• cover

  Bradley is a little boy who, along with his friends, his dog, and his twin sisters, gets involved in the most incredible adventures. Their bad classmates “the trolls” get in their way. New things happen to his friends and family and so all the children grow up together and every time they discover and learn new things.

 • cover

  Ο BRADLEY ΚΑΙ Η ΠΑΡΕΑ ΤΟΥ Ο Bradley είναι ένα μικρό αγόρι που μαζί με τους φίλους του, τον σκυλάκο του, και τις τρίδυμες αδερφές του όλο μπλέκουν στις πιο απίθανες περιπέτειες. Οι κακοί συμμαθητές τους οι τρολς μπαίνουν στο δρόμο τους. Νέα πράγματα συμβαίνουν στους φίλους και την οικογένεια του και έτσι όλα τα παιδιά μαζί μεγαλώνουν παρέα και κάθε φορά ανακαλύπτουν και γνωρίζουν καινούρια πράγματα.

 • cover

  Ο Ντέ μας ξεναγεί στο κόσμο των χρωμάτων και αρωμάτων! Έχει πολλούς φίλους, όπου τραγουδούν και χορεύουν συνεχώς! Μετρούν από το ένα ως το έξι και θέλουν να πάνε στο σχολείο! Κολυμπούν σε λίμνες και έχουν φτερά! Είστε έτοιμοι να ταξιδέψετε μαζί του, σε μαγικά όνειρα; Ελάτε λοιπόν, να γνωρίσετε τους φίλους του!

 • cover

  Η πανδημία του κορονοϊού ταλαιπώρησε πολύ την ανθρωπότητα η οποία μέτρησε πολλά θύματα. Ανέδειξε κι ένα μεγάλο θέμα σχετικό με τη διάδοσή της, το οποίο επισημαίνει ο Καραγκιόζης στο παραμύθι «ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΚΙ ΕΝΑΝ ΚΑΙΡΟ Ο ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΗΣ ΜΙΛΗΣΕ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΟΡΟΝΟ'Ι'Ο». Αυτό ήταν η ανάπτυξη της ευθύνης του καθένα απέναντι στους συνανθρώπους του για να απολαμβάνουν όλοι το πολύτιμο αγαθό της υγείας και της ζωής.

 • cover

  Το παραμύθι «Η παντοκρατορία του κορονοΪού» γράφτηκε κατά τη διάρκεια της πανδημίας του κορονοΪού από το Μάρτιο ως το Μάιο του 2020. Τότε επιβλήθηκαν αυστηρά περιοριστικά μέτρα. Το μήνυμα που κυριαρχούσε παντού ήταν η φράση «Μένουμε σπίτι». Κοινός στόχος όλων ήταν η επιτυχής αντιμετώπιση της πανδημίας στη χώρα μας.

 • cover

  Ο Βασιλιάς Τρόμος ζηλεύει τους ευτυχισμένους κατοίκους του χωριού της Μελωδίας και ζητά να τους υποτάξει με την βοήθεια τριών Μάγων και να σπείρει τον φόβο και την δυστυχία στο χαρούμενο χωριό τους . Θα τα καταφέρει άραγε;

 • cover

  ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΑΠΟ ΤΟ ΣΥΓΓΡΑΦΕΑ Η σχέση μου με τη θάλασσα είναι λίγο παρά-ξενη καθώς ελάχιστη επαφή εντός των υδάτων έχω μαζί της ένεκα όταν παιδί κινδύνεψα να πνιγώ, όμως μαζί της δέθηκα εφ όρου ζωής με μια αγάπη μαγική που με έκανε να την υμνή-σω γράφοντας διηγήματα και βιβλία περιγρά-φοντας την και δοξάζοντας την. Καθώς εργάστηκα πέντε χρόνια σε ποντοπόρα πλοία την έζησα και την γνώρισα ευρέως, αλ-λά καθώς επίσης έζησα πολλές δεκαετίες στο χωριό μου μια σταλιά δίπλα στη θάλασσα. Δεν την βίωσα κολυμπώντας σ αυτήν αλλά ταξιδεύοντας πάνω σ αυτήν, όργωσα όλες τις θάλασσες και τους ωκεανούς της γης, γνώρισα πολλά μυστικά της, είδα τον αδυσώπητο θυμό της που πολλές φορές θέλησε να μας βουλιά-ξει στα βαθιά νερά της, αλλά που εγώ δόξα τω Θεώ, την σκαπουλάριζα όλες τις φορές. Λένε πως τη θάλασσα τον πρώτο καιρό δεν την αντέχει κανείς, αλλά όταν κάποια χρόνια περάσουν, δημιουργείται μια σχέση άρρηκτης αγάπης και έρωτος, και κανείς πλέον ναυτικός δεν μπορεί δίχα της. Έτσι νάμαι εγώ μετά που ξεμπαρκάρισα, και θέλοντας να κρατήσω μια θεωρητική σχέση μαζί της, γράφω και φανερώνω πολλά μυστι-κά της σε όσους δεν γνωρίζουν. Έτσι λοιπόν, σε αυτό το βιβλίο μου, γράφω για όσους καλούς ψαράδες έτυχε να γνωρίσω, πε-ριγράφοντας κάποιες περιπέτειες τους με τον γενικό τίτλο «ΟΙ ΑΛΙΕΙΣ, παραμύθια για τους ψαράδες»

 • cover

  Η διαφορετικότητα του καθενός μας, μας κάνει να είμαστε τόσο ξεχωριστοί και να χαράζουμε τα δικά μας μονοπάτια στη ζωή ...Άλλωστε εκεί κρύβεται όλη η λάμψη ,η γοητεία και η μαγεία ! Γιατί το μυστικό της επιτυχίας στη ζωή, είναι να είσαι διαφορετικός από τους άλλους...και όχι αντίγραφο ,μιμητής και φερέφωνο ...

 • cover

  Παραμύθι για την περίοδο της πανδημίας του Κορονοϊού .

 • cover

  Η Ειρηνούλα ένα κοριτσάκι που δεν βλέπει, αλλά νιώθει αγαπά και αισθάνεται το λυπηρό φτερούγισμα της πεταλούδας. Μεταξύ τους αναπτύσσεται η αγάπη η συναίσθηση και στο τέλος η χαρά!!

 • cover

  Μια εύθυμη εκδοχή για το πως ξεκίνησε η πανδημία του κορωνοϊού.

 • cover

  Ένα παραμύθι για τα παιδιά για τον κορονο- ιό, που μεταφέρει μηνύματα, αντιμετώπισης, με σύνεση, καθαριότητα και τον εγκλεισμό στο σπίτι , αφιερωμένο σε όλα τα παιδιά, με αγάπη που βρέθηκαν αντιμέτωπα με τον ιό!!

 • cover

  Ο Armadillo Greco σας συστήνεται με τη δημιουργία του πρώτου του παιδικού βιβλίο με τίτλο “Ο δρόμος του Βασιλιά”. Το βιβλίο αυτό έχει ως σκοπό την εκμάθηση, με ένα παραστατικό τρόπο, του σωστού τρόπου διάβασης του δρόμου. Μεταφερόμαστε στη ζούγκλα και συναντάμε το Βασιλιά Ινκόσι να ψάχνει τρόπο να διασχίζει με ασφάλεια ένα φαράγγι που χρησιμοποιούν συνέχεια κοπάδια βούβαλων… Διάφοροι θα προσφέρουν τις υπηρεσίες τους για να τον διδάξουν, αλλά η πιο χρήσιμη βοήθεια θα έρθει από μια απρόβλεπτη πηγή…

 • cover

  Μία φορά και έναν καιρό σε ένα μακρινό χωριό ζούσε μαζί με τους γονείς του και τον μεγάλο του αδερφό, ένα μικρό αγοράκι που το έλεγαν Δυσσέα. Ο Δυσσέας αγαπούσε πάρα πολύ τα ζώα και όταν μεγαλώσει ήθελε να γίνει κτηνίατρος για να τα φροντίζει...

 • cover

  η :Το ιπποποταμάκι με το σορτσάκι Το μικρό ιπποποταμάκι στο νερό παίζει και γελά πλατσουρίζει με τα νερά… Ένα ψαράκι το ακουμπά, μα θυμάται την μαμά… Ένα παραμύθι, για την σεξουαλική παρενόχληση με διεισδυτικό όμορφο τρόπο… Τα παιδιά από την ηλικία των τεσσάρων ετών , μπορούν να καταλάβουν το << καλό άγγιγμα >> από το << κακό άγγιγμα >> … Το καλό άγγιγμα είναι αυτό που μας γεμίζει χαρά και αγάπη , αυτό που μας κάνει να νιώθουμε λυπημένοι αναστατωμένοι… Τέτοια αγγίγματα στα <<ιδιωτικά μέρη >> του σώματος από κάποιο άλλο άτομο… Είναι σημαντικό να μιλησουμε στο παιδί , για τα <<ιδιωτικά μέρη>> και ότι κανένας δεν επιτρέπεται να αγγίξεις!! Αυτό μπορεί να τεθεί στο παιδί ως κανόνας και να λέει:<<Όχι>> Το παραμύθι με τρόπο διασκεδαστικό οδηγεί το παιδί στην μάθηση να λέει :<<ΟΧΙ>, ένα παραμύθι βοηθός για τους γονείς να οδηγήσουν με ομαλό τρόπο στην μάθηση και αυτοπροστασία του!!!

 • cover

  Το ευγενικό κοτοπουλάκι!! Μόλις βγήκε απ’ το αυγό είπε ευχαριστώ!! Είμαι κοτοπουλάκι ευγενικό Είμαι κοτοπουλάκι Κο-κο-κο… Και κοιτάζω τον ουρανό . Και λέω στον Θεό ευχαριστώ… Το κοτοπουλάκι δίνει μαθήματα συμπεριφοράς , δίνοντας τα δικά του μηνύματα , με τον δικό του ξεχωριστό τρόπο, Κο-κο-κο..

 • cover

  Πασχαλίτσα -Λίτσα -Η πασχαλίτσα-Λίτσα το Πάσχα αγαπάει … -Τα λουλούδια χαιρετάει. -Και πάντα πάει κοντά, στην Πασχαλιά να της μιλάει να ακούει για τον Χριστό.. -Όταν η Πασχαλιά μιλάει για τον Χριστό, τα ανθάκια της ανθίζουν και τον χώρο με άρωμα γεμίζουν … - Όταν η Πασχαλιά μιλάει για τον Χριστό,το πρόσωπο της γίνεται λαμπερό…

 • cover

  Η γελαστή Αποκριά… -Η γελαστή Αποκριά με Ελληνική καρδιά, με έθιμα λαϊκά , φόρεσε το όμορφο χαμόγελό της , έβαλε την παρδαλή στολή της , πήρε το άρμα της, το στόλισε με χρώματα, αγάπη και χαρά και ήρθε παιδιά. Οι Κουδουνάτοι, Κορδελάτοι, Φουστανελάτοι, στους δρόμους βγήκαν να’ τοι… Και άλλοι μεταμφιεσμένοι με μουντζουναριές καλυμμένοι …χορεύουν όλοι μαζί … Με το τέρας της Χάρμαινας ,από την αγάπη να χαμογελάει… Και άλλοι να κάνουν :Χα… για τον Χάσκαρη παιδιά… -Και οι βρακάδες , τσολιάδες, απ’ την Χίο μασκαράδες , χορεύουν το : <Ταλίμι > Όλη γύρω απ’ το Γαϊτανάκι , με κέφι και μεράκι, στην Ελλάδα την χώρα του κεφιού … Μέσα από την Ανάγνωση του παραμυθιού: η γελαστή Αποκριά, στα πλαίσια της Φιλαναγνωσίας θα παρασύρει, τα παιδιά, στο χορό και στο παιχνίδι ,μαθαίνοντας ταυτόχρονα μέσα από αυτά τα έθιμα της Λαϊκής μας παράδοσης!!

 • cover

  Όλοι με διώχνουν……. -Η γιαγιά το ξέρει αυτό; Πρέπει να της το δείξεις είπε η Λίνα, για να σε βοηθήσει. Όταν έχουμε πρόβλημα το δείχνουμε και δεν κρυβόμαστε να κλαίμε μόνοι μας. -Πώς να το δείξω; Η γιαγιά δεν γνωρίζει την γλώσσα των ζώων είπε το κοκοράκι. -Η γιαγιά όμως γνωρίζει την γλώσσα της αγάπης, του απάντησε η γάτα…

 • cover

  Η νεραΐδα της χαράς στον κόσμο των ονείρων ταξιδεύει την <τυφλή> Φιλομήλα… Για την Φιλομήλα τα όνειρα , είναι η χαρά της , γιατί ζει με όμορφες εικόνες, μαθαίνοντας τον κόσμο μέσα από αυτόν , βγαίνοντας απ' το σκοτάδι.. Ένα παραμύθι με χαρά αγάπη συναισθήματα, ενσυναίσθηση …

 • cover

  Ένας απλός περίπατος, του λαγού και της χελώνας με έντονα συναισθήματα χαράς, αλληλοβοήθειας αγάπης , η ενσυναίσθηση έντονα αναπτυγμένη , ο πόνος του λαγού έκανε την χελώνα να βγάλει τα φτερά της αγάπης…

 • cover

  Η Αριάδνη κοριτσάκι τυφλό , μοιράζεται αγάπη και συναισθήματα με τον σκύλο οδηγό της... Και οι δυο μαθαίνουν πια ότι ο πόνος όταν μοιράζεται περνά... Μηνύματα :H ενσυναίσθηση αναπτύσσεται σε όλο το παραμύθι και η αγάπη κυριαρχεί.

 • cover

  Η ιστορία μας ξεκινάει από ένα χωριουδάκι το Groowsville, όπου η Τίγκη και ο Όσβαλντ τα δύο αδερφάκια και ο φίλος τους Όλιβερ ζούνε κάτω από την προστασία του παππού τους και μάγου Χάρτ. Ο Χάρτ τον περισσότερο χρόνο του τον περνάει στην μεγάλη του βιβλιοθήκη, ανακατεύοντας μάγια, ξόρκια και παλιούς πάπυρους. Στο πλάι του η πιστή του Νεραΐδα και σύμβουλος του Λί. Ο Χάρτ μια μέρα ειδοποιεί τα εγγονάκια του για να τους μιλήσει για τούς άπληστους γονείς τούς. Την συζήτηση ακούει κατά λάθος ο Όλιβερ και χωρίς να υπάρχει αρκετός χρόνος τα παιδιά βρίσκονται μέσα σε μια σκουληκότρυπα, ξεκινώντας το ταξίδι τους σε έναν παραμυθένιο και μαγευτικό κόσμο. Στην πορεία της διαδρομής τους , η Τίγκη μαζεύει 10 χαρτάκια ( είναι οι 10 δοκιμασίες που θα δοκιμάσουν την αγνότητα της καρδίας της ) τα οποία θα είναι χρήσιμα στην συνεχεία του ταξιδιού της.Μαζί τους θα κάνει το ταξίδι και η Αμπλ. Η Αμπλ είναι μια κοπέλα που έχει εξοριστεί από το χωριό Groowsville. Tην βρήκε μια καλή μάγισσα η οποία την μεγάλωσε μαζί με τις δύο κόρες της Νάρα και Χώρα. Η Άμπλ μαθαίνει γρήγορα τα πάντα για την μαγεία τα οποία θα τα χρησιμοποιήσει για να πάρει εκδίκηση ενάντια σε όσους την έδιωξαν και όχι μόνο. Το ταξίδι της Τίγκης των παιδιών αλλά και των άλλων πρωταγωνιστών της ιστορίας τελειώνει όταν επάνω στα πλατιά φύλλα πέφτουν 10 δάκρυα και τα μαζεύει το σαλιγκάρι…..

 • cover

  Ο συγγραφέας Κυριάκος Ταπακούδης γράφει παραμύθια για μικρούς και μεγάλους. Πρόκειται για διδακτικές ιστορίες, παραμύθια για καλές νεράιδες, κακές μάγισσες και όμορφες γοργόνες. Ιστορίες αλληγορικές, γραμμένες με απλότητα και ιδιαίτερη διδακτικότητα.

 • cover

  Μία φορά και έναν καιρό ήταν Χριστούγεννα και ο μικρός Δυσσέας, όπως κάθε χρόνο, περίμενε τον Άγιο Βασίλη... Εικονογραφημένο

 • cover

  Ένα ρομαντικό παραμύθι αφιερωμένο στην κινητήρια δύναμη της αγάπης. Η αγάπη ανακατεύει τη φωτιά με το νερό, παραμερίζει τη μοναξιά, το φόβο, το θάνατο και τελικά δημιουργεί τη ζωή. Το παραμύθι έχει γραφτεί με σκοπό να ταξιδέψει μικρούς και μεγάλους σε μια φαντασιακή διάσταση της δημιουργίας του κόσμου η οποία βρίσκεται πέρα από θρησκευτικές δοξασίες και επιστημονικές ερμηνείες.

 • cover

  Ο μικρός ο Βασίλης ζούσε ευτυχισμένος και χαρούμενος γιατί ένιωθε πως η θάλασσα που φιλούσε τις ακρογιαλιές, το ίδιο γλυκά αγκάλιαζε τον ίδιο όταν κολυμπούσε στα γαλανά νερά της, ή όταν το απαλό θαλασσινό αγέρι του ξένιζε τα μαλλιά όταν με δύναμη τραβούσε τα κουπιά της μικρής του βάρκας.

 • cover
 • cover

  Ο μικρός Κλόουν όπως κάθε χρόνο περιμένει τις απόκριες για να βγει από το ράφι που είναι τοποθετημένος. Όμως ανακαλύπτει ότι δεν είναι μόνος του μέσα στο δωμάτιο αλλά υπάρχει κι ένας Αρλεκίνος που με πολλή αγάπη κι αλληλοβοήθεια αντιμετωπίζει τις ανασφάλειες ,τις ζήλιες και τον ευαίσθητο χαρακτήρα του κλόουν στηρίζοντάς τον με την φιλία του. Και η αγάπη της φιλίας αυτής μας αποδεικνύει ότι μπορεί τα αδύνατα να τα κάνει δυνατά.

 • cover

  Ο Λαγουδίνος Ντίνος είναι ένα ιδιαίτερο λαγουδάκι που διακρίνεται από έλλειψη σφικτήρων και ανωριμότητα. Θα μπορέσει να συνυπάρξει με τους συμμαθητές του στο σχολείο και να δεχθεί την κατάλληλη καθοδήγηση κι εκπαίδευση; Θα μπορέσουν όλοι οι άλλοι να τον στηρίξουν, να τον δεχθούν όπως είναι , να τον βοηθήσουν; Θα μπορέσει να γίνει ευτυχισμένο; Ένα παραμύθι με αρκετούς συμβολισμούς που οδηγεί στην κάθαρση και που παρουσιάζει τους αγώνες της οικογένειας και του ίδιου του Ντίνου στην προσπάθειά του να βρει την ευτυχία και την προσωπική του ισορροπία. Το παραμύθι συνοδεύεται κι από φύλλα δραστηριοτήτων.

 • cover

  Είναι μέρος μιας σειράς παιδικών ιστοριών με βασικό τίτλο " Επαγγέλματα" που έχει σκοπό να εισάγει τα παιδιά στον επαγγελματικό προσανατολισμό συνδυάζοντας ταυτόχρονα τη γνώση με το χιούμορ και την αστεία πλευρά της ζωής δίνοντας ενδιαφέρον στην ιστορία.

 • cover

  Το βιβλίο είναι μια παιδική ιστορία και εισάγει τα παιδιά στην έννοια της ανακύκλωσης , της φιλίας και της δοτικότητας, είναι δε εμπνευσμένο από τα παιχνίδια που έκανα με τον εγγονό μου Μάριο έχοντας ένα φορτηγό ανακύκλωσης , ένα φορτωτή, ένα ποδήλατο και τρεις φιγούρες που τις ονομάσαμε Χαράλαμπο Παναγιώτη και Λευτέρη.

 • cover

  Ο συγγραφέας Κυριάκος Ταπακούδης γράφει 16 παραμύθια για μικρούς και μεγάλους. Πρόκειται για διδακτικές ιστορίες, παραμύθια για καλές νεράιδες, κακές μάγισσες και όμορφες γοργόνες. Ιστορίες αλληγορικές, γραμμένες με απλότητα και ιδιαίτερη δι-δακτικότητα

 • cover

  Φόβος τρόμος αλλά αγαλλίαση στη σκέψη και μόνο της γιαγιάς.

 • cover

  ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΔΙΧΩΣ ΕΚΦΡΑΣΗ.

 • cover

  Στο τρίτο βιβλίο της σειράς Γκιλαρόμα, Το Βασίλειο Ενός Αγγέλου, ο Βασιλιάς Αγαθός κρυμμένος πίσω από την Μάσκα του Τσακαλιού, του Άρχοντα των Νεκρών, κι έχοντας πλέον το όνομα Στορμ, ο Κεραυνοφόρος, επιστρέφει στον Κόσμο του Δεύτερου Άκρου. Ο τελικός του στόχος είναι η επανάκτηση της Σελέστιας και του θρόνου του, πράγμα διόλου εύκολο, αφού ο Λεονάρδος ο Γενναίος έχει απλώσει την κυριαρχία του ακόμη και στο Νότο. Το βασίλειο της Αλκυόνης και η Πριγκίπισσα Ροδία είναι ό,τι επιθυμεί περισσότερο ο άπληστος ηγεμόνας. Οι μαντικές της ικανότητες τού είναι πολύτιμες κι έτσι έχει αναθέσει σ' έναν αδίστακτο μισθοφόρο την αποστολή της απαγωγής της. Όταν όμως εκείνη δολοφονείται, τα πάντα ανατρέπονται. Ο Βασιλιάς Αγαθός πρέπει να δώσει μάχη με τον χρόνο για να σταματήσει τις καταστροφικές εξελίξεις, να συμμαχήσει με τον άνθρωπο που τον πρόδωσε και να καταστρώσει μαζί του ένα πανούργο σχέδιο, που θα έχει σαν αποτέλεσμα το οριστικό τέλος του Λεονάρδου και την βαριά τιμωρία του. ( Το βιβλίο είναι κατάλληλο για ηλικίες άνω των 14 ετών )

 • cover

  Στο τρίτο βιβλίο της σειράς Γκιλαρόμα, Το Βασίλειο Ενός Αγγέλου, ο Βασιλιάς Αγαθός κρυμμένος πίσω από την Μάσκα του Τσακαλιού, του Άρχοντα των Νεκρών, κι έχοντας πλέον το όνομα Στορμ, ο Κεραυνοφόρος, επιστρέφει στον Κόσμο του Δεύτερου Άκρου. Ο τελικός του στόχος είναι η επανάκτηση της Σελέστιας και του θρόνου του, πράγμα διόλου εύκολο, αφού ο Λεονάρδος ο Γενναίος έχει απλώσει την κυριαρχία του ακόμη και στο Νότο. Το βασίλειο της Αλκυόνης και η Πριγκίπισσα Ροδία είναι ό,τι επιθυμεί περισσότερο ο άπληστος ηγεμόνας. Οι μαντικές της ικανότητες τού είναι πολύτιμες κι έτσι έχει αναθέσει σ' έναν αδίστακτο μισθοφόρο την αποστολή της απαγωγής της. Όταν όμως εκείνη δολοφονείται, τα πάντα ανατρέπονται. Ο Βασιλιάς Αγαθός πρέπει να δώσει μάχη με τον χρόνο για να σταματήσει τις καταστροφικές εξελίξεις, να συμμαχήσει με τον άνθρωπο που τον πρόδωσε και να καταστρώσει μαζί του ένα πανούργο σχέδιο, που θα έχει σαν αποτέλεσμα το οριστικό τέλος του Λεονάρδου και την βαριά τιμωρία του. ( Το βιβλίο είναι κατάλληλο για ηλικίες άνω των 14 ετών )

 • cover

  Ένα ελληνικό και ένα ουκρανέζικο παραδοσιακό παραμύθι συναντούν ένα διδακτικό σύγχονο αφήγημα. Απευθύνονται τόσο σε παιδιά προσχολικής ηλικίας όσο και των πρώτων τάξεων του δημοτικού.

 • cover

  Η Ανεμώνα παρόλα που ήταν πάντα όμορφη , ζήλευε το χρώμα της θάλασσας, όταν κάποιος κακός νάνος, της κλέβει όλα τα φουστάνια της , αυτή στενοχωριέται, από την λύπη της θα πέσει στην θάλασσα , αλλά εκεί μέσα θα γίνει μια αλλαγή… Kαι στο τέλος ο κακός μάγος, κοιτάζοντας την θάλασσα την γαλανή, γίνεται καλός, σε κάθε φουρτούνα, σώζει το καράβι που κινδυνεύει να μην βυθιστεί…

 • cover

  Ένας κακός μάγος μεταμορφώνει έναν χορευτή απ την ζήλεια του σε : Δελφινάκι... Στο τέλος ο μάγος έγινε καλός, αστεράτος, φωτεινός, με καλή καρδιά, να γελά, να χαμογελά… Kαι το δελφινάκι, να προσέχει από ψηλά…

 • cover

  Ένα παραμύθι για μικρούς και για μεγάλους Καλή ανάγνωση!!

 • cover

  Ο Ρεξούλης ο Τραγανούλης είναι ένας ανήσυχος και βιαστικός στη ζωή του δεινόσαυρος , με επιθυμίες πολλές για την αυτονόμησή του. Θα μπορέσει να ξεφύγει από τους γονείς του; Θα μπορέσει να ανακαλύψει την πατρίδα του και να κυριαρχήσει σε αυτήν; Οι περιπέτειές του είναι αληθινές ή κρύβονται στο υποσυνείδητό του; Τελικά πόσο σημαντικοί είναι οι γονείς στη ζωή ενός μικρού δεινόσαυρου; Όλα αυτά θα τα μάθετε διαβάζοντας τις περιπέτειες του μικρού Ρεξούλη του Τραγανούλη.

 • cover

  Είναι,κάτι μικρο,κάτι λιτό εξάλλου κάνεις δεν είπε οτι κάτι που κρατάει πολύ,είναι και το καλύτερο..άπλα αφέσου,και ταξίδεψε στο κάτι διαφορετικό. Σας ευχαριστώ πολύ.

 • cover

  Το παραμύθι «Μια Φιλία Διαφορετική», θέλει να βοηθήσει τους μικρούς του αναγνώστες να κατανοήσουν την έννοια της διαφορετικότητας μεταξύ των ανθρώπων, να τους δώσει κίνητρο να μπουν στη θέση που είναι οι ήρωες και να καταλάβουν πως τίποτα στη ζωή δεν είναι ακατόρθωτο. Φιλία, Επικοινωνία, Συνεργασία και Κατανόηση, είναι οι μαγικές λεξούλες που δίνουν πάντα την λύση. Το παραμύθι απευθύνεται σε παιδιά προσχολικής και πρώτης σχολικής ηλικίας.

 • cover

  -Ένα Παραμύθι με οικολογική συνείδηση και ευαισθησία.

  -Κρούοντας το καμπανάκι του κινδύνου, βάζοντας σε εγρήγορση, την συνείδηση των παιδιών, δημιουργώντας ευαισθητοποιημένους ενήλικες για το αύριο, βάζοντας ένα χεράκι στα θεμέλια, μιας ευαισθητοποιημένης συνείδησης…

  -H οικολογική συνείδηση στα παιδιά διαμορφώνεται, από πολύ μικρή ηλικία..Οι γονείς με το παράδειγμα τους πρώτα τροφοδοτούν την αυτοσυνειδησία τους.

  -Σε έναν κόσμο που καταστρέφεται καθημερινά, πρέπει να μάθουν να τον προστατεύουν.

  -Το πρόβλημα των θαλασσίων απορριμμάτων, είναι παγκόσμιο με ανυπολόγιστες, περιβαλλοντικές, οικονομικές επιπτώσεις, καθώς και επιπτώσεις στην υγεία και αισθητική.

  -Εκτός απ την διαχειριστική ανεπάρκεια έλλειψη κατάλληλων υποδομών, οικονομικών πόρων κλπ…

  -Ταυτόχρονα έχουμε σοβαρή ευθύνη ο καθένας…

  -Το Παραμύθι περνάει με τρόπο συγκλονιστικό τα οικολογικά του μηνύματα που δεν θα αφήσει, καμιά παιδική ψυχούλα ασυνείδητη , θα διεισδύσει μέσα τους με τα παραδείγματα που κραυγάζουν δυνατά , επισημαίνοντας τον κίνδυνο…

  -Η χελώνα που κραυγάζει, απ τον πόνο… γιατί ένα αποτσίγαρο μπήκε στο ρουθούνι και άλλα συνταρακτικά σημεία που δεν θα ξεχαστούν…

  -Θα μείνουν, για πάντα στην μνήμη τους …θα χαράξουν τον δρόμο για την προστασία του κόσμου, που τα περιβάλει…

 • cover

  Μια φορά και έναν καιρό σε ένα βασίλειο ζούσε ένα βασιλόπουλο πολύ ευτυχισμένο. Το δωμάτιο του ήταν πολύ μεγάλο, γεμάτο παιχνίδια. Το κρεβατάκι του πολύ μαλακό. Τα ρούχα του ήταν μεταξωτά και καλοσιδερωμένα. Ό,τι ήθελε το ζητούσε από τους υπηρέτες του παλατιού και το είχε. Παιχνίδια, ταξίδια, ακριβά ρούχα, νόστιμα φαγητά και ό,τι άλλο έβαζε ο νους του. Έτσι, είχε κάθε λόγο να ζει ευτυχισμένο! Κάποια μέρα όμως ξαφνικά το βασιλόπουλο σταμάτησε να είναι χαρούμενο με αυτά που του έφερναν οι υπηρέτες. Σταμάτησε να γελάει και σιγά - σιγά άρχισε να μαραζώνει μέρα με τη μέρα πιο πολύ....

 • cover

  Ο διάσημος δικηγόρος Τομ Μάγιερ πέφτει θύμα απαγωγής. Ποιος επιθυμεί να τον βλάψει και γιατί; Ο ντετέκτιβ Λέμον θα εμπλακεί για ακόμα μία φορά σε νέα περιπέτεια...

 • cover

  Μικρό παραμύθι για μικρούς και μεγάλους.

   

 • cover

  Στο δεύτερο βιβλίο της σειράς Γκιλαρόμα, Το Βασίλειο Ενός Αγγέλου, στην Σελέστια, ο Λεονάρδος ο Γενναίος προετοιμάζει την εκστρατεία του στο Νότο, ταυτόχρονα με τον γάμο του με την εξαδέλφη του Αγαθού, την Αρκαδία. Ο θείος του, ο Σύμβουλος Λέανδρος, εξακολουθεί να σχεδιάζει την ανατροπή του τυρρανικού ανιψιού του. Την ίδια ώρα όμως ο Βασιλιάς Αγαθός ξεκινά το ταξίδι του στην Δύση του Κόσμου του Πέμπτου Άκρου και την Γη των Πύρινων Ποταμών, όπου βρίσκεται αιχμάλωτος ο Πρίγκιπας Ραφαήλ. Η αποκάλυψη του 'Αρχοντα 'Ερμοντ για την ύπαρξη του μοναδικού νικηφόρου όπλου εναντίον του πανίσχυρου Μάγου Χέλμουρ, οδηγεί τον Εκλεκτό των Αθάνατων στο Παρθένο Δάσος, όπου θα συναντήσει τον Λευκό Δράκο, Λίγκορ. Εκείνος θ' απαιτήσει από τον Βασιλιά ν' απαντήσει με απόλυτη ειλικρίνεια στις τρεις ερωτήσεις που θα του κάνει, προκειμένου να του επιτρέψει να πάρει στα χέρια του την κληρονομιά της μάγισσας Μάρντελιν. Μετά από πολλές ακόμη περιπέτειες, ο Αγαθός και οι συμπολεμιστές του φτάνουν στον τελικό τους προορισμό, τα Κρυστάλλινα Νησιά, το βασίλειο του διαδόχου του Πρίγκιπα του Σκότους. Η στιγμή της αναπόφευκτης αναμέτρησης έχει έρθει. 'Ομως τώρα ο νεαρός βασιλιάς βρίσκεται αντιμέτωπος με το μεγαλύτερο δίλημμα της ζωής του. Θα αντέξει να πληρώσει το τίμημα της σωτηρίας των Επτά Κόσμων, ή η απέραντη αγάπη του για την Άγνωστη Βασίλισσα θα τον κάνει εγωιστή και ηττημένο;

 • cover

  To πρώτο τεύχος των ιστοριών του ντετέκτιβ Λέμον. Μια υπόθεση δολοφονίας και μια αυτόπτης μάρτυρας. Συνομωσίες, προδοσίες και απάτες. Θα βρει άραγε την άκρη ο διαβόητος επιθεωρητής;

 • cover

  “Η κουκουβάγια μας έβαλε γυαλιά” είναι το πρώτο από μια σειρά παραμυθιών “για ψαγμένους γονείς” και κατάλληλη για παιδάκια ηλικίας 2-5 ετών και με σκοπό να δοθούν βαθειά νοήματα και εξηγήσεις όπως το διαζύγιο, με απλά λόγια. Εν προκειμένω , το παραμύθι μας βοηθάει το παιδάκι που πρόκειται να φορέσει γυαλιά να το αποδεχθεί, ταυτόχρονα δίνει τη δυνατότητα στα υπόλοιπα παιδάκια να επεξεργαστούν την αναγνώριση των συναισθημάτων αποτρέποντας το “bullying”. Ακολουθούν: “'Ολα γύρω μου αλλάζουν” για το διαζύγιο “Ενα ψάρι που το έλεγαν.... Γαλιάντρα” για τον ερχομό του δεύτερου παιδιού “Το αγγελάκι του ύπνου” για να κάνει τη διαδικασία του ύπνου πιο εύκολη

 • cover

  Πρόκειται για ένα χιουμοριστικό ποιήμα γραμμένο στα αγγλικά, που περιγράφει την συμπεριφορά ενός κοριτσιού, το οποίο βρίσκεται1 αποκομμένο απ' τον κόσμο.

 • cover

  Ο Βασιλιάς Αγαθός της Σελέστιας είναι ο βασιλιάς με την αγνότερη καρδιά. Ο θρόνος του όμως απειλείται από τους τρεις Σύμβουλους του: Τον Λέανδρο, τον Μαξιμιλιανό και τον Αιμίλιο. Αφού τον έχουν εξαπατήσει κι έχουν καταχραστεί την περιουσία του, προσπαθούν να τον πείσουν να παντρευτεί την περιζήτητη και πλούσια Πριγκίπισσα Ωριάνθη, ή να προχωρήσει σε κατακτητικούς πολέμους, προκειμένου να γεμίσει ξανά με χρυσάφι το θησαυροφυλάκιο του Παλατιού. Η Πριγκίπισσα τον απορρίπτει από σύζυγο γιατί δεν τον θεωρεί άξιο πολεμιστή και ο Αγαθός αρνείται πεισματικά να κηρύξει πόλεμο στα γειτονικά βασίλεια. Τότε οι Σύμβουλοι αποφασίζουν να τον εκθρονίσουν και να τον αντικαταστήσουν με τον ανιψιό του Λέανδρου, τον Λεονάρδο τον Γενναίο, έναν αδίστακτο κι αλαζόνα ευγενή. Με διάφορες συκοφαντίες ξεσηκώνουν τον λαό της Σελέστιας εναντίον του, ενώ εκείνον τον πείθουν πως η χώρα απειλείται από φοβερούς εχθρούς που σύντομα θα τους επιτεθούν. Ο πραγματικός κίνδυνος όμως προέρχεται από έναν πανίσχυρο Μάγο, τον Χέλμουρ, και ο Αγαθός είναι ο μόνος που μπορεί να εμποδίσει τα ύπουλα σχέδια του. 'Οπως του αποκαλύπτει ο Αστρομάντης, για να σώσει την πατρίδα του και τους Κόσμους των Επτά Άκρων των Αιθέρων, θα πρέπει να παντρευτεί <<την Βασίλισσα που είναι Βασίλισσα χωρίς να το ξέρει>>. Ο μόνος τρόπος να την γνωρίσει είναι μέσα από τα όνειρά του. Αλλά οι τόσες στενοχώριες έχουν προκαλέσει αϋπνία στον Βασιλιά κι έτσι αναγκάζεται να πιει για 40 νύχτες ένα επικίνδυνο βότανο που φέρνει ύπνο. Την τελευταία νύχτα συναντά την μυστηριώδη κοπέλα, όμως ξυπνάει χωρίς να έχει μάθει τίποτε γι' αυτήν. Η δεύτερη κούπα από το "Ρόφημα του Ζωντανού Θανάτου" που πίνει για να ξανακοιμηθεί αποδεικνύεται μοιραία: Ο Αγαθός πεθαίνει. 'Η τουλάχιστον έτσι πιστεύουν στην Σελέστια, γιατί στην πραγματικότητα εκείνος έχει μεταφερθεί σ' έναν άλλον παράλληλο κόσμο, όπου το ισχυρότερο βασίλειο είναι η Γκιλαρόμα, μια χώρα χτισμένη πάνω σ' έναν αρχαίο θρύλο. Εκεί ο Αγαθός θ' ανακαλύψει τί συνδέει εκείνον και τους προγόνους του με την γη όπου βρέθηκε και την μάχη που πρέπει να δώσει με τον Μάγο Χέλμουρ, ώστε να εμποδίσει τα σκοτεινά σχέδιά του.

 • cover

  Τελικά οι ευχές των καλεσμένων φαίνεται ότι, έπιασαν τόπο γιατί ο ζζζζζζ Ριποκούκου, με τη Φρατελίτσα του έζησαν χρόνια πολλά κι’ ευτυχισμένα από εκείνο μάλιστα το αξιοζήλευτο, φτεροταιριαστό ζευγαράκι γεννήθηκαν οι τρισχαριτωμένες μαρουδίτσες… Μαρουδίτσες οι οποίες, γέμισαν το κόσμο φέρνοντας ελπίδα και παρηγοριά ιδιαίτερα στα καλά παιδάκια που αφού τις χαϊδέψουν τις συνοδεύουν στο φτερούγισμα τους, με το χαρούμενο τραγουδάκι… Πέτα- πέτα μαρουδίτσα…

 • cover

  Ένα κοριτσάκι δώδεκα ετών, ονειρεύεται να γνωρίσει τις αμαζόνες και να γυρίσει πίσω σε μια εποχή όπου οι άνθρωποι ήταν πολύ διαφορετικοί από την σημερινή μας εποχή. Όταν οι αγαπημένοι της γονείς της κάνουνε δώρο μια μηχανή του χρόνου, αρχίζει να ονειρεύεται διάφορα .Ανάμεσα σε όλα αυτά και την χώρα των θαυμάτων ,όπου πίστευε ότι όλα είναι όμορφα και ρόδινα. Καθισμένη σε ένα κρεβατάκι που βρίσκεται στο εργαστήρι με τα παιχνίδια και κρατώντας την αγαπημένη της νεραιδοκουκλίτσα την παίρνει ο ύπνος και τότε όλα μπορούν να συμβούν μέχρι και ένα θαύμα ...

 • cover

  Ένα παραμύθι για την αποδοχή του θυμού και την έκφραση του με υγιή τρόπο. Στο τέλος του βιβλίου υπάρχουν οδηγίες για τους γονείς και τους εκπαιδευτικούς που θέλουν να βοηθήσουν τα παιδιά να αναπτύξουν τη συναισθηματική τους νοημοσύνη και να εκφράσουν το θυμό τους με κοινωνικά αποδεχτούς τρόπους.

 • cover

  Η τοσοδούλα επισκέπτεται το περιβόλι του παππού της και μαθαίνει την αξία των φρούτων.

 • cover

  Δύο αχώριστοι φίλοι σκαρφίζονται τα πιο απίθανα πράγματα για να καταφέρουν να πάρουν μέρος στον αγώνα ποδοσφαίρου του σχολείου τους. Σύμμαχος τους; Ένα "μαγικό" πράσινο μολύβι. Ο Πάνος κ ο Λευτέρης μας μαθαίνουν πως η πραγματική μαγεία είναι η φαντασία μας!

 • cover

  Η Ίριδα είναι ένα κορίτσι που, χάρη στο ουράνιο τόξο που έχει μέσα της, μπορεί να κάνει τον κόσμο γυρω της πολύχρωμο και χαρούμενο.Μια βροχερή μερα όμως χάνεται αυτή η ικανότητά της και η ιδια είναι πολύ στεναχωρημένη και απογοητευμένη.Τελικά, με τη βοήθεια των γονιών της, θα καταλάβει πως ο κόσμος χωράει ολα τα χρώματα και τα συναισθήματα!

 • cover

  Μια φορά και έναν καιρό, ζούσαν σε μία μικρή ψαράδικη καλύβα, καταμεσής μιας από τις πολλές λίμνες της παραμυθοχώρας, ένας γέρος ψαράς και ο γιος του. Η καλύβα ήταν χτισμένη πάνω σε πασσάλους χωμένους μέσα στην πάτο της λίμνης, και βρισκόταν τόσο ψηλά πάνω από το νερό, που ακόμη και όταν σηκώνονταν μεγάλα κύματα από τον αέρα που κατέβαινε από τα βουνά, δεν μπορούσαν να φτάσουν μέχρι το κατώφλι της πόρτας. Ολόγυρα, έξω από την καλύβα, στο ίδιο επίπεδο με το πάτωμα, υπήρχε μία εξέδρα που ήταν φτιαγμένη με ένα μικρό πλέγμα από λυγαριές, και κάτω από την εξέδρα, κοντά στα σκαλιά που οδηγούσαν από τη λίμνη πάνω στην καλύβα, ήταν δεμένη η βάρκα του ψαρά, φτιαγμένη από ξύλο ιτιάς, και καλυμμένη με δέρματα. Αυτή η ψαρόβαρκα ήταν το μοναδικό μέσο, με το οποίο ο ψαράς και ο γιος του, ο Έντα, μπορούσαν να μετακινηθούν από το σπίτι τους που βρισκόταν μέσα στη λίμνη. Πολλές φορές, τα απογεύματα του καλοκαιριού...

 • cover

  ...Και καθώς η νεραϊδοβασίλισσα έλεγε αυτά τα λόγια, έριξε πάνω στους ώμους του Κόνλα έναν ριχτό μανδύα από κίτρινο μετάξι, και τον στερέωσε στο λαιμό του παλικαριού με μία πόρπη από κόκκινο χρυσό. -Και τώρα, αγαπημένα μου παιδιά, πρέπει να φύγετε μακριά μου. Εσύ Νόρα, θα παντρευτείς έναν γενναίο ιππότη της πατρίδας σου, και εσύ, Κόνλα, θα γίνεις ο άρχοντας της πιο όμορφης επαρχίας όλης της χώρας σου. Όμως, θα πρέπει να πολεμήσεις για να πάρεις το στέμμα σου, και να έχεις στο νου σου, ότι σε περιμένουν πολλές μάχες... Μπορείτε να διαβάσετε μια προεπισκόπηση του βιβλίου μέσω του συνδέσμου που υπάρχει στα σχόλια παρακάτω.

 • cover
 • cover

  Ένα όμορφο παραμυθάκι σε στίχους για το όνειρο, που ποτέ δεν πεθαίνει και πάντοτε νικά.

 • cover

  ΟΙ ΠΑΛΙΕΣ ΦΩΤΟΤΥΠΙΕΣ ΜΟΥ: Είναι ένα μοντέρνο παραμύθι του οποίου το θέμα εξελίσσεται μέσα στην αίθουσα των εικαστικών. Η δασκάλα των καλλιτεχνικών τις βγάζει από τον σκουπιδοτενεκέ, τις παίρνει αγκαλιά και ...αρχίζει έτσι μία ευχάριστη ιστορία μέσω της τέχνης και της ανακύκλωσης του χαρτιού. Οι χρησιμοποιημένες φωτοτυπίες είναι ένα εύχρηστο και φτηνό υλικό με το οποίο τα παιδιά, αφού το μετατρέψουν σε χαρτοπολτό, θα δημιουργήσουν έργα τέχνης. Θα μάθουν μία τεχνική της γλυπτικής και όλοι μαζί στην τάξη βοηθώντας ο ένας τον άλλον θα δημιουργήσουν τα πρώτα τους γλυπτικά έργα. Παράλληλα θα μάθουν για την ανακύκλωση του χαρτιού και πως με τον τρόπο αυτό θα σώσουν ένα δένδρο.

 • cover

  Δύο πριγκιπικά παραμύθια με τους τίτλους "Όταν χάθηκαν οι πρίγκιπες" και "Η Γέφυρα" που έχουν ως βασικό τους θέμα τους βασιλικούς γάμους και θα σας κάνουν να χαμογελάσετε...

 • cover

  Ένα παιδί ταξιδεύει με ένα χελιδόνι.

 • cover

  Διδάσκει στα παιδιά να αγαπούν τη θάλασσα, και να γνωρίζουν τα ψάρια.

 • cover

  Μια φορά και έναν καιρό, ήταν ένας βασιλιάς και είχε την πιο όμορφη βασίλισσα του κόσμου. Όμως, δεν είχαν παιδιά, και αυτό έκανε τον βασιλιά να νιώθει λυπημένος, και τη βασίλισσα ακόμη πιο λυπημένη. Έτσι, μια μέρα, καθώς η βασίλισσα περπατούσε χαμένη στις σκέψεις της, χωρίς να το καταλάβει, βρέθηκε σε ένα μακρινό μέρος. Εκεί, συνάντησε μία γριά, που τη ρώτησε αν ήθελε να της εκμυστηρευθεί τον λόγο, για τον οποίο ήταν τόσο λυπημένη. Η βασίλισσα σήκωσε το βλέμμα της προς τον ουρανό, και είπε...

 • cover

  Η Λίρια είναι μια νεράιδα της νύχτας, που φέρνει καλά όνειρα στα παιδιά. Ένα βράδυ, ενώ γυρίζει από την δουλειά της κουρασμένη, ανακαλύπτει ότι ένα τερατάκι μπήκε στο κάστρο της, επειδή λιμπίστηκε την μαγική της χρυσόσκονη των ονείρων. Το κυνηγάει για να πάρει πίσω τα βαζάκια με τα όνειρα, εκείνο όμως προλαβαίνει να φύγει. Ξεκινάει λοιπόν ένα μακρινό ταξίδι στον ουρανό για να το βρει.

 • cover

  Στο Καρποχώρι υπάρχουν φοβερά μυστικά για την υγιεινή διατροφή που τα διδάσκουν η βασίλισσα Νατούρα και οι νεράιδες Χρύσα και Αργυρώ σε όλα τα παιδιά. Όμως, η μάγισσα Οξίνα που έχει καταφθάσει από το μακρινό Μαγισσοχώρι, είναι αλλεργική στα φρούτα και τα λαχανικά. Έτσι μαζί με τον βοηθό της τον Μιζέρη φτιάχνουν ένα μαγικό φίλτρο για να καταστρέψουν για πάντα το Καρποχώρι. Θα καταφέρουν άραγε οι νεράιδες να λύσουν εγκαίρως τα μάγια και να σώσουν το Καρποχώρι;

 • cover

  Το συγκεκριμένο e-book διανέμεται δωρεάν. Αποτελεί μια προσπάθεια συγγραφής παραμυθιού από τους μαθητές και τις μαθήτριες του Neue Schule Athen με αξιοποίηση της τεχνικής της Δημιουργικής Γραφής.

 • cover

  ...Τέτοιες ιστορίες, λοιπόν, διηγούνται σε εκείνα τα μέρη μέχρι και σήμερα, και αν τύχει και πάτε προς τα κει, μπορεί να τις ακούσετε και σεις. Αλλά σας το ξαναλέω: αν δεν μπορεί κανείς να συγκρατήσει τη γλώσσα του, τότε μπορεί να πάθει μεγάλο κακό…

 • cover

  Η σειρά παραμυθιών «Το Αρκουδοτόμαρο και άλλα παραμύθια» απευθύνεται σε παιδιά, αλλά και σε λίγο μεγαλύτερα …«παιδιά»! Σε αυτά τα παραμύθια, τα ζώα έχουν την ικανότητα να μιλούν και να επικοινωνούν με τους ανθρώπους. Μπορούν να τους συμβουλέψουν, να τους βοηθήσουν, και να τους βγάλουν από δύσκολες καταστάσεις. Κατά τα πρότυπα των μύθων του Αισώπου, με περισσότερα όμως φανταχτερά στοιχεία, όπως βασιλιάδες, πριγκίπισσες, κάστρα, κακοί μάγοι, και δράκοι, τα ζώα και τα στοιχεία της φύσης είναι πάντα στο πλευρό του ανθρώπου, και μέσα από αυτά, ο συγγραφέας περνά κάποια μηνύματα για τη ζωή, όπως, ότι, στο τέλος, ο αγώνας και η προσπάθεια για το καλό πάντα δικαιώνονται και ανταμείβονται. Άλλο σημαντικό μήνυμα, το οποίο διατρέχει την έκταση του βιβλίου, είναι ότι η φράση «το πεπρωμένο φυγείν αδύνατον», παρότι αποτελεί προϊόν συσσωρευμένης λαϊκής σοφίας, δεν εμποδίζει τους ήρωες των παραμυθιών να αλλάξουν οι ίδιοι τη μοίρα τους. Έτσι, το φιλί μιας πριγκίπισσας μπορεί να λύσει τα μάγια, ή, ακόμη, η μόρφωση μπορεί να ανοίξει νέους και απεριόριστους ορίζοντες γνώσης, που μπορούν πραγματικά να αλλάξουν τη μοίρα του γιου ενός ξυλοκόπου, και να τον κάνουν άρχοντα. Και έζησαν αυτοί καλά, και εμείς καλύτερα…

 • cover

  Η ιστορία μας μιλά για μια περιπέτεια στην Ονειρούπολη..! Το κακό μαύρο ξωτικό είχε άσχημα σχέδια για τους κάτοικους και τον βασιλιά Δίκαιο αλλά τέσσερα ατρόμητα ζώα του χάλασαν τα σχέδια!

 • cover

  Τι δουλειά έχει ένας τεράστιος τεμπέλης σκίουρος με τεράστια κοφτερά δόντια, ένας πολύ μικρούλης κακομαθημένος ελέφαντας που πάντα ήθελε να διατάζει, το ψηλότερο μυρμήγκι αλαζόνας του κόσμου που θεωρούσε τον εαυτό του ανώτερο από όλους ,μια κοντή άπληστη καμηλοπάρδαλη που όσα και να την έδινες πάντα ζητούσε περισσότερα και ένα μικρό άγριο κατσικάκι στο σπίτι του καλού λύκου; Πως θα τους αντιμετωπίσει η Κοκκινοκαπελού; Το μικρό κοριτσάκι σκέφτεται, παρατηρεί, δεν ξεγελιέται, έχει γνώσεις είναι θαρραλέα όσο χρειάζεται, βοηθάει τους φίλους της, είναι υπάκουη στη μαμά της. Είναι πονηρή στο να μπορεί να υποπτευθεί κάποιον κίνδυνο και να τον αποφύγει και όχι εις βάρος των άλλων. Την έλεγαν Κοκκινοκαπελού επειδή φορούσε συνέχεια ένα κόκκινο καπέλο.

 • cover

  Αχ’ τα’ όμορφα ονείρατα ελάχιστα κρατούνε και τη ζωή σου σαν ξυπνάς, ποιο δύσκολη τη κάνουν! Τεντώθηκε αφήνοντας, ένα μακρόσυρτο χασμουρητό όταν κάτι ασυνήθιστο, σε παρακείμενο μικρό βράχο, τράβηξε τη προσοχή του. Ανασηκώθηκε και τράβηξε κατά εκεί όπου, ένα στρογγυλόδιπλωμένο πάνω, στη πλατερή κορφή του καμουτσίκι τον έκανε ν’ αναρωτηθεί... Περίεργο, χθες που μάζευα ξερόκλαδα πως και δε το πήρε το μάτι μου?

 • cover
 • cover

  Ενα παραμύθι για μεγάλα και μικρά παιδιά, για τις δύο όψεις της ζωής. Με εικονογράφηση από πίνακες της Ιαπωνικής ζωγραφικής.

 • cover

  ΠΑΡΑΜΥΘΙ

 • cover

  Παραμύθι.

 • cover

  Παραμύθι

 • cover

  Η ευθυμία, δε μπαίνει σε καλούπια και κανείς, δεν μπορεί ν' αντισταθεί στο μάγο της χαράς όταν αποφασίσει, ότι πρέπει να γελάσεις!

 • cover

  Παραμύθι για μικρούς και μεγάλους (4ο) με την Αλκμήνη και τις φίλες της.

   

 • cover

  Παραμύθι συνέχεια προηγούμενων με αλήθεια για μικρούς και μεγάλους.

   

 • cover

  Ένα τρυφερό παραμύθι για μικρούς και μεγάλους.

   

 • cover

  Ποιος είπε ότι όλες οι πριγκίπισσες είναι ίδιες; Σε αυτόν τον κόσμο υπάρχουν και πριγκίπισσες που έχουν ανθρώπινες αδυναμίες και γκρινιάζουν πολύ. Τόσο πολύ που με τη φωνή τους σπάνε ό,τι γυάλινο υπάρχει μέσα στο παλάτι, όπου κατοικούν μαζί με την οικογένεια τους! Στο παραμύθι αυτό ξετυλίγεται η ιστορία της Σελίν, της γκρινιάρας πριγκίπισσας. Η περιπέτεια της Σελίν κουβαλά τα χρώματα και τα αρώματα της Ανατολής, αλλά κρύβει στην αφήγηση της και ένα διαχρονικό μήνυμα για όλους εμάς, μικρούς και μεγάλους. Ότι, δηλαδή, η ευγένεια και η υπομονή είναι σημαντικά προτερήματα για τον άνθρωπο εκείνο που τα έχει ως κτήμα στη ζωή του.

 • cover

  Ένα παραμύθι με πολύ αγάπη για όλα τα παιδιά που θέλουν να μάθουν για το μεγάλο Νεραϊδοβασίλειο που υπήρχε κάπου στην Αθήνα τα παλιά χρόνια....

 • cover

  Ένα μικρό αγόρι, ο Χάρης, πηγαίνει διακοπές με τους γονείς του στο όμορφο χωριό του. Ένα χωριό με πανύψηλα δέντρα, πυκνή βλάστηση, δροσερές πηγές, λογιών-λογιών πουλιά, βουνό και θάλασσα. Εκεί θα πάει βόλτα με τον παππού του στο παλιό γεφύρι και θα μάθει για τις νεράιδες και τα ξωτικά. Θα συναντήσει τους φίλους του, τον Αλέξανδρο, την Ελευθερία, τον Ευτύχη και τη Ζαχαρούλα και θα ζήσουν μια απρόσμενη περιπέτεια που θα τους προβληματίσει και θα τους κάνει λίγο σοφότερους. Και μετά όλοι μαζί θα κολυμπήσουν στα πεντακάθαρα νερά της θάλασσας και θα μάθουν την ιστορία με τη γοργόνα και το Μεγαλέξανδρο. Μια μουσική ιστορία σε γαλάζιο και πράσινο φόντο που θα συναρπάσει μικρούς και μεγάλους.

  Το βιβλίο συνοδεύεται από 9 υπέροχα τραγούδια σε μορφή mp3.

 • cover

  Ο τιγροκέφαλος Λεωνίδας προσπαθεί να μάθει ζωγραφική γιατί μόνο αν εφαρμοστεί ένας καλός πίνακας στην είσοδο ενός ιερού ναού θα ανοίξει η πόρτα του και θα βγει από κει μέσα η πιο όμορφη γυναίκα του κόσμου, η Πολυξένη. Η οποία όχι μόνο θα πάρει για άντρα της όποιον την ελευθερώσει, αλλά θα του χαρίσει και αθανασία. Όμως την Πολυξένη την θέλει και ο Γιάννης, ο μοχθηρός αδερφός του Λεωνίδα (κι όχι μόνο αυτός). Ποιος θα καταφέρει να ελευθερώσει πρώτος την Πολυξένη; Μήπως η ζωγραφική δεν είναι αρκετή;

 • cover

  Προειδοποίηση: Τα παραμύθια που περιέχονται σε αυτό το βιβλίο απευθύνονται σε ενηλίκους λόγω της περιγραφής σκηνών βίας και τρομακτικών σκηνών. Πέρα από την ωμή, και πολλές βίαιη, πραγματικότητα, η οποία περιγράφεται σε αυτά τα «Κινέζικα παραμύθια», το κύριο ηθικό τους δίδαγμα είναι ότι τα πράγματα δεν είναι πάντα όπως φαίνονται, τουλάχιστον εκ πρώτης όψεως. Επίσης, υπάρχει μια τάση δικαίωσης όσων ακολουθούν τον ηθικό, αν και τις περισσότερες φορές δύσκολο δρόμο. Τέλος, η δύναμη της αγάπης μπορεί να νικήσει ακόμη και τον θάνατο, και θριαμβεύει στο τέλος πάνω στο κακό. Τί θα διαβάσετε σε αυτό το βιβλίο: -Το μαγικό μαξιλάρι -Ο πέτρινος πίθηκος -Ο κλέφτης ροδάκινων -Το βαμμένο δέρμα -Η μαγική αχλαδιά -Η χώρα των ευγενικών ανθρώπων -Ο μαθητευόμενος μάγος -Το κλέψιμο μιας πάπιας -Η αιώνια ζωή -Ποδόσφαιρο πάνω σε μία λίμνη -Οι νεράιδες των λουλουδιών -Το πουλί που μιλούσε

 • cover

  Το συγκεκριμένο ebook παραμύθι διανέμεται δωρεάν. Είναι ένα μικρό παραμύθι για τις πρώτες μέρες των παιδιών του Νηπιαγωγείου και της Α' Δημοτικού. Στόχος του είναι η ομαλή ένταξη των παιδιών στο χώρο του σχολείου. Ο Πιπ φοβάται να πάει σχολείο χωρίς να ξέρει το γιατί. Άραγε θα καταφέρει την πρώτη μέρα του σχολείου να είναι χαρούμενος; Περιέχει και δραστηριότητες.

 • cover

  Ένα παραμύθι για παιδιά.

 • cover

  «Η Λίνα και η μαμά της», είναι ένα εικονογραφημένο βιβλίο, το οποίο αφηγείται την ιστορία της Λίνας, μιας νεαρής γατούλας, η οποία εξαφανίζεται μια μέρα αναπάντεχα αφήνοντας τα μωρά της μόνα στο σπίτι. Περιγράφει το πως η μαμά της «η Μαύρη» αναλαμβάνει να προστατέψει τα γατάκια-εγγονάκια της μέχρι την επιστροφή της και μαθαίνει στα παιδιά την αξία της προστασίας των ζώων και της οικογένειας.

 • cover

  Ενα παραμύθι για παιδιά

 • cover

  Το κλασσικό παραμύθι "Πεντάμορφη και το Τέρας" της Marie Le Prince de Beaumont, όπως καταγράφηκε στην στην Ελληνική Γλώσσα από την ομάδα Γεώργιος Κάντζας.

 • cover

  Για όσους δεν τους φθάνει να μετράνε προβατάκια για να κοιμηθούν, ούτε να χαζεύουν Telemarketing στην TV, ήρθε τούτο εδώ το βιβλιαράκι με διαφορετικές - άλλες αστείες κι άλλες περιπετειώδεις - μικρές ιστορίες που σας εγγυώνται σίγουρο ύπνο. Μια ανάλαφρη συλλογή ιστοριών που (το μόνο σίγουρο είναι ότι) θα σας καθηλώσει... στο κρεββάτι σας. Καλά νανάκια, λοιπόν!

 • cover

  Από έναν μάλλον περίεργο τρόπο σύλληψης, γεννήθηκε η υπέροχη πεταλουδένια Λουΐζα από την ξακουστή νεράιδα Αλεξάνδρα. Η μάνα του παιδιού όμως το εγκαταλείπει στην τύχη του για μυστήριους λόγους τους οποίους μόνο η ίδια ξέρει. Θα καταφέρει η νεαρή Λουΐζα να βρει την μάνα της; Ή θα σπαταλήσει τζάμπα την ζωή της ψάχνοντας την;… Αλλά όπως λέει και η ίδια: «Οι περιπέτειες δεν είναι ποτέ χάσιμο χρόνου. Όλο και κάτι θα βγει από αυτές»… Είναι σοφά αυτά τα λόγια της, ή μήπως όχι;… Θα το δούμε…

 • cover

  Ο Αλέξανδρος έφυγε από το μικρό χωριό του, αναζητώντας την τύχη του στη μεγάλη πόλη. Όνειρο του ήταν να δουλέψει στο παλάτι του βασιλιά. Από την πρώτη στιγμή αντιμετώπισε την αδιαφορία και το χλευασμό του κόσμου όμως δεν πτοήθηκε. Κατάφερε και έκανε το όνειρο του πραγματικότητα!

 • cover
 • cover

  Ο Αστέριος είναι ένα αστέρι του ουρανού που επιλέγει να πέσει στην άγνωστη αλλά μαγευτική θάλασσα, χάνοντας την ασφάλεια που του προσφέρει ο ουρανός του, διψασμένο να γνωρίσει τον άγνωστο κόσμο του βυθού, κάνοντας το αδύνατο δυνατό, κυνηγώντας το όνειρο του να γίνει ένα αστέρι του βυθού. Ο Αστέριος είναι ένα αστέρι που ξεχωρίζει από τα υπόλοιπα στολίδια του ουρανού και προσπαθεί για κάτι που δεν ξέρει εάν ποτέ θα μπορέσει να καταφέρει. Η επιμονή του και η υπομονή του όμως, η προσπάθεια του να μάθει, η δύναμη του να βρεθεί κάπου αλλού μακριά όχι μόνο από την οικογένεια του και την ασφάλεια που αυτή του προσφέρει, αλλά και από όλα όσα μέχρι τώρα έχει μάθει και γνωρίσει. Όλα αυτά λοιπόν τον κάνουν άξιο αστεράκι που καταφέρνει να πραγματοποιείσει το στόχο του και να ξεκινήσει το δικό του μοναδικό ταξίδι στη «καινούρια του ζωή» , διαλέγοντας το δύσκολο και όχι το εύκολο, πραγματοποιειόντας το όνειρο του,βρίσκει τον τρόπο να γίνει ένα αστέρι του βυθού.

 • cover
 • cover

  Ο βαρώνος Φρίκουλας είναι ένας γκρινιάρης γερο- βρικόλακας που όλα του φταίνε.Ο μόνος που δείχνει να μην τον παρεξηγεί ποτέ είναι το αξιαγάπητο φάντασμα ενός κόμη. Όταν ο Φρίκουλας, πάνω στον θυμό του, διώχνει τον φίλο του, νομίζει ότι δε θ’ αργήσει να βρει αντικαταστάτη. Θα είναι όμως άραγε τόσο εύκολο ; Μια αστεία αλλά και συγκινητική ιστορία για τη φιλία και τη συγχώρεση, που σίγουρα θα κάνει τον αναγνώστη να χαμογελάσει.

 • cover

  Η κακία και η απληστία ενός ανθρώπου, όπως η γριά του παραμυθιού, μπορεί να προκαλέσει αμέτρητα δεινά στους άλλους, τόσα που δεν μπορεί να τα συλλάβει ο λογικός νους. Όμως, τελικά έρχεται η ώρα που ο άνθρωπος που έχει προκαλέσει αυτά τα δεινά πληρώνεται με το ίδιο νόμισμα. Τελικά, αφού κατανοήσει το λάθος του και μετανιώσει πραγματικά, μπορεί να αλλάξει και να γίνει καλύτερος άνθρωπος, τόσο για τον εαυτό του, όσο και για τους άλλους.

 • cover

  Μονοπώλιο και κέρδη για τους λίγους ή κοινοκτημοσύνη με ελεύθερη πρόσβαση για τους πολλούς; Παρά τις ακραίες θέσεις που έχουν διατυπωθεί από τους οπαδούς και των δύο θεωριών, και τους όγκους των βιβλίων και άρθρων που έχουν γραφτεί από λιγότερο ή περισσότερο ειδικούς, η μέση λύση ίσως να είναι πιο απλή απ' ό, τι θα περίμενε κανείς. Το "Παραμύθι του οπωροφόρου δέντρου" είναι ένα γιαπωνέζικο παραμύθι που παρουσιάζει μία εναλλακτική προσέγγιση, τη "χρυσή τομή", όσον αφορά την απάντηση του επίκαιρου ερωτήματος της διανομής των πλουτοπαραγωγικών πόρων, τόσο στην Ελλάδα, όσο και σε παγκόσμιο επίπεδο. Με τον γνήσια λιτό ιαπωνικό αφηγηματικό τρόπο, γίνεται εφικτή η περιεκτότατη ανάλυση πολύπλοκων εννοιών, όπως η οικονομική ισορροπία (equilibrium), μέσα μία μόνο πρόταση. Τέλος, ακολουθώντας μία κλασική φόρμα της πλοκής των παραμυθιών, όλοι καταλήγουν να είναι ευχαριστημένοι, και δεν υπάρχουν χαμένοι και κερδισμένοι, νικητές και κερδισμένοι. Και ζήσαν αυτοί καλά, και εμείς καλύτερα...

 • cover

  Πρέπει να προσέχουμε πολύ καλά τι ευχόμαστε, γιατί μπορεί να γίνει...στ' αλήθεια.

 • cover

  Ένας παιχνιδιάρης λύκος, εντελώς διαφορετικός από τους άλλους στην αγέλη.

 • cover

  Η ιστορία ενός σκίουρου κι ενός ενοχλητικού κόκορα.

 • cover

  Η Ζαχαρένια, μια μικρούλα κάμπια, βγαίνει από το αβγουλάκι της και η ζωή της στο μεγάλο δάσος αρχίζει. Αγαπάει να τρώει τα νόστιμα φύλλα της μουριάς και να πηγαίνει βόλτες. Παρέα με τη φίλη της την Πρασινούλα θα ζήσει ευχάριστες στιγμές, αλλά και μεγάλες περιπέτειες. Πώς θα γλιτώσει από το τεράστιο πουλί που θα την αρπάξει; Θα καταφέρει η σοφή δασκάλα του δάσους να λύσει τις απορίες της μικρούλας κάμπιας; Πολλά πράγματα θα μάθει η Ζαχαρένια, ώσπου ένα Ανοιξιάτικο πρωί μια ευχάριστη αλλαγή την περιμένει.

 • cover

  Την ώρα που τα Μολύβια δίνουν μάχη για να απεγκλωβιστούν από το βιβλιοπωλείο, το δωμάτιο της μικρής Φωφουλίνας δυσανασχετεί, καθώς κουράστηκε να είναι άνω- κάτω. Πώς τα Μολύβια θα καταφέρουν να φτάσουν στο δωμάτιο της μικρής; Θα καταφέρουν τελικά να την αλλάξουν; Ίσως τελικά να μην είναι Μολύβια απλά... Ένα παραμύθι για μικρούς και μεγάλους. Πώς μια ζωγραφιά μπορεί να αποκαλύψει τον συναισθηματικό μας κόσμο και τι μπορούμε να κάνουμε για να βελτιώσουμε την επικοινωνία με τα παιδιά. Μια ιστορία με δημιουργικές δραστηριότητες αυτογνωσίας.

 • cover

  Ένα παραμύθι για την αποφυγή της ατέρμονης τελειοθηρίας και την ενίσχυση της αυτοεκτίμησης.Στο τέλος του βιβλίου υπάρχουν οδηγίες για τους γονείς που θέλουν να βοηθήσουν τα παιδιά τους να απαλλαγούν από το άγχος που προκαλεί το κυνήγι της τελειότητας, να αγαπήσουν και να αποδεχτούν τον εαυτό τους παρόλο που δεν είναι τέλειος.

 • cover

  Η Μαρκέλλα με τους γονείς της μετακομίζουν σε μία καινούρια συνοικία σε ένα ωραίο σπίτι που απέναντι από το δικό τους υπάρχει ένα παλιό ξύλινο σπίτι, που όπως λένε μένει μία μάγισσα, μία αόρατη γιαγιά γιατί σπάνια την βλέπει κανείς. Όλα τα παιδιά φοβούνται να περάσουν έξω από το ξύλινο σπίτι, μόνο η Μαρκέλλα λέει πως οι γονείς της δεν πιστεύουν αυτά που λέει ο κόσμος δηλαδή δεν πιστεύουν πως είναι μάγισσα αλλά μια βασανισμένη γριούλα. Οι φίλες της την παροτρύνουν , αφού δεν είναι μάγισσα πήγαινε αν μπορείς στο σπίτι της αόρατης γιαγιάς έτσι η Μαρκέλλα αποφασίζει και πηγαίνει στο ξύλινο σπίτι

 • cover

  Η Ιωάννα πηγαίνει να μείνει στο χωριό του παππού που βρίσκεται στους πρόποδες του βουνού. Εκεί ο παππούς έχει μια μηχανή με τέσσερις ρόδες που τη λέει γουρούνα, με αυτή κάνουν βόλτες στο βουνό και παρατηρούν τα ζώα, συναντούν και τους βοσκούς που παραπονιούνται για τις εξαφανίσεις των ζώων και λένε πώς είναι υπεύθυνοι οι λύκοι. Μια μέρα η Ιωάννα ελευθερώνει από μία παγίδα ένα σκύλο, πού 'έπειτα, καταλαβαίνει πως είναι λύκος και αναπτύσσεται μεταξύ τους μία φιλία.

 • cover

  Ο Κάκος είναι ένα μικρό διαφορετικό βατραχάκι που ζει σε μία λιμνούλα μέσα στο δάσος.Μία μέρα τυχαία βρίσκει ένα φύλλο εφημερίδας και σιγά σιγά μαθαίνει να διαβάζει και να ονειρεύεται να βρεθεί σε μία βιβλιοθήκη στην πόλη των ανθρώπων και ξεκινάει μία περιπέτεια για να μπορέσει να πραγματοποιήσει το όνειρό του

 • cover

  Η Χαρά συναντά τη Ντίντι την καλή Νεράιδα και από τότε αρχίζουν τα ταξίδια τους σε κόσμους μαγικούς! Το πρώτο τους ταξίδι είναι στο Βασίλειο του Ήλιου όπου ζουν απίθανες περιπέτειες παρέα με τον Οράτιο το λευκό σύννεφο, που ήθελε να γίνει πρωτοβρόχι.

 • cover

  Στο σχολείο του χελώνου Βαρόνου υπάρχουν όμορφες δεσποινίδες πυγολαμπίδες...Όμως υπάρχει και μια που δεν φέγγει όσο οι άλλες.. Επίσης ο χελώνος Βαρόνος ( Βασιλιάς της αμμουδιάς ) τα σχολεία έκλεισε με μιας

 • cover

  Η Νεφέλη είναι μια πανέμορφη νεράιδα που αγαπά τα ζώα και περνά ώρες μαζί τους. Στον μαγικό κόσμο που ζούσε μακριά από τους ανθρώπους συνήθιζε να πηγαίνει σε μέρη που καμία άλλη νεράιδα δεν τολμούσε. Την είχαν όμως προειδοποιήσει να προσέχει γιατί μια μικρή απροσεξία θα στοίχιζε πολλά για αυτήν. Ποτέ δεν έδωσε σημασία στα λόγια τους και συνέχιζε να κάνει ότι εκείνη λαχταρούσε. Έχοντας συντροφιά το αγαπημένο μικρό ελαφάκι της εξερευνούσε τα πάντα χωρίς να φοβάται. Ώσπου μια μέρα ο καταρράκτης που έκρυβε ένα μυστικό θα γίνονταν η αιτία να χάσει τον μικρό φίλο της. Δίχως να σκεφτεί την ίδια αποφάσισε ότι έπρεπε να τον σώσει και έτσι ο μαγικός κόσμος που μέχρι τώρα ζούσε χάθηκε όπως και όλες οι δυνάμεις της. Θα κατάφερνε άραγε να γυρίσει πίσω στο σπίτι της η θα έμενε για πάντα φυλακισμένη σε μια θνητή μορφή.

 • cover

  Όταν η κακιά μάγισσα θα βρεθεί στο δρόμο ενός τίμιου και καλού παλικαριού θα του αλλάξει για παντα τη ζωή. Κανεις δεν μπορούσε να φανταστεί ότι το πέρασμα από το δάσος που όλοι μέχρι τώρα σεβόντουσαν θα ανέτρεπε τα παντα. Λαβωμένος βαριά από το μίσος των ανθρώπων η μόνη ελπίδα του είναι να σωθεί από την όμορφη κοπέλα που κρυφά αγαπά. Πως όμως μια απλή θνητή θα τα έβαζε με μια μάγισσα; Θα καταφέρει άραγε να σώσει το παλικάρι η θα χαθεί πριν ο χρόνος τελειώσει...

 • cover

  Ένα παραδοσιακό παραμυθάκι για την ευγνωμοσύνη και την αγάπη, με ρίζες από την άπω Ανατολή.

 • cover

  Ένα τρυφερό παραμύθι για την ζωή και τον θάνατο για όλες τις ηλικίες.

   

 • cover

  Η γυναίκα ενός κακού βασιλιά, γεννάει αγόρι, πράγμα που κάνει έξω φρενών τον άντρα της, διότι πάντα ήθελε ένα κορίτσι, και το φυλακίζει στο Χρόνο όπου το ανατρέφει μια μυστηριώδης γυναίκα. Το αγόρι εκείνο γίνεται δεκαεφτά χρονών και ερωτεύεται την πανέμορφη νεράιδα Φεοκίστη, αλλά πέφτει σε ερωτική απογοήτευση. Δεν το βάζει όμως κάτω. Θα περάσει από πολλές, τρελές περιπέτειες για να βρει αυτή την νεράιδα: Θα παλέψει με θηρία του Χρόνου, θα μπει στον ανάποδο πύργο όπου θα ραπάρει με έναν χρυσό κόκορα και θα αντιμετωπίσει πολλές άλλες δυσκολίες… Θα καταφέρει να βρει την αγαπημένη του νεράιδα, ή θα βρει μια πολύ καλή φίλη; Ή θα τα χάσει όλα;

 • cover

  Ένας φανταστικός πλανήτης που περιέχει όλα τα χρώματα, ένας κόσμος όπου ο Θεός δεν έχει χρώμα. Εδώ όλοι οι άνθρωποι είναι ίσοι ανεξαρτήτως χρώματος. Μαθαίνουμε να αγαπάμε την φύση, και την διαφορετικότητα, επειδή κατά βάθος κανείς δεν είναι διαφορετικός. Όλοι είμαστε Άνθρωποι και όλοι είμαστε ίσοι.Ένα σύντομο παραμύθι για την διαφορετικότητα στο χρώμα του δέρματος.

 • cover

  Το νεαρό πευκάκι λαχταρά να ζήσει μια περιπέτεια και τελικά αυτή θα εμφανιστεί στη χρυσοκόκκινη μορφή της φωτιάς που θα ανάψει ένας κυνηγός. Η παράξενη αυτή δύναμη της φύσης ασκεί γοητεία στο μικρό δεντράκι, όμως πού θα οδηγήσει αυτή η επικίνδυνη έλξη; Μια αλληγορία για τις παράξενες και επικίνδυνες επιθυμίες, που μας φέρνουν κοντά στον χαμό, αλλά και για τον χρόνο που επουλώνει και τις πιο βαθιές πληγές.

 • cover

  Το παραμύθι αυτό προσπαθεί να παντρέψει την σημασία των καιρικών φαινομένων με τις ανθρώπινες αξίες της υπομονής, της πίστης και της αναγνώρισης του λάθους. Όλη αυτή η διαδικασία γίνεται αντιληπτή παρακολουθώντας την συμπεριφορά του γεωργού απέναντι στη φύση.

 • cover

  Εκπαιδευτικά παραμύθια (σειρά παιδικών βιβλίων). Ιστορίες με ζωάκια της άμμου και ηθικό δίδαγμα. Αναμένεται συνεργασία με σκιτσογράφο ή ζωγράφο και επανέκδοση εικονογραφημένο

 • cover

  Μια γλυκιά Χριστουγεννιάτικη ιστορία για παιδιά...

 • cover

  Μια παρέα παιδιών βρίσκουν ενα μπαλόνι και του δίνουν ζωή με κάθε πνοή τους, καθώς το φουσκώνουν.. Έτσι το ζωντανό, πλέον μπαλόνι, ταξιδεύει στον πλανήτη μας, γνωρίζοντας πλάσματα της μητέρας φύσης.Όταν επιστρέφει στα παιδιά, εξιστορεί τα προβλήματα της γης όπου ζούμε. Μια πραγματικά μαγική και γεμάτη περιπέτειες, με χιούμορ, ιστορία που ταξιδεύει τον κάθε αναγνώστη της.

 • cover

  ISBN: 978-618-82311-5-3

  ΑΘΗΝΑ: 2015

  Ο Ευχούλης, γεννήθηκε, από ένα αστέρι, απ τον ουρανό και ο Χριστός τον έχει, για βοηθό. Όλα τα καλά παιδάκια, με την προσευχή, ζητάνε πραγματάκια, και όλα θέλουν κάτι …..Ο Χαρούλης όμως, δεν ζητάει παιχνιδάκια, όπως τα αλλά παιδάκια …Ένα Χριστουγεννιάτικο παραμυθάκι, που έχει να δώσει πολλά, σε κάθε παιδική καρδιά!! Για ηλικία 4-7!!

 • cover

  Ο Άγιος Βασίλης μοιράζει τα δώρα με την βοήθεια του καλού του βοηθού Λάρυ. Στο τελευταίο σπίτι διαπιστώνουν πως η μαγική χρυσόσκονη, την οποία φτιάχνει η γυναίκα του Αγίου, για να κοιμούνται τα παιδιά πριν μπεί ο καλός παππούλης ν' αφήσει τα δώρα, τελείωσε.. Μια μικρή και όμορφη περιπέτεια γεμάτη μαγεία και αγάπη διαδραματίζεται στο τέλος του ταξιδιού τους.

 • cover

  ISBN: 978-960-93-7647-1

  ΑΘΗΝΑ: 2015

  Η Λαμπηδόνα, φυτό με λάμψη και χρώμα, χαρίζει σε ένα φτωχό βοσκό, την χλιδή και τον πλούτο. Μέσα στην λάμψη και τον πλούτο, θα γεννηθεί η κόρη του η Δόνα, η ζωή της Δόνας θα είναι συνυφασμένη, με την λάμψη, το χρώμα και την ομορφιά. Όταν μεγαλώσει θα ακολουθήσει τα όνειρα της, που θα την παν ψηλά στα αστέρια. Η Δόνα, θα δει από κοντά, το μαγευτικό Β. Σέλας και θα χαθεί, μέσα στην πανδαισία των χρωμάτων χορεύοντας μαζί του, και η λάμψη του θα την πάει, σε μια άλλη διάσταση, μεταξύ πραγματικότητας και ονείρου…

  Γ' Βραβείο στη Λογοτεχνία από την UNESCO (2015).

 • cover

  Η περιπέτεια ενός υπέροχου χρυσού κύκνου που αναζητά, όπως όλοι, ένα μέρος για να ζήσει και να βρει την ευτυχία. Ένα ποιητικό παραμυθάκι που μας λέει πόσο εύκολο ή δύσκολο είναι να είναι κανείς ξεχωριστός. Η ιστοριούλα αυτή είναι γραμμένη σε στίχους και θα διαβαστεί ευχάριστα από μικρούς και μεγάλους. (Συνοδεύεται από παιχνίδια που θα διασκεδάσουν τους μικρούς μας φίλους.)

 • cover

  Επειδή τσακωνόμαστε δεν αγαπιόμαστε; Ο Λόγος και ο Αντίλογος είναι δυο πανέμορφα και γκρινιάρικα βουνά. Μαλώνουν συνεχώς χωρίς ούτε τα ίδια να γνωρίζουν το γιατί. Σύντομα θα ανακαλύψουν πόσο πολύ αγαπιούνται και χρειάζονται το ένατο άλλο. Μια ιστορία που μας δείχνει ότι η αγάπη και η φιλιά είναι πιο δυνατή από τους εγωισμούς. Κάτι που πολύ συχνά το ξεχνάμε…

 • cover

  Μια διδακτική ιστορία για μικρά παιδιά με θέμα την εμπιστοσύνη στον συνάνθρωπο , την αγάπη και την αποδοχή της διαφορετικότητας. Ο ήρωας μας είναι ο Κώστας και η αγαπημένη του βίδα. Μια βίδα διαφορετική από τις άλλες.

 • cover

  Ένα τρυφερό,απλό, κατανοητό,συγκινητικό και διδακτικό παραμύθι για μικρά και μεγάλα παιδιά, με ήρωες μόνο ανθρώπους (χωρίς υπερφυσικές δυνάμεις). Κεντρικό του θέμα είναι η δύναμη της αγάπης. Η μικρή Μαργαρίτα αρρωσταίνει βαριά από τη θλίψη της, επειδή οι γονείς της δεν της επιτρέπουν να κάνει παρέα με τον αγαπημένο της Χρήστο. Χάρη σε ένα όνειρο που βλέπει ο πατέρας της, καθώς κοιμάται για λίγο δίπλα στην ετοιμοθάνατη κόρη του, καταλαβαίνει την αιτία της ασθένειάς της και τον τρόπο να τη σώσει. Διαβάστε τη συνέχεια.

 • cover

  A childrens book about trust, love and dissimilarity.

 • cover

  Η Αλίκη είναι ΄να κορίτσι που πηγαίνει δημοτικό. της αρέσει να ακούει τις ιστορίες των μεγάλων καθώς και να ανακαλύπτει καινούρια πράγματα. Με αφορμή το ξεχωριστό δώρο που έλαβε μαζί με τον δίδυμο αδερφό της, πήρε την απόφαση να μοιραστεί την δική της ιστορία.

 • cover

  Η Λένια είναι μια καραμέλα με ένα μυστικό που ένας πονηρός γάτος προσπαθεί να το αποκαλύψει στους ανθρώπους χωρίς όμως στο τέλος να το πετυχαίνει.

 • cover

  Αυτό το παραμύθι με παραδοσιακή δομή μας μιλά για τη βασίλισσα της αστραπής, που φυλακίζει τις ψυχές στο λαμπερό παλάτι της, για τον πρίγκιπα με τα χρυσά μαλλιά, που στο πλευρό της σοφής αγαπημένης του, αψηφά την εξουσία της με τα μαγικά του δώρα και για τον θρίαμβο του θάρρους και της καλοσύνης.

 • cover

  Ένα παραμυθάκι για μικρούς και μεγάλους. Μια παρέα ζώων υποδέχεται το νιόπαντρο ζευγάρι νυχτερίδων στο μεγάλο δέντρο όπου ζουν ευτυχισμένοι. Ένα μπέρδεμα με τα ονόματα των νεαρών νυχτερίδων θα δημιουργήσει μια παρεξήγηση και η ζωή τους θα αναστατωθεί.

 • cover

  Οι 7 βασικές πολύτιμες ανθρώπινες αξίες με βάση τις οποίες πρέπει να μεγαλώνει ένα παιδί....απεύθυνεται σε παιδιά για να τις κατανοήσουν, αλλά και σε γονείς που θέλουν να μεγαλώσουν με σωστό τρόπο τα παιδιά τους.

 • cover
 • cover

  Μια διδακτική ιστορία για μικρά παιδιά με θέμα την διαφορετικότητα και τα φυσικά ελαττώματα.

 • cover

  Ένα μικρό γατάκι, ο Μαυρούλης, μια μέρα εξαφανίζεται από το σπίτι όπου έμενε με την μαμά και τον αδερφούλη του. Μόνο του περιπλανιέται μέσα στους άγνωστους δρόμους ψάχνοντας τον τρόπο για να γυρίσει πίσω. Δεν θυμάται όμως καθόλου τον δρόμο που οδηγεί στο σπίτι του και πεινάει τρομερά. Θα καταφέρει ο μικρός Μαυρούλης να επιστρέψει ξανά κοντά στην μανούλα του;

 • cover

  Η νεράϊδα του δάσους, πάντα βοηθούσε τους φτωχούς αρκεί η καρδιά τους να ήταν αγνή και γεμάτη καλοσύνη. Σέ ένα μικρό απομακρυσμένο χωριουδάκι, ζούσε μια φτωχή μητέρα με τα δύο της παιδάκια που πίστευε πως κάποια μέρα θα ερχόταν και σε εκείνη η νεράϊδα, κι έτσι δεν έπαυε ποτέ να λέει ιστορίες για εκείνη στα παιδιά της. Άραγε όμως, η νεράϊδα του δάσους θα επισκεφτεί τελικά τη μητέρα?

 • cover

  Απολαυστική παραμυθένια περιπέτεια με 3 Δράκους, τον Χρυσό, τον Ασημένιο και τον μικρότερο και το πειραχτήρι της παρέας τον Μπρούτζινο! Διαβάστε μας και δεν θα χάσετε!

  Ενισχύστε την προσπάθεια μας με το συμβολικό ποσό του ενός ευρώ ώστε να συνεχίσουμε την έκδοσή μας με ακόμη πιο περιπετειότερες δρακο-περιπέτειες για τους μικρούς μας φίλους! Σας ευχαριστούμε!

 • cover

  Στις σελίδες αυτού του βιβλίου ξετυλίγεται ένας όμορφος μύθος για το πώς δημιουργήθηκαν οι τέσσερις εποχές και τι ρόλο έπαιξε η αρπαγή της Περσεφόνης τής όμορφης κόρης της θεάς Δήμητρας στη δημιουργία τους.

 • cover
 • cover

  Η ιστοριούλα αυτή αφηγείται με όμορφους στίχους την τρυφερή φιλιά ενός κοριτσιού με το πνεύμα μιας μικρής ροδακινιάς. Τι κάνει όμως μια αμαδρυάδα στη μεγάλη πόλη; Θα βρει άραγε κι αυτή ένα μέρος, για να είναι ευτυχισμένη; Διαβάστε για να το μάθετε!

 • cover

  "Μια φορά κι έναν καιρό, ζούσε ένας σκαντζόχοιρος στην κουφάλα ενός δέντρου. Το όνειρό του ήταν να γίνει τραγουδιστής ( ...............................)Όταν, λοιπόν, τελείωσε το τριτάξιο σκαντζοσχολείο με άριστα, ανακοίνωσε στη μαμά του την απόφασή του να ακολουθήσει το επάγγελμα του τραγουδιστή και να πάει στην Ανώτατη Σχολή σκαντζοχοιροτραγουδιστών.(..........). Έτσι, λοιπόν, λίγο πριν το φθινόπωρο, το σκαντζοχοιράκι αποχαιρέτησε τη μαμά και το σπίτι του και ξεκίνησε να πάει στην πόλη να γίνει τραγουδιστής. Ο δρόμος ως την πόλη ήταν μακρινός και με πολλούς φανερούς μα και κρυφούς κινδύνους." Και έτσι πολύ απλά και πολύ συνηθισμένα ξεκίνησαν οι περιπέτειες του σκαντζόχοιρου.................................

 • cover
 • cover

  Η Χιονούλα ηταν μια πριγκιπισσα που οταν εχασε καποια στιγμη την κουκλα της την Ελίνα, βρηκε παρηγορια σε ενα γερικο δεντρο που βρησκώταν στον κηπο του παλατιου. Δεν ηξερε ομως πως το δεντρο αυτο ηταν ενας πριγκιπας που ειχε μαγεψει στο παρελθον μια μαγισσα, και οταν καποια στιγμη χρειαστηκε να το σωσει απο τους υπηρετες που εστειλε ο βασιλιας για να το κοψουν, ελυσε τα μαγια.

 • cover

  Η Αννούλα ήταν ένα μικρό κοριτσάκι που λαχταρούσε να δει μια νεράϊδα. έτσι, όταν της έπεσε το δοντάκι περίμενε με αγωνία να δει τη νεράϊδα των δοντιών, όμως κάτι δεν έκανε σωστά γιατί παρότι την περίμενε, εκείνη δεν ήρθε! Τι να συνέβη άραγε? Ευτυχώς που η καλή της η μητέρα ήξερε και τη βοήθησε.

 • cover

  Η Πλατανούπολη: Ένα πανέμορφο, καταπράσινο,πολύχρωμο μέρος με γάργαρα νερά, όπως θα έπρεπε να είναι όλες η γωνίες του κόσμου μας. Ένα χωριό μαγικό, με ανθρώπους χαρούμενους και ευτυχισμένους που παίρνουν απλόχερα ότι τους δίνει η φύση .Το μόνο που έχει να κάνει ο άνθρωπος,είναι να τη σεβαστεί και να της αποδείξει αυτή την αγάπη, προστατεύοντας την` Χωρίς να τα θεωρεί όλα δεδομένα, χωρίς να είναι άπληστος. Το κάνει όμως; Το παραμύθι αυτό έχει σκοπό να μας ξυπνήσει όλα εκείνα τα συναισθήματα σεβασμού και φροντίδας που έχουμε όλοι μέσα μας για το περιβάλλον και να μας δείξει πως ποτέ δεν είναι αργά να αναθεωρήσουμε για κάποιες ενέργειες μας. Η φύση άλλωστε είναι η κληρονομιά που αφήνουμε στις επόμενες γενιές και αξίζει να την παραδώσουμε αγνή και όμορφη.

 • cover

  Η ιστορία ενός φτωχού κοριτσιού που είχε πάθος με το βιολί αλλά δε μπορούσε να το αγοράσει μέχρι τη στιγμή που εμφανίστηκε ένας μυστήριος άντρας και άλλαξε τα πάντα.

 • cover
 • cover

  Οι άγγελοι ευλόγησαν τον γιο του βασιλιά Λέοντα του Δίκαιου με όλες τις χάρες και τα δώρα τους, αυτό όμως δε σημαίνει ότι η ζωή του θα είναι εύκολη. Σύντομα θα πρέπει να αποδείξει την αξία του και να πολεμήσει με δυνατούς εχθρούς που δεν παίζουν πάντα δίκαια. Μήπως λοιπόν αυτό που μετράει δεν είναι τα χαρίσματα μας αλλά το τι αποφασίζουμε να κάνουμε μ’ αυτά; Η απάντηση δίνεται σ’ αυτό το παραμύθι που με παραδοσιακό, σχεδόν κλασικό τρόπο μιλάει σε μεγάλους και παιδιά για πράγματα που μας αγγίζουν διαχρονικά.

 • cover

  ISBN: 978-618-82311-0-8

  ΑΘΗΝΑ: 2015

  Τα Μπέρ-δο-μύθια , μύθια, έχουν, έναν ιδιαίτερο, ξεχωριστό, χιουμοριστικό τρόπο, να διεγείρουν την φαντασία, των παιδιών, μέσα από την ψυχαγωγία, μεταφέροντας στα παιδιά, συναισθήματα και ανθρώπινες αξίες. Εικόνες, που εξάπτουν, την φαντασία τους , ικανοποιώντας, τις πιο βαθιές τους επιθυμίες, συνάμα τα βοηθά, να αντιμετωπίσουν τις φοβίες τους, τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν, στο περιβάλλον χώρο τους δίνοντας, με ένα τρόπο μοναδικό, στο να ακούει και να σκέπτεται, οδηγώντας το με ασφάλεια στην ωριμότητα. Και στο τέλος κάθε Μπερ-δο-μυθάκι , μυθάκι ,έχει τα δικά του μπερδεματάκια που ψυχαγωγούν , μπερδεύουν και μαθαίνουν ,στα παιδιά, να εκπαιδεύουν , την γλώσσα τους με έναν τρόπο, μοναδικό και διασκεδαστικό πχ:

  1)Ένας γάιδαρος, χορευταράς, αν και κοιλαράς, φιγούρες κάνει πολλές, τρελές, παρδαλές, τρελοπαρδαλές, τρελίτσες, με κοιλίτσες, πάνω κάτω και τρελαμένα πόδια με μποτάκια, που βγάζουν ματάκια!

  2) Ο σκύλος, ο σκυλάκος, ο φιλαράκος, ο ράκος, ο φίλος, ο φιλαρούλης- ρούλης, ρολάρει, πατινάρει, ξεπατινάρει, πατινάρει και φρενάρει, τρέχει, φρενάρει, ξεπατινάρει, πατινάρει, με Χάρι , με καμάρι, στην Αθήνα ,με μάτια: να ανοιχτά -να.

  3)Κόκκινο, πράσινο ,ξέρω εγώ όμορφα, κυκλοφορώ, ρολάρω, πατινάρω, σταματάω, κοιτάω και περνάω.

  4)Ο βάτραχος, ο πρασινούλης, όμορφος και ζωηρούλης-ρούλης, ο τσαχπίνης, τσαχπινιάρης, τσαχπινοσκανδαλιάρης -σκανδαλιάρης!!

  5) Η ψειρίτσα-ρίτσα, τρέχει τρεχαλητό, τρεχαλίτσα -λίτσα στις Στελίτσας, την τριχίτσα.

  6)Ο ουρανός όταν έχει σύννεφα-φάκια και θυμώνει αστράφτει, βροντάει, βροχή, βροχούλα- χούλα, βροχίτσα- χίτσα, αρχινάει.

  Και άλλα πολλά ,όπου κάθε παιδάκι θα ανακαλύψει και θα αγαπήσει!!!

 • cover
 • cover
 • cover

  Σε έναν παράξενο και μυστήριο κόσμο όπου τα αντικείμενα αργά την νύχτα έπαιρναν ζωή, ζούσε σε ένα μεγάλο σπίτι η Βικτωρία, μια μικρή ,κομψή χτένα που έβλεπε τους υπόλοιπους υπεροπτικά μέχρι που πήρε το μάθημά της.

 • cover
 • cover
 • cover
 • cover

  ISBN: 978-618-82311-2-2

  ΑΘΗΝΑ: 2015

  Τα καυσαέρια απ τα αυτοκίνητα , οι καπνοί απ τα εργοστάσια, και οι καπνοί απ τις πυρκαγιές, κάνουν τα μάτια του Φωτεινού Βασιλιά ,να τσούζουν αναγκάζοντας τον ,να φύγει από την Γη. Στο ταξίδι για την αναζήτηση καλύτερου πλανήτη, γνωρίζει όλους τους πλανήτες ,σαν την Γη όμως κανέναν , να της μοιάζει. Ξαφνικά ,ο αέρας φέρνει ένα υπέροχο λουλουδένιο άρωμα , ένα πεταλακι, από τα αγαπημένα του λουλουδάκια, με ένα μυνηματάκι, ανάμνησης από την γη …Τι γράφει το μυνηματάκι τι θα κάνει ο Φωτεινός Βασιλιάς ; Ένα παραμύθι με οικολογική συνείδηση και ευαισθησία!

 • cover

  ISBN: 978-618-82311-3-9

  ΑΘΗΝΑ: 2015

  Σε μία όμορφη και γαλήνια, πόλη, γεννήθηκε η Ειρηνούλα ,ταυτόχρονα, σε μια άσχημη χώρα, όπου επικρατούσε, η κακία και η μαυρίλα, γεννήθηκε ο Πολέμιος, ο οποίος συνέχισε, το έργο, της καταστροφής του πατέρα του, με τον πόλεμο, έφτασε και στην χώρα της Ειρηνούλας ,καταστρέφοντας την πόλη, και σκοτώνοντας τους γονείς της Ειρηνούλας… στο τέλος στο μυαλό του Πολέμιου ,θα παλεύουν, τα δυο συναισθήματα το καλό και το κακό, τι θα επικρατήσει άραγε;

 • cover

  Μια από τις κακές νεράιδες είναι φυλακισμένη και προσπαθεί να απόδρασει. Όταν αποδράσει προσπαθεί να κατάκτησει τον κόσμο.

 • cover

  Στην συγκεκριμένη ιστορία φαίνεται η σπουδαιότητα της αγάπης και πως πρέπει να αποτελεί την ύψιστη αξία για όλους.

 • cover

  Τι κουραστικό να είναι κανείς ξεχωριστός! Αυτό τουλάχιστον πιστεύει ο Ελαφρούλης, το μικρό συννεφάκι. Μπορεί άραγε ένα συννεφάκι κι ένα καραβάκι ν’ αλλάξουνε τον κόσμο; Ο Ελαφρούλης κι ο Πελαγούλης θα κάνουνε μαζί ένα μεγάλο και δύσκολο ταξίδι. Θ’ αντιμετωπίσουν πεισματάρες φάλαινες, τρομερές καταιγίδες, στριμμένα πειρατικά καράβια και πολλά, πολλά ακόμη. Πού θα τους βγάλει η αναζήτηση τους; Ένα δροσερό, καλοκαιρινό παραμύθι με οικολογικά κι άλλα σημαντικά μηνύματα, που θα μάθει στα παιδιά να δέχονται και ν’ αγαπάνε όλα όσα τα κάνουν μοναδικά.

 • cover

  Ποιος είπε ότι δεν υπάρχει μαγεία; Σε ένα χωριό της Δύσης δύο μικρά δίδυμα αδέρφια ο Τζακ και ο Έρικ την ανακαλύπτουν βρίσκοντας μία γαλάζια λίθο στο δάσος. Και τότε ξεκινάει η περιπέτεια τους. Σε ένα άγνωστο μαγικό βασίλειο καλούνται να φέρουν σε πέρας μία τρελή αποστολή που ούτε καν περίμεναν! Μία παραμυθένια ιστορία για μικρούς και μεγάλους γεμάτη φαντασία, περιπέτεια και φυσικά..... μαγεία!

 • cover

  Ένα παραμύθι που μιλάει για τη μεγάλη μεταμόρφωση της αγάπης. Της αγάπης που δίνει στο πιο εύθραυστο κομμάτι της ψυχής μας τη δύναμη να αντιμετωπίσει τους εφιάλτες του και να νικήσει. Ταξιδέψτε με τον κρυστάλλινο ιππότη ως τη Φεγγαρούπολη και ακόμα πιο πέρα, εκεί που κατοικούν μια σειρήνα, ένας δράκοντας, αλλά και το πιο μεγάλο θάρρος.

 • cover

  Ο Φάλτο είναι ένα βατραχάκι που δε μοιάζει με τ’άλλα. Αγαπάει ν’ακούει τα παραμύθια της γιαγιάς και θέλει να γίνει Πρίγκιπας. Θα τα καταφέρει αλλά το πείσμα του σύντομα θα τον βάλει σε μπελάδες. Πώς θα γλυτώσει ; Διαβάστε το βιβλίο και θα το μάθετε.

 • cover

  Ένα μικρό κοριτσάκι η Άννα αγόρασε ένα ζευγάρι παπούτσια χορού.Όμως δεν ήξερε ότι αυτά τα παπούτσια είναι μαγικά και ότι όποιος τα φοράει μεταφέρεται σε έναν άλλον, μαγικό κόσμο, την Ονειρούπολη με ξωτικά, νεραίδες,γοργόνες.Εκεί όμως παραμονεύει μία κακία μάγισσα που θέλει να κλέψει τα μαγικά παπούτσια για να αποκτήσει όλη την μαγεία. Θα καταφέρει η Άννα να νικήσει την κακιά μάγισσα και να σώσει την Ονειρούπολη? Ένα παραμύθι για μικρούς και μεγάλους που θα σας ταξιδέψει σε ένα ταξίδι φαντασίας και μαγείας.

 • cover
 • cover

  Μέσα στο δάσος στην άκρη ενός ποταμού, ζει ο Τσακ, ένα όμορφο, λαμπερό αβγό αλλιώτικο από τα άλλα. Έχει μεγάλη ιδέα για τον εαυτό του, θέλει όλοι να τον θαυμάζουν και υποτιμά τους άλλους. Μέσα από την μικρή του περιπέτεια βλέπει τα λάθη του και μαθαίνει τι πραγματικά προκαλεί θαυμασμό.

 • cover

  Μια μαγική ιστορία για το παιδί μιας δροσοσταλίδας που την άγγιξε το φτερό ενός ονείρου. Ταξιδέψτε από το μανιταρένιο παλάτι της δούκισσας των ζαχαρωτών ως την ασημένια και κρυστάλλινη πόλη των ειδώλων και από εκεί στο κάστρο του νάνι νάνι που κατοικεί ο σκληρός τσάρος των θαυμάτων. Μια ονειρική περιπέτεια που θέλει κάτι να πει μα πάνω απ’όλα να μαγέψει όπως μπορούν μόνο τα παραμύθια.

 • cover

  Ο Άλντουιν είναι ένα μικρό σαλιγκάρι που δε μοιάζει με τα άλλα. Δεν είναι όμως τόσο τα μεγάλα γυαλιά του η το ροζ καβούκι του που τον κάνουν να ξεχωρίζει αλλά το ότι είναι ένα μικρό πλάσμα γεμάτο απορίες. Κάποια μέρα η περιέργεια του θα τον φέρει αντιμέτωπο με τη βασίλισσα-ερώτηση και στην προσπάθεια του να την απαντήσει θα συναντήσει μια σειρά από διαφορετικά πλάσματα του δάσους που το καθένα από αυτά έχει μια διαφορετική απάντηση στην ερώτηση του. Ποια όμως είναι η αλήθεια; Ακολουθήστε τον Άλντουιν στο μικρό ταξίδι του και δείτε πού θα τον βγάλει η παράξενη αναζήτηση του.

 • cover

  Ενα παραμύθι για μια αγάπη που δεν έχει όρια και δεν γνωρίζει τη φθορά του χρόνου...

 • cover

  Μέσα στα βάθη του ωκεανού, ζει ο Λίο, ένα ψαράκι αλλιώτικο, ένα ψαράκι πεισματάρικο που όλο κάνει του κεφαλιού του. Θέλει να πετάξει. Πετάνε όμως τα ψάρια; Θα τον βοηθήσει το πείσμα του να τα καταφέρει ή θα τον οδηγήσει σε μπελάδες; Ένα παραμύθι για τα παιδιά των πρώτων τάξεων του Δημοτικού, που μιλάει για το πείσμα και για την επιμονή. Θα ταξιδέψετε στον κόσμο της θάλασσας, θα γνωρίσετε τον Λίο και θα διασκεδάσετε με τις περιπέτειες του!

 • cover

  Η εξέλιξη του παραμυθιού λαμβάνει χώρα σε ένα απομακρυσμένο, ορεινό χωριό, όπου οι κάτοικοί του ζουν ευτυχισμένοι με τα παιδιά τους μακριά απο τον κόσμο του σύγχρονου πολιτισμού και της τεχνολογίας. Ο ερχομός μίας όμορφης και σαγηνευτικής κοπέλας, της Τεχνολογίας, θα αναστατώσει τους χωρικούς και θα μαγέψει τα μικρά παιδιά, εξαιτίας των πρωτότυπων και καινοτόμων δώρων που κουβαλά. Το χωριό θα συγκρουστεί μαζί της, θα την πολεμήσει, θα προσπαθήσει να την εξαφανίσει και τελικά θα την λατρέψει.... Πρόκειται ουσιαστικά για ένα παραμύθι που προσπαθεί να υποδείξει τα αρνητικά και τα θετικά, που φέρνει στη ζωή μας η ύπαρξη της τεχνολογίας με γλαφυρό και ζωντανό τρόπο. Τα μικρά παιδιά διαβάζοντας το παραμύθι θα προβληματιστούν και θα συζητήσουν με τους γονείς τους σχετικά με αυτό το θέμα, χωρίς καυγάδες και νουθεσίες

 • cover

  Η φιλία αναμέσα σε ένα αστέρι κι ένα... λεμόνι οδηγεί στην εκπλήρωση της ευχής ενός παιδιού! Όλοι είμαστε ένα, είμαστε χαρά και υπάρχουμε για τη χαρά!