηγήματος. Τότε έτυχε ένας φίλος έκδοτης να διαβάσει την δουλειά μου και να την βρει ενδιαφέρουσα. Μου ζήτησε να γράψω ένα μυθιστόρημα, αν ήθελα να εκδώσω την δουλειά μου, γιατί πίστευε , πως κανείς εκδότης δεν θα εξέδιδε σε καινούργιο συγγραφέα και άγνωστο μια συλλογή διηγημάτων. Με ένα μυθιστόρημα , επέμενε θα φαινόταν το πόσο καλός συγγραφέας είμαι. Θα είχα τον ‘χώρο’ να αναπτύξω χαρακτήρες και να φτιάξω τις αντίστοιχες ανατροπές, κάτι που δεν γινόταν σε ένα διήγημα. Βέβαια τότε δεν ήξερα πως η κλίση μου είναι οι νουβέλες και τα διηγήματα. Στα οποία διηγήματα μια χαρά αναλύεις χαρακτήρες και ανατρέπεις πολλάκις την πλοκή. Αποφάσισα λοιπόν να γράψω ένα ιστορικό έπος. Επηρεασμένος από το ύφος και τις ιστορίες του μεγάλου Wilsbur Smith, σας παραδίδω το πνευματικό μου τέκνο. Καλό σας διάβασμα. Βαγενάς Δημήτρης

 • cover

  Για άλλη μια φορά, ένοιωσε να του ξεφεύγει το πραγματικό νόημα των λέξεων. Παρακολουθούσε την ομιλία του μεγαλύτερου εν ζωή συγγραφέα και δεν καταλάβαινε λέξη απ’ όσα άκουγε. Σαν ο εγκέφαλος του να είχε χάσει την ικανότητα της αντίληψης, ή σαν η γλώσσα που άκουγε στα ακουστικά από την μεταφράστρια να μην ήταν ελληνικά. Συγκεντρώθηκε λίγο και το αόρατο φράγμα που τον εμπόδιζε να καταλάβει την ομιλία, σηκώθηκε σαν την άκρη μιας αυλαίας θεάτρου και μερικές λέξεις έγιναν κατανοητές. Ναι, η μεταφράστρια μετέφραζε στα ελληνικά. Τι στο καλό συνέβαινε;; σκέφτηκε να βγει λίγο έξω, στον καθαρό αέρα. Στο μεγάλο και ψηλοτάβανο φουαγιέ του γνωστού ξενοδοχείου, όπου λάμβανε χώρα το συνέδριο της ‘Διεθνούς Ένωσης Γραπτού Λόγου’, το μπαρ ήταν γεμάτο από σύνεδρους και δημοσιογράφους. Χώθηκε ανάμεσα σε δυο από αυτούς και στράφηκε προς τον μπάρμαν, ενώ στο μυαλό του σχηματιζόταν η λέξη, αυτού που ήθελε. «Παρακαλώ» απάντησε ο μπάρμαν στο νεύμα του, «τι θα θέλατε;;». Η λέξη στο μυαλό του είχε αρχίζει ήδη να ξεθωριάζει. «Παρ…, βοή….», ήταν οι λέξεις ή τέλος πάντων οι ήχοι που έβγαιναν από το στόμα του. Αλίμονο, ο τρανός στον χώρο των μίντια παρουσιαστής, Αριστείδης Παπ., τώρα πια, όχι μόνο δεν καταλάβαινε τι του έλεγαν οι άλλοι, αλλά δεν μπορούσε να σχηματίσει ούτε μια λέξη στο μυαλό του, πολύ περισσότερο μια φράση ή πρόταση. Ένοιωσε μια σκοτοδίνη να τον τυλίγει και σωριάστηκε στο έδαφος ανάμεσα στα σκαμπό του μπαρ. «Έναν γιατρό, έναν γιατρό», ακούστηκαν φωνές γύρω του. Ο παρουσιαστής έχοντας χάσει τις αισθήσεις του δεν άκουγε τίποτα από όλα αυτά και όπως βυθιζόταν όλο και πιο πολύ στην λήθη, δεν άκουσε και τον γιατρό, που έτρεξε στο προσκεφάλι του, να ανακοινώνει τον θάνατο του. Στην άλλη μεριά του φουαγιέ, η Μίνα Γ. υπουργός παιδείας της κυβέρνησης, έπεφτε το ίδιο κεραυνόπληκτη, αφού είχε βιώσει επίσης όμοια συμπτώματα με τον παρουσιαστή. Η αστυνομική φρουρά της έδειχνε πανικόβλητη, όσο ο υπαστυνόμος διοικητής της, ενημέρωνε τους ανώτερους του.

 • cover

  Ο Άρης γνωρίζεται με την Λυδία σε ένα πάρτι μιας παλιάς του συμφοιτήτριας της Λίλης. Έλκονται ο ένας από τον άλλον και ένας κεραυνοβόλος έρωτας γεννιέται. Η Λυδία όταν ερωτά τον Άρη με τι ασχολείται και που εργάζεται, αυτός αποφεύγει να της πει. Σε μια έξοδο τους για φαγητό η Λυδία επιμένει και ο Άρης αναγκάζεται να της αποκαλύψει τι δουλειά κάνει. Της λέει ότι ζει σε ένα άλλο πλανήτη που λέγεται Τουράν, πολύ μακριά από το ηλιακό μας σύστημα. Η Λυδία δυσκολεύεται να τον πιστέψει, και τότε ο Άρης την καλεί να πάνε κάπου για να της το αποδείξει. Ο Άρης της διηγείται την ιστορία πως βρέθηκε σε αυτόν τον πλανήτη και πως πηγαινοέρχεται στη Γη. Σε ένα ταξίδι του πίσω στη Γη, της ζητά να πάει να ζήση μαζί του στον πλανήτη Τουράν. Η Λυδία αποδέχεται και πάει μαζί του. Ο Άρης συνεχίζει να ταξιδεύει σαν καπετάνιος σε ένα από τα αστρόπλοια του Τουράν την ναυαρχίδα του στόλου, και να κάνει τις δύσκολες και επικίνδυνες αποστολές. Παράλληλα ο Άρης εργάζεται στην βελτίωση της ταχύτητας των αστρόπλοιων. Η Λυδία με τον καιρό αρχίζει να φοβάται για τους κινδύνους που υπάρχουν σε τέτοιες αποστολές και αντιτίθεται στα ταξίδια του Άρη. Σε κάποια στιγμή τσακώνονται και η Λυδία επιστρέφει στη Γη. Σε ένα δυστύχημα η φίλη τους Λίλη κινδυνεύει, και ο Άρης πάει στη Γη και τη σώζει. Ενώνονται ξανά με την Λυδία και η Λυδία επιστρέφει στον πλανήτη Τουράν. Σε μια δύσκολη αποστολή το αστρόπλοιο του Άρη εξαφανίζεται χωρίς σημεία ζωής. Η Λυδία μαζί με την Τέα, πρώην πεθερά του Άρη από τον πλανήτη Τουράν, και σαν δεύτερη μάνα του, ελπίζουν ότι κάποια μέρα θα γυρίσει. Μετά από δεκαπέντε χρόνια παίρνουν σήμα από τον Άρη ότι είναι ζωντανοί και επιστρέφουν. Ο Άρης μαζί με τριάντα μέλη του πληρώματος επιχείρησαν αυτή την μεγάλη οδύσσεια της επιστροφής περνώντας περιπέτειες και τελικά τα καταφέρνουν. Όταν επιστρέφουν μια μεγάλη έκπληξη περιμένει τον Άρη, που τον κάνει διπλά ευτυχισμένο.

 • cover

  Μια αληθινή ιστορία ανεκπλήρωτης αγάπης. Μυστικά που αναζητούν να έρθουν στο φως, ερωτήματα που δεν βρίσκουν ποτέ απάντηση. Μια αγάπη που θυσιάζεται στο βωμό της μαγείας και ένα ράγισμα ψυχής. Πόσο εύκολα μπορείς να σκοτώσεις έναν άνθρωπο μέσα του για πάντα; Αλλά και πόσο μπορείς να αγαπήσεις εκείνον που σε σκότωσε; Άνευ όρων… σχεδόν παραλυτικά. Ένας άντρας και μια γυναίκα… πρωταγωνιστές μιας τραγωδίας… ανεκπλήρωτος έρωτας… ψέματα και λάθη… εκφοβισμοί και τρόμος… φως και σκοτάδι στην ψυχή … Σκοτάδι και Φως… όλη τους η ζωή.

 • cover

  Μέσα σε μια νύχτα η Σύνθια Ντένερ βλέπει τη ζωή της να αλλάζει ριζικά και οριστικά: Χωρίζει από τον αγαπημένο της, γνωρίζει μια μυστηριώδη, κυνηγημένη γυναίκα που της κάνει ωτοστόπ και βρίσκει μέσα στο αμάξι της ένα παράξενο, πολύτιμο κόσμημα. Αναζητώντας την κάτοχό του, σύντομα θα οδηγηθεί σε απίθανες περιπέτειες, από την Αγγλία στην Τουρκία, σε παράλληλες διαστάσεις και στα βουνά του Θιβέτ – περιπέτειες που δεν θα μπορούσε ποτέ να φανταστεί, παρόλο που η Σύνθια είναι τηλεπαθητική...

 • cover

  Η Ντάρα περιγράφει την ζωή της πριν την καταστροφή της χώρας της, τι έκανε όσο ζούσε σε άλλη χώρα και πως γύρισε στην πατρίδα της μαζί με τον λαό της.

 • cover

  Τι γίνεται όταν η απόδραση του Λύδωνα από τις φυλακές του Αγίου Μάρκου, καθίσταται το σημείο αναφοράς ώστε το παρελθόν να ξαναζωντανέψει; Τα νέα προβλήματα και τις καταστάσεις που δημιουργούνται, μπορεί η Φοίβη να τα διαχειριστεί; Είναι έτοιμοι οι ήρωες να αποδεχτούν τις συνέπειες των πράξεών τους, ώστε να μπορέσουν να συνεχίσουν στο παρόν; Πως θα αντιδράσουν μπροστά σε αυτήν την νέα πρόκληση; Τι γίνεται όταν το παρελθόν ξανάρχεται για να σου θυμίσει διλήμματα που είχες προσπαθήσει πολύ να ξεχάσεις;

 • cover

  Τα Τέσσερα Βασίλεια του Ορίζοντα αναταράσσονται καθώς και τα μαγικά πλάσματα που έχουν κρυφθεί φοβούμενα την αντιπάθεια και τη σκληρότητα του ανθρώπινου είδους,με την άφιξη του Ματωμένου Φεγγαριού,ένα ενθύμιο του Μεγάλου Πολέμου.Σχέδια και σκέψεις,πάθη και λάθη,έρωτες και μίση περιπλέκονται ενώ ταυτόχρονα ανατρέπονται τα σχέδια των Μεγάλων Αρχηγών.

 • cover

  Ένα νεανικό μυθιστόρημα φαντασίας εμπνευσμένο μέσα απο τον κόσμο των βιντεοπαιχνιδιών. Η έντυπη έκδοση κυκλοφορεί σε όλα τα ενημερωμένα βιβλιοπωλεία απο τις εκδόσεις Bookstars.

 • cover

  Ένα ξαφνικό χτύπημα της μοίρας φέρνει τα πάνω κάτω για τις δυο έφηβες αδερφές. Ασήκωτο βάρος πέφτει στους ώμους τους. Η Ζωή και η Δήμητρα μάχονται για ένα καλύτερα αύριο, προσπαθώντας να πραγματοποιήσουν τα όνειρά τους. Με το πέρασμα του χρόνου, εμπόδια όπως προδοσία, ίντριγκες, πόνος, θλίψη και απώλεια, θα υψωθούν στο δρόμο τους. Η ελπίδα θα αρχίσει να ξεθωριάζει μπροστά στα μάτια τους. Και ακόμη είναι η αρχή του ταξιδιού τους που ονομάζεται ζωή. Μια άτυχη μοίρα που οδηγεί σε άγνωστα μονοπάτια, άραγε θα φέρει την ευτυχία και την γαλήνη που τόσο επιθυμούν οι δυο αδελφές; Μήπως τα όνειρα είναι απλώς όνειρα και δεν είναι πάντα γραφτό να γίνουν πραγματικότητα;

 • cover

  Περίληψη βιβλίου: Όσο και να αφήσεις την φαντασία σου να πλανιέται πάντα η ζωή θα είναι ένα βήμα μπροστά! Ο Δημήτρης ζει την ρουτίνα της καθημερινότητας και τους γρήγορους ρυθμούς της ώσπου μια γνωριμία «σταθμός» με τον κύριο Γιάννη θα του αλλάξει την ζωή. Όταν τα πράγματα αρχίζουν να περιπλέκονται, χάρη στην περιέργεια του Δημήτρη, θα διαπιστώσει ότι στα χέρια του ξαφνικά κρατάει τις ζωές πολλών ανθρώπων! Οι αλήθειες δεν αλλοιώνονται στον χρόνο, στέκονται εκεί κρυμμένες και έτοιμες να ξεδιπλωθούν. Όταν το κουβάρι αρχίσει να ξετυλίγεται τίποτα δεν θα μείνει κρυφό.. Πόσα χρόνια πίσω μπορεί να σε οδηγήσει ένα κλειδί και πόσα μυστικά μπορούν να χωρέσουν σε ένα μπαούλο; Η θεία Μαίρη, φύλακας άγγελος και συμπαραστάτης, η γιαγιά Συραΐνα με μια ζωή σαν παραμύθι στο πλευρό του Σωτήρη, ο Ανάργυρος, ο Παναγιώτης. Πολλοί άνθρωποι ενωμένοι μέσα στον χρόνο κι ας ακολουθούν την μοίρα τους χωρίς να γνωρίζονται απόλυτα! Πώς όμως η ζωή θα τους συστήσει όλους μεταξύ τους; Η ζωή είναι η αίθουσα και όλοι καλεσμένοι....

 • cover

  Μια πενταμελής παρέα παλαιών συμμαθητών από το φροντιστήριο επιλέγουν το δάσος Κουρί σαν τοποθεσία για να επανασυνδεθούν και να αναθερμάνουν την φιλία τους. Στο κατάλυμα που θέλουν να κατασκηνώσουν, όμως, που βρίσκεται στην καρδιά του δάσους, τους περιμένει ένα ανέλπιστο θέαμα... Ο Στέλιος Γιαννίδης, ο οδηγός της χαρούμενης παρέας, θα ανακαλύψει ένα χειρόγραφο, στο οποίο μία άγνωστη νέα γυναίκα διηγήται την... ιστορία της. Θα καταφέρει άραγε ο επιθεωρητής, Χρήστος Μπαλάφας, να αντέξει τις θύμησες που τον ακολουθούν σ' όλους τους τομείς της ζωής του, με σκοπό να επικεντρωθεί στην αλλόκοτη υπόθεση δολοφονίας, που έχει αναλάβει να διαλευκάνει;

 • cover

  Μια λίστα με ονόματα ζάπλουτων απ' όλο τον κόσμο, κυκλοφορεί ξαφνικά στο διαδίκτυο. Η περιουσία του καθενός σε δολάρια είναι της τάξης των δέκα ψηφίων και άνω. Ο ανώνυμος δημιουργός της λίστας εξηγεί σε κείμενο που ακολουθεί ότι εάν ο κάθε υποψήφιος δεν μοιράσει το ένα τρίτο της περιουσίας του σε είκοσι διεθνείς μη κερδοσκοπικές οργανώσεις, θα πεθάνει την ημερομηνία που αναγράφεται δίπλα στο όνομά του. Στο τέλος της πρώτης εβδομάδας σκοτώνεται και ο τρίτος κατά σειρά υποψήφιος από ατύχημα. Η λίστα γίνεται “πρωτοσέλιδο” σε όλον τον πλανήτη. Τρία ατυχήματα, μέσα σε μια εβδομάδα, σε προκαθορισμένες ημερομηνίες, δεν μπορούν πλέον να θεωρηθούν ατυχήματα. Ο δημιουργός της λίστας υπογράφει ως G.O.D. Τα αρχικά του Give Or Die.…

  Μπορείτε να βρείτε το βιβλίο και σε έντυπη μορφή σε όλα τα βιβλιοπωλεία. Αναζητήστε το με τον τίτλο του ή με το ISBN: 978-618-80051-3-6.

  Επίσης, πωλείται ηλεκτρονικά στο www.ntsamis.com.

 • cover

  Η Άννα ήταν σίγουρη πως θα γνώριζε τον έρωτα της ζωής της σε αυτή την κρουαζιέρα, όμως ο έρωτας της έπαιξε ένα αναπάντεχο παιχνίδι, οδηγώντας την στο απόλυτο συναισθηματικό αδιέξοδο.

 • cover

  Ένα βιβλίο που μιλά για την αληθινή δυνατή αγάπη που ο κάθε άνθρωποςέχει την ανάγκη να το ζήσει.

 • cover

  Η τετραλογία με τίτλο "Εκείνοι δεν έκαμαν τον πόλεμο - Τα παιδιά του 55-59" αναφέρεται στη Χλώρακα και την προσφορά της στον αγώνα της ΕΟΚΑ. Είναι μια μυθιστορηματική αφήγηση των γεγονότων, όπως τα βίωσαν τα παιδιά εκείνης της εποχής, χωρίς απομυθοποίηση των ηρώων. Οι ήρωες είναι υπαρκτά πρόσωπα και τα γεγονότα πραγματικά. Στο δεύτερο βιβλίο της τετραλογίας, "Οι Αντίθετοι", η θέα, η θεώρηση του θανάτου από τα παιδιά, τους ήρωες και του δεύτερου αυτού βιβλίου, και οι εκτελέσεις, θα σημαδέψουν τη ζωή τους και η ψυχική τους αθωότητα θα τραυματιστεί βαριά. Ο Αγώνας συνεχίζεται με πολλή θυσία και αίμα. Με δέος τα παιδιά παρακολουθούν και τον βιώνουν . Ο λαός κραυγάζει και απαιτεί τη λευτεριά. Υπάρχουν όμως και οι ΑΝΤΙΘΕΤΟΙ. Το βιβλίο δεν εξετάζει τους πολέμιους της αυτοδιάθεσης του λαού και της ένωσης με την Ελλάδα. Οι ΑΝΤΙΘΕΤΟΙ ήταν εκείνοι, που πολιτικά βρέθηκαν σε αντίθετο στρατόπεδο, που περιφρονούσαν και κατηγορούσαν εκείνους που πίστευαν στα ιδανικά του Αγώνα, που πολεμούσαν και θυσιάζονταν. Δυστυχώς, ήταν σκληρή η απάντηση που έλαβαν... Το αποτέλεσμα ήταν η δημιουργία δύο ακραίων κι αντίπαλων μετώπων που δίχασαν το λαό, ζήμιωσαν τον Αγώνα κι εμπόδισαν την πλήρη επίτευξη του σκοπού, που ήταν η ενσωμάτωση στον εθνικό κορμό.

 • cover

  Δεν είμαι τίποτα παραπάνω από εσένα που με διαβάζεις. Μπορεί να ακολούθησα ανώτερες σπουδές και να ολοκλήρωσα μια σταδιοδρομία σε εφάμιλλη με αυτές εργασία αλλά το μόνο που κατάφερα με τη συνταξιοδότησή μου είναι ένα και μοναδικό: Αποτελώ ένα αναπόσπαστο κομμάτι της πολυσυλλεκτικότητας του ανθρώπινου πνεύματος που πασχίζει να δώσει αλλά και να πάρει τη χαρά, την λύπη μέσα από τις ανθρώπινες αδυναμίες για να καταφέρει να συμπορευτεί μαζί τους. Ετών 63 σήμερα γεννηθείς στις 22-08-1953. Τα πάντα έχουν το χρόνο τους και τον τρόπο τους σε αυτή τη ζωή Πολλές φορές η πραγματικότητα εξάπτει την φαντασία. Η δεύτερη χωρίς να υστερεί σε σχέση με την πρώτη αφήνει μια λεπτή διαχωριστική γραμμή για να ερμηνευτεί από τον αναγνώστη. Ο Πέτρος είναι ένας συγγραφέας με ομιχλώδες παρελθόν. Ζει και λειτουργεί ως σκιά του κοινωνικού συνόλου. Μια αναπάντεχη συνάντηση και ένα απλό συγνώμη ανατρέπει τη ζωή του και γίνεται πρωταγωνιστής στη αναμόχλευση του παρελθόντος του για να βρει την εξιλέωση.

 • cover

  Βρισκόμαστε στη τελευταία δεκαετία του 21ου αιώνα, την εποχή που οι γήινοι έχουν ιδρύσει αποικίες και βάσεις στα δυο ημισφαίρια της Σελήνης και στον Άρη. Η συγκοινωνία, μεταξύ Γης–Σελήνης και Σελήνης–Άρη είναι τακτικότατη.

  Ο Άλκης, ένας νέος Έλληνας επιστήμονας του Κέντρου Ατομικών Ερευνών Δημόκριτος, επινοεί δυο καινούργιες διαστημικές συσκευές, τον «δισκοπομπό» και τον «Νέο-Τάλω». Ο «δισκοπομπός» είναι ένας μικροσκοπικός πομπός-ανιχνευτής με ιδιότητες "χαμαιλέοντα" που μπορεί να εκτοξευθεί και να τηλεκατευθυνθεί από μακριά. Ο «Νέο-Τάλως», ένα αυτοκινούμενο ρομπότ, είναι ικανός να πετάξει και να ταξιδέψει στο βυθό της θάλασσας.

  Η Σόφη Λεάνδρου, μία Ελληνίδα γιατρός-φυσιολόγος που δουλεύει για τη ΝΑΣΑ, δίνει "νόηση" στον Νέο-Τάλλω.

  Οι δυο πρωταγωνιστές, εκτός από εξαίρετοι επιστήμονες είναι και ριψοκίνδυνοι ερευνητές του διαστήματος, δυο χαρακτηριστικά γνωρίσματα που καθορίζουν την κοινή τους μοίρα. Από την στιγμή που οι δυο ήρωές μας γνωρίζονται στη Νέα Υόρκη αρχίζει να πλέκεται ένα ειδύλλιο μεταξύ τους, που δυναμώνει συνεχώς ...

  Το σχέδιο του Άλκη που έχει την υποστήριξη όλων των οργανισμών της Γης, της Σελήνης και του Άρη, είναι:
  Με τη βοήθεια της νέας ελληνικής τεχνολογίας να παρακολουθήσουν τους εξωγήινους ιπτάμενους δίσκους, που εμφανίζονται στη Σελήνη και τον Άρη, να ανακαλύψουν τα κρησφύγετά τους και να αναζητήσουν χρήσιμους και αξιόπιστους τρόπους επικοινωνίας και συνεργασίας με τα ξένα όντα.

  Ύστερα από επικίνδυνες συμπλοκές τα δυο είδη επικοινωνούν μεταξύ τους, αναλαμβάνοντας κοινή δράση για να εξηγηθούν παράξενα και μυστήρια φαινόμενα που υπάρχουν σε πολλά μέρη της γης, ανακαλύπτοντας και τα ίχνη της βυθισμένης τεχνολογίας της Ατλαντίδας...

  Ξεκινώντας να το διαβάζετε, πολύ γρήγορα θα συνειδητοποιήσετε ότι είναι ένα συναρπαστικό και ευχάριστο μυθιστόρημα κλασσικής επιστημονικής φαντασίας. Μια φανταστική περιπέτεια δράσης στη Γη και στο Διάστημα προς τέρψη των αναγνωστών, συνδυασμένη με την επιστήμη και τη φιλοσοφία και συνοδευόμενη με στοιχεία ιστορικά & μυθολογικά.

  Η κλασική επιστημονική φαντασία βασίζεται στη λογική ή πρέπει να στηρίζεται στη λογική. Γιατί ακριβώς δεν μπορεί να μην προσεγγίζει, ή να μην εξαρτάται, από την επιστημονική εμπειρία, το πείραμα, από τις έρευνες. Θυμηθείτε τον Ιούλιο Βερν και τόσους άλλους οραματιστές του παρελθόντος, όπως τον Λεονάρντο Ντα Βίντσι κ.α., τα διανοήματα των οποίων επαληθεύτηκαν…

  Η αλληλοκατανόηση και η συμφιλίωση μεταξύ των δυο διαφορετικών ειδών που επιτυγχάνεται με τις προσπάθειες του Άλκη και της Σόφης, γίνεται προάγγελος και διδαχή για τη μεταφύτευσή τους στη Γη, στις καρδιές όλων των ανθρώπων.

  Στα τελευταία κεφάλαια-προσθήκες ο αναγνώστης θα μπορέσει να διαβάσει:

  1. Μια πλήρη συλλογή στοιχείων από εμφανίσεις Α.Τ.Ι.Α.(UFO) στη Γη, από τη πανάρχαια εποχή
  2. Γνώμες επιστημόνων για τα Α.Τ.Ι.Α.

   

 • cover

  Σε μια μικρή γραφική γειτονιά , τον Ελατόδρομο , δέκα παιδιά , τέσσερα αγόρια και έξι κορίτσια , προσπαθούν να εξιχνιάσουν την κλοπή τεσσάρων σκυλιών ράτσας , ενός ζευγαριού πομεράνιαν κι ενός ζευγαριού γιόρκσάιρ , από τη γειτονιά τους . Στην προσπάθειά τους αυτή μπλέκουν σε διάφορες περιπέτειες και κινδύνους , αλλά συγχρόνως ζουν και σημαντικές στιγμές που σφυρηλατούν τη φιλία τους . Το τελικό αποτέλεσμα της ανακάλυψης και της σύλληψης των κακοποιών , θα αποτελέσει το επιστέγασμα της συλλογικής τους προσπάθειας , που θα τα ενώσει με μια παντοτινή φιλία .

 • cover

  "Σε έναν κόσμο όπου πολλοί σταυρώθηκαν αλλά μόνο ένας πήρε όλη τη δόξα, το βιβλίο αυτό στήνει το δικό του "Μνημείο στον άγνωστο εσταυρωμένο" και κλυδωνίζει την καθεστηκυία τάξη πραγμάτων. Η ιστορία δύο φοιτητών όπως αναπτύσσεται σε έναν κόσμο αβελτηρίας, νωθρότητας και υποκρισίας.

 • cover

  Ο πρωταγωνιστής του βιβλίου Σκοτεινός Πλανήτης είναι ο 18 χρόνος Ιωνάθαν Γουίλκισον που μετακομίζει με τους γονείς του από την εντυπωσιακή και πανέμορφη Σκωτία σ' ένα γραφικό και μικρο προάστιο του Λονδίνου. Ο εκκεντρικός του χαρακτήρας, η απότομη συμπεριφορά του, η ιδιαιτερότητα στην διατύπωση των σκέψεών του και το στιλ ντυσίματος του, τον κάνουν έναν νεαρό ιδιόρρυθμο ακόμα και για τα κοντινότερα πρόσωπά του! Στην Σκωτία, μην έχοντας αποκτήσει κανένα πραγματικό φίλο και μένοντας πλέον σ' ένα μέρος μακριά από εκεί που είχε συνηθίσει, προσπαθεί να οικοδομήσει τη νέα του ζωή από την αρχή, ψάχνοντας για απαντήσεις στα φανταστικά ερωτήματά του, μπερδεύοντας το ψέμα με την αλήθεια. Ο πατέρας του για να τον συμμορφώσει, αποφασίζει να τον στείλει στο Παγκόσμιας φήμης και κύρους Κολέγιο της περιοχής, στον διεθνώς αναγνωρισμένο Πύργο του Παγωνιού! Εκεί πολλές ανεξήγητες προκλήσεις και απρόοπτες εξελίξεις τον περιμένουν, καθώς και καινούργιες φιλίες που θα δέσουν τον κρίκο για ένα φανταστικό ταξίδι... ένα ταξίδι χωρίς επιστροφή...;

 • cover

  Ένα ατύχημα έρχεται να στερήσει από την Βιβή τον άντρα της αφήνοντας τον σε κωματώδη κατάσταση στο νοσοκομείο. Ενώ προσπαθεί να κρατήσει ισορροπίες με τα παιδιά της και τον κόσμο γύρω της, συνάμα αποθέτει τις ελπίδες της σε μια πειραματική θεραπεία που υπόσχεται να επαναφέρει τον άντρα της. Ένα παιχνίδι διαμάχης πανίσχυρων δυνάμεων ξεκινά, μεταξύ μύθου και πραγματικότητας, και η Βιβή με τον Φίδη (Μάρκο), τον καλύτερο φίλο του άντρα της, βρίσκονται στο επίκεντρο του πολέμου. Ποιο θα είναι το κόστος αυτής τους της ύβρης; Πώς θα καταφέρουν να ξεμπλέξουν αλώβητοι στις περιπέτειες που τους περιμένουν;

 • cover

  Πρόκειται για ένα παιδικό μυθιστόρημα με σκοπό να δώσει μια γεύση στους μικρούς, αλλά γιατί όχι και στους μεγάλους φίλους, του αρχαίου Ελληνικού πολιτισμού.

 • cover

  Τρεις φίλοι, αποφασίζουν να κάνουν την απέλπιδα προσπάθεια να ξεκολλήσουν τη μίζερη ζωή τους από το βάλτο της επαρχιακής πόλης τους, πριν τους ρουφήξει στον πάτο του. Πείστηκαν ότι αυτό μπορεί να γίνει μέσα από το απόλυτο και μακριά συναισθήματα σεξ. Η πορεία της συνωμοσίας που στήνουν θα δείξει αν θα καταφέρουν να ξεγυμνωθούν των συναισθημάτων ή θα καταρρεύσουν. Μπορεί η ζωή πολλές φορές να ξεπερνάει και την πιο οργιώδη φαντασία και κάποιοι να αναγνωρίσουν πρόσωπα και βιώματα , αλλά σας διαβεβαιώνω ότι όλο το μυθιστόρημα είναι αποτέλεσμα και μόνο της μυαλού μου. Το Θάνος Α. είναι καλλιτεχνικό ψευδώνυμο και το βιβλίο απευθύνεται αποκλειστικά σε ενήλικους

 • cover

  Ιστορίες βγαλμένες από τη ζωή, γεμάτες νιάτα, έρωτες, ευτράπελες, απρόβλεπτες καταστάσεις και κυνήγι ονείρων. Απευθύνεται κυρίως σε φοιτητές, αλλά και σε όσους αναπολούν με νοσταλγία την περίοδο αυτή της ζωής τους. Ο τίτλος είναι δανεισμένος από τον μεγάλο Αμερικανό συγγραφέα του δρόμου Charles Bukowski.

 • cover

  Γεγονός 1. Ο Γιώργος Σακκάς, βρίσκεται μπροστά σε ένα μεγάλο βήμα στη ζωή του, να γράψει το πρώτο του βιβλίο και φυσικά να το εκδώσει. Όμως δεν έχει το πιο σημαντικό εχέγγυο για αυτό το βήμα: Την έμπνευση.

  Γεγονός 2. Ο Ταλαντούχος, έχει ένα ιδιαίτερο χάρισμα: Μπορεί και μιλά με τους νεκρούς!

  Γεγονός 3. Ο Ταλαντούχος θα διηγηθεί την ιστορία του στον Γιώργο Σακκά.

  Γεγονός 4. Μετά την συνάντησή τους, ο συγγραφέας εκδίδει το πρώτο του βιβλίο με τίτλο, "και μετά, Σιωπή", ενώ ο Ταλαντούχος καταλήγει στη φυλακή κατηγορούμενος σΥν τοις άλλοις για φόνο! Αυτή είναι η αληθινή (;) ιστορία του...

   

 • cover

  O Στράτος έχασε τους γονείς του σε ηλικία 17 χρονών. Μα αυτό δεν είναι ότι χειρότερο του συνέβη. Ο Στράτος ερωτεύεται την μόνη εν 'ζωή συγγενή του. Την τρελή του θεία. Μα αυτό δεν είναι ότι χειρότερο του συνέβη. Ο Στράτος ακούει ψιθύρους βαθιά μέσα στο κεφάλι του. Το τέρας που ζει μέσα του, του λέει πως πρέπει να σκοτώσει. Μα αυτό δεν είναι ότι χειρότερο του συνέβη. Μια ακολουθία αλλόκοτων κι άλλοτε τρομακτικών γεγονότων, οδηγούν τον 27χρονο Στράτο, σε κοινωνικές μα και θρησκευτικές δοκιμασίες. Ώσπου ανακαλύπτει το καλά κρυμμένο μυστικό της ζωής του. Που θα αλλάξει τα πάντα.

 • cover

  Μια παρέα νέων ανθρώπων που συναντήθηκαν στη πλατεία Συντάγματος κατά τη διάρκεια του κινήματος των αγανακτισμένων, βιώνουν την αδικία, την αυθαιρεσία, τη καταστροφή , κληρονομούν οικογενειακό και κοινωνικό χάος. Σύντομα θα γίνουν μάρτυρες ενός εθνικού δράματος. Απλοί Έλληνες που προσπαθούν να σπάσουν τα δεσμά που η κοινωνία τους επιβάλει για να πραγματοποιήσουν το όνειρο τους........... μια ζωή με αξιοπρέπεια σε ένα περιβάλλον αλληλεγγύης και ανθρωπιάς.

 • cover

  Η τετραλογία με τίτλο "Εκείνοι δεν έκαμαν τον πόλεμο - Τα παιδιά του 55-59" αναφέρεται στη Χλώρακα και την προσφορά της στον αγώνα της ΕΟΚΑ. Είναι μια μυθιστορηματική αφήγηση των γεγονότων, όπως τα βίωσαν τα παιδιά εκείνης της εποχής, χωρίς απομυθοποίηση των ηρώων. Οι ήρωες είναι υπαρκτά πρόσωπα και τα γεγονότα πραγματικά. Στο πρώτο βιβλίο, "Παιδιά του Μεταπολέμου" οι ήρωες, τα παιδιά, παρακολουθούν τους αγωνιστές να περνούν από μπροστά τους. Πραγματικοί ήρωες ή τραγικοί θεατές, θα το κρίνουν οι αναγνώστες. Ο αναγνώστης ας κυκλοφορήσει, μέσα από τις ξιρολιθιές της Χλώρακας εκείνης της εποχής και ας ζήσει τις συγκινήσεις ενός λαού που έκανε την επανάσταση του θυσιάζοντας τα παιδιά του. Ο κάθε αναγνώστης θα νιώσει το πραγματικό συρματόπλεγμα της ψυχής, και θα παρακολουθήσει το ξεκίνημα και την κορύφωση του αγώνα.

 • cover

  O Νίκος Βεργής δημιούργησε την HERCULES A.E. στα δύσκολα χρόνια του 1960. Με την έλευση της νέας δεκαετίας, δημιουργήθηκε ο όμιλος ανωνύμων εταιρειών Hercules. Σε εποχές ανεργίας και πείνας όμως, ο μεγάλος όμιλος έδινε χιλιάδες καλά πληρωμένες θέσεις εργασίας. Έστηνε βαριά βιομηχανία, και ταυτόχρονα δημιουργούσε νέα υψηλή τεχνολογία αδιανόητη για εκείνη της εποχή, και την χρησιμοποιούσε. Σε ένα ταξίδι του με το εκατό μέτρων ιστιοφόρο του, ο Νίκος Βεργής, έγινε Βασιλιάς και ιδιοκτήτης ενός κράτους, κι ένας ταλαιπωρημένος λαός βρήκε μια πατρίδα να τον δεχτεί. Και ενώ αναπτυσσόταν και στο εξωτερικό, ήρθε η χούντα των συνταγματαρχών του 1967 στην Ελλάδα. Τότε άρχισαν οι διωγμοί, και αργότερα χτύπησε ο θάνατος και στην οικογένεια Βεργή.

 • cover

  Tales of the Dreamer Witch Illustrated Edition The fantasy series “Tales of the Dreamer Witch” features the space adventures of Sandra Nox, also known as The Dreamer Witch, who has escaped the tyranny of the interstellar Palladian Empire and has been fighting for her freedom ever since. Story 1 (Theft of a Myth): Sandra Nox arrives on the primitive planet Phaon, where she earns a reputation as an excellent gladiator; yet, she soon draws to a close that promising career in order to pursue a much more important goal. Story 2 (Distant Planet): In this adventure Sandra Nox visits a frozen planet, in search of an ancient item which is believed to provide extraordinary mental and physical abilities. This time, however, she is obliged to enter into an alliance with her worst enemy. Story 3 (Descent to the Nether Zone): In this story, the Dreamer Witch follows her beloved Arion into the nightmarish Nether Zone, in search of a holy gem that can save worlds -in this case, Arion's world. Story 4 (A Ship Called Destiny): This time Sandra Nox wants to investigate about an interstellar slave trade taking place on the isolated planet Offir. For this reason, she goes aboard a weird ship that was never bound to cross the oceans. Story 5 (Beyond Heaven): This is the last time Sandra meets her beloved Arion, in a magic land beyond space and time.

 • cover

  15 χρόνια. 13 διαφορετικές πόλεις. 2 φίλοι. 2 επιλογές. 1 γυναίκα.1 ταξίδι. Θα εγκατέλειπες τα πάντα για έναν έρωτα; Ο Κόλιν είναι Άγγλος, αυθόρμητος και δημοφιλής στο γυναικείο φύλλο. Ο Καρλ είναι Γερμανός, μετρημένος και πολύ συνειδητοποιημένος στο τι θέλει να κάνει στη ζωή του. Οι δύο νεαροί γνωρίζονται στο πανεπιστήμιο του Κόβεντρι στην Αγγλία,όπου φοιτούν, και γίνονται αχώριστοι φίλοι. Ένα ξαφνικό και απρόβλεπτο ταξίδι στην Ισπανία θα αλλάξει για πάντα την ζωή των δύο φίλων. Ειδικά για τον Καρλ θα είναι η πρώτη φορά στην ζωή του που θα πρέπει να αποφασίσει για κάτι τόσο σημαντικό, όσο και η ίδια η του η ζωή. Η επιλογή του, θα κρίνει την πορεία της ζωής του, είτε με την μία, είτε με την άλλη εκδοχή της. Τελικά υπάρχει παράλληλο σύμπαν στη ζωή μας; Ένα ρομαντικό και περιπετειώδες μυθιστόρημα που εξυμνεί τον έρωτα την φιλία και τις επιλογές της ζωής, μέσα σε ένα διάστημα 15 χρόνων. Από την εφηβεία έως την ενηλικίωση.

 • cover

  Ένας μάγος που αναζητάει την παντοδυναμία. Μια Ενοχική περγαμηνή που την διαθέτει. Μια μοιραία γυναίκα καθόλου τυχαία που ψάχνει τον απόλυτο έρωτα. Ένας απλός άνδρας που δεν ήξερε ότι είναι επιλεγμένος. Μια οργάνωση που μοιάζει συνηθισμένη.Θα διασταυρώσουν τα ξίφη τους σε ένα κυνήγι ανάμεσα στην δίνη του χρόνου. Ένα παρασκήνιο πίσω από την ζωή του κάθε ενός που νομίζει ότι \μια φυσιολογική κατάσταση. Όμως κανείς μας δεν ξέρει πότε θα κληθεί για να υπηρετήσει τον σκοπό για τον οποίο γεννήθηκε!

 • cover

  Θα φυσήξει Βαρδάρης. Στη Θεσσαλονίκη μαίνεται η μάχη των αντίπαλων συμμοριών για την επικράτηση στον κόσμο της παρανομίας. Ο ηλικιωμένος ιερέας πατήρ Φραγκίσκος δολοφονείται ξημερώματα μέσα το Ιερό του Ναού της Αγίας Σοφίας. Η είδηση της δολοφονίας του προκαλεί αναταραχή στην πόλη. Η σύλληψη του φονιά αποτελεί γενική απαίτηση και η Αστυνομία ρίχνεται στο κυνήγι του δολοφόνου. Ο Ρίκυ Αζεριάν, μικρότερος αδελφός του Μπόρις, αρχηγού της Ρωσο – Γεωργιανής Μαφίας, συλλαμβάνεται απο την Δίωξη εγκλήματος, κατηγορούμενος για το φόνο. Οι αποδείξεις σε βάρος του, συντριπτικές. Ο δικηγόρος Δημήτρης Καλλέργης αναλαμβάνει την υπεράσπιση του. Κίνητρο του, η αντιπαράθεση στο δικαστήριο με τον μεγαλύτερο αδελφό του και τον πατέρα τους , που έχουν αναλάβει την Πολιτική Αγωγή. Οι σχέσεις των δύο αδελφών είναι τεταμένες - εξ αιτίας του έρωτα τους για την ίδια γυναίκα - και οι συγκρούσεις τους στις δικαστικές αίθουσες αποτελούν ευκαιρία να αποδείξουν την αξία τους και να πληγώσουν ο ένας τον άλλον. Τα στοιχεία οδηγούν τον Δημήτρη στο συμπέρασμα πως η Αστυνομία βιάστηκε να αποδώσει κατηγορία κατά του Ρίκυ και πως υπάρχουν σκιές γύρω από την ... αλήθεια. Βήμα – βήμα, θα φέρει στο προσκήνιο καταστάσεις και υποθέσεις επικίνδυνες. Ακροδεξιοί, αλλοδαποί και ντόπιοι παράνομοι και συνεργάτες που χάνουν την εμπιστοσύνη του, θα τον οδηγήσουν σε σκοτεινά μονοπάτια και σε αδιέξοδα που καλείται να γκρεμίσει. Η αλήθεια θα αποκαλυφθεί, μέσα απο οδυνηρές στροφές της Μοίρας και θα του δείξει πως είμαστε όλοι ευάλωτοι στις παγίδες που στήνει η ζωή.

 • cover

  Ένας στρατιώτης επιστρέφει από τον Ά Παγκόσμιο Πόλεμο εντελώς διαφορετικός από την δίνη του πολέμου... Μία υπάλληλος στα διόδια του Ρόξμπερυ του Γουισκόνσιν δέχεται μία μοιραία επίσκεψη από το παρελθόν της που την κυνηγάει... Ένας αστυνομικός μπαίνει κατά λάθος σε ένα δάσος όπου τίποτα δεν βγαίνει... Μία ένοικος ανακαλύπτει μία τρομακτική αλήθεια στο πάνω πάτωμα... Μία ηλικιωμένη βρίσκει την λύτρωσή της στο τραίνο από Στυλίδα για Λαμία... Πέντε ιστορίες πέντε ανθρώπων που έχουν ένα κοινό. Το παρελθόν ελέγχει τις ζωές τους όσο και αν αυτοί προσπαθούν να του ξεφύγουν.

 • cover

  Ένα ταξίδι... μία συνάντηση... ένα ζευγάρι μάτια που τους παρακολουθούσαν κάθε βράδυ στην παλιά πόλη...

 • cover

  Ενώ ο καιρός μοιάζει να τρέχει όλο και πιο γρήγορα, για την Υβόννη οι ίδιες απίθανες καταστάσεις εξακολουθούν να διαιωνίζονται, χρόνο με το χρόνο: Απόλυτη κοινωνική απομόνωση. Επαγγελματικός αποκλεισμός κι επακόλουθη ένδεια. Αλλόκοτα εχθρικό οικογενειακό περιβάλλον. Κι όλα αυτά, ενώ ακόμη την καταδιώκουν φρικτά οράματα και εφιάλτες. Μη βρίσκοντας καμία ελπίδα στο μέλλον, η Υβόννη αποφασίζει να επιστρέψει στο παρελθόν: Καταφεύγει σε ξεχασμένες ψυχικές τεχνικές, οι οποίες της δίνουν τη δύναμη που χρειάζεται για να συνειδητοποιήσει τη Μία και Μόνη Αλήθεια: Οι χειρότεροι εχθροί βρίσκονται μέσα μας· αλλά κάποιος τους βάζει εκεί...

 • cover

  Κατά τα δύσκολα μεταπολεμικά χρόνια μετά το 1950, ο Νίκος Βεργής και η σύζυγός του Μαρία δυσκολεύονταν να επιβιώσουν. Η φτώχεια που τους έδερνε έπρεπε να φύγει από τις ζωές τους, διότι είχαν και παιδιά που έπρεπε να ζήσουν. Με μόνο εισόδημα το μεροκάματο του Νίκου Βεργή από τις οικοδομές, τα πράγματα ήταν αποπνικτικά γι' αυτούς τους ανθρώπους. Ειδικά δε, όταν τελικά ήρθε στην ζωή τους άλλο ένα παιδί. Ο Ηρακλής τους ήταν αυτός! Με τις τελευταίες τους οικονομίες, ο Νίκος θέλησε να αγοράσει ένα μικρό τρίκυκλο φορτηγάκι για να κάνει κάποιες μικρομεταφορές, για να κερδίζει κάτι παραπάνω. Το αγόρασε εν τέλει, και αμέσως μετά ένιωσαν σαν να τους ήρθε το Μάννα εξ' ουρανού, και τρομερές αλλαγές! Τι έφταιγε γι' αυτές;! Το τελευταίο παιδί τους, ή το τρίκυκλο μήπως;!

 • cover

  Τα χρόνια περνούν μα η Υβόννη εξακολουθεί να βασανίζεται από αλλόκοτους εφιάλτες και φρικτά οράματα που, απ' ότι φαίνεται, δεν πρόκειται να ξεφορτωθεί ποτέ. Και ξαφνικά, η ελπίδα: Έρχεται σε επαφή με μια απαγορευμένη ροή πληροφορίας, βιώνει συνταρακτικές αποκαλύψεις και πρωτόγνωρη συνειδησιακή αφύπνιση. Παράλληλα, όμως, πρωτοφανείς αντιξοότητες την καταδιώκουν: Ο ηχητικός πόλεμος επιστρέφει, χειρότερος από κάθε άλλη φορά. Ο ένας μετά τον άλλον, οι φίλοι αποδεικνύονται εχθροί. Η επαγγελματική της καριέρα ανακόπτεται οριστικά. Το οικογενειακό της περιβάλλον γίνεται ακόμη πιο αλλοπρόσαλλο, τόσο ώστε δύσκολα πια περιγράφεται. Κυριολεκτικά, δεν υπάρχει πια ανθρώπινο πρόβλημα που η Υβόννη να μη το έχει. Ωστόσο, ούτε τώρα καταθέτει τα όπλα. Αρχικά, μπαίνει συνειδητά σε μια επίπονη αλλά απαραίτητη διαδικασία αποτοξίνωσης από πρόσωπα και πράγματα. Ύστερα αναζητά τρόπους εξουδετέρωσης των αρνητικών επιρροών, τέτοιους που κανένα “φυσιολογικό” άτομο δεν θα αναζητούσε...

 • cover

  Μια φωτιά μπορεί να σε κάψει. Μπορεί όμως και να σε φωτίσει. Μια γυναίκα μπορεί να σε καταστρέψει. Μπορεί όμως και να σου δείξει τον δρόμο. Και όσο για την θάλασσα… σεβάσου την και θα σε ταξιδέψει μακριά. Τόσο μακριά, που μπορεί να ανακαλύψεις μέχρι και τον ίδιο σου τον εαυτό. Η ιστορία αυτή εκτυλίσσεται το 1998, όταν ο Ερρίκος αποφασίζει να βγει για πρώτη φορά από την θάλασσα του Αιγαίου και να ταξιδέψει στον ωκεανό. Οι εμπειρίες, πολλές. Τα ερεθίσματα, περισσότερα. Μέχρι που κάποια γράμματα, γίνονται πρόκληση ζωής και η μάχη μεταξύ του ονείρου και της πραγματικότητας, αρχίζει.

 • cover

  Ο Σκοπός προχωρά και η Υβόννη βιώνει μια μοναδική αίσθηση επίτευξης. Χάρη στον καθημερινό καταιγισμό από απίθανα μα ξεκάθαρα σημεία που επιβεβαιώνουν την αποστολή της στον κόσμο, αναγνωρίζει πλέον ότι υπάρχει μια βαθιά τομή στη ροή της πραγματικότητας, μια διαρκής παρεμβολή στον κόσμο από μια ανώτερη Διάνοια η οποία συντονίζει τους πάντες και τα πάντα σύμφωνα με τους δικούς της ανεξιχνίαστους σκοπούς. Παράλληλα, όμως, η αντίδραση του κόσμου είναι άμεση και δραματική: Αρνητικότατες συγκυρίες διαλύουν τα πάντα στη ζωή της. Γνωστοί και άγνωστοι σκηνοθετούν γύρω της κραυγαλέα θέατρα δρόμου. Ακόμα και τα μέλη της οικογένειάς της αποδεικνύονται εχθροί. Όλο και πιο συχνά αντιμετωπίζει δυσοίωνες συμπτώσεις, αφύσικη ηχορύπανση, παράδοξους συντονισμούς. Στο μεταξύ η Διάνοια “μιλά” συνεχώς και παντού στη δική της γλώσσα, που τα σύμβολά της τα γνωρίζουν όλοι μα ελάχιστοι μπορούν να τα αποκρυπτογραφούν. Η Υβόννη μπορεί. Βιώνει αδιάκοπα μια πρωτοφανή έξαψη, μια πανίσχυρη αίσθηση εκπλήρωσης, ένα μόνιμο δέος που θα γίνει τρόμος όταν το περιεχόμενο των μηνυμάτων ξαφνικά θα αλλάξει... Καθώς ο απόλυτος τρόμος πλημμυρίζει την ψυχή της, μονάχα μία σωτηρία διαφαίνεται -η οποία, ωστόσο, γρήγορα αποδεικνύεται πως είναι η χειρότερη απ' όλες τις παγίδες...

 • cover
 • cover

  C’est avec une vieille carte, l’exploration d’une forteresse, une archéologue qui les pourchasse, et une machine du temps affolée que débute pour les quatre amis Alex, Irene, Nicolas et Konstantis, ce voyage incroyable dans le temps. Un voyage passionnant dans des pays étranges, plein de secrets, d’action, d’aventures, de connaissances, mais aussi d’imprévus.

 • cover

  Journey to the beautiful Mount Olympus, meet the gods Pluto, Zeus, Demeter, and her beautiful daughter Persephone, and discover their role in the creation of the four seasons of the Earth.

 • cover

  Vier Freunde, Alex, Irene, Konstantin und Nikolas sind verzweifelt auf der Suche nach ihrer Zeitmaschine, die auf mysteriöse Weise verschwunden ist. Die Suche führt die Kinder zu seltsamen und geheimnisvollen Orten. Als sie die Zeitmaschine endlich gefunden haben, können sie wieder in die Vergangenheit reisen. Sie lernen Alexander den Großen kennen und erfahren etwas über seinen Charakter, seine Gedanken und seine Geheimnisse. Sie reisen mit ihm und in Begleitung des Philosophen Aristoteles bis in das antike Pergamon. Dort erleben sie spannende Abenteuer und überwinden viele Gefahren. Eine faszinierende Reise voller neuer Erkenntnisse, Spannung und überraschender Wendungen!

 • cover

  Four children from Crete, Alex, Irene, Kostantis and Nikolas, were searching desperately for their time-machine, which had mysteriously disappeared. That quest led them to strange places of many secrets. At last they found the machine, and this took them again to travels through time. During this adventure they met and befriended Alexander the Great. They understood his character, learned some of his secrets, and were transported with him in time to ancient Pergamon in the company of the philosopher Aristotle. It is a fascinating journey, full of new knowledge, danger and adventure.

 • cover

  After their adventures in Crete in the time of King Minos, the four young time travellers – Alex, Kostantis, Nikolas and Irene – found themselves back in Crete during the years of Venetian rule. There they became friends with Arete, Bianca – a niece of the governor, Count Morosini – and the brave knight Fabbio. Again they landed in danger and were imprisoned. In the midst of a bid to save their lives they met Pietro Longobardo, a Venetian noble with a dark secret…

 • cover

  Mit einer alten Karte, der Suche in einer alten Festung, einer Archäologin im Schlepptau und einer verrückt spielenden Zeitmaschine beginnt die Geschichte einer phantastischen Zeitreise der vier Freunde Alex, Irene, Nikolas und Konstantin. Es wird ein atemberaubender Ausflug zu merkwürdigen Orten voller Geheimnisse, Abenteuer, neuer Erkenntnisse und überraschender Wendungen.

 • cover

  With an old map, the exploration of an old castle, an archaeologist pursuing them, and a time-machine gone berserk, an unbelievable trip back in time started for four friends: Alex, Irene, Nikolas and Kostantis. It was a fascinating journey to strange places of many secrets, full of action, adventure, knowledge, and many unexpected events.

 • cover

  Οι τέσσερις χρονοταξιδιώτες η Ειρήνη, ο Αλέξανδρος, ο Κωσταντής και ο Νικόλας ταξίδεψαν ξανά μέσα στο χρόνο. Αυτή τη φορά βρέθηκαν στην Κρήτη κατά τη διάρκεια του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου. Ο Αετομανώλης, ένας γενναίος κρητικός περιέθαλψε τα παιδιά και τα φιλοξένησε στο σπιτικό του. Γνώρισαν το γιο του, τον Χρήστο, στον οποίο αποκάλυψαν το μυστικό τους. Εκείνος τα βοήθησε να επισκευάσουν τη χρονομηχανή για να επιστρέψουν επιτέλους στην εποχή τους. Όμως τα ταξίδια τους στο χρόνο και οι περιπέτειές τους δεν τελειώνουν εδώ….

 • cover

  Μετά το απρόσμενο ταξίδι τους στην Κρήτη του Μίνωα οι τέσσερις χρονοταξιδιώτες ο Αλέξανδρος, ο Κωσταντής, ο Νικόλας και η Ειρήνη στην προσπάθειά τους να επισκευάσουν τη χρονομηχανή για να επιστρέψουν στην εποχή τους, μεταφέρθηκαν κατά λάθος στην Ενετική Κρήτη. Εκεί γνώρισαν την Αρετή, τη Μπιάνκα και το Φάμπιο ένα γενναίο ιππότη. Μπλέχτηκαν σε παράξενες καταστάσεις και βρέθηκαν στη φυλακή. Κι ενώ αγωνίζονται να γλυτώσουν τη ζωή τους συναντούν τον Πιέτρο Λογκομπάρντο, ένα ενετό ευγενή, ο οποίος κρύβει ένα σκοτεινό μυστικό…

 • cover

  Oι τέσσερις φίλοι, ο Αλέξανδρος, η Ειρήνη, ο Κωσταντής και ο Νικόλας έψαχναν απεγνωσμένα τη χρονομηχανή τους που εξαφανίστηκε με μυστηριώδη τρόπο. Η αναζήτηση της, οδήγησε τα παιδιά σε παράξενα μέρη με πολλά μυστικά. Όταν επιτέλους τη βρήκαν, τους ταξίδεψε ξανά πίσω στο χρόνο. Γνώρισαν τον Μέγα Αλέξανδρο και έμαθαν το χαρακτήρα, τις σκέψεις και τα μυστικά του. Ταξίδεψαν μαζί του ως την αρχαία Πέργαμο παρέα με το φιλόσοφο Αριστοτέλη. Εκεί έζησαν απίστευτες περιπέτειες και κατάφεραν να υπερπηδήσουν πολλούς κινδύνους. Ένα συναρπαστικό ταξίδι γεμάτο γνώση, αγωνία και πολλά απρόοπτα!

 • cover

  Μ’ ένα παλιό χάρτη, μια εξερεύνηση σ’ ένα κάστρο, μια αρχαιολόγο να τα καταδιώκει και μια χρονομηχανή, που τρελάθηκε, ξεκινά το απίστευτο ταξίδι στο χρόνο για τους τέσσερις φίλους: τον Αλέξανδρο, την Ειρήνη , το Νικόλα και τον Κωσταντή. Ένα συναρπαστικό ταξίδι σε παράξενα μέρη με πολλά μυστικά, γεμάτο δράση, περιπέτεια, γνώση αλλά και πολλά απρόοπτα.

 • cover

  Leaving back her traumatic past, Yvonne makes any possible effort to get rid of old obsessions and live a normal life. She also feels the need to develop her psychic abilities and approach cosmic truths. She seeks guidance in various schools of metaphysics but she soon questions their dogmas and intentions. Therefore, she starts to teach herself and develop her spiritual powers. However, she still feels lonely, insecure and unsatisfied: She has a permanent job, but with no prospects. She has many friends, but they are wayward and enigmatic. There is extreme noise pollution, all around her house, day and night. She is still dogged by negative omens, bad luck and odd coincidences. She often experiences incidents of “street theatre” against her. She gradually comes to certain realizations about the secret construction of the human society. Although she knows she is a target, she doesn't hesitate to talk about her ideas and experiences to anyone who seems to be interested -maybe because she can't imagine the consequences...

 • cover

  Since early childhood, Yvonne Fezarris has had many reasons to suspect she is different from the other people: She often experiences telepathic and psychic phenomena. She is eminent for her high intelligence and good character. She never wishes to harm anybody; she wouldn't know how, either. As a result, the others underestimate her and show it to her at the first opportunity. During adolescence, new problems appear: Gangs of hostile persons seem to be lurking for her everywhere, always ready to deride and terrorize her without any apparent reason. Moreover, she is constantly dogged by negative omens, bad luck and odd coincidences. Every time things seem to be getting better, finally everything goes wry and she ends up worse than before. She comes to believe that she is a target of visible and invisible evil forces. Reaching adulthood, her life takes an unhoped turn for the better. Her wildest dreams seem to be on their way to materialization. But is it so?

 • cover

  Εκείνη ζει σε έναν κόσμο άχρωμο χωρίς σκοπό... Ο δικός του κόσμος δεν έχει τίποτα άλλο παρά μόνο χρώματα! Τι θα προκύψει άραγε όταν οι δύο αυτοί κόσμοι συναντηθούν; Κόκκινο του πάθους; Πράσινο της ζήλιας; Ή μήπως μαύρο του μίσους;

 • cover

  Η Άννα, μια παντρεμένη γυναίκα που διανύει την τέταρτη δεκαετία της ζωής της, εγκαταλείπεται ένα πρωί από τον σύζυγό της, Πέτρο. Η προσπάθεια να στηριχτεί στις δικές της δυνάμεις ανακόπτεται συνεχώς από τον ενοχικό της χαρακτήρα, ο οποίος βάζει τρικλοποδιές στο νέο της ξεκίνημα. Παράξενες συγκυρίες την φέρνουν κοντά με έναν παλιό γνωστό της, με επιπτώσεις που ούτε η ίδια θα μπορούσε να φανταστεί. Και τι θα γίνει τελικά, όταν αντιληφθεί πως η αρχή της νέας της ζωής ξεκίνησε από το… τέλος; Η ζωή κρύβει πολλές εκπλήξεις, ευχάριστες και δυσάρεστες. Κάθε άνθρωπος αναζητά και βρίσκει δυνάμεις, που δεν ήξερε ότι έκρυβε, για να προχωρήσει παρακάτω. Όμως τι συμβαίνει όταν οι επιλογές μετατρέπονται στους μεγαλύτερους διχασμούς και οι αποφάσεις μοιάζουν με επικίνδυνους ελιγμούς; Υπάρχει περιθώριο για να μετανιώσουμε; Μας δίνεται ο χρόνος να πραγματοποιήσουμε όλα όσα θέλαμε να κάνουμε, αλλά δεν κάναμε ή μένουμε για πάντα με την απορία… Κι αν όλα ήταν αλλιώς; Το Πριν Προλάβω Να Σου Πω Σ’ Αγαπώ… είναι ένα δυνατό μυθιστόρημα, γεμάτο ανατροπές, συναισθήματα και λαβυρίνθους εσωτερικών αναζητήσεων που καθηλώνει ακόμα και τους πιο απαιτητικούς αναγνώστες.

 • cover

  Για πρώτη φορά στη ζωή της, η Υβόννη αισθάνεται δυνατή και ολοκληρωμένη. Ξεκλειδώνει τις κρυφές ψυχικές της δυνάμεις, ανακαλύπτει ποιός είναι ο Σκοπός της πάνω στη γη και αρχίζει να τον εκπληρώνει με τον πιο απίστευτο τρόπο. Ωστόσο, μέρα με τη μέρα ανακαλύπτει ότι οι εχθροί της είναι είναι πολύ ισχυρότεροι απ' όσο φανταζόταν μέχρι τώρα: Βιώνει αλλόκοτους συντονισμούς ανθρώπων και γεγονότων εναντίον της. Η κακοδαιμονία που την κυνηγά, ξεπερνά πλέον κάθε λογικό όριο. Γνωστοί, φίλοι και οικογένεια στρέφονται ξεκάθαρα εναντίον της, χωρίς εμφανή αιτία. Ο εναντίον της ηχητικός πόλεμος εντείνεται στο έπακρο, οδηγώντας την τελικά σε νευρική κατάρρευση. Ως αποτέλεσμα, αντιμετωπίζει έντονες πνευματικές, συναισθηματικές και ψυχικές διαταραχές. Όμως, σε κάθε περίπτωση, ό,τι κι αν γίνει, τίποτα δεν σταματά το Σκοπό...

 • cover

  Παρά τις διαρκείς προσπάθειές της να βελτιώσει τη ζωή της, η Υβόννη συνειδητοποιεί τελικά ότι γι' αυτήν Όλα αλλάζουν, έτσι ώστε τίποτα να μην αλλάζει: Όπου κι αν βρεθεί, αντιμετωπίζει συντονισμένη εχθρότητα, περιφρόνηση, σκοτεινές ίντριγκες, απόρριψη. Συχνά βρίσκεται να παρακολουθεί παράξενα θέατρα δρόμου, με πρωταγωνιστές φιλικά της πρόσωπα και στόχο την ίδια, ενώ εξακολουθεί να αντιμετωπίζει έναν παράδοξο, ατέρμονο ηχητικό πόλεμο. Όποτε πλησιάζει στην υλοποίηση των στόχων της, ξαφνικά όλα γκρεμίζονται κι επιστρέφει ξανά στο μηδέν. Σταδιακά χάνει το ενδιαφέρον για την πνευματική ζωή. Οι ψυχικές εμπειρίες μειώνονται σημαντικά, ενώ τα όνειρα γίνονται εφιάλτες. Ως αντίδραση στην αυξανόμενη αρνητικότητα του περιβάλλοντος, αναπτύσσει την αρνητική, δηλαδή την κριτική σκέψη. Κατανοεί τι είδους δυνάμεις κρύβονται πίσω από το λούστρο της ανθρώπινης κοινωνίας και ποιοί είναι οι αληθινοί εχθροί της. Σταδιακά, βιώνει μια ρήξη με την ανθρωπότητα. Οι εξελίξεις είναι καταιγιστικές: Μετά από χρόνιο mobbing, καταλήγει άνεργη και αναγκάζεται ν' αλλάξει επάγγελμα. Απομονώνεται συστηματικά, οι φίλοι την εγκαταλείπουν. Ακολουθεί οικονομική καταστροφή, μετά από συμβουλές “έμπιστων” ατόμων. Τότε, ενώ όλα φαίνονται χαμένα, η Υβόννη αρχίζει να υποψιάζεται ποιός είναι ο αληθινός προορισμός της πάνω στη γη...

 • cover

  Αφήνοντας πίσω το δυσοίωνο παρελθόν, η Υβόννη καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια για να ζήσει μια φυσιολογική ζωή. Παράλληλα, νιώθει την ανάγκη να κατανοήσει τη φύση του πνεύματος και τις κοσμικές συμπαντικές αλήθειες. Απευθύνεται σε διάφορους δασκάλους εσωτερισμού μα γρήγορα αμφισβητεί τα δόγματα αλλά και τις προθέσεις τους. Αρχίζει να αυτοδιδάσκεται και να εξελίσσεται πνευματικά. Γρήγορα αναπτύσσει τις ψυχικές της δυνάμεις και βιώνει αστρικές εμπειρίες. Διαισθάνεται ότι έχει έλθει στη γη για έναν ιδιαίτερο σκοπό. Ωστόσο, εξακολουθεί να νιώθει μόνη, ανασφαλής και ανικανοποίητη: Έχει πλέον μόνιμη δουλειά αλλά οι προοπτικές είναι ανύπαρκτες. Έχει αποκτήσει πολυάριθμες παρέες μα πρόκειται κυρίως για άτομα προβληματικά και διφορούμενα. Κάθε προσπάθεια για σύναψη ερωτικής σχέσης καταλήγει σε παταγώδη αποτυχία. Επίσης, διαπιστώνει ότι οι ψυχικές της ικανότητες καταπνίγονται συστηματικά από ορατούς και αόρατους παράγοντες: Οι μεταφυσικές της εμπειρίες συχνά ανακόπτονται από παράξενες παρεμβολές. Ενοχλείται από υπερβολική ηχορύπανση γύρω από το σπίτι της, μέρα και νύχτα αντιμετωπίζει έναν ηχητικό πόλεμο. Προκλητικές κακοτυχίες καταστρέφουν κάθε ξέγνοιαστη στιγμή. Παρατηρεί παράξενα επεισόδια, ιδιαίτερα ταπεινωτικά για την ίδια “θέατρα δρόμου”, με πρωταγωνιστές τα πιο έμπιστα σε αυτήν άτομα. Σταδιακά οδηγείται σε τρομερές συνειδητοποιήσεις σχετικά με τη μυστική διάρθρωση της ανθρώπινης κοινωνίας. Παρόλα αυτά, δεν διστάζει να μιλάει για τις ανακαλύψεις και τις εμπειρίες της σε όποιον δείχνει ενδιαφέρον να ακούσει, αν και κατά βάθος γνωρίζει ότι αυτό είναι λάθος. Άλλωστε, είναι αδύνατο να φανταστεί τις συνέπειες...

 • cover

  Από παιδί ακόμη, η Υβόννη έχει την αίσθηση ότι διαφέρει από τους άλλους ανθρώπους για πολλούς και διάφορους λόγους: Βιώνει παράξενες τηλεπαθητικές ή άλλες ψυχικές εμπειρίες. Διακρίνεται από ευγένεια και σεβασμό προς τους άλλους. Δεν αισθάνεται ποτέ την επιθυμία να βλάψει άλλα άτομα, ούτε της έρχονται αυθόρμητα ιδέες για κάτι τέτοιο. Ως αποτέλεσμα, όλοι την υποτιμούν και της το δείχνουν στην πρώτη ευκαιρία. Δυσκολεύεται να προσαρμοστεί στην κοινωνία του σχολείου. Ωστόσο, γίνεται άριστη μαθήτρια, με εξαιρετικές επιδόσεις για την ηλικία της. Καθώς τα χρόνια περνούν, ορισμένα από τα προβλήματά της χειροτερεύουν: Σπείρες αγνώστων μοιάζουν να καραδοκούν γι' αυτήν παντού, την κοροϊδεύουν και την τρομοκρατούν συστηματικά, χωρίς κανέναν λόγο. Έτσι, γίνεται υπερβολικά ντροπαλή κι επιφυλακτική. Αναπτύσσει πολλαπλά ψυχοσωματικά συμπτώματα. Επιπλέον, συχνά την καταδιώκουν κακοτυχίες και αρνητικοί οιωνοί. Κάθε φορά που τα πράγματα αρχίζουν να πηγαίνουν καλύτερα, τελικά όλα ανατρέπονται και καταλήγει χειρότερα από πριν. Αρχίζει να υποψιάζεται ότι αποτελεί στόχο ορατών και αόρατων κακόβουλων δυνάμεων. Φθάνοντας στην ενηλικίωση, η ζωή της παίρνει μια ανέλπιστη στροφή προς το θετικό. Τα πιο τρελά της όνειρα μπαίνουν ξαφνικά σε πορεία υλοποίησης. Είναι έτσι όμως;

 • cover

  Η πορεία προς την "Άνω Στρουγγίτσα" βγαίνοντας απ΄την Εθνική και περνώντας διαδοχικά από την "Μέση και Κάτω Στρουγγίτσα", είναι μια διαδρομή δύσκολη, επίπονη, ανηφορική, συχνά ύπουλη και επικίνδυνη όπως και η ζωή σου. Κάθε χιλιόμετρο που καλύπτεις όμως σε κάνει καλύτερο οδηγό. Πιο προσεκτικό, πιο γρήγορο, πιο υπεύθυνο, πιο συνεπή. Η επαφή με τα "κέντρα γνώσης" είναι το κέρδος σου. ...Το εγχειρίδιο αυτό είναι ένα συμβολικό "user manual". Εσύ, οι άλλοι, η μηχανή σου,ο Σαρτρ, οι Δώδεκα Απόστολοι, ο Μικ Τζάγκερ, ο Ναζωραίος, ο Μάρλον Μπράντο, ο Φελλίνι, ο Παζολίνι, πλήθος μοτοσυκλετών και άλλων πρωταγωνιστών μπερδεύονται σε ένα remix, άλλες φορές γλυκό, άλλες σκληρό και μονότονο, αποπνέοντας τελικά έναν λυρισμό που όλοι μας έχουμε ανάγκη.

 • cover

  ... Έξι λεπτά απέμεναν, και η Αυτόματη Γέννηση θα ήταν πια γεγονός: Η πλήρης ανάπτυξη ενός εμβρύου μέσα σ' έναν ηλεκτροδυναμικό πνεύμονα και η εσπευσμένη ενηλικίωσή του ως την ηλικία των τριάντα ετών, μέσα σε συνολικό διάστημα εννέα μηνών. Ο Υπεράνθρωπος, όπως τον αποκαλούσαν προσωρινά, ήταν το κρυφό καμάρι μιας μεγάλης ομάδας ειδικών επιστημόνων, με επικεφαλής τον επιφανή γενετικό επιστήμονα Άντον Μπάρενς. Σύμφωνα με τις προδιαγραφές του, ο Υπεράνθρωπος ήταν μια τέλεια ψυχοφυσική οντότητα. Σε σύγκριση με ένα συνηθισμένο άτομο, το ον θα μπορούσε να χαρακτηριστεί “θεός” -κι όλα αυτά χάρη στον ακριβή συνδυασμό χρωματοσωμάτων και τον έλεγχο του νουκλεϊκών οξέων κατά τον σχηματισμό του μονοκύτταρου ακόμη εμβρύου. Αυτή ήταν η μία πλευρά του σχεδίου, που ονομαζόταν από τους γνώστες “Νέα Πολιτεία” και υποσχόταν ένα φωτεινό, αισιόδοξο αύριο, μετά το βασίλειο του φόβου που είχαν δημιουργήσει οι ανεξέλεγκτες πολιτικές, κοινωνικές και επιστημονικές εξελίξεις του 20ού αιώνα. Ύστερα από εντατικές μελέτες δεκαετιών, οι ειδικοί δεν άργησαν να συμφωνήσουν ότι μόνη λύση ήταν μια ολοκληρωτική, δυναμική μεταστροφή του όλου οικοδομήματος, η οποία, φυσικά, δεν θα ήταν δυνατόν να επιτευχθεί με ημίμετρα. Η βασική ιδέα ήταν ο βιολογικός εξευγενισμός του ανθρώπινου είδους με τη μέθοδο της ανασυγκρότησης του DNA. Ο πλανήτης θα γινόταν ένας παράδεισος Υπερανθρώπων, οι οποίοι θα είχαν ελάχιστα κοινά σημεία με τους κοινούς θνητούς. Προς το παρόν, βέβαια, το σχέδιο “Νέα Πολιτεία” δεν μπορούσε να αποκαλυφθεί παρά μονάχα σε περιορισμένο αριθμό ατόμων, καθώς το πρώτο μέτρο που απαιτούσε ήταν η δραστική μείωση του γήινου πληθυσμού...

 • cover

  Ο Μανούσος Γεράκης, ερπετολόγος, και η σύζυγος του η Θάλεια, ορνιθολόγος, ήταν δύο διάσημοι επιστήμονες. Έκαναν καριέρα στις ερημιές της γης, εξερευνώντας την έμβια ζωή, στις ειδικότητές τους. Μετά από την συνταξιοδότηση τους, γύρισαν στην γενέτειρα τους, που ήταν το Ηράκλειο Κρήτης, και αποφάσισαν να πάνε διακοπές στο θεωρούμενο ήσυχο περιβάλλον του Αποσελέμη ποταμού, χωρίς τις αγριάδες που είχαν ζήσει τόσα χρόνια. Και ξαφνικά δέχθηκαν επίθεση από μεταλλαγμένα ερπετά, που κάποιοι επίτηδες είχαν ρίξει εκεί!

 • cover

  Η Ψυχή είναι μία φοιτήτρια με κρίση ταυτότητας που δεν ξέρει τι γυρεύει από τη ζωή της και τους άλλους. Ο Άλκης είναι απόφοιτος προγραμματιστής και μπροστά στο φάσμα της ανεργίας κάνει επιλογές που άλλοτε δεν θα τολμούσε. Και η Σίσσυ θα ζούσε μία σχεδόν ευτυχισμένη ζωή, αν δεν είχε μία ανίατη ασθένεια. Τί συμβαίνει στην Ελλάδα του σήμερα, σε μία κοινωνία που παρακμάζει, όταν τρεις άγνωστοι νέοι συναντιούνται τυχαία σε ένα πάρτι; Σχεδόν τίποτα καθώς η πραγματικότητα ξεπερνάει τα πάθη και τις προσωπικές επιλογές του καθενός. Εν τέλει όμως ένα πάρτι μπορεί να καταλήξει ορόσημο στην πορεία που θα χαράξει ο καθένας. Έρωτες, τύχη, συμπτώσεις, προβλήματα και γεύσεις θανάτου σε μία ιστορία τόσο αληθινή όσο η ίδια η ζωή.

 • cover

  Ο Μάρκος γόνος αριστοκρατικής οικογένειας και ζωγράφος γνωρίζει την Δανάη μια νέα όμορφη κοπέλα που έχει όνειρο της να γίνει ηθοποιός. Ερωτεύονται αμέσως και γίνονται αχώριστοι μέχρι που κάποιος αποφασίζει να δώσει τέλος σε αυτή τη σχέση. Δέκα χρόνια αργότερα ξανασυναντιούνται, άραγε θα ξαναζωντανέψει ο ερώτας τους ή θα χαθεί για πάντα;

 • cover

  ...αλλά τώρα, έκανε μια συμφωνία και βρισκόταν πλάι στον Τζωρτζ, σαν αρραβωνιαστικιά του, παγιδευμένη στην ταυτότητα της Υβόννης, να ταξιδεύει σιδηροδρομικώς για την Ατλάντικ Σίτυ, με την αγωνία να της σφίγγει το στομάχι κι έτοιμη να καταρρεύσει. «Φτάσαμε…» η φωνή του Τζωρτζ την έκανε να τιναχτεί τρομαγμένη, καθώς ήταν βυθισμένη στις σκέψεις της. Ένα μούδιασμα πανικού την κατέκλυσε σαν ζεστό κύμα και γαντζώθηκε απ’ τα μπράτσα του καθίσματος της. «Δεν θα τα καταφέρω…» μονολόγησε ψιθυριστά κι ο Τζωρτζ γύρισε και την κοίταξε. «Και βέβαια θα τα καταφέρεις. Σκέψου μόνο τι σε περιμένει αν δεν το κάνεις…» της είπε σκληρά κι εκείνη πήρε μια βαθιά ανάσα, προσπαθώντας να επιβληθεί στον εαυτόν της.

 • cover

  Ο δεκαεξάχρονος που φεύγει με τον τουβρά στον ώμο περιπλανιέται με ανάκατα συναισθήματα στο σακούλι της μνήμης του και γυρίζει πολλές γενιές πίσω... Το μυθιστόρημα "το πολυκαιρισμένο σεντόνι" είναι κεντημένο με πολλούς ήρωες, πλοκή, εκπλήξεις... Μέσα απ' αυτό ξεδιπλώνονται τα πάθη, η νοοτροπία, τα ήθη και έθιμα των Καρπάθιων και ο αναγνώστης ξεναγείται έντεχνα στο Μεγάλο Σπίτι, στο κληρονομικό έθιμο,στο χοροστάσι, στη χαραγή, και πολλά άλλα...

 • cover

  Η Τζένη, μια νεαρή επαρχιώτισσα, έπειτα απ' την ενηλικίωσή της αποφασίζει να εγκαταλείψει τα στενά όρια του μικρού της χωριού και να ανοίξει τα φτερά της για την μεγάλη κι αφιλόξενη Αθήνα. Ο Νίκος, ένας συγχωριανός της και παράφορα ερωτευμένος μαζί της, ακολουθεί τυφλά τα χνάρια της στην πρωτεύουσα. Όταν όμως ο έρωτας του για εκείνη δεν βρίσκει ανταπόκριση, εκείνος αποδεικνύεται η νούμερο ένα απειλή για την ζωή της. Η Τζένη όμως έχει πάντοτε μαζί της έναν φύλακα άγγελο, έναν άνθρωπο ικανό να δώσει ακόμη και την ψυχή του για να την προστατεύσει. Είναι όμως τελικά αυτό, αρκετό για να τη σώσει;

 • cover

  Ο Ορφέας είναι φιλόλογος. Σ’ όλη του τη ζωή ένιωθε την ανάγκη να γίνει συγγραφέας, να ντύσει τις λευκές σελίδες με ψήγματα ψυχής. Το όνειρό του υλοποιείται στα σαράντα δύο του χρόνια, όταν ο ήρωας κυριεύεται από έναν απρόσμενο, απόλυτο και συνάμα απαγορευμένο έρωτα που ενσαρκώνεται στο πρόσωπο μιας έφηβης μαθήτριας. Μέσα στη δίνη του πρωτόγνωρου πάθους που βιώνει, ο Ορφέας-δημιουργός αρχίζει να θεάται τα πράγματα μέσα από ένα διαφορετικό πρίσμα και οδηγείται σταδιακά σε μια νέα φιλοσοφία ζωής. (Β΄ Βραβείο Πανελλήνιας Ένωσης Λογοτεχνών, 2007).

 • cover

  Ένας άνθρωπος που εξιστορεί την ζωή του και τον πόνο του σε κάποιον που έκρινε πως είναι ικανός να τον καταλάβει και να τον νιώσει. Και αυτός ο κάποιος, ήταν ένας προβληματισμένος νεαρός γεμάτος ερωτήματα και απορίες. Ένας νεαρός που ζητούσε απαντήσεις προκειμένου να συνεχίσει την ζωή του και να οραματιστεί το μέλλον του μέσα στην κοινωνία.

 • cover

  Δύο διαφορετικοί άνθρωποι συναντιούνται. Ο Ματίας Αρνίσι, καθηγητής νευροεπιστήμης στην πιο κρίσιμη στιγμή της ζωής του, ερωτεύεται μια νεαρή ζωγράφο, την Μ. Δύο ζωές μπλέκονται μέσα από την αποσπασματική αφήγηση των ημερολογίων τους.  Η σύγκρουση στο παρόν αναγκάζει τον καθηγητή να ανατρέξει στο παρελθόν. Ο τρόπος που βλέπει τα γεγονότα αλλάζει σταδιακά και παράλληλα αλλάζει κι ο δρόμος του προς την επιστημονική ανακάλυψη. Τον ρόλο της γέφυρας μεταξύ του λογικού και του παράλογου, παίζει ο Πήτερ, ένας εκκεντρικός φοιτητής. Μαζί θα αναζητήσουν επιστημονικές απαντήσεις στα όνειρα της Μ. Η αλήθεια γίνεται αυτό που πραγματικά είναι, υποκειμενική, και τα όνειρα μετατρέπονται από απλή ανακατάταξη πληροφοριών από το θαυμαστό εγκεφαλικό νεύρο, τον Ιππόκαμπο, σε έμπνευση για την επίλυση του πιο σύγχρονου επιστημονικού γρίφου. Όταν η μοναξιά γίνεται επιδημία, κι όταν η καθημερινότητα μας μετατρέπει σε δυσδιάστατους, εγωκεντρικούς , σχεδόν γραφικούς χαρακτήρες, ποιο όνειρο μπορεί να μας θεραπεύσει; Η αγάπη. Γιατί; Γιατί η αγάπη είναι η πιο δυνατή μαγεία, κι αυτό αποδεικνύεται επιστημονικά.

 • cover

  Ο κεντρικός ήρωας αποκλείεται σε ένα ορεινό χωριό από τον καιρό. Ένα συμβολικό βιβλίο για τα χρόνια της κρίσης.

 • cover

  Ο Βίνσεντ είχε καταλάβει από νωρίς, σε μικρή ηλικία, όταν ήταν ακόμη έφηβος τον χαρακτήρα του πατέρα του κι έβλεπε την συμπεριφορά του. Συνειδητοποίησε ότι οι σχέσεις τους έγιναν ψυχρές, σαν παλιοί γνωστοί που ανέχονται ο ένας τον άλλο γιατί συμβιώνουν αναγκαστικά. Ήξερε ότι ήταν ένας άθλιος. Τι σημασία είχαν οι γνώσεις και η διαπαιδαγώγηση που πήρε από μικρός, ή η αριστοκρατική του καταγωγή η οποία είχε τις ρίζες της στο μακρινό παρελθόν.Ο Χέρμαν Μέηναρντ ήταν ένας άξεστος, απαιτητικός και βάναυσος άνδρας, με λίγο λούστρο πολυτέλειας για όσους δεν τον ήξεραν. Ο Βίνσεντ, ήξερε τι κάθαρμα ήταν ο πατέρας του, όμως δεν ήξερε ως που μπορούσε να φτάσει, μέχρι που μια μέρα το ανακάλυψε...

 • cover

  Ο Μιλτιάδης Ανδρέου πετυχημένος συγγραφέας μυθιστορημάτων θρίλερ βρίσκεται ξαφνικά έξω από το σώμα του. Και μάλιστα στα καλά καθούμενα. Αυτή ήταν η αφορμή που οδήγησε αυτόν και την οικογένειά του σε μια περιπέτεια που δεν θα τολμούσε ούτε και αυτός ο "πατέρας του αφύσικου", να φανταστεί και να γράψει. Θα ταξιδέψει μέσα στον χρόνο από την Αρχαία Σαμοθράκη με τα Καβείρια Μυστήρια μέχρι τα πιο μακρινά Αστρικά Πεδία. Θα γνωρίσει αιωνόβιους Λάμας από το Θιβέτ και θα αναμετρηθεί με τους ποιο φημισμένους δαίμονες του Αρχαίου κόσμου. Για ποιο λόγο; Μα για τι άλλο; Να σώσει τον κόσμο! Και δεν είναι μόνο αυτό, θα μας ταξιδέψει στην αρχαία Ελλάδα όπου θα γνωρίσουμε ιστορικά πρόσωπα έτσι όπως δεν τα είδαμε ποτέ. Την Αρσινόη Β΄ την μεγάλη βασίλισσα της αρχαίας Θράκης πρώτα και της Αιγύπτου αργότερα γυναίκα του βασιλιά της Θράκης και στρατηγού του μεγάλου Αλεξάνδρου, Λυσίμαχου. Αλλά και γυναίκα του αδερφού της Πτολεμαίου Β΄ του Φιλάδελφου Φαραώ της Αιγύπτου. Την Ολυμπιάδα, αλλά και τον ίδιο τον Φίλιππο όταν γνωρίστηκαν στα Καβείρια Μυστήρια της αρχαίας Σαμοθράκης. Έτσι απλά. Ταξιδεύοντας με Αστρική Προβολή. Κακά τα ψέματα, το υπερφυσικό ήταν είναι και θα είναι, πάντοτε σφιχτά αγκαλιασμένο με την καθημερινή πραγματικότητα. Ένα θρίλερ με έντονα τα στοιχεία του Ιστορικού Μυθιστορήματος που θα μας ταξιδέψει μέσα στον χρόνο από την Αρχαία Σαμοθράκη με τα Καβείρια Μυστήρια μέχρι τα πιο μακρινά Αστρικά Πεδία.

 • cover

  Στο μακρινό Μοντεβιδέο, την πρωτεύουσα της Ουρουγουάης, γεννιέται ένας νεανικός έρωτας, στα χρόνια που ξεσπά στην Ευρώπη ο πρώτος παγκόσμιος πόλεμος. Η κόρη ενός πανίσχυρου άνδρα της εποχής, του διοικητή της κεντρικής τράπεζας της χώρας, ερωτεύεται τον γιό μιας φτωχής ελληνίδας μετανάστριας από την Σάμο. Δύο νέα παιδιά που προέρχονται από διαφορετικούς και αντίθετους κόσμους, σμίγουν χωρίς να γνωρίζουν τι τους επιφυλάσσει η μοίρα. Ο πατέρας της κοπέλας, ένας αδίσταχτος τύπος που διψά για εξουσία και χρήμα, δεν διστάζει να τροφοδοτεί με όπλα , στην Ευρώπη, τόσο τους Γερμανούς όσο και Άγγλους και Γάλλους, παίζοντας το πιο επικίνδυνο παιχνίδι. Ως τόπο συνάντησης, για κάλυψη, με τους μυστικούς πράκτορες των αντιμαχομένων δυνάμεων, ο τραπεζίτης, επιλέγει μια λαϊκή ταβέρνα στο λιμάνι, εκεί που δουλεύει μαγείρισσα η ελληνίδα μετανάστρια μαζί με τον γιό της. Ποια θα είναι η μοίρα των δύο νέων στα χρόνια που θα ακολουθήσουν; Ίντριγκες, κατασκοπεία, σκοτεινοί τύποι που κυκλοφορούν την νύχτα στο λιμάνι, δολοφονίες κατασκόπων, πιέσεις και απειλές, θα μπορέσουν να εμποδίσουν τα δύο παιδιά να αγαπηθούν παράφορα; Η μεγάλη ανατροπή θα έρθει πολλά χρόνια αργότερα στο τέλος του δεύτερου παγκόσμιου πολέμου, όταν φθάνει κυνηγημένος στο Μοντεβιδέο ένας Γερμανός Ναζί, έχοντας μαζί του, κρυμμένο σε ένα ναυτικό σάκο το σχεδιάγραμμα ενός μυστικού όπλου το οποίο θέλουν να αποκτήσουν οι σύμμαχοι. Ο γιός της ελληνίδας μαγείρισσας από την Σάμο, χωρίς να το επιδιώξει θα έρθει αντιμέτωπος με τον Γερμανό Ναζί.

 • cover

  Μαύρο – κόκκινο ∙ κόκκινο – μαύρο. Μίσος – πάθος, πάθος – μίσος. Το φόντο ένα αδιέξοδο, οι σκέψεις ένα αδιέξοδο, η ζωή ένα αδιέξοδο. Θύτης ή θύμα όποιος – έστω για λίγο – φορά ένα ζευγάρι γόβες σε μια καταναλωτική κοινωνία που συνθλίβει ανθρώπους, αλλά λατρεύει ένα ζευγάρι κόκκινες γόβες…

 • cover

  Του Νικόλα του έχουν έρθει κάτι αναποδιές, αλλά βαστάει. Ξέρει πως πρέπει να αντέξει και έτσι πάει. Στο ενδιάμεσο μια μικρή φωτιά σιγοκαίει πίσω από την μεγάλη πλαστική οθόνη του υπολογιστή του. Όμως, οι πλαστικές οθόνες οδηγούν σε αληθινά συναισθήματα ή το αντίστροφο; Η ακατανόητη πραγματικότητα οδηγεί σε αληθοφανείς ουτοπίες ή το αντίστροφο;

 • cover

  Σε ένα όχι πολύ μακρινό μέλλον όπου οι γονιδιακές και όχι μόνο τροποποιήσεις είναι συνηθισμένες, ένας φιλόδοξος προγραμματιστής απολύεται εξαιτίας ενός λάθους. Όμως ο πρώην προϊστάμενος και φίλος του έχει να του προτείνει μία δουλειά. Να μεταφέρει πληροφορίες οι οποίες μπορούν να καταστρέψουν έναν ισχυρό αλλά και εκκεντρικό επιχειρηματία. Η μεταφορά όμως δεν θα γίνει με τους συνηθισμένους για την εποχή τρόπους αλλά με μία επέμβαση τροποποίησης που θα του επιτρέψει να τις δώσει στην παραλήπτρια μέσω σεξουαλικής επαφής. Εκείνος δέχεται αλλά σύντομα ανακαλύπτει πως τα πράγματα δεν είναι όπως φαίνονται...

 • cover

  ...είχε ξυπνήσει από κείνον τον εφιάλτη λουσμένος στον ιδρώτα κι έναν φόβο για κάποιο άσχημο γεγονός που ίσως συνέβαινε με πρωταγωνιστή τον ίδιο. Έβλεπε συχνά εφιάλτες, αλλά ποτέ πριν δεν είχε δει τον πατέρα του. Αυτό ήταν που τον παρακίνησε να ταξιδέψει ως την γενέτειρα του, μετά από τρία χρόνια, απ’ τον θάνατο του Τζων Κέρκλαντ. Το πρώτο πράγμα που έκανε, ήταν να επισκεφθεί τον τάφο του….. «Ήρθα! Όπως ήθελες…. Τώρα… πρέπει να πάω στο δενδρόσπιτο;» ρίγησε και ήξερε πως δεν ήταν απ’ το κρύο! Δεν ήθελε να πάει στο δενδρόσπιτο! Διαισθανόταν ότι κάτι άσχημο θα συνέβαινε εκεί! Όμως δεν έκανε τόσα χιλιόμετρα για να μιλάει σε μια ταφόπλακα! Γύρισε και μπήκε στο τζιπ του κι άναψε και καλοριφέρ μαζί με την μηχανή μήπως ζεστάνει λίγο το παγωμένο αίμα του. Αναστέναξε βαριά και ξεκίνησε για το πατρικό του, το οποίο ήταν χτισμένο στις όχθες του ποταμού Κριστίνα.

 • cover

  Ο Γκλεν, στα ογδόντα του χρόνια, ένιωθε τρελά ερωτευμένος με την νοσοκόμα του, Μάγκυ, αλλά καταλάβαινε ότι η ηλικία του, δεν του επέτρεπε να την πλησιάσει, όπως εκείνος λαχταρούσε και ότι στη δύση της ζωής του, θα ήταν βάρος στην προσωπική της ζωή. Μόνο μια λύση υπήρχε, για να απαλλαγεί απ’ την δυστυχία του… Ο Ρόμπιν, ήταν νέος, γοητευτικός και οι συν-θήκες τον έφεραν κοντά στη Μάγκυ… …όμως κάτι του συνέβαινε… Κάτι που δεν μπορούσε να το χωρέσει ο νους του…

 • cover

  Οι ιστορίες τεσσάρων γυναικών, μία για κάθε εποχή, οι δυσκολίες και ο διαφορετικός τρόπος που η κάθε μια τους γνωρίζει για να τις αντιμετωπίζει, με ένα ιδιαίτερο κοινό χαρακτηριστικό- μία καλή φίλη, θησαυρό.

 • cover

  Ένα ταξίδι στο φανταστικό κόσμο των βίντεο παιχνιδιών μέσα από τα μάτια του ίδιου του δημιουργού τους, ο οποίος αναζητά εντός τους τον παράδεισο που δεν μπορεί να του προσφέρει η ίδια η ζωή.

 • cover

  Η Μάρθα Στιούαρτ είναι μια συνταξιοδοτημένη λογίστρια που κάνει την διαδρομή μέχρι το καινούριο σπίτι που αγόρασε στο Κούμπερλαντ. Ένα ατύχημα όμως στην Άμαζον Χέβεν είναι αυτό που θα της αλλάξει την ζωή μία για πάντα. Ένα μυστηριώδες σπίτι εμφνίζεται από το πουθενά και η Μάρθα αποφασίζει να μείνει εκεί για λίγο. Μόνο μέχρι να περάσει κάποιος να την σώσει, τουλάχιστον έτσι λέει στον εαυτό της, μέχρι που ασυνήθιστα γεγονότα αρχίζουν να συμβαίνουν και που φτάνουν την Μάρθα στα όρια της. Ύστερα, το μόνο που έχει να κάνει είναι να επιλέξει. Μόνο να επιλέξει.

 • cover

  Δύο εναλλακτικές διαδρομές ενός ανήσυχου νέου, σε Η.Π.Α. και Ελλάδα του τέλους του 20ου αιώνα. Ο δρόμος για δόξα, πλούτη και οικογενειακή θαλπωρή αντιπαραβάλλεται με το μονοπάτι της πνευματικής ολοκλήρωσης.

 • cover

  Ο Κάραγγελ, Πρωτοσπαθάριος του Θρόνου της Ελρείσβα, επιστρέφει στη μεγάλη πόλη φέρνοντας νέα για τη γενοκτονία της Λευκής φυλής του από μια μαζική επίθεση Μελανών. Αποζητά εκδίκηση. Αλλά στην Ελρείσβα οι αποφάσεις δεν παίρνονται μόνο από εκείνον. Ούτε καν μόνο από τον Βασιληά. Ο Πρωτοσπαθάριος Κάραγγελ πρέπει να συνεννοηθεί με τον Παντοκρατορικό Επόπτη Ευρύμαχο Νάλφερ, που βρίσκεται εκεί, κυρίως, για να ελέγχει τα ορυχεία ενέργειας της περιοχής. Οι Παντοκρατορικοί αποδεικνύονται πρόθυμοι να βοηθήσουν τον Κάραγγελ στον αγώνα του για εκδίκηση εναντίον των Μελανών, αλλά τα όπλα που φέρνουν είναι τόσο καταστροφικά που κάνουν ακόμα και τον Πρωτοσπαθάριο να προβληματιστεί σχετικά με τις μεθόδους τους. Και ποια μπορεί να είναι τα κίνητρά τους για τη βοήθεια που του προσφέρουν; Το ένα χωριό Μελανών μετά το άλλο αφανίζεται, μέσα στις καυτές ερήμους της Αρβήντλια, καθώς η εκστρατεία των Παντοκρατορικών ταξιδεύει σαν λαίλαπα ολέθρου. Ταυτόχρονα, ο Ανδρόνικος, Πρίγκιπας της Επανάστασης, η Ιωάννα η Μαύρη Δράκαινα, και άλλοι επαναστάτες σύντροφοί τους έρχονται προς την Αρβήντλια μέσω μιας διαστασιακής διόδου στη Σάρντλι. Αλλά δεν γνωρίζουν ακόμα τίποτα για την καταστροφή που ο Πρωτοσπαθάριος του Θρόνου της Ελρείσβα και οι Παντοκρατορικοί σύμμαχοί του έχουν εξαπολύσει εναντίον των Μελανών φυλών. Στόχος των επαναστατών είναι η αποκωδικοποίηση ενός μυστηριώδους μηνύματος που, αν οι υποψίες τους είναι σωστές, θα αλλάξει τα πάντα για την Επανάσταση και για την Παντοκρατορία σ’όλο το Γνωστό Σύμπαν...

 • cover

  O ήλιος έκανε την τελευταία του βουτιά πέρα στον ορίζοντα. Η Κλεοπάτρα καθισμένη στο βραχάκι της παραλίας με το βλέμμα καρφωμένο στα βότσαλα, παρακολουθούσε τον αφρό των κυμάτων και αφουγκραζόταν το φλοίσβο που δημιουργούσε μια αρμονική μελωδία και βοηθούσε την αναπόληση και την αντίστροφη μέτρηση του χρόνου…

 • cover

  Σε ένα παγκοσμιοποιημένο σύστημα όπου οι αχόρταγες δυνάμεις επικρατούν και η πλειοψηφία του πληθυσμού ανίσχυρη υποφέρει, κάποιες εξωγήινες δυνάμεις πολύ ισχυρότερες απ'όσο έχουν ποτέ φανταστεί οι ισχυρότεροι αυτού του πλανήτη, επεμβαίνουν. Όχι μόνο για την διάσωση των μαζών αλλά και για την διάσωση του ίδιου του πλανήτη. Όχι μόνο για την εκκαθάριση του πλανήτη από τα εγκληματικά στοιχεία αλλά και την επανεκπαίδευση του λαού στην αυτοκαθοδήγηση του. Η παρακμή στη γη, σε όλα τα επίπεδα έχει ανιχνευθεί και το “Δίκαιο του Σύμπαντος” επεμβαίνει. Ο πλανήτης γη είναι ένας πλανήτης που πρέπει να προστατευτεί πάση θυσία. Ο δραματικός και αναπόφευκτος τρόπος δράσης των πλασμάτων στη γη, επανακαθορίζει σε όλα τα επίπεδα την δραστηριότητα της ανθρωπότητας και την αφήνει τελικά ελεύθερη, να διαγράψει το τελικό πεπρωμένο της.

 • cover

  Το βιβλίο αυτό αναφέρεται για ένα παιδί που δέχεται μπούλινκ καθημερινά, εξιστορεί της περιπέτειές του κ.α

 • cover

  Οι Σταθμοί του Οδυσσέα είναι το δεύτερο βιβλίο της σειράς: Ομηρική Πολιτεία: Ομηρικά Έπη Ελληνική Μυθολογία Σύγχρονη πολιτική φιλοσοφική, κοινωνική και αυτογνωστική ερμηνεία. Ακολούθησα την συμβουλή του και την… ΑΝΑΚΕΦΑΛΑΙΩΣΑ. Οι αλκίνοες σκέψεις των ενάρετων ανθρώπων μαζί με τα διαδικτυακά γρήγορα πλοία των Φαιάκων, αυτά που δεν χρειάζονται τιμόνι για να βλέπουν στο σκοτάδι, με εξετάσανε, με ακούσανε προσεκτικά και με στείλανε στην Ιθάκη με ΔΩΡΑ πολλά. Έτσι έφθασα στο νησί που αγαπώ τόσο πολύ και σε μια Πολιτεία Μυθική,την Ομηρική. Αυτή είναι η ιστορία μου… Αγόρευση το νησί των Φαιάκων του διηνεκούς διαδικτύου 2008 στην εναργή πλευρά του Ομηρικού Απείρου Αγόρευση το νησί των Φαιάκων , Ομηρικά Έπη, Ομηρική Πολιτεία

 • cover

  Ο Γεράρδος, παλιός καπετάνιος στο Πορφυρό Κενό, ο Σέλιρ’χοκ, μάγος του τάγματος των Διαλογιστών, και ο Προαιρέσιος, Απολλώνιος ευγενής και δεινός πιλότος, έχουν αναλάβει μια επικίνδυνη αποστολή για την Επανάσταση: την αναζήτηση μιας αρχαίας, χαμένης πόλης στην παγωμένη διάσταση Ταρασμάλθη. Αλλά, προτού ταξιδέψουν εκεί, χρειάζονται έναν οδηγό: μια γυναίκα που έχει οργανώσει και παλιότερα αποστολές στην Ταρασμάλθη, ξεκινώντας από τις πλωτές ηπείρους της Υπερυδάτιας. Και οι Υπερασπιστές της Παντοκράτειρας, όμως, δείχνουν ενδιαφέρον για την αρχέγονη μεγαλούπολη που κρύβεται κάτω από τους πάγους της Ταρασμάλθης· στέλνουν τον Ελπιδοφόρο, πρώην στρατιωτικό της Συμπαντικής Παντοκρατορίας, τη Φενίλδα’σαρ, μάγισσα του τάγματος των Ερευνητών, και άλλους πράκτορές τους ώστε να βρουν και να καταστρέψουν, στην παγωμένη διάσταση, εκείνο που αισθάνονται πως τους απειλεί.

 • cover

  Πρόκειται για την πρώτη ιστορία ενός ιδιωτικού ντετέκτιβ που κινείται στην Αθήνα της δεκαετίας του ’80 και ονομάζεται Αγάπιος Λερίδης. Στην πράξη, όπως θα αποκαλυφθεί σε επόμενα βιβλία – αν βέβαια γραφούν – πρόκειται για έναν μυστικό αστυνομικό που δρά κατόπιν ειδικής συμφωνίας στη βάση ενός πιλοτικού σχεδίου της Ελληνικής Αστυνομίας. Με τον τρόπο αυτό, απολαμβάνει ευελιξίας στη δράση του και ελευθερίας στις μεθόδους του άγνωστες για τους συμβατικούς αστυνομικούς. Ενας απο αυτούς, ο Αστυνόμος Πέτρος Σαββίδης είναι ο σύνδεσμός του με την υπηρεσία αλλά και προσωπικός του φίλος. Η παρούσα ιστορία, είναι ένα αστυνομικοπολιτικό θρίλλερ που πραγματεύεται μιαν απόπειρα κλοπής ενός απο τα συμβολικότερα ευρήματα της αρχαιολογικής ανασκαφής στη χώρα μας, απο ένα διεθνές κύκλωμα λαθρεμπόρων που δρά για λογαριασμό ενός βαθύπλουτου Αμερικανοσκοπιανού, σε συνεργασία με Ελληνες κακοποιούς και έμεση ή άμεση συνέργεια Ελλήνων Πολιτικών.

 • cover

  Μυθιστόρημα επιστημονικής φαντασίας βασισμένο σε σύγχρονες "θεωρίες συνωμοσίας" με αλληγορίες ως προς την προέλευση και την διαδρομή τού ανθρώπου στον κόσμο.

 • cover

  Ο δεύτερος και τελευταίος τόμος. Ο Έκτορας και η συντροφιά του, έχοντας στην κατοχή τους το Σπαθί της Λϋκης ψάχνουν συμμάχους στον πόλεμο εναντίον του Ζακχαέρ Ντων και των Εφτά Ιερέων. Θα βιώσουν τις αλλαγές στον κόσμο των Ανθρώπων, θα γνωρίσουν μαγεία άλλοτε κρυμμένη, θα αντιμετωπίσουν το σκότος γύρω και μέσα στις κοινωνίες του κόσμου.

 • cover

  Ο Ζακχαέρ Ντων, ένας βασιλιάς του αρχαίου κόσμου, φοβόταν όσο τίποτε άλλο τον θάνατο. Αφιέρωσε ολόκληρη την ζωή του ψάχνοντας τρόπο να τον νικήσει. Στο νεκροκρέβατό του, πέρασε αυτήν την αποστολή στους εφτά γιους του και εκείνοι με την σειρά τους στους πρωτότοκους τους. Έτσι, δημιουργήθηκε το Τάγμα των Εφτά Ιερέων, οι οποίοι, τελικά, ανακάλυψαν τρόπο να νεκραναστήσουν τον βασιλιά και να γίνουν αθάνατοι οι ίδιοι. Οι Μάγοι όμως, έχοντας προβλέψει την έλευση του σκοτεινού άρχοντα, σφυρηλάτησαν το Σπαθί της Λύκης, στις φλόγες του Μάρντουκ Σίρους και έχρισαν μια γενιά Ανθρώπων άξια να χρησιμοποιήσει το όπλο. Ο Έκτορας, τελευταίος της εκλεκτής γενιάς, μαζί με τον μάγο που τον ανάθρεψε, μια Αμαζόνα και δύο πολεμιστές, ξεκινάνε μια εκστρατεία εναντίον του Ζακχαέρ Ντων, των Εφτά Ιερέων και του στρατού τους.

 • cover

  Ο Ιάσονας, παιδί Κυπρίων που ζουν στην Αμερική ταξιδεύει στην Κύπρο για να γνωρίσει τον παππού του και να περάσει τις διακοπές του. Στο αεροπλάνο συναντά τη Μόιρα, ένα όμορφο και συνάμα παράξενο κορίτσι που του δανείζει ένα βιβλίο με ένα παράξενο εξώφυλλο και ένα παράξενο τίτλο: "Στη Χώρα των Σοφών". Από αυτό το σημείο ξεκινά ένα περίεργο ταξίδι ανάμεσα σε δύο κόσμους, δύο κόσμους που γίνονται ένα για να χωρίσουν ξανά, καθώς ο Ιάσονας βρίσκεται μπλεγμένος σε μια ιστορία που πάει χρόνια πίσω...

 • cover

  Ο Πρίγκιπας Ανδρόνικος επιστρέφει στην πατρίδα του, την Απολλώνια, όπου σύντομα ανακαλύπτει ότι τα πράγματα δεν είναι όπως τα είχε αφήσει. Κάποια μυστηριώδης, σκοτεινή οργάνωση έχει απλώσει τα δίχτυα της μέσα στο Βασίλειο, και φημολογείται, ψιθυριστά, ότι ακόμα κι ο αδελφός του Ανδρόνικου, ο Πρίγκιπας Λούσιος, είναι αναμιγμένος σ’αυτήν. Ο Ανδρόνικος θα βρεθεί σε εξαιρετικά δύσκολη θέση, και θα χρειαστεί να ζητήσει βοήθεια ακόμα κι από τους επαναστάτες άλλων διαστάσεων· διότι μέσα στην ίδια του την πατρίδα κανένας δεν φαίνεται πλέον να μπορεί να θεωρηθεί αξιόπιστος… Εν τω μεταξύ, οι δυνάμεις της Παντοκράτειρας έρχονται από το Βόρειο Μέτωπο, φέρνοντας έναν από τους πιο καταστροφικούς πολέμους στο Γνωστό Σύμπαν· ενώ από τα νότια της διάστασης τερατουργήματα επιτίθενται από την Απολεσθείσα Γη, μαστίζοντας το Βασίλειο σαν προαιώνια κατάρα. Στην Απολλώνια, μια από καιρό πολιορκημένη διάσταση, τα πράγματα έχουν αρχίσει να ξεφεύγουν από τον έλεγχο…

 • cover

  Το μόνο που μου μένει να κάνω εγώ είναι να γράψω και την δική μου απολογία, να την έχω έτοιμη πριν παραδοθώ στις Ελληνικές Αρχές στην πρεσβεία του Μπουένος Άιρες. Όσο ποιο γρήγορα γίνεται μάλιστα, πριν καταλάβουν ότι δεν έχω πλέον την αποκλειστική πρόσβαση στο αρχείο του Λαφανουί. Έτσι ίσως μπορέσω να διαπραγματευτώ την απαλλαγή του Φωτεινού από τις κατηγορίες που του φόρτωσαν, την απαλλαγή σου Πόλυ από αυτές που θα σου φορτώσουν και πριν πεθάνει από την δίψα εκείνο το κορίτσι, κλεισμένη τόσες μέρες σε εκείνο το κρυφό δωμάτιο στη Κέρκυρα. Μόνο θα ήθελα να ξέρεις Πόλυ, πόσο λυπάμαι για την τροπή που πήραν τα πράγματα με τον Φαίδωνα. Κάτι τέτοιο δεν το περιμέναμε πέρσι, πριν από την εξαφάνισή μου από την Αθήνα, όταν σχεδιάζαμε μαζί τις κινήσεις μας στην τελευταία μας συνάντηση.» Ακριβώς εκείνη τη στιγμή η Ρομφαία ξαναζωντάνεψε την ιστοσελίδα της Διεθνούς Ένωσης Ιστορικών Τέχνης, στέλνοντας το ένα γράμμα να ακολουθεί με μεγάλη καθυστέρηση το προηγούμενο, για να σχηματιστούν στο τέλος οι παρακάτω λέξεις: Υπάρχει κανείς εκεί έξω να με ακούει; Ένα σύγχρονο πολιτικό θρίλερ σε αφήγηση δεύτερου πρσώπου πάνω στον φόβο. Τον φόβο που πουλάει η προληπτική ιατρική.

  Για τα σχόλιά σας (ή για να ακούσετε τις μουσικές στο κείμενο): http://to-f-tou-fovou.blogspot.gr/

 • cover

  Η Αγγελική, μια φίλη της Παντοκράτειρας, βρίσκεται δολοφονημένη στη σουίτα ενός ξενοδοχείου, με μυστηριώδεις τομές επάνω στο σώμα της. Ο εραστής της, Ταγματάρχης Στίβεν Νέλκος, παρότι ήταν μαζί της εκείνη τη βραδιά, μοιάζει να έχει πλήρη άγνοια του τι συνέβη. Και οι άνθρωποι της Παντοκράτειρας δεν καταφέρνουν να ανακαλύψουν τίποτα. Η Ρία-Μία, η Αρχιέρεια του Κρόνου, προτείνει στην Παντοκράτειρα έναν ιδιωτικό ερευνητή, τον Φέλιξ Χάρλω, ο οποίος ίσως θα μπορούσε να βρει τον δολοφόνο. Ωστόσο, ακόμα κι αυτός σύντομα θα συνειδητοποιήσει πως η περίπτωση είναι εξαιρετικά περίπλοκη και δυσεπίλυτη, και οι δυνάμεις που είναι αναμιγμένες ξεπερνούν τη δικαιοδοσία του αλλά και τις ικανότητες του μυαλού του...

 • cover

  «Το άγνωστο μοντέλο του Ρενουάρ», είναι μια νουβέλα που αναφέρεται και υμνεί την γυναικεία ομορφιά, καθώς και τον παθιασμένο έρωτα τριών ανδρών σε τρεις διαφορετικές εποχές, που ερωτεύθηκαν με πάθος τρεις διαφορετικές γυναίκες που έμοιαζαν καταπληκτικά με τον πίνακα. Η Ιστορία ξεκινά στις αρχές του 1900 στην Βαρσοβία, για να συνεχισθεί στο Παρίσι στην διάρκεια του μεσοπολέμου, θα μεταφερθεί στην Αθήνα του 1939, λίγους μήνες πριν ξεσπάσει ο δεύτερος παγκόσμιος πόλεμος και από εκεί στο Βερολίνο με την άνοδο του ναζισμού και την λαίλαπα του πολέμου. Όμως η ιστορία συνεχίζεται την ίδια περίοδο και στην Αλεξάνδρεια, με τον μυστικό πόλεμο των κατασκόπων στον οποίον εμπλέκονται και Έλληνες ναυτικοί. Στην Αλεξάνδρεια δίνεται και μια εικόνα από τον ελληνισμό της Αιγύπτου, μέσα από τις φτωχογειτονιές αλλά και τα αριστοκρατικά σπίτια, των Ελλήνων εκείνης της εποχής, οι οποίοι ζουν στον δικό τους μικρόκοσμο χωρίς να δείχνουν να ενδιαφέρονται για τα όσα συντελούνται γύρω τους. Σε όλη αυτή την πορεία του χρόνου, και μέσα από συνταρακτικά γεγονότα, η ομορφιά της ξανθιάς καλλονής του πορτρέτου, κυριαρχεί και καθορίζει την ζωή των τριών ανδρών, οι οποίοι κάτω από πολύ δραματικές συνθήκες, και με κίνδυνο την ζωή τους, ερωτεύονται τρεις διαφορετικές γυναίκες που μοιάζουν καταπληκτικά με εκείνη την κοπέλα που ζωγράφισε κάποτε στο Παρίσι ο Ρενουάρ. Η ιστορία θα συνεχισθεί μέχρι την εποχή μας και κλείνει σε ένα παραθαλάσσιο χωριουδάκι της Κύπρου.

 • cover

  Ένας εξερευνητής από την Απολλώνια έχει χαθεί στο Πορφυρό Κενό, ακολουθώντας τα ξεχασμένα ίχνη για κάποιο πιθανό απομεινάρι από τον Ενιαίο Κόσμο – κάτι που και η Παντοκράτειρα πολύ πιθανόν να θέλει να πάρει στα χέρια της. Ο Ανδρόνικος, ο Πρίγκιπας της Επανάστασης, προσπαθεί να προλάβει ένα τέτοιο ενδεχόμενο, και να ξαναβρεί τον χαμένο εξερευνητή. Στέλνει την Ιωάννα, τη Μαύρη Δράκαινα, και τον Σέλιρ’χοκ, έναν μάγο του τάγματος των Διαλογιστών, στην Άκρη, μια πόλη εκεί όπου το σύμπαν τελειώνει και το Πορφυρό Κενό απλώνεται, γεμάτο Αιωρούμενες Νήσους, Ανέμους, και ανείπωτα όντα. Στην Άκρη, η Ιωάννα και ο Σέλιρ’χοκ θα βρουν συμμάχους – έναν καπετάνιο του Κενού, μια Ανεμοσκόπο, έναν μονόφθαλμο κυνηγημένο άντρα – και θα ταξιδέψουν στα βάθη του Πορφυρού Κενού, σφυροκοπημένοι από Ανέμους… και με έναν από τους πιο επικίνδυνους πράκτορες της Παντοκράτειρας στο κατόπι τους.

 • cover

  Η Άννα, μια ευαίσθητη κοπέλα που σπουδάζει στη Θεσσαλονίκη, έρχεται αντιμέτωπη με τις ανησυχίες, τους προβληματισμούς και τις αγωνίες του νεανικού έρωτα. Στο δύσβατο αυτό μονοπάτι, έχει τη συντροφιά των αχώριστων φιλενάδων της, που τη συνοδεύουν στο απρόβλεπτο ταξίδι των πρώτων ετών της ανεξαρτησίας και της ενηλικίωσης. Ένα ανθρώπινο μυθιστόρημα για τον έρωτα, τη φιλία, την προσμονή και τη φοιτητική ζωή. 

 • cover

  Μπορεί κανείς να φαντασιωθεί κάτι, ώστε αυτό να του παρουσιαστεί; Κι αν ναι, μπορεί από την αρχή να εκτιμήσει τις συνέπειες; …Πόσο μάλλον όταν αυτές είναι αντιστρόφως ανάλογες σε μέγεθος με την ηλικία του… Δύο ιστορίες εκτυλίσσονται, στον ίδιο τόπο – σε μία παραλλαγμένη εκδοχή της Αμοργού. Η πρώτη είναι η αιτία, η αρχή – η δεύτερη η συνέπεια. Δύο ήρωες, ένας τόπος… Και ο συνδετικός κρίκος αυτών, έρχεται από τα βάθη των αιώνων, από τις απαρχές της ιστορίας – και θα παραμείνει μετά το πέρας αυτής, αν επαληθευτούν οι γραφές! «…πότε τρομακτικός, να καραδοκεί στη γωνία του δρόμου… Πότε γλυκός και προσιτός, και… πώς να το πω… ανθρώπινος… Γλυκός και αρρενωπός ταυτόχρονα.» Στην άκρη των βράχων στέκεται και ατενίζει τον κόσμο, σαν το απόκοσμο αερικό, τα μαύρα μαλλιά να πλαταγιάζουν στους ώμους, σαν ξεσκισμένα κουρέλια, σαν μαύρα φτερά.

 • cover

  «Μην θλίβεσαι, Ορφέα… Είναι στην αγκαλιά του Κυρίου… Είναι μαζί με τον Υιό μου, απολαμβάνει την αιώνιο ζωή…» Για τον Ορφέα, ή αλλιώς αδελφό-Χριστόδουλο, εκείνη η νύχτα της παραμονής της εορτής των Εισοδίων της Παναγίας, είχε στιγματίσει ολόκληρη τη μετέπειτα ζωή του, όταν από δικό του σφάλμα αφάνισε την οικογένειά του. Μόνο η παρουσία και τα ζεστά λόγια της ίδιας της Παναγίας τον στήριξαν – γι’ αυτό και αφιέρωσε την υπόλοιπη ζωή του στις υπηρεσίες της, στη Μονή προς τιμήν της, στους πρόποδες του βουνού του νησιού. Η χριστιανική πίστη και το μήνυμα της αγάπης του Ιησού είναι ο μοναδικός λόγος ύπαρξης και εξιλέωσης για εκείνον. Μέχρι που ένας επισκέπτης μοναχός, από το Άγιο Όρος καταφθάνει στη μονή, έτοιμος να ανατρέψει τη μοναδική του αλήθεια και να θέσει την πίστη του υπό αμφισβήτηση με τη βέβηλη θεώρησή του. Μία βλάσφημη και σκοτεινή ιστορία που διαδραματίζεται χειμώνα, σε ένα χριστιανικό μοναστήρι ενός ελληνικού νησιού.