-
Οι λόγοι αναπαραγωγής του ψεύδους είναι αρκετοί. Κάποιοι από αυτούς είναι οι ταξικές διαφοροποιήσεις και η συσσώρευση του πλούτου, τα προνόμια των διαφόρων εξουσιών μεταξύ των ανθρώπων, η αποφυγή της τιμωρίας, η ανταμοιβή, η προστασία άλλου προσώπου, η διατήρηση της ιδιωτικότητας και η εχεμύθεια κ.α. Πολλές φορές η παραποίηση της αλήθειας γίνεται γιατί οι άνθρωποι μισούν την ελευθερία της γνώμης, της πίστης, την ειρήνη, την ελευθερία χωρίς πενία, φόβο και αγωνία.
-
Στους τρείς πρώτους αιώνες, μέχρι το 313 μΧ, δεν μπορούμε να μιλάμε ουσιαστικά για τέχνη, αφού οι χριστιανοί είναι καταδιωκόμενοι. Η πολιτική της ανεξιθρησκείας γέννησε την χριστιανική τέχνη στα τέλη του 2ου και αρχές του 3ου αιώνα.
-
Η ΑΙΡΕΣΗ ΤΩΝ ΜΟΡΜΟΝΩΝΔωρεάν
Είναι κακόδοξη και βλάσφημη αίρεση του ευρύτερου Προτεσταντικού χώρου, με μυστικιστικό και αποκαλυπτικό χαρακτήρα του 19ου αιώνα. Το φονταμενταλιστικό αυτό «θρησκευτικό» αντιτριαδικό και πολυθεϊστικό μόρφωμα των Μορμόνων χαρακτηρίστηκε ως πρωτότυπη αίρεση της Βορείου Αμερικής, ή ιδιάζουσα «κοινοβιακή» θεοκρατική αίρεση. Τα πολυθεϊστικά στοιχεία, όπως και τα πανθεϊστικά και θεοσοφιστικά (ινδουιστικά, βουδιστικά, ιουδαϊκά, πλατωνικά κα) δεν μας επιτρέπουν να θεωρήσουμε τον Μορμονισμό ως χριστιανική αίρεση.
-
Ένας από του βασικούς στόχους της Κοινωνικής Ηθικής είναι η δημιουργία μιας υπεύθυνης και αξιοπρεπούς κοινωνίας, που αποκλείει ολοκληρωτισμούς, εξαναγκασμούς (χρήση άμεσης ή έμμεσης βίας με επιθετικότητα), εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο.
-
Το αλάθητο της Οικουμενικής Συνόδου που συμπίπτει με το αλάθητο του πληρώματος της Εκκλησίας, διαμορφώνει την εκκλησιαστική συνείδηση και καθιστά κυρίαρχη την αλήθεια. Το Οικουμενικό Πατριαρχείο, παρά την περιορισμένη αλλά αναγνωρισμένη διεθνή νομική προσωπικότητα, είναι ο διαχρονικός θεσμός όλων των απανταχού ορθοδόξων χριστιανών.
-
Ο ΟΣΙΟΣ ΣΑΜΨΩΝ Ο ΞΕΝΟΔΟΧΟΣΔωρεάν
ΟΙ ΑΡΕΤΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΑΙΤΙΕΣ ΑΓΙΟΚΑΤΑΤΑΞΗΣ ΤΟΥ ΟΣΙΟΥ/ΑΓΙΟΥ ΣΑΜΨΩΝ ΤΟΥ ΞΕΝΟΔΟΧΟΥ ΚΑΙ ΟΙ ΠΑΡΑΜΕΤΡΟΙ ΤΩΝ ΛΟΓΩΝ ΠΟΥ ΓΡΑΦΤΗΚΑΝ ΟΙ ΥΜΝΟΙ
-
Όχι άλλα δάκρυαΔωρεάν
Είναι ένα στιγμιότυπο μιας οικογένειας στο ξεκίνημα της δεκαετίας του '90. Μια δεκαετία με πολλές αλλαγές στην Ευρώπη και στον κόσμο... Επηρέασε πολύ τις εξελίξεις και στην πολιτική ζωή της Ελλάδας. Και ακόμη επηρεάζει σαν σκιά.., η διάλυση τότε της Σοβιετικής Ένωσης ας πούμε.
-
Πρόκειται για ένα αγόρι που η ζωή έπαιξε άσχημο παιχνίδι στην οικογένειά του. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να υιοθετηθεί από μια οικογένεια, στην οποία έχει πολλούς περιορισμούς στην ζωή του εξαιτίας της μητριάς του. Ευτυχώς έχει τον θετό του αδερφό να τον προσέχει. Μετά από μια τραγωδία και έναν απρόσμενο επισκέπτη ανακαλύπτει ότι δεν ανήκει στους ανθρώπους, αλλά σε έναν κόσμο όπου η τεχνολογία και η φαντασία καλπάζει. Πηγαίνει εκεί, δημιουργεί νέες σχέσεις και φτιάχνει την ζωή του. Αντιμετωπίζει μυστήρια και περιπέτειες που ποτέ δεν περίμενε και τον μπλέκουν σε πολλούς κινδύνους, με μια άγνωστη βοήθεια δίπλα του.
-
Η 2η έκδοση του βιβλίου ΟΜΝΤΟΥΡΜΑΝ 1898. Ο ΘΡΙΑΜΒΟΣ ΤΟΥ ΚΙΤΣΕΝΕΡ ΣΤΟ ΣΟΥΔΑΝ. Η μετάφραση είναι βελτιωμένη σε μεγάλο βαθμό. Επίσης το βιβλίο περιέχει περισσότερα σχεδιαγράμματα μαχών και φωτογραφίες.
-
Sui generis. Ο ιδιογενήςΔωρεάν
Η “ιμεροδέρκεια” σημαίνει μία μαύρη τρύπα. Να ’σαι διάτρητος, να ’χεις φύρα. Να νοσταλγείς απύθμενα κι αδηφάγα, να ερωτεύεσαι σπάταλα θηρεύοντας φαντάσματα στις ρωγμές των άλλων. Ο ιμεροδερκής αρέσκεται να σβουρίζεται εν κενώ, να συνθλίβεται, ν’ αυτοκτονεί ποντάροντας τον κόσμο σε μια αλλαξοζαριά. Συχνά πέφτει σε χειμερία νάρκη μα δεν υπνώττει. Η ανατομία που κάνει με το καλειδοσκόπιό του στις ψυχές των ανθρώπων είναι χειρουργική. Βιώνει το πώς διαθλάται και παραθλάται το κιαροσκούρο που παιγνιδίζει στις χαραμάδες σιωπής τους. Συνωνυμίες για τον ιμεροδερκή: μαινόμενος, μοναξιασμένος, μονωμένος, sui generis κ.ά..